SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron si ce-a ajuns sa declare acum … DE CE CAND AJUNG LA PUTERE OAMENII SE SUCESC? Pentru ca asa functioneaza SISTEMUL

Posted in Chevron, ROSIA MONTANA, VICTOR PONTA by saccsiv on octombrie 22, 2013

Referitor la ROSIA MONTANA:

Iata si ce declara acum un an cinci, potrivit articolului Ponta: Traian Basescu face lobby pentru exploatarea Rosia Montana. Ce spune premierul despre avize:

Nu doar il suspectez, ci il acuz de faptul ca atunci cand esti in prima pozitie a tarii sau a doua, sau intr-o pozitie atat de importanta, nu poti sa faci lobby pentru o companie privata fara a fi categoric considerat ca interesat …nu stiu, poate politic, nu vreau sa spun mai mult decat atat.” a declarat premierul Victor Ponta.

Apoi in septembrie 2013 s-a sucit. Iata ce declara conform articolului Victor Ponta: Am fost împotriva proiectului Roşia Montană înainte de a-l cunoaşte pentru că era susţinut de Băsescu:

„Eu am fost împotriva proiectului Roşia Montană, prima dată, înainte să cunosc aproape nimic despre proiect, pentru că era susţinut de Traian Băsescu. Şi am zis că, dacă îl susţine Traian Băsescu, sigur e ceva rău. (…)” 

Referitor la CHEVRON.

Iata ce putem citi in articolul Ponta: Guvernul Ungureanu vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei. Antonescu: Vom depune motiune pe tema privatizarilor din 02.04.2012:

Ponta: Guvernului Ungureanu instraineaza din patrimoniul national resurse nationale si resurse energetice

Liderul PSD a anuntat, duminica, că printre prioritătile USL în următoarea perioadă se numără demararea unei actiuni în instantă pentru stoparea procesului de vânzare a resurselor naturale românesti, până la momentul când se va propune o „strategie coerentă”.

„O actiune si juridică în instantă, si în Parlament, si legislativă, de stopare a procesului de vânzare a resurselor naturale ale României, până la momentul la care există o strategie coerentă.. (…) Solicitarea continuă către Guvernul Ungureanu de a rezilia contractelor cu băietii destepti din energie, a declarat Ponta.

Victor Ponta s-a referit la vânzarea de către stat a unui pachet de actiuni la Transelectrica, la vânzarea Cupru Min si la exploatarea gazelor de sist ale României.

„Cel mai grav lucru se referă la o actiune din ce în ce mai accentuată a guvernului Ungureanu de înstrăinare din patrimoniul național a resurselor nationale si a resurselor energetice. Vânzarea unui pachet de actiuni la Transelectrica pe un pret de 37 de milioane de euro, în conditiile în care 50 de milioane de euro sunt investite doar pentru modernizarea doar unei singure statii de transformare. Vânzarea rezervei nationale de cupru, una din cele mai mari rezerve din Europa, de asemenea pentru o sumă simbolică.

Descoperirea de către presă a unor noi concesiuni privind exploatarea gazelor de sist…toate acestea într-o singură săptămână. USL constată că mandatul premierul Ungureanu…are legătură cu interese externe României si care trebuie să se finalizeze cel mai târziu în noiembrie…”, a mai declarat Ponta.

Ponta sustine ca Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu nu are legătură cu interesele ţării şi vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei.

Guvernul Ungureanu vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei„, a mai spus Ponta.

Comentariu saccsiv:

   Ei bine, iata si ce a declarat ieri, conform articolului Ponta, după întâlnirea cu Chevron: Guvernul sprijină gazele de şist:
Guvernul va sprijini toate explorările de resurse neconvenţionale, respectiv gaze de şist, convins că mulţi protestatari sunt deschişi la explicaţii, iar în final va rămâne o minoritate radicală care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majorităţii o decizie, a declarat premierul Ponta.

Şeful Guvernului a susţinut declaraţia la Washington, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii companiei americane Chevron.

