SACCSIV – blog ortodox

SCANDALOS: Pentru refuzul cardului de sanatate cu cip, peste 50 de maici de la Varatec au fost depuse din treapta de monah

Posted in card de sanatate cu cip by saccsiv on martie 16, 2013

Preiau integral articolul DICTATURĂ la Mănăstirea Văratec: Peste 50 de maici au fost sancţionate pentru că au refuzat cardul de sănătate cu cip!

La mănăstirea Văratec, un grup de peste 50 maici au trimis o scrisoare către Casa de Asigurări de Sănătate, în care își exprimau refuzul față de cardurile de sănătate cu cip. Ulterior, CAS a trimis către mănăstire lista cu maicile care au refuzat eliberarea cardului de sănătate pe numele lor. În urma acestui fapt, ieri 15 martie, stareța mănăstirii Iosefina Giosanu (sora episcopului vicar Ioachim Băcăuanu), a recurs la sancțiuni administrative, în sensul că le-a interzis acelor maici să mai poarte scofie, element din ținuta monahală ce se poartă pe cap. Avem informații că maicile respective sunt maici model, respectate de către obștea, cât și de preoți, dar se pare că nu se mai ține cont de aceste lucruri, ci doar să se facă ascultare orbește, chiar trecând peste mustrările lor de conștiință. Noi știm că ascultarea se face până la păcat. Dacă aceste maici, consideră că li se încalcă drepturile, printre care și libertatea dăruită de Dumnezeu și nu vor să-și calce pe conștiință acceptând cardul de sănătate cu cip, atunci ce autoritate vine peste Dumnezeu – ce toate le poate face, numai libertatea omului nu o îngrădește – și le impune maicilor acceptarea unor documente eliberate de statul român, supus conducerii străine de la Bruxelles.

Acum se pune marea întrebare:

MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI, PRIN ÎNTÂISTĂTORUL EI, Ips Teofan, are ceva de spus în acest caz? Are vreo anumită implicare? Este de acord cu astfel de măsuri, care dacă nu sunt luate de la Iași, ci de la Bucureşti, încalcă jurisdicția unei mitropolii asupra mănăstirilor din subordine? Când se va exprima o poziție teologică, măcar a sinodului mitropolitan, față de problema actelor cu cip? Nu vrem răspunsuri evazive prin conferințe sau smulse de unii credincioși celor ce au uitat de noi în legătură cu această problemă. Și e o problemă ce neliniștește cel puțin un milion de oameni din întreagă țară.

Nădăjduim într-un răspuns URGENT din partea MMB, nu ca în alte dăţi (1, 2) în care pur şi simplu ne-a arătat ca nu contăm pentru ei, pe dictonul: câinii latră, ursul trece mai departe.

PS: Felicitări maicilor mărturisitoare, să le pomenim cu toţii în rugăciunile noastre şi le asigurăm că Preacuviosul Părinte Stareţ al Sfintei Mănăstiri Petru Vodă le poartă în rugăciunile sfinţiei sale, ca să biruiască toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi.

93 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mălin said, on martie 17, 2013 at 11:55 pm

    Document al Congresului American privind scutul antirachetă:
    http://www.antena3.ro/romania/document-exclusiv-al-congresului-american-privind-scutul-antiracheta-207232.html

    Apreciază

  2. Mălin said, on martie 18, 2013 at 12:58 am

    Cine manipuleaza ?

    Imaginile prezentate de Neptun TV Adevar sau facatura?
    Sunt imagini de la mitingul din 14 martie 2013 sau sunt imagini de la mitinguri mai vechi ?

    Redau aici comentariile de pe site-ul Neptun TV:

    Pavel – 17 martie 2013 11:44
    Rapcea nu a fost acolo si cu atat mai mult in cladirea Parlamentului. Imaginile pe marginea carora se discuta, NU SUNT DE LA MITINGUL DIN 14 MARTIE 2013!Confruntati cu imaginile difuzate de celelalte televiziuni! Nu a fost niciun baner pe 14 martie cu numele vreunei asociatii, asa cum apare numele Asociatiei Victimelor Mineriadei in imaginile prezentate, in imaginile dvs sunt max 50 oameni, acolo au fost cca 1500, iar vremea nu era insorita ci innorata! Care e interresul si al cui?

