SACCSIV – blog ortodox

Pas apostat fara precedent: Patriarhul ortodox Bartolomeu merge la înscăunarea Papei Francisc

Posted in ECUMENISM by saccsiv on martie 18, 2013

Preiau articolul Întâlnire istorică între BISERICI. Patriarhul ortodox Bartolomeu merge la înscăunarea Papei Francisc

Patriarhul Bartolomeu I, liderul Patriarhiei Ortodoxe de la Constantinopol, va lua parte la înscăunarea Papei Francisc, la Vatican, marţi. Este pentru prima oară de la Marea Schismă din 1054, când biserica de la Constantinopol s-a despărţit de cea de la Roma, când un patriarh ortodox de la Constantinopol ia parte la o astfel de ceremonie a Bisericii Catolice.

Anunţul gestului istoric al Patriarhului Bartolomeu I a fost făcut pe contul de Facebook al Papei Francisc I şi a fost confirmat de Radio Vatican.

Prezenţa înaltului prelat ortodox al Patriarhiei Ecumenice stabilite la Istanbul, privit ca liderul creştin-ortodocşilor din întreaga lume, este un semn de îmbunătăţire a relaţiilor dintre cele două biserici, relatează Ria Novosti. Bartolomeu I a salutat alegerea noului Papă cu un mesaj de felicitare.

„Vreau să îmi exprim speranţa şi încrederea că Sfântul Părinte va contribui la pacea unei omeniri deja împovărate, a săracilor şi a celor suferinzi”, a scris Bartolomeu I în scrisoarea sa de felicitare pentru Papa Francisc I.

Patriarhul de la Constantinopol a mai spus că noul Papă „va da un nou impuls călătoriei celor două Biserici către unitate”.

Marea Schismă din 1054 a însemnat divizarea creştinismului calcedonian între ramurile de Est (greacă) şi de Vest (latină), care mai târziu au devenit Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică. De atunci, relaţia dintre cele două Biserici a fost tensionată, existând dispute cu privire la concepte teologice, inclusiv la natura Sfântului Duh.

Unul dintre cei mai importanţi paşi din modernitate către reconciliere a fost vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România, în 1999. Aceasta a fost prima vizită a Papei de la Roma într-o ţară ortodoxă, de la Marea Schismă din 1054.

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Maxim said, on martie 18, 2013 at 12:47 am

    Marea schismă reprezintă căderea din dreapta credință ortodoxă a unei părți a Creștinătății,care s-a autodenumit apoi ”catolică”(minciunobiserica catolică),nu divizarea Creștinătătii în două ramuri(asta e erezia celor ”două ramuri”,susținută de ecumeniști)

    Apreciază

  2. Mălin said, on martie 18, 2013 at 2:32 am

    Congresul Evreiesc Mondial cere o lege care să pedepsească negaţionismul în Grecia:
    http://www.mediafax.ro/externe/congresul-evreiesc-mondial-cere-o-lege-care-sa-pedepseasca-negationismul-in-grecia-10672732

    Sâc !

    Apreciază

  3. Mihail said, on martie 18, 2013 at 3:56 am

    A ineput postul. Post negru si rugaciune. Smeriti va. Bateti si vi se va deschide. Cereti si vi se va da. Cautati si vi se va da.

    Apreciază

  4. john said, on martie 18, 2013 at 10:07 am

    „Papalitatea este un element-cheie în unitatea creştină”, a afirmat reverendul metodist Geoffrey Wainwright, profesor de teologie la Duke Divinity School, într-un interviu acordat la Radio Vatican pe 10 februarie 2010, la încheierea simpozionului ce a marcat 40 de ani de ecumenism.
    http://www.semneletimpului.ro/revista/Noul-ecumenism-4014.html

    Apreciază

  5. danutza said, on martie 18, 2013 at 4:44 pm

    sfantul parinte???? de unde sfintenie la un eretic?

    Apreciază

    • Nimeni said, on martie 18, 2013 at 10:31 pm

      Sunt uimit pur si simplu de ceea ce vad si-mi provoaca repulsie.
      Un Patriarh Ortodox sa participe la inscaunarea unui eretic.Dumnezeu sa-l ierte pentru ceea ce face caci El are ultimul cuvant de spus.

      Ma gandesc cu groaza daca acesta este Patriarhul care il va unge pe antihrist imparat.
      Cine stie ce-o mai fi.
      Am asa un sentiment ca parca totul se petrece prea repede si ca urmeaza anii aceia cei mai grei pentru omenire.