[…]

Premierul a precizat că toate companiile care investesc în România trebuie să ştie că nu au motive de teamă şi că legea este respectată, iar persoanele care încalcă aceste legi şi atentează la integritatea altei persoane sau a proprietăţilor sunt sancţionate.

Comentariu saccsiv:

   Pentru a intelege mai bine cum functioneaza „democratia”, cititi va rog articolul:

Mugur Vasiliu: „FABRICA DE FACUT OAMENI MARI” – un util material pentru a intelege CUM ILLUMINATI ACTIONEAZA IN ROMANIA si care e legatura dintre generatia noua de „politicieni” si strabunii lor evrei bolsevici

Cititi va rog si:

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

STEFAN MARINCEA n-a exclus activitatea umana ca fiind cauza cutremurelor din Galati si a criticat proiectul Rosia Montana. Urmarea: A FOST DEMIS iar Victor Ponta l-a numit „individ exaltat ce vrea sa apara la televizor”

CHEVRON (Rockefeller) ne dau doar 3,5% pe GAZUL DE SIST, iar FRACTURAREA HIDRAULICA ne distruge apa freatica si mediul. CAT DE MULT URASC TARA politicienii si guvernantii … Ce va mai putea face Romania FARA APA?

 

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. IOAN said, on octombrie 22, 2013 at 3:19 pm

    ATENTIE !!! ACEASTA REVOLUTIE ENERGETICA POATE FI MARELE MACEL !!!!!!!!!!!!!?????????

    SUNTEM FOARTE APROAPE DE O MARE VARSARE DE SANGE IN ROMANIA !!!???????????????????

    poate fi inceputul MARELUI MACEL PROFETIT care a fost tot mereu amanat:

    pentru cei ce nu stiu despre ce e vorba clik aici: https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/30/pustnicul-zosima-%E2%80%9Eo-sa-fie-mare-macel-in-orase-o-sa-fie-mai-rau-decat-ti-a-spus-parintele-pustnic-n-%E2%80%9D-completare-la-articolul-%E2%80%9Eprofetie-%E2%80%9Emare-varsare-de-sange/

    Apreciază

    • Cosmin said, on octombrie 22, 2013 at 4:13 pm

      @ IOAN

      Mor sau ma duc la puscarie, cu zambetul pe buze, daca e pentru Hristos, tara si popor!

      La fel au facut si strabunii mei, eu de ce as fi altfel?

      Dumnezeu sa ne-ntareasca, rugaciune si post!

      Apreciază

    • Maria said, on octombrie 22, 2013 at 11:54 pm

      Cine stie , talharii vor incepe exploatarile si otravirea , iar oamenii se vor revolta si de aici macelul este la un pas .Doamne fereste daca va fi asa , criminalii din guvern , vor da socoteala intregii tari .
      Cred ca nu vor scapa , vor cunoaste ce inseamna cand rabdarea romanului se sfarseste .

      Apreciază

      • Cosmin said, on octombrie 23, 2013 at 9:28 am

        Un lucru e cert: acesti indivizi care ne conduc, sunt capabili de macel, daca intrevad ca vor pierde controlul si conducerea acestei tari. Ceausescu a fost mic copil pe langa astia.

        Dumnezeu sa ne-ntareasca.

        Apreciază

  2. Vasilica said, on octombrie 22, 2013 at 4:28 pm

    http://www.vrn.ro/ne-comanda-comisari-europeni-fara-dumnezeu

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. crestinul ortodox said, on octombrie 22, 2013 at 5:57 pm

    Cu noi este DUMNEZEU
    intelegeti neamuri si va plecati
    amin.

    Apreciază

  4. blue said, on octombrie 22, 2013 at 7:32 pm

    De ce se sucesc? Păi asta este prima condiţie pentru accederea la putere, să faci jocul celor dictează, dacă nu, mai sunt sute, mii care aşteaptă să apuce un os…

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 22, 2013 at 9:44 pm

      blue

      Doamne ajuta!

      Poti te rog traduce?