    MIhaela – 17 martie 2013 20:06
    Atata manipulare… cum este posibil? Rapcea NU a fost acolo! In ce calitate vorbeste el despre acest miting?De la cine are el mandat sa vorbeasca? Sau si l-a luat singur si dezinformeaza ,impreuna cu tv neptun? Ma surprinde si modul in care pr Eugen Tanasescu accepta sa intre in emisie , alaturi de Rapcea,si sa expuna niste opinii total subiective si ambigue!

    http://www.ntvonline.ro/emisiuni/asta-i-via-a/galerie-video/2652

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 18, 2013 at 10:01 am

      Misto, ca cei de la ric cu asta incep articolul, cu tv neptun. Manipulare prin preluare si transmitere de manipulare. Tare…

      Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on martie 18, 2013 at 7:40 pm

      Mare sarpe de popa este acest tanasescu.

      Auzi la el daca nu se cere expres lepadare de Hristos poti sa primesti probabil si implantul ca nu e nici o problema.

      Urmariti ce zice acest copil la inceput…..

      Apreciază

      • mircea.v said, on martie 18, 2013 at 9:17 pm

        Adica cei care sustin lucruri de genul asta (gen Tanasescu), sustin de fapt ca tatal minciunii, la final, va deveni cinstit si corect.
        „Eu sant diavolul, de data asta nu vreau sa va mai pacalesc si va rog sa semnati aici si ca va lepadati de Hristos. Multumesc”

        Bre, cum sa crezi asa ceva…

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on martie 18, 2013 at 11:09 pm

        mircea. v

        Aceeasi gogoasa o promoveaza si parintele Calistrat.

        Baiatu asta o fi semnat ceva ca se leapada de Hristos?

        Apreciază

      • mircea.v said, on martie 19, 2013 at 11:45 am

        Stop RFID,
        mai sant multi care sustin acest lucru. De fapt asta e argumentul forte al celor care spun ca nu e nici o pr in a accepta aceste acte sau chiar implant. Si poate or mai nascoci si altele, gen aia cu „libertatea religioasa”, or mai reinterpreta pasaje din Biblie…
        Uite si tu la Tanasescu asta cum zice de actele de identitate cum ca sant ale Cezarului si atunci o intreaga teorie pe tema asta. A Cezarului sant multe, dar pina acolo unde vrea ce este a lui Dumnezeu – amprente, retina, adn, libertate, suflet.

        Apreciază

      • Irina said, on martie 20, 2013 at 10:26 am

        Nu inteleg de ce unii nu vad pericolul in aceste acte. O tin mortis ca nu este inca pecetea. Dar cum poti fi impotriva pecetluirii finale, dar in acelasi timp sa fii de acord cu sistemul ce pregateste pecetluirea.Pr. Iustin a zis scurt pe doi, cei ce iubesc lumea si confortul vor primi si actele si pectea, pt fiecare gasind justificari, iar cei ce-l iubesc pe Hristos vor dori sa traiasca cat mai simplu, si de aceea lepadarea de lume la va fi mai usoara. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne lepadam de lume si sa fim cu Hristos pana la sfarsit.

        Apreciază

  3. Mălin said, on martie 18, 2013 at 1:34 am

    Se pare ca avem de a face cu axa: Eugen Tanasesxu – Oreste – Mihai Rapcea…

    Eugen Tanasescu, acest manipulator extrem de periculos, se pare ca nu simpatizeaza doar cu ezoteristii de genul lui Oreste, ci are legaturi mult mai stranse cu gruparea MISA

    Cat despre realizatoarea Elena Calcan, o mai veche prietena a cacodoxului Eugen Tanasescu, ramane de vazut daca are cumva tangente cu gruparea MISA.

    O sa ma informez special in aceasta privinta !!

