SACCSIV – blog ortodox

CIP-carcotasii: popa-spalat pe creier Eugen Tanasescu si jidanul Moise Guran

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 16, 2013

Din pacate, IPS Teodosie tine pe langa el un acolit de popa, care face numai dezbinare in Ortodoxie, pentru ca este spalat pe creier de mai marii sai din „deal”. Daca in 2009 acest personaj infect baga zazanie intre doi mari duhovnici, p Justin Parvu si p Arsenie Papacioc, exagerand chemarea la marturisire impotriva actelor cu cip a p Justin, acum face acelasi lucru zicand ca duhovnicii sunt in continuare manipulati in aceasta problema. Pai nu i-ar fi rusine acestui descreierat ce minte cu nerusinare, caci nu a stat de vorba nicodata cu p Justin, ca sa-i afle parerea. Sau probabil si ceilalti parinti ce au chemat la MITING: p Simeon de la Sihastria (duhovnic al IPS Teofan) si p Antim de la Bistrita (cel care i-a oprit pe Daniel Ciobotea si pe papistasi sa slujeasca in manastirea Sihastria), sunt manipulati. Dar de ce nu-si pune intrebarea daca nu este manipulat de satana acest popa inselat, ce indeamna la acceptarea actelor cu cip.

In acelasi cuget cu popa Tanasescu, este si jidovul Moie Guran de la televiziunea publica, adica platit din banii poporului, si care pur si simplu batjocoreste Biserica Ortodoxa – Biserica Neamului Romanesc, numind-o „organizatie non-guvernamentala”. Prea multe pretentii nu putem avea de la acest „ziarist”, stiind prea bine ca, controlul televiziunilor este detinut de jidovime si masonerie. Insa ar trebui ca Patriarhia sa-i dea o replica acestui Moise, in caz ca cei din „deal” au ceva sa-i reproseze.

Mai jos aveti dovada infectelor lor articole:

Preiau articolul: CIP-ul tehnologic şi cip-ciripul teologic, de Eugen Tănăsescu

■ Noile tehnologii biometrice au stârnit protestul unor credincioşi şi clerici cam habotnici, după mine. Dincolo de ciripiturile teologice răsuflate, există însă câteva chestiuni care merită discutate. Altfel, ajungem să amestecăm pe Dumnezeu cu Cezarul.
■ Îmi închipui că, astăzi, unii ar fi în stare să-L întrebe pe Hristos: „Ce spui, să luăm actele cu CIP sau nu?!” De altfel, sunt câţiva care o şi fac, atunci când chipurile apelează la duhovnici pentru astfel de nelămuriri. Credeam însă că Hristos ne-a lămurit toate cele necesare mântuirii, urmând numai ca noi să Îi urmăm cu credinţă, fără a mai face pe speriaţii. Dar, drumul de la întuneric la lumină este anevoios şi primejdios. Căci sesizez la protestatarii anti-CIP câteva chestiuni care merita analizate: 1. Teama privind nesiguranţa datelor. Acesta este, cred, singurul argument serios şi necesar a fi lămurit. În condiţiile unei proaste comunicări a autorităţilor cu cetăţenii, este logic ca aceştia să se alarmeze cu privire la siguranţa datelor lor în fata Cezarului. Unele state deja au dubii la nivel oficial, am văzut chiar ezitări şi renunţări. Însă, oricât am discuta, ştim bine că orice lucru creat de om poate fi falsificat tot de om, prin tehnologia necesară. De aceea, suntem pe un cerc vicios, căci indiferent de tehnologia folosită, identitatea noastră în faţa autorităţilor nu este niciodată sigură 100%.Falsificări au fost şi vor mai fi. Această chestiune rămâne una spinoasă şi bună de analizat de către specialişti. Restul îngrijorărilor CIP-ciripitorilor teologici sunt de-a dreptul neînţelegeri sau fabulaţii. Să citim mai jos.
1. Teama privind nesiguranţa datelor. Acesta este, cred, singurul argument serios şi necesar a fi lămurit. În condiţiile unei proaste comunicări a autorităţilor cu cetăţenii, este logic ca aceştia să se alarmeze cu privire la siguranţa datelor lor în fata Cezarului. Unele state deja au dubii la nivel oficial, am văzut chiar ezitări şi renunţări. Însă, oricât am discuta, ştim bine că orice lucru creat de om poate fi falsificat tot de om, prin tehnologia necesară. De aceea, suntem pe un cerc vicios, căci indiferent de tehnologia folosită, identitatea noastră în faţa autorităţilor nu este niciodată sigură 100%.Falsificări au fost şi vor mai fi. Această chestiune rămâne una spinoasă şi bună de analizat de către specialişti. Restul îngrijorărilor CIP-ciripitorilor teologici sunt de-a dreptul neînţelegeri sau fabulaţii. Să citim mai jos.
2. Teama de viitoare agresiuni asupra cetăţenilor: implant în corp, îngrădirea sau condiţionarea unor drepturi, etc. Cred că e bine să ne aducem aminte de „Prostia omenească” a lui Ion Creangă, în care două femei se alarmau de căderea unui drob de sare peste un copilaş. Cam aşa este şi cu aceste temeri privind ipoteze insuficient argumentate sau documentate. Vom vedea ce va fi şi vom acţiona în consecinţă, nu înainte de vreme şi pripit. Creştinului nu i-a fost dat să se preocupe cu ghicirea vremurilor care vor veni, ci cu mântuirea în prezentul concret, cu bunele şi ispitele lui. Până să ajungem la condiţionarea comerţului sau liberei circulaţii prin CIP, constat că, actualmente, există deja o unealtă de condiţionare mult mai eficientă: banii. Îi ai, e bine. Nu-i ai, e rău. Şi se obţin din ce în ce mai greu şi pentru mult mai multe compromisuri morale. Cred că materialismul şi comercializarea sunt adevăratele pericole ce trebuie discutate, nu viitoarele tehnologii pe care potenţialii dictatori le vor folosi deoarece istoria demonstrează că, deşi tehnologia este moralmente neutră, dictatorii au folosit în mod vicios tehnologia timpului lor.
3. Teama de monitorizare/supraveghere exagerată din partea Cezarului. Sf. Pavel ne învaţă că autoritatea Cezarului este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia. Aşadar, dacă mă ştiu nevinovat, n-am a mă teme. Mai mult, dacă aş avea conştiinţa creştină că sunt lumina lumii şi sarea pământului, mi-ar conveni ca Cezarul să mă supravegheze insistent, căci aşa poate afla valorile după care trăieşte un creştin. Poate chiar s-ar converti din răutatea lui. Dincolo de asta, însăşi dârzenia cu care mărturisitorii credinţei au înfundat puşcăriile comuniste ar trebui să ne fie pildă de curaj în faţa eventualilor dictatori, nu motiv de văicăreală faţă de comportamentul autorităţilor.
4. Teama de numărul fiarei 666. Deşi discuţia teologică este foarte interesantă, în orice timp şi loc, CIP-ciripitorii o banalizează până la absurd. Ba se sperie de nişte coduri de bare, ba de nişte tehnologii electronice, pe care, de-altfel, ei le folosesc din plin, unii chiar în spatele unei aiuritoare „mărturisiri anonime” pe Internet. Ideea că, prin acceptarea identităţii electronice te lepezi de Hristos mi se pare de un grobianism teologic înspăimântător. Fără a mai spune că ciripitorii teologici citează Scriptura îngust, steril, şi utilitarist, într-un mod care îmi aduce aminte de citarea diavolului în faţa Domnului, sau de citările de tip sectar, lipsite de înţelegerea profundă a unor realităţi teologice.
5. Teama de Antihrist. Asta arata cât de nepregătiţi teologic sunt CIP-ciripitorii. Dacă Antihrist vine (şi din vechime autorul Apocalipsei spunea că a şi venit şi că antihrişti sunt mulţi), de ce avem a ne teme? Chemarea noastră este să-l biruim, nu să fugim sau să protestăm faţă de el. Dar biruirea lui Antihrist nu vine prin modificări legislative, ci prin împlinirea sfinţeniei, prin îmbrăcarea harică în Sf. Treime, prin mărturisirea cu fapta a calităţii tale de creştin. O eventuală prigoană a autorităţilor asupra creştinilor n-ar face decât să întărească adevărata credinţă şi să surpe fariseismul şi formalismul căldiceilor. De altfel, creştinii au exerciţiul prigonirilor din istorie, iar Biserica s-a întărit pe sângele martirilor. Ca să nu mai spunem că, dacă Antihrist vine, asta însemnă că, după el, vine şi Hristos Biruitorul. Ori, să ne speriem că vine Hristos? A protesta de frica lui Antihrist înseamnă a-ţi arăta slaba credinţă în Hristos, lipsa de cultură teologică şi, finalmente, credinţa căldicică.
6. Nu este lipsită de interes şi problema manipulării acestor CIP-ciripitori de către diverse organizaţii obscure, prin folosirea unor duhovnici renumiţi. În urmă cu câţiva ani, a fost o întreagă frământare naţională prin care credincioşii s-au polarizat între anumiţi duhovnici, doar pentru că unii aşa-zişi „ucenici” doreau orbeşte o legitimare a propriilor apucături teologice, prin manipularea duhovnicilor. E uşor să obţii o „chemare la luptă” din partea unor duhovnici care au suportat prigoana comunistă, prin simpla invocare a unui potenţial pericol dictatorial contemporan. Ceea ce nu vor să ştie ciripitorii teologici care folosesc duhovnicii pe post de „ghioagă” în lupta lor cu închipuiţii vrăjmaşi, este că şi duhovnicii se supun autorităţii Sinodului şi Bisericii, aşa că eventuale luări de poziţie în raport cu statul aparţin Ierarhiei BOR, la nevoie înconjurată de preoţi, duhovnici şi credincioşi, nicidecum unor anarhişti ce se visează reformatori şi sfinţi. Cum însă Ierarhia nu susţine astfel de poziţionări teologice absurde, ciripitorii apelează la duhovnici, pentru o bună imagine la „public”. Din păcate pentru ciripitori, invocarea unor nume duhovniceşti celebre, ba chiar şi punerea de cuvinte măsluite în gura lor, este un excelent instrument de manipulare a credincioşilor mai puţin educaţi teologic, de către aceste obscure organizaţii. Din fericire, doar iubirea şi urmarea lui Hristos pot învinge, în chip mântuitor, teama faţă de Cezar, Antihrist sau mai ştiu eu ce ciripituri teologice de la capul unora.
O alta dovada a imbecilitatii popei Tanasescu este si aceasta emisiune tv.
Preiau articolul: Fanatism în numele lui Dumnezeu de Moise Guran