      ‘Police gunman told me to ignore paedophiles’, says ex-child protection officer

      http://www.express.co.uk/news/uk/437954/Police-gunman-told-me-to-ignore-paedophiles-says-ex-child-protection-officer

      Apreciază

      • blue said, on octombrie 23, 2013 at 12:40 am

        „Poliţistul mi-a spus să las în pace pedofili”, spune fostul responsabil cu protecția copilului

        Un fost ofițer responsabil cu protecția copilului a susținut aseară că un detectiv al Echipei Speciale din cadrul Poliţiei Metropolitane l-a ameninţat cu un pistol pentru a-l opri să investigheze o rețea de pedofili VIP.
        Chris Fay a povestit cum a fost ţintuit de un perete si sugrumat înainte de a fi avertizat să dea înapoi în privinţa acuzatiilor legate de vestita Casă de Oaspeţi Elm Guest House din Barnes, sud-vestul Londrei.
        Tinerii aflaţi în grija statului ar fi fost duşi acolo în anii optzeci pentru a fi abuzaţi de către înalţi parlamentari și de alte putermice personalităţi de stat .
        Dl Fay, care a lucrat pentru acum-defuncta „Asociație Națională a tinerilor aflaţi în îngrijirea statului”, a acuzat Poliția Metropolitană că a acţionat precum „gangsterii”, atunci când scandalul a izbucnit, în 1990. El a dezvăluit modul în care unii membri ai echipei de intervenţie obişnuiau să-i ameninţe, pe el şi pe colegii lui, şi chiar pe victime, intimidarea având loc pe o perioadă de mai bine de trei luni.
        Şocantele sale declaraţii vin în timp ce Poliţia din West Yorkshire se confruntă cu acuzaţia cum că l-ar fi protejat pe pedofilul Jimmy Savile.
        Dl Fay, 67 de ani, din sudul Londrei, spune: „A devenit foarte periculos. Oamenii par să uite că echipa de intervenţie poate face ce vrea, căci există o lege doar pentru ei”.
        „La un moment dat m-au ţintuit de un perete, cu o armă la cap şi mi-au spus în termeni foarte clari că trebuie să-mi văd de treabă dacă ştiu ce-i mai bine pentru mine”.
        „Un coleg a avut parte de același tratament, la fel ca şi un număr de voluntari. Victimele care au fost de fapt abuzate la Vila Elm au fost, de asemenea, împiedicate fizic să vină să vorbească cu noi la biroul Agenţiei din nordul Londrei”.
        „Am fost de faţă când ofițerii Brigăzii Speciale i-au bruscat și i-au expediat cu avertismentul de a-şi ţine gura. A fost strigător la cer, pe faţă, s-au purtat ca nişte gansteri”.
        „În final a trebuit să ne întâlnim cu victimele la un centru al comunității locale, fără ca poliţia să afle, pentru a auzi ceea ce aveau de spus.” Agenţiei i s-au furnizat date despre identitatea unor politicieni de rang înalt care făceau parte dintr-un cerc de pedofili, chiar din interiorul guvernului.
        Cu toate acestea, Dl Fay a spus: „Mi s-a comunicat din partea poliţiei implicit:” Nu vrem să vii la noi cu nume grele „.
        Într-o intorsatura sinistră, a povestit cum fereastra bucătăriei sale a fost lovită de gloanţe, trei găuri în sticlă ramânând martore, fără a se afla vreodată cine a fost autorul.
        În 1982, Elm Guest House a fost percheziționată de către poliţia de moravuri, dar acuzațiile de abuz sexual nu au fost investigate.
        Operațiunea Fernbridge cercetează abia acum reclamaţiile și doi bărbați au fost acuzați de infracțiuni sexuale.
        Poliția a confirmat că parlamentarul liberal-democrat Sir Cyril Smith, care a murit acum trei ani, ar fi vizitat în trecut vila.
        Noaptea trecută, agentul electoral Bill Maloney, de la Pie & Mash Films, care a ajutat la creşterea conştientizării în rândul supraviețuitorilor de abuz și corupție, a declarat: „Aceste proceduri poliţieneşti de a proteja pe cei bogați și puternici trebuie să înceteze acum”.