      Apreciază

  6. 22011979 said, on martie 18, 2013 at 6:17 pm

    Papa nu poate fi infailibil este un om si poate gresi

    Apreciază

  7. 22011979 said, on martie 18, 2013 at 6:21 pm

    nu avem nimic in comun cu catolicii

    Apreciază

  8. danut said, on martie 18, 2013 at 6:22 pm

    da

    Apreciază

  9. gheorghe said, on martie 18, 2013 at 6:25 pm

    nu avem nimic in comun cu biserica catolica

    Apreciază

  10. Marian said, on martie 19, 2013 at 9:00 am

    Voi care tot scrieti de evrei, de ce nu vreti odata sa intelegeti ca Vaticanul conduce lumea ? Roma are puterea suprema pe pamant. Nu vedeti ca si acum la inscaunarea Papei Francisc merg toti liderii lumii ca la seful lor cel mare ? E chiar asa de greu de vazut asta ? Cum de nu va dati seama ca toata isteria asta cu sionistii evrei care, cica, conduc lumea din umbra, este o creatie a Romei si a iezuitilor ei ? Roma (Vaticanul) a creat idiotenia cu sionistii evrei ca toata lumea sa creada aceasta diversiune, si apoi ca Roma (Vaticanul) sa conduca lumea in liniste asa cum isi doreste de fapt, adica din umbra. Va rog nu mai credeti diversiunile Vaticanului. Cum de nu va dati seama ca un stat asa de mic ca Israelul nu are mijloacele necesare sa conduca lumea ? Chiar daca credeti ca America este condusa de evrei. Un ziarist de al nostru a studiat religia membrilor guvernului si congresului american in anii 90″, si ce credeti ca a descoperit ? Ca majoritatea acestor membri sunt de religie romano-catolica. Deci oameni ai Vaticanului ! Cand-va in viitor se va descoperi pe fata aceasta diversiune a Vaticanului, sa speram. Daca totusi nu veti crede cele afirmate mai sus, n-aveti decat. Fiecare este liber sa creada ce doreste. Nu eu am descoperit acestea, ci oameni de la noi si din Europa, America de Nord, etc. Chiar sfinti parinti ortodocsi au scris despre puterea Vaticanului in lume. Unul este si Sfantul Nicolae Velimirovici, sau Parintele Arsenie Boca, care a si spus ca ,,sabia papei va fi franta”, sau Sfantul Cosma al Etoliei, care si el a spus ca ,,pentru toate relele aduse Bisericii ortodoxe inainte de sfarsit invinuiti-l pe papa”. Un mare sfant ortodox, nu stiu exact, Andrei ce nebun dupa Hristos sau Sfantul Andrei al Patarelor a spus ca deabia la sfarsit Dumnezeu va ingadui ridicarea scaunului evreilor prin antihrist, adica in cei trei ani si jumatate cat acel conducator va conduce lumea, si nu acum cand lumea este condusa de Occidentul controlat de Vatican si iezuitii lui. Mai cercetati si veti descoperi multe si nu mai credeti orbeste orice…

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on martie 19, 2013 at 10:04 pm

      Tu esti SECTAR, ca numai sectarii au obsesia asta cu papa? Lumea este condusa de evrei dupa parerea mea. Ei sunt in cele mai inalte pozitii. Francmasoneria are multe natii la baza dar la varf sunt numai evrei. In varful varfului numai evreii conduc.

      Apreciază

  11. ioan said, on martie 19, 2013 at 10:29 am

    @Marian. satan, pt. ca sa subjuge omenirea si-a stabilit 3 directii si 3 centre de comanda. un centru militar-pentagonul, un centru financiar-londra si unul religios-vatican. lumea nu e condusa de la vatican ci din varful piramidei, sau mai bine zis din fundul iadului, pt. ca acolo sta dihania pana va intra in antihrist, care va fi evreu. C.E. F.M.I. O.N.U. etc. sunt niste „momeli politice” prin care dracu da oamenilor (politicienilor,bancherilor,militarilor, masonilor) iluzia ca ei conduc lumea.

    Apreciază

  12. daniel said, on martie 20, 2013 at 12:01 am

    marian de ce nu ar fi asta decat o diversiune spre a crede ca sforile sunt trase de la vatican? sa nu uitam ca nu toticei din masoneriu stiu ce fac de fapt, nu-i normal sa lasi alte impresii? Oricum varticanul si papa isi au rolul lor in tot scenariul ce se desfasoara

    Apreciază

  13. codin said, on martie 20, 2013 at 3:17 am

    ansamensi said, on septembrie 26, 2011 at 10:38 am
    Vine, vine, cu siguranta. Nici nu mai trebuie sa carcotim. Acuma se implineste timpul, astea sunt semnele, si curand se va inscauna la Ierusalim si cel razvratit, prin primavara 2013. Prima data si-a mutat centrul international de date acolo, ca sa le aiba la indemana pe toate, apoi se va muta si el. Un razboi vine inainte sa ne ingenuncheze pentru a ne supune si a creea curentul de opinie favorabil inscaunarii lui.

    Răspunde
    Mihai said, on septembrie 26, 2011 at 11:30 am
    da’ de unde stii tu ca exact in acea primavara?

    Răspunde
    codin said, on septembrie 26, 2011 at 12:22 pm
    da’ de unde stii tu ca nu? asteapta si tu si apoi spune-mi ce vrei.

    Mihai said, on septembrie 27, 2011 at 7:16 am
    eu nu am spus ca nu. am intrebat doar de unde stie…
    …………………………………………………………………………………………………………….
    …………………………………………………………………………………………………………….
    codin said, on iunie 12, 2010 at 6:26 pm
    2010 (august) – 2013 (martie) – 2016 (octombrie)

    Răspunde
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    codin said, on septembrie 30, 2011 at 9:34 pm
    LUCA 10 : 18 – …”Şi le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.”…
    “fulger căzând din cer” in vechea limba a tarii Canaanului, sau vechea ebraica, se traduce si se pronunta asa: barak O bama. Ceea ce duce la urmatoarea fraza:
    “Am văzut pe satana ca barak O bama.” Fara cuvinte.

    Răspunde
    Samir Mihail Vancica said, on octombrie 1, 2011 at 8:32 am
    pote citezi si o sursa pentru aceasta traducere canaaneana.

    Răspunde
    codin said, on septembrie 30, 2011 at 9:39 pm
    Acest personaj trebuie observat cu cea mai mare atentie, trecutul sau si faptele sale.

    Răspunde

    Apreciază

  14. […] Pas apostat fara precedent: Patriarhul ortodox Bartolomeu merge la înscăunarea Papei Francisc […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.