    Apreciază

    • danutza said, on martie 18, 2013 at 11:26 am

      elena calcan nu are legaturi de prietenie cu preotul tanasescu. ea a fost bine intentionata. e o ziarista f buna, o profesionista. urmariti emisiunea si o sa vedeti ce pozitie a avut ea.
      va asigur ca nu are nimic in comun nici cu misa.
      a fost invitat rapcea pt ca i s-a spus ca reprezinta organizatorii mitingului.

      Apreciază

      • danutza said, on martie 18, 2013 at 12:12 pm

        si nici preotul tanasescu nu are legaturi cu misa. e bine sa nu aruncam cu vorbele. pe oreste l-a chemat in emisiune ca era doctorand la constanta,la teologie, dar nu la IPS teodosie.

        Apreciază

      • Irina said, on martie 18, 2013 at 12:30 pm


        In linkul de mai sus este spus totul. Ce nevoie mai avem de alte argumente.

        Apreciază

      • Mălin said, on martie 18, 2013 at 3:23 pm

        @danutza

        Măi să fie, Tanasescu l-a invitat pe Oreste doar pentru că era „mic de statură” si era doctorand la Constanţa…

        Draga mea, eu înţeleg că eşti o fiinta bine intenţionată şi vrei să le ei apărarea,fiindcă sunt vedetele locale ale Constanţei, dar ţi-aş recomanda să nu mai fii atât de puerilă fiindca iti faci si tie rau, le faci si altora care te vor crede pe cuvant cu ceea mai mare seninatate…

        Pana una alta, doar asa ca un mic detaliu, poti arunca o privire pe contul de facebook a lui Tanasescu si o sa vezi pe cine are Tanasescu la „Favoriti” o fi doctorandul de la Constanta

        Iti mai dau un pont
        Elena Calcan este o veche colega si prietena a lui Tanasescu de la Radio Dobrogea.
        Si nu odata, a fost invitata la emisiunile realizate de Tanasescu

        Invitarea lui Mihai Rapcea a facut parte din schemă. Se vroia a fi inca o lovitura pentru tergiversarea mitingului, pe langa flegma aparuta din articolul lui Tanasescu „CIP-ul tehnologic şi cip-ciripul teologic” din ziarul „Adevarul”.

        @mircea.v
        Cei din spatele site-ului RIC nu sunt chiar atat de inocenti in a le manipularii. Unul dintre ei fiind absolvent al unei facultati, unde, printre altele, se studiaza metode de manipulare psihologică asupra categoriilor sociale.

        Special au preluat articolul de la Ntv la ei pe site!

        Apreciază

      • Irina said, on martie 18, 2013 at 10:16 pm

        Poate l-a avut student la doctorat, si de asta il are ca prieten pe facebook.Nu inseamna neaparat ca ii impartaseste si ereziile. Oricum greseala lui este ca nu vede sau nu vrea sa vada pericolul actelor biometrice.

        Apreciază

      • Mălin said, on martie 19, 2013 at 6:10 pm

        @Irina
        Ca sa ai studenti la doctorat, trebuie sa fii profesor cu ani grei de experienta in spate, Nu orice ţânc poate să fie îndrumădot de doctorat aşa cum crezi dumitale

        Sa zicem prin absurd, chiar daca ar fi fost asa, nu doar ca nu e crestineste, dar e contra invataturii Bisericii, necanonic, ca un preot, sa invite ereticii la emisiuni publice de radiodifuziune !!!
        Oreste e doar o frantura

        Indiferent ca astazi ai chef sa o faci pe jurnalistul, preotia nu ramane valida doar in Biserica, preotia implica responsabilitatea indiferent unde te-ai afla, tot preot ramai, dar unii isi bat joc de ea, in vreme ce Sfintii fugeau de preotie simtindu-se nevrednici de aceasta mare taina a Dumnezeirii in fata careia se infricoseaza si ingerii din ceruri

        Aici nu e doar problema actelor biometrice, sunt probleme mult mai grave…
        Tanasescu nu are ce cauta intre slujitorii hirotoniti ai Bisericii. Poate ca are vocatie spre jurnalism de moda noua, pentru marinărie, pentru inginerie, spre orice altceva dar pentru preotie NU.
        Citeste in Pidalion sa vezi ce legatura trebuie sa fie intre preoti si eretici, si apoi mai vorbim.