De când Biserica este din ce în ce mai prezentă în spaţiul public au apărut o grămadă de discuţii mai mult sau mai puţin colaterale, de la religia în şcoli şi până la cardul de sănătate cu cip, de la Dumnezeu în Constituţie şi până la fondurile alocate de la buget cultelor religioase.

Esenţa tuturor acestor discuţii o reprezintă din păcate banii. Şi uite aşa am ajuns eu, o persoană care are respect egal şi pentru cei care cred în El şi pentru cei care nu cred, ţinta unor atacuri fanatice. Nu v-am povestit nici la radio nici la tv despre faptul că am primit la redacţie un săpun învelit într-un plic pe care scria săpun de auschwitz marca Moise Guran, nu v-am povestit nimic despre mesajele şi e-mailurile care mă condamnă pentru atitudinea mea anti-ortodoxă(?), n-am reacţionat şi nu am replicat la atacurile unor extremişti ultra-religioşi care refac uşor-uşor fanatismul legionar, am evitat pe cât posibil discuţiile despre extremismul unguresc şi anti-unguresc, dar am chemat în platou un apărător al drepturilor financiare ale Bisericii Ortodoxe şi v-am îndemnat pe toţi, tot timpul să fiţi informaţi. Să fiţi educaţi, să ştiţi adevărul istoric, să înţelegeţi că naţionalismul nu înseamnă ură şi nici Dumnezeu nu poate însemna asta. Probabil analfabetul care vrea să mă facă săpun nu ştie nimic despre evrei şi nu poate diferenţia un nume evreiesc de unul românesc, iar celor care au manifestat împotriva cardului cu cip crezând că astfel îl slujesc pe Dumnezeu nici nu are rost să le mai spun că în Biblie numărul 666 are legătură cu împăratul Nero nu cu cipurile.
Şi totuşi, când am văzut poza făcută ieri de colegii Catavenci la mitingul de la Parlament m-am revoltat. Ceva a explodat în mine. Nu mai pot să tac şi nimeni nu ar trebui să o facă. Copii salutândul legionar pe sfântul Corneliu Zelea Codreanu, ei, asta e prea mult chiar şi pentru mine. Apoi m-am calmat şi am încercat să le explic colegilor mei că doar dialogul este cel care ne poate scoate dintr-o altă posibilă văgăună a istoriei.

Vremurile pe care le trăim sunt dificile, naţia se prosteşte pe zi ce trece din cauza unui sistem educaţional fără repere, iar nevoia de a da vina pe alţii pentru toate astea poate uşor ricoşa, poate fi folosită, poate crea mai multă pagubă decât beneficiu. Evreii, ungurii, masonii acestea sunt deja teme ricoşate ale istoriei. Cât de stupid să fii ca să încerci să le reaprinzi la infinit doar pentru a da maselor o ţintă şi un vinovat pentru sărăcie şi frustrarea individuală, ba, mai mult decât atât, să ţi-L mai iei şi pe Dumnezeu ca martor.

Nu mi-am făcut niciodată planul să diseminez ideile mele despre Dumnezeu şi viaţă, despre toleranţă şi bună credinţă, pentru simplul motiv că eu nu cred în prozelitism şi pentru că îl combat din toate puterile. Fac o emisiune financiară dar nu cred că banul este cel care contează cu adevărat, încerc să dau exemple de succes şi pragmatism în aceeaşi măsură în care vorbim despre prostie şi eşec financiar, iar Dumnezeu chiar nu cred că poate fi temă de dezbatere.

Ca să închei repede acest subiect, care, zic eu, trebuie să rămână unul intim pentru fiecare dintre noi, vă mai spun că nu cred în religie pentru simplul motiv că noi oamenii nu-L putem concepe pe Dumnezeu ci îl putem cel mult simţi, El poate fi individual perceput şi specific doar sentimentului nu şi raţiunii sau vieţii materiale, că îl putem urma pe Iisus în viaţa de zi cu zi dar că asta nu necesită nici dări, nici taxe, nici biserici, nici prozelitism, ci doar cunoaştere (în primul rând autocunoaştere), inteligenţă, spirit şi respingerea urii. Până şi Dragostea e un cuvânt obosit pentru cât a fost folosit în justificarea urii şi a războaielor făcute în numele Lui.

Trebuie să respectăm şi să ne înţelegem religia, iar cea Ortodoxă da, a fost mama poporului român, este da! legătura nostră cu strămoşii, dar să dăm Religiei Ortodoxe rolul pe care l-a jucat în istorie, să o lăsăm acolo, în istorie, cel puţin până va înţelege să se reformeze şi să-şi găsească un rol progresist în contemporaneitate. Să ne cunoaştem şi să ne respectăm tradiţiile, trăind totuşi în secolul XXI. Vă spune asta un om al cărui unic fiu este foarte pasionat de ora de religie de la şcoală. Nu este totuşi niciun conflict între ceea ce vă spun eu aici, între faptul că eu vreau un curs de istorie a religiilor şi acela opţional în şcoli şi faptul că fiului meu îi place ora de religie. Ceea ce eu îl învăţ şi ceea ce vă spun şi dumneavostră, cititorilor acestui blog este că trebuie să respingem extremismul religios la fel ca şi pe cel ateist, că sentimentele nu pot fi impuse decât celor insuficient educaţi şi că excesele de orice fel ne otrvesc minţile.

În loc de orice argument în susţinerea lucrurilor pe care vi le-am scris aici vă rog să-l ascultaţi pe profesorul Radu Preda de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolialy din Cluj. E un bun exemplu de libertate în gândire şi de toleranţă religioasă. Durează 7,56 minute şi este un interviu făcut de colegul Filip Standavid exact în ziua propunerilor de modificare religioasă a Constituţiei.

Cititi si:

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aurora said, on martie 16, 2013 at 11:17 am

    Foarte pagubitoare sunt ideile vehiculate de pr. Eugen Tanasescu care nu a inteles ce e cu cipul pentru ca nu-l intereseaza.El crede ca stie destula teologie invatata in scoala si se crede indreptatit s-o propage la microfon, dar o face trunchiat. Neintelegand vicleniile cezarului/stat, el relativizeaza pericolele reale care ne pandesc si ne sfatuieste sa mancam fara frica din bucatele jertfite idolilor, fara sa tinem seama de avertismentul sfantului Teodor ca ne spurcam sufletele. Acest preot este un model de ignoranta si incapatanare care poate pierde pe multi. Sa dea Dumnezeu intelepciune auditoilor sai si sa-i pazeasca de ratacire, iar pe el sa-l lumineze !
    Mult mai periculos este jurnalistul viclean Moise Guran care are o arie de raspandire mult mai mare. Avem mult de furca cu acesti trompetisti ai dezinformarii si ai distorsionarii adevarului. Maica Domnului sa ne acopere cu Sfantul ei Acoperamant si pe ei sa-l intoarca la pocainta !

    Apreciază

    • stef said, on martie 16, 2013 at 3:32 pm

      De multa vreme m-am saturat de ghidusiile trepadusului Guran – Lepra asta are rol de formator de opinie si manipulator ordinar – imaginea de critic independent pe care si-a construit-o se va spulbera rapid- A bagat destui bani in buzunare facand lobby pentru diferite grupuri de interese din zona imobiliara si bancara

      Apreciază

  2. mircea.v said, on martie 16, 2013 at 12:42 pm

    Pai preotii si teologii care iau in ras pr actelor electronice si biometrice sa nu asculte „tampeniile” care le spunem noi si sa asculte atunci ce spune Biserica Greciei si a Rusiei. Adica acelasi lucru. Si acolo vorbesc episcopi, patriarh…

    Din pacate distanta intre cele 2 tabere se mareste pe zi ce trece (asta e senzatia mea) si doar Dumnezeu mai poate aduce salvarea.

    Aurora,

    a spune ca am vorbit cu cineva si nu a rezonat cu ce i-am spus, este o abordare simplista. Nu spun ca asa faci tu, ca nu am de unde sa stiu. E doar o discutie la modul general, cu care poti fi sau nu de acord.
    Eu nici nu incerc sa vorbesc cu cineva despre problema asta, daca nu crede in Dumnezeu din tot sufletul lui. Fara a crede in Dumnezeu, in Viata de Apoi, nu poti face un sacrificiu la un moment dat. Fara a crede in Dumnezeu nu poate exista o justificare a unui sacrificiu, oricare ar fi el.
    La modul general, asta e primul pas care trebuie facut cu un prieten care vrei sa-l schimbi. In primul rand trebuie facut sa creada cu tarie. Despre straini sau persoane doar cunoscute nici nu poate fi vorba, pt ca nu ai acces la sufletul lor, ei nu te cunosc pe tine si nu au cum sa aiba incredere in tine. Ca sa ai acces la sufletul cuiva trebuie sa-ti deschizi prima data tu sufletul in fata lui, ceea ce nu e simplu. Si apoi cuvantul nostru e slab. Poate cartile unui parinte Paisie, Calciu, niste exemple de viata de acest gen, exemple de viata si traire ale Sfintilor Inchisorilor ar putea cutremura sufletul cuiva. Iar fara rugaciune pt acest prieten, nu prea se poate, caci „fara Mine, nimic nu puteti face”.
    Trebuie ani de zile ca cineva sa se schimbe. Asta daca nu intervine Dumnezeu cu ceva „tare” in viata respectivului.
    Raman la ideea ca nu a fi bucurestean e o pr. Ci nesansa de a locui intr-un astfel de oras. Ca de fapt marimea orasului e cea care aduce toata nepasarea si indepartarea de la credinta.
    Sa ne gandim la urmatoarea comparatie, in privinta credintei, moralitatii, respectului intre oameni, relatiilor dintre oameni:
    catun > sat > oras > municipiu > capitala
    Cu cat asezarea e mai mare, cu atat totul este mai degradat si imoral.
    In asta consta nesansa bucuresteanului. Inca o data, consider ca nefiind bune generalizarile. Fiecare om e un caz particular. Turma nu e mare. Asta e, si nu o spun eu.

    Apreciază

  3. Mircea Puşcaşu said, on martie 16, 2013 at 1:19 pm

    Un alt soi de miting

    de dr. Paula Iliescu
    medic, membru ApLR

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2013/03/16/un-alt-soi-de-miting-dr-paula-iliescu-medic-membru-aplr/

    Apreciază

  4. Mălin said, on martie 16, 2013 at 1:25 pm

    Trebuie remarcat inca odata snobismul celor de la RIC
    Care nu au relatat nimic despre mitingul impotriva actelor electronice…
    Sa nu care cumva sa supere stapanirea sau pe prietenii lor mai vechi, mari teologi: Radu Preda, Eugen Tanasescu si alte „vedete teologice” printre care ei insusi se vor enumerati …

    Aceasta categorie de „teologi” inchipuit elitista in spatele careia se ascunde duhul modernist al nivelarii conform standardelor acestei lumi, pe aceeasi linie cu presa atee care ii considera pe cei ce marturisesc simplu si deschis , ca fiind niste bigoti, fanatici, inapoiati, medievali etc

    Acestia sunt cei care se rusineaza de crestinii adevarati care marturisesc simplu, deschis si spun lucrurilor pe nume, Categoria acestor teologi nu vrea sa ia parte la astfel de marturisire nu vor sa isi asume ocara si etichetele puse de presa anticrestina si demonizata asupra acestor oameni simpli dar cu credinta mult mai sincera ca a lor

    S-a vazut inca odata atitudinea categoriei de teologi metropolitani, inchipuit elitista ca le pasa mai mult de propriul confort si propria imagine decat de ceea ce este esential crestinismului

    E mult mai usor sa te ascunzi in spatele sofismelor !!

    Este nevoie sa vina oamenii din provincie ca sa faca un miting.
    Cei mai multi bucuresteni si acum ca si in alte dati le-a fost lene sau rusine sa ia parte la mitinguri.
    Sa nu care cumva sa-i vada seful sau vecinul la TV, in „ceata fanaticilor”, ca e de rau…

    Felicitari acelor bucuresteni care au luat parte la acest miting si in mod special lui Danion care a aratat inca o data ca nu este doar un teolog baricadat in spatele unor titluri sau unei teologii teoretice, ci unul care se implica asa cum ii sta bine unui crestin adevarat, asa cum ii sta bine unui teolog adevarat.

    Rusine RIC, rusine Radu Preda, rusine Eugen Tanasescu si altora de teapa lor !!!

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 16, 2013 at 2:50 pm

      Cu RIC era destul de clara treaba in privinta atitudinii lor fata de biometrie, cipuri, dar vin momente, cum a fost acesta, cand te dai pe fata la modul direct si total. Si e bine, ca acum e incheiata orice discutie sau polemica in privinta celor de la ric.

      Apreciază

  5. ioan said, on martie 16, 2013 at 1:47 pm

    of topic. fratilor va rog sa ma ajutati daca puteti. am citit pe undeva, dar nu mai stiu unde ca sf. parinti din vechime vroiau sa prinda doua evenimente din istoria omenirii. cand a venit Dumnezeu in trup pe pamant si vremurile apocaliptice. daca stie cineva unde anume sunt scrise, il rog sa ma ajute. va multumesc.

    Apreciază

  6. mishuleu said, on martie 16, 2013 at 2:12 pm

    Pe amandoi ii lucreaza din greu dracul mandriei. Sa ne rugam pt ei sa le lumineze bunu Dumnezeu mintea sa vada adevarul ca sa nu mai sminteasca sute si mii de romani mai putin constienti de realitatea spirituala ce ne influenteaza vietile.

    Apreciază

  7. mishuleu said, on martie 16, 2013 at 2:20 pm

    MAE: Statele Unite renunta la faza a 4-a a scutului antiracheta in Romania, din cauza Coreei de Nord.

    Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca Statele Unite au renuntat sa implementeze faza a 4-a a scutului antiracheta in Romania din cauza amenintarilor Coreei de Nord asupra teritoriului american.

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mae-statele-unite-renunta-la-faza-a-4-a-a-scutului-antiracheta-in-romania-din-cauza-coreei-de-nord.html

    Apreciază

  8. Rodica B said, on martie 16, 2013 at 2:33 pm

    Buna ziua,
    Intrucat stiu ca sunteti preocupati de problema avortului, ca si pacat de neiertat, va informez ca asociatia Pro Vita organizeaza pe data de 23 martie un mars anti-avort.
    Sieul oficial este http://marsulpentruviata.blogspot.ro/
    Cred ca este in interesul tuturor crestinilor sa promovam aceasta actiune si sa participam in numar cat mai mare la mars.
    La mars vor participa si medici care refuza sa practice avortul
    V-as fi foarte recunoscatoare daca ati publica un articol de promovare a actiunii.

    Va multumesc foarte mult

    Apreciază

    • pcmouse said, on martie 16, 2013 at 5:24 pm

      vin si eu daca ma primiti..din cauza avortului si din cauza ca am fost un dobitoc si nu am protestat la momentul potrivit .nu am copil.din cauza ca nu am slujba stabila..si venit stabil nevasta nu a vrut sa imi faca copil:(…..vad ca in poze sunt si barbati..deci vin si eu.

      Apreciază

      • Rodica B said, on martie 16, 2013 at 7:43 pm

        Bineinteles ca esti binevenit. Sunt foarte multi barbati si printre organizatori. Studiile arata ca nu doar femeile raman cu sechele urmare a unui avort, ci si taticii .
        Eu am devenit voluntar ProVita fiindca aceasta asociatie nu doar ca militeaza impotriva avortului, dar ofera gratuit si solutii (asezaminte pentru mame si copii, consiliere etc)
        Poti chiar sa ne si ajuti …

        Apreciază

  9. Mălin said, on martie 16, 2013 at 3:21 pm

    Ce o sa faca acum excomunicabilul patriarh ?

    O sa porneasca vanatoare dupa preotii si calugarii care au participat la miting in loc sa-i sustina poporul drept credincios. Tot asa au facut si la marsul pentru familie cand Prea Fericirea Sa i-a sustinut pe homosexuali…

    Jalnic sa asistam pe mainile cui a incaput B.O.R…

    Apreciază

  10. stef said, on martie 16, 2013 at 3:34 pm

    NU INCALZITI SI NU PREPARATI NIMIC LA CUPTOARELE CU MICROUNDE- vedeti aici ce se intampla:
    http://worldtruth.tv/russia-bans-the-use-of-microwave-ovens/

    Apreciază

  11. lorena said, on martie 16, 2013 at 3:35 pm

    UN ARTICOL DEMN DE PUBLICAT:
    Dr. Paula Iliescu medic, membru ApLR:
    „M-a durut rautatea ziaristilor prezenti la mitingul anticip incat am plans”

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2013/03/16/un-alt-soi-de-miting-dr-paula-iliescu-medic-membru-aplr/#more-3479

    Apreciază

  12. Mălin said, on martie 16, 2013 at 4:02 pm

    Ce a declarat Victor Ponta la televiziunea maghiară ATV despre autonomie, drapelul secuiesc şi Viktor Orban:

    http://adevarul.ro/news/politica/ce-declarat-victor-ponta-televiziunea-maghiara-atvdespre-autonomie-drapelul-secuiesc-viktor-orban-1_513a2f9b00f5182b85e4a0ab/index.html

    Apreciază

  13. Sergiu said, on martie 16, 2013 at 4:06 pm

    Fratilor, Va multumesc tuturor celor care ati venit la Mitingul de la Bucuresti.Eu am fost si am fost placut impresionat de curajul de care au dat acei cati au fost,chiar daca nu foarte multi, insa tb de continuat cu mitinguri, cu mesaje adresate la cat mai multa lume(mass media, oameni de rand, afise, ierarhi, guvernanti etc),ca astfel se mai trezeste cate unul altul si incet,incet vom creste la numar.
    Va multumesc inca odata si sa strangem randurile ca sa ne cunoastem si sa fim mai uniti. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

    Apreciază

  14. adriandirnescu said, on martie 16, 2013 at 4:46 pm

    Rugati-va fratilor care ati fost la miting, rugati-va pentru toti. Si eu sunt unul dintre cei mai multi care nu am ajuns acolo dar m-am bucurat sa va vad la stiri si sa citesc despre voi pe unde apuc. Oricum e cel putin un semnal si sigur vor fi multi care cel putin isi vor pune intrebari pe tema cipurilor. Daca aveti siguranta ca ati facut gestul acesta pentru Hristos si mantuire, mare bucurie aveti. Rugativa-ti pentru toata lumea, ca aveti putere. Ati fost acolo si asta a aratat Dumnezeu, ca aveti putere. Doamne ajuta !

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on martie 22, 2013 at 4:27 pm

      Doamne Ajuta Sa Fim Uniti Intru ORTODOXIE , Neam si Tara
      sa Luptam prin tot ce este posibil si la indemana cuvant si fapta , sa Aparam Acest Pamint numit ROMANIA Cea MARE si Credinta Sfanta , Drept Maritoare Intru HRISTOS pe Acest Pamint Sfant – ORTODOXIA
      Amin !

      Apreciază

  15. nevrednicul said, on martie 16, 2013 at 4:49 pm

    sergiu ,da tu multumesti ,da tu de ce nu ai iesit?a?

    Apreciază

  16. Lastun said, on martie 16, 2013 at 5:19 pm

    Domnule comentator Romania ortodox sa ne ierti ca santem rai cu Domnul preot Eugen Tanasescu dar daca ne indeamna la piererea mantuiri ce sa facem ? Pentru rautate eu im cer iertare fata de dansul dar sa accept INDRUMARI PENTRU PIERDEREA MANTUIRI NICIODATA.

    Userul Romania ortodoxa sa sti ca si Arie a fost crestin ortodox dar a devenit eretic prin cea ce credea prin faptul ca ii indruma si ii invata pe alti la cea ce credea el si a ajuns in iad si a tras si pe foarte multi cu el in iad pentru cea ce credea el.

    Preotul Eugen Tanasescu nu poti sa spui ca este un nimeni ca apare prin mai multe locuri dar la fel ca si purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane daca nu vrea sa tina cont, or nu stie, ori nu e documentat, or nu vrea sa ii auda pe cei care sant a ANTI-CIP SI ANTI-ACTE BIOMETRICE si mai mult ii ataca pe cei care lupta IMPOTRIVA ACTELOR BIOMETRICE SI IMPOTRIVA CIPURILOR IMPLANTABILE si pe uni mari duhovnici si ucenici lor la fel, pai imi pare foarte rau de dansul dar opinia Preotului Eugen Tanasescu ma duce spre pieire, spre iad. Cad te vad si te asculta milioane de oameni pe la TV pe la RADIO si au o incredere in el si el face declarati CATASTROFALE pentru iameni neinformati sau care iau drept bun cea ce zice acel preot doar apare la TV nu ? ….. l-as ca cand or veni cipurile impalntabile DEABA DEABEA ATUNCI O SA…. ne gandim la acea varianta… TU AUZI CE ZICE ACEST PREOT Eugen Tanasescu ??? TU nu vezi cu ce ton si cum trateaza el aceasta PROBLEMA MONDIALA NATIONALA CHIAR DE MANTUIRE, chiar u vezi, cine este intelept CERCETEAZA; CERCETEAZA, CERCETEAZA, cum spune Sfantul Vasile cel Mare.

    Daca eu sau alt om iau acte biometrice sau ma implantez cu CIP RFID IN MANA SAU IN FRUNTE ( ca doar Biserica Ortodoxa Romana nu sa pronuntat inca sau nu sa gandit, sau nu a devenit obigatoriu legal pentru toti )… daca eu fac o PROSTIE DE MOARTE si si mor acum sau maine, si Dumnezeu ma trimite direct in IAD. si eu cer socoteala lui Dumnezeu, si El im spune de ce nu am cercetat si EU IS SPUN CA BISERICA ORTODOCA NU SA PRONUNTAT INCA DESPRE CIPURI RFID IMPLANTABILE SI NU STA CU TARIE IMPOTRIVA ACTELOR BIOMETEICE ca ALTE STATE ORTODOXE GRECI, RUSI, SARBI, o SA IAU ATUNCI PE PREOTUL EUGEN TANASESCU IN BRATE ??? SI SA ZIC CA EL MIA SPUS cA ADAM CU EVA SI SARPELE IN RAI, SA FAC CA EI O MERGE, FARA SA CERCETEZ ???

    Pe credinciosi care au crezut in ARIE ii mai scoate cineva din iad DACA NU AU CERCETAT MAI MULT AMBELE VORBE LA LUI ARIE SAU ALE SFINTILOR PARINTI, SI SAU INCREZUT IN ARIE CA ASA A ZIS ARIE, CA DOAR EL EPISCOP ( nu mai stiu ce era ARIE ) ca il aculta multi.

    Cele 3-4 cazuri despre romani crestin ortodocsi prezentate pe acest blog care sau implantat cu CIP RFID in mana cine ii mai mantuieste ??? daca sau implantat in mana in AMERICA, ca Biserica Ortodoxa Romana nu sa pronuntat inca despre CIPURILE RFID IMPLANTABILE ca inca nu sant obligatori, AU ACEI 3-4 ROMANI SCUZA LA DUMNEZEU CA NU AU STUT SI DE AI NU II MAI LASA DOMNUL IISUS HRISTOS SA TRUPUL SI SANGELE SAU SFATA IMPARTASANIE ??? PAI TREBUIE SA CERCETEZE NU.

    Uite adresa Preotului Eugen Tanasescu de pe face book

    https://www.facebook.com/preoteugen.tanasescu

    Daca II TRIMITEM O TONA DE VIDOCLIPURI DOCUMENTATE PAS CU PAS, CARTI, INDEMNURI ALE MARILOR DUHOVNICI DE LA NOI DIN TARA SI SIN ALTE PARTI, CUM CREZI CA