        „Victimele de azi sunt martorii de mâine.”
        Poliția Metropolitană a refuzat să comenteze.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 23, 2013 at 10:01 am

        blue

        Multumesc mult.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 23, 2013 at 11:18 am

        blue

        Poti te rog traduce si?

        The ocean is broken

        http://www.theherald.com.au/story/1848433/the-ocean-is-broken/?cs=12

        Sailor: “After we left Japan, it felt as if the ocean itself was dead” — Nothing alive for over 3,000 miles — No longer saw turtles, dolphins, sharks, birds — Saw one whale, it appeared helpless with big tumor on head

        http://enenews.com/sailor-after-we-left-japan-it-felt-as-if-the-ocean-itself-was-dead-nothing-alive-for-over-3000-miles-no-longer-saw-turtles-dolphins-sharks-birds-saw-one-whale-it-appeared-to-be-hel

        Iertare ca sunt asa una dupa alta. Ceilalti doi frati inca mai lucreaza la alte articole.

        Apreciază

      • blue said, on octombrie 24, 2013 at 12:48 am

        Oceanul este distrus

        Tăcerea a făcut diferenţa între această călătorie şi cele de dinaintea ei. Nu absenţa sunetului, mai exact. Vântul încă biciuia velele şi fluiera în tachelaj. Valurile încă clipoceau lovindu-se de fibra de sticlă.
        Și existau o mulţime de alte zgomote: bufnituri înăbuşite, şi lovituri, şi zgârieturi, cum se izbea barca de bucăţi de moloz.
        Ceea ce lipsea erau ţipetele păsărilor care, la toate călătoriile dinainte, înconjurau barca.
        Păsările au dispărut, fiindcă peștii au dispărut.
        Exact cu 10 ani în urmă, atunci când marinarul din Newcastle Ivan Macfadyen a navigat exact pe același curs, de la Melbourne la Osaka, tot ce ar fi trebuit el să facă pentru a prinde pește din ocean între Brisbane și Japonia era să arunce o linie de momeală.
        „Nu a fost nici măcar o zi din cele 28 ale călătoriei în care să nu fi prins un peşte suficient de mare pe care să-l putem găti cu orez”, şi- a reamintit Macfadyen.
        Dar de data aceasta, pe toată perioada călătoriei pe mare, captura totală a fost de doi peşti.
        Fără peşte, nu există păsări. Cu greu se întrevede un semn de viaţă.
        „În anii trecuţi, mă obişnuisem cu toate păsarile si zgomotele pe care le făceau”, a spus el.
        „Ar fi urmat barca, uneori odihnindu-se pe catarg, înainte de a-şi lua zborul din nou. Am fi văzut stoluri rotindu-se deasupra suprafeţei mării la distanţă, hrănindu-se cu sardele.
        Dar, în martie și aprilie ale acestui an, doar tăcerea și pustiul i-au înconjurat barca, în timp ce accelera pe suprafața unui ocean bântuit.
        La nord de ecuator, deasupra Noii Guinee, exploratorii oceanului au văzut un mare vas de pescuit aflat în mijlocul unui recif în depărtare.
        „Toată ziua a stat acolo, năvodind înainte și înapoi. Era un vas imens, ca o nava-mamă”, a spus el.
        Și toată noaptea a lucrat la fel, sub proiectoarele luminoase. Și dimineaţa Macfadyen a fost trezit de un membru al echipajului său care striga, urgent, că nava a lansat o barca cu motor.
        „Evident, am fost îngrijorat. Eram neînarmați și pirații sunt o ameninţare reală în aceste ape. M-am gândit că, dacă tipii ăștia ar fi avut arme, atunci am fi fost într-un real pericol.”
        Dar nu erau pirați, cel puţin nu în sensul convențional.Barca cu motor li s-a alăturat si melanezienii s-au urcat la bord oferindu-le daruri, şi anume fructe, borcane cu gem şi conserve.
        „Și ne-au dat cinci saci mari pline cu pește”, a spus el.
        „Era peşte bun, mare, de toate tipurile. Parte din el era proaspăt, dar restul fusese în mod evident expus în soare destul de mult timp.
        „Le-am spus că nu e posibil să folosim în vreun fel tot acel peşte. neavând un loc real pentru a-l stoca sau a-l păstra. Ei au ridicat din umeri și ne-a spus să-l aruncăm peste bord. E ceea ce ar fi făcut cu el, oricum, au spus ei.
        „Ne-au destăinuit că era doar o mică parte din captura de pe o zi. Că pe ei îi interesează doar tonul şi că pentru ei restul înseamnă gunoi. Totul a fost ucis, şi, în cele din urmă, aruncat. Ei au năvodit pe acel recif zi si noapte şi l-au devastat de toate formele de viaţă.
        Macfadyen s-a simţit rau în sufletul său. Era doar o barcă de pescuit, printre nenumărate altele lucrând nevăzut dincolo de orizont, multe dintre ele făcând exact același lucru.
        Nu e de mirare că marea devenise moartă. Nu e de mirare că nu prindea nimic cu momelile sale. Nu mai era nimic de prins.
        Chiar dacă sună deprimant, e din ce in ce mai rău.
        Următoarea etapă a îndelungatei călătorii a fost de la Osaka la San Francisco și pentru cea mai mare parte din ea pustiul a căpătat o tentă de groază greţoasă şi o doză de frică.
        „După ce am părăsit Japonia, am simțit ca și cum oceanul însuși era mort”, a spus Macfadyen.
        „Cu greu se puteau vedea fiinţe vii. Am văzut o singură balenă, un fel de obiect neputincios plutind la suprafață având ceea ce părea ca o tumoare mare pe cap. A fost destul de dezgustător.
        „Am parcurs o mulțime de mile pe ocean de-a lungul vieţii mele și sunt obişnuit sa văd broaște țestoase, delfini, rechini și stoluri imense de pasari care se hrănesc. Dar de data aceasta, timp de 3000 de mile marine nu era nimic în viață de văzut. ”
        În locul unde odată forfotea viaţa, pluteau gunoaie în cantităţi imense.
        „O parte din acesta a rezultat după tsunami-ul care a lovit Japonia în urmă cu câțiva ani. Valul a măturat pământul, a cărat o cantitate incredibilă de lucruri și a dus-o pe mare. Și e încă acolo, peste tot unde te uiţi . ”
        Fratele lui Ivan, Glenn, care s-a îmbarcat la Hawaii pentru a alerga într-o cursă din Statele Unite, a ramas uimit de cele „mii şi mii” de geamanduri de plastic galben. Uriașe gheme încurcate de frânghie sintetică, linii de pescuit și plase. Bucăți de polistiren expandat de milioane de euro. Și scurgeri de petrol și benzină, peste tot.
        Nenumărate sute de stâlpi de lemn de înaltă tensiune sunt acolo, rupţi de valul ucigaș dar întinzându-şi încă firele în mijlocul mării.
        „În anii trecuţi, când te adăposteai din lipsă de vânt, era suficient să porneşti motorul şi acesta mergea”, a spus Ivan.
        Nu de data aceasta.
        „Într-o mulțime de locuri nu am putut porni motorul de teama ca elicea să nu se încurce în masa de bucăți de frânghie și cabluri. Aceasta era o situaţie nemaiîntâlnită, în ocean.
        „Dacă ne hotăram să folosim motorul, n-o puteam face în timpul nopţii, doar pe timpul zilei cu un om de veghe la supraveghere, căutând cu privirea gunoaiele.
        „De sus de pe catarg, în apele de mai sus de Hawaii, se poate vedea chiar în adâncuri. Am putut observa că resturile nu sunt doar la suprafată, se văd pe toată adâncimea apei. Și sunt de toate dimensiunile, de la un pet de băutură carbogazoasă până la bucăți de mărimea unei maşini sau chiar unui camion.
        „Am văzut un coș de fum de la o fabrică ieșind din apă, cu un fel de cazan încă atașat vizibil sub suprafaţa apei. Am văzut un fel de container imens, rostogolindu-se la nesfârşit peste valuri.
        „Ne-am strecurat printre aceste bucăţi de gunoaie. A fost ca şi cum am fi navigat printr-o mare de gunoi.
        „Sub punţi se puteau mereu auzi lucruri lovind corpul bărcii, și exista mereu teama de a fi loviti de ceva foarte mare. In acest fel, corpul navei a fost zgâriat și afectat peste tot, lovit de bucăţi pe care noi nici nu le-am văzut.”
        Plasticul era omniprezent. Sticle, pungi, și orice fel de gunoi casnic vă puteți imagina, de la scaune rupte la făraşe, jucării și ustensile.
        Și altceva. Vopseaua galben-aprinsă cu care acoperisem barca şi care niciodată nu fusese decolorată de soare sau de apa oceanului în toţi anii trecuţi, a reacționat la ceva din apa din jurul Japoniei, pierzându-şi luciul într-un mod ciudat și fără precedent.
        Intors în Newcastle, Ivan Macfadyen încă îşi revine după șocul și groaza călătoriei.
        „Oceanul e distrus”, a spus el, clătinând din cap cu neîncredere uluită.
        Recunoscând că problema este imensă, și că nici o organizație sau vreun guvern nu pare să manifeste interes deosebit în a face ceva pentru a o rezolva, Macfadyen încearcă să găsească o solutie.
        El intentioneaza să facă lobby pe lângă ministerele responsabile, în speranța că ele l-ar putea ajuta.
        Mai mult, imediat, el va aborda organizatorii de concursuri importante ce au loc în oceanul din jurul Australiei, încercând să înregistreze yachting-ul într-un sistem internațional care utilizează navigatori voluntari pentru a monitoriza deşeurile și viața marină.
        Macfadyen a pus la cale această idee in timp ce era în Statele Unite, ca răspuns la o abordare a academicienilor din SUA, care au solicitat practicanţilor de yachting să completeze in jurnalul de bord formele şi probele pentru testarea de radiatii – o îngrijorare semnificativă legata de tsunami și de stația nucleară afectată din Japonia.
        „I-am întrebat de ce nu facem presiuni pentru a obţine o flotă care să meargă şi să cureţe mizeria”, a spus el.
        „Dar mi-au răspuns că au calculat şi că daunele aduse mediului prin arderea combustibilului necesar pentru a face acest lucru ar fi mai mari decât dacă lasă resturile acolo.”

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 24, 2013 at 9:27 am

        blue

        Multumesc mult.

        Apreciază

      • blue said, on octombrie 24, 2013 at 12:50 am

        Saccsiv,

        Celălalt care a rămas, nu mâine, ci poimâine. Iertare, dar n-am cum altfel. Doamne ajută!

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 24, 2013 at 9:35 am

        blue

        Voi mai posta un articol, ca sa fiti mai multi de 3 cu traducerile din engleza. Pana se vor oferi si alti frati, poti te rog traduce de poimaine incolo?

        Huge contradictions in ‘scientific’ thinking revealed: Theory of evolution in no way explains origins of life

        http://www.naturalnews.com/042613_Theory_of_Evolution_contradictions_scientific_thinking.html#

        Apreciază

      • blue said, on octombrie 24, 2013 at 1:07 am

        Frate, acum am văzut. Al doilea link e preluare după primul, deci aceeaşi poveste spusă mai pe scurt. Crezusem că-i o chestie diferită de primul link.

        Apreciază

  5. john said, on octombrie 22, 2013 at 8:03 pm

    Roşia Montană – o bibliotecă de 6,3 trilioane de dolari
    Intr-un studiu publicat pe blogul personal, inginerul Doru Apostol atrage atentia asupra celorlalte minereuri care afla la Rosia Montana si face o analiza asupra sumei ce ar putea fi obtinuta de pe urma tuturor bogatiilor subterane din Tara Motilor – 6,3 trilioane de dolari.Deci ce facem cu biblioteca Roşia Montană?
    http://apostoldoru.blogspot.ro/2013/10/rosia-montana-o-biblioteca-de.html#comment-form

    Apreciază

  6. Costi said, on octombrie 22, 2013 at 9:25 pm

    Desi citim pe Internet, cum este cazul si aici pe blog, despre situatia politica si economica in care ne aflam, nu reusim sa realizam ca Romania nu mai este independenta. Vorba lui Ilie Serbanescu: „Romania nu mai este guvernata, Romania este administrata”. Pe langa administratia de stat sunt oameni reprezentanti ai unor grupuri de lobby si de presiune, este FMI, este Uniunea Europeana, sunt tot felul de organizatii care impun Guvernului si Presedintiei luarea a tot felul de masuri. Mentionez doar ce a aparut pe agenda publica in ultimul timp:
    1. Regionalizarea Romaniei
    2. Exploatarea gazelor de sist
    3. Exploatarea aurului la Rosia Montana
    4. Proiectul de modificare a OUG 31, promovat de Crin Antonescu
    Cum imi dau seama care proiect este impus de afara? Foarte simplu: Tinand cont de animozitatea afisata intre Presedintie/PSD si Guvern/USL, atunci cand Basescu apare la TV si spune ceva, si apoi dupa un timp hopa sare si Ponta (sau altul din USL) ducand mai departe ideea si dezvoltand-o spre punerea in practica, nu pot sa ma gandesc decat ca ei executa ce li s-a impus din afara, fara sa aiba posibilitatea sa se impotriveasca din diverse motive. Conducatorii nostri sunt legati cu lanturi invizibile si nu misca in front niciunul. Sunt slugarnici, coruptibili, santajabili si Romania este prea distrusa economic, social, financiar… in asa hal incat chiar daca prin absurd ar veni la putere cineva care ar vrea sa faca ceva in interesul romanilor, i-ar fi imposibil.
    Exemplul cel mai clar privind ceea ce am spus mai sus se refera la tema regionalizarii Romaniei. Tema a aparut pe agenda publica in timpul guvernarii Boc-PDL. Daca ar fi fost doar o emanatie a PDL, ea ar fi murit imediat dupa ce s-a schimbat echipa de la putere. Insa nu s-a intamplat asa. Chiar mai mult, regionalizarea este intr-un stadiu foarte avansat. A inceput cu regionalizarea institutiilor statului si se va termina cu regionalizarea teritoriala. Insa pentru asta va trebui modificata Constitutia, deci vom avea referendum pe aceasta tema.

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 23, 2013 at 1:12 am

      Chiar dacă Ilie Şerbănescu afirma că România e o ţară administrată, cred că situaţia e mult mai rea.

      Potrivit DEX,
      ADMINISTRÁ, administrez, vb. I. Tranz. 1. A conduce, a cârmui; a gospodări o întreprindere, o instituție etc. 2. A da unui bolnav un medicament. ♦ (Ir.) A trage o bătaie. 3. (Jur.; în sintagma) A administra o probă = a folosi un mijloc de probă într-un proces. — Din fr. administrer, lat. administrare.

      România e gospodărită? Nu, România e jefuită, călcată în picioare, distrusă cu tupeu şi fără nici o milă sau remuşcare. Despre ce democraţie (etimologic, conducere a poporului) putem vorbi, câtă vreme oamenii de la Pungeşti şi din zonă se opun masiv explorărilor, dar Ponta decide ca împotriva lor să se intervină în forţă şi chiar să fie încarceraţi? Democraţie americană, care ruinează orice atinge!

      Apreciază

    • delimar said, on octombrie 23, 2013 at 6:22 pm

      Costi,
      Va salut domnule . Toata stima

      Apreciază

  7. Maria said, on octombrie 23, 2013 at 12:19 am

    „Sunt slugarnici , coruptibili ,santajabili ,si Romania este prea distrusa economic , social ,financiar , . . . . .”
    Asa este , insa cine a distrus Romania ? Nu tot ei ?
    Care guvern a facut cele mai multe „privatizari „? PSD , cu guvernul Nastase .
    Toti acestia merita pusi la zid .Au falimentat voit , industria si agricultura , pt a permite instrainarea a tot ce s-a construit in 50 de ani , iar agricultura a fost distrusa si continua sa fie terminata , pt a facilita exporturile de legume si fructe , chimizate , fara niciun gust , modificate genetic , cancerigene , ca sa imbogatim marile companii straine mafiote , din lumea larga .Iar pentru aceste distrugeri , guvernantii de atunci si-au primit partea lor (mituiti ) , cu care si-au facut averi fantastice , pe care le vede poporul saracit .
    Cine-i impiedica sa iasa din lanturi ?Ei si le-au pus .
    Sa anuleze agenda , sa iasa din casa satanei UE si NATO , sa nationalizeze resursele naturale ale Romaniei ,
    sa faca legi pentru tara si popor si nu pentru mafia Occidentului .
    Nu striga bine Ceausescu inainte de a-l impusca?: „Agenturile straine „.Toti radeam ca prostii atunci , iar dupa 24 de ani , ne-am trezit din adormire .
    Iata ca , de aceea l-au si achitat atat de repede , ca sa puna mana pe Romania si pe bogatiile din munti , cu ajutorul si aprobarea talharilor tradatori care s-au perindat in guverne .
    Daca n-au curaj , sa iasa public si sa spuna clar poporului ca nu suntem o tara suverana , ci o colonie a Americii , de buna voie .

    Apreciază

  8. vasile a said, on octombrie 23, 2013 at 2:05 pm

    acesti marunti snapani nu fac nimic fara sa intrebe pe seful lor UE ca poate sa se supere si sa ii bage la racoare .inca de acuma viitorul presedinte este ales .si anume Astalos mugurel itzakarescu cel mai bun gospodar al romaniei care a reusit sa evaporeze aurul din cel mai bine pazit seif romanesc

    Apreciază

  9. crestinul ortodox said, on octombrie 23, 2013 at 3:19 pm

    mai vedem de va fi asa
    dupa cum spui …

    Cu noi este DUMNEZEU
    intelegeti neamuri si va plecati
    Caci cu noi este DUMNEZEU
    amin.

    Apreciază

  10. Ozana said, on octombrie 25, 2013 at 10:47 pm

    @ saccsiv Voi incerca sa raspund la intrebarea continuta in titlu si voi spune ca nu s-au sucit pe parcurs ci au ajuns in virf gata suciti.Stiti,ca in bancul acela vechi dar extrem de actual. Se spune ca leul,regele padurii,suparat nevoie mare pe moralitatea indoielnica a supuselor lui,se hotaraste sa le aduca la judecata in fata sa.Prin urmare,le porunceste ca toate fetele mari sa se aseze in stinga sa iar cele maritate in dreapta.Se aseaza fiecare la locul ei,numai vulpita topaia cind la dreapta,cind la stinga.Enervat ,leul ii cere sa se hotarasca si sa-si declare apartenenta la unul dintre grupuri.Dupa o clipa de ezitare,vulpita raspunde ca nu stie unde trebuie sa se aseze deoarece ea este c–va. ,,Aaa!Domnisoara vulpita,atunci va rog sa poftiti in prezidiu”.Bancul asta are o mie de ani,cu el ,,m-au dat afara de la gradinita” dar poftim de vedeti cine-i in prezidiu.

    Apreciază

  11. […] VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron… […]

    Apreciază

  12. […] (nota saccsiv: VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron…) […]

    Apreciază

  13. […] (nota saccsiv: VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron…) […]

    Apreciază

  14. […] VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron… […]

    Apreciază

  15. […] citeste tot articolul aici https://saccsiv.wordpress.com/2013/10/22/video-incredibil-ce-declara-victor-ponta-in-2012-despre-rosi… […]

    Apreciază

  16. […] VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron… […]

    Apreciază

  17. […] VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron… […]

    Apreciază

  18. […] VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron… […]

    Apreciază

  19. […] VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron… […]

    Apreciază

  20. […] VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.