        Apreciază

      • Irina said, on martie 20, 2013 at 11:02 am

        Da ai dreptate, am vazut acum cine este Tanasescu, credeam ca este mai in varsta. Nu stiu care este viata lui personala si ce fel de preot este, dar faptul ca-l sustine pe Oreste care se afla in greseala, este destul de grav, pe langa faptul ca este pro cip. Asa este cum spui tu, preotii au o mare responsabilitate. Dar din pacate adevaratii preoti sunt din ce in ce mia putini, vom ajunge cat de curand sa alergam poate chiar sute de km ca sa mai ajungem la un adevarat preot al lui Hristos.

        Apreciază

      • Mălin said, on martie 19, 2013 at 6:18 pm

        „indrumator de doctorat”
        cred ca se intelege !
        mai am alte treburi de facut si scriu mesajele pe fuga…

        Apreciază

  4. mircea.v said, on martie 18, 2013 at 3:37 pm

    Malin,

    stiu ca nu sant inocenti, dar vor s-o faca pe inocentii. La asta ma refeream mai sus. Din fericire, adevarul e unul singur, si sant Parinti cu greutate care il sustin. Si noi alaturi de dansii.

    Da oricum s-a dat cu bata in balta de catre ei, ca prefera sa preia pe niste unii care mai si smintesc poporul, decat sa preia indemnul celor 3 Parinti in privinta mitingului sau mesajul parintelui Justin.

    Apreciază

  5. stelian said, on martie 21, 2013 at 1:03 pm

    dormiti in ghete la comentarii, eu cred ca nu ati vazut titlul… E incredibil de grav ce sa intampla, multa dragoste pentru cele 50 de monahii, asemenea atitudine ar trebui luata ca exemplu de ierarhii nostri. In schimb, incepe prigoana celor care nu se supun intereselor masonice ale Patriarhiei. Rusine celor ce tac!

    Apreciază

  6. crestinul ortodox said, on martie 22, 2013 at 11:18 am

    asemeni acestor Maici sa fim si noi , sa refuzam semnul fiarei sau actele cu cip , card sanatate cu 666, permis cu codul de bare sau cu 666 si cele ce vor urma de la 1 iulie …, personal refuz sa lucrez in acest sistem diabolic si antihristic anume sistemul sanitar sau medical cladit pe semnul fiarei antihristice …desi studiile ce le am sunt pentru a lucra in spital
    fiti constienti de ce se intampla in jurul nostru si sa avem trezirea NU IN AL !2 LEA CEAS cand va fi Tarziu de tot
    de asta am tot spus si
    SPUN UNITATE INTRU HRISTOS SI SFANTA CRUCE De Lemn Lavra Pecerska Impotriva fiarei antihristice si masonilor ce sunt un cap al fiarei antihristice ce a inghitit neamuri intregi din apus si voieste aici in rasarit a inghiti asemeni
    UNITATE INTRU HRISTOS si SFANTA CRUCE A Acestui Neam Romanesc si a ORTODOXIEI pentru Adevarata Biruinta impotriva spurcaciunii mari si fiarei antihristice ce vor a inghite acest pamint Sfant de la Nistru Pin’ La Tisa
    Sa Fim Adevarati Crestini Ortodocsi si sa luptam impotriva lupilor in chiei de oaie cu SFANTA CRUCE in MAINI si Inaltata pe Acest pamint
    Amin !

    Apreciază

    • Irina said, on martie 22, 2013 at 8:47 pm

      Asa este, daca o sa fim tot mai multi cei care vom refuza, vor fi nevoiti sa tina cont de noi si sa ne dea o alternativa. Daca suntem putini, vom fi prigoniti si va trebuii sa traim ca pribegi pe acest pamant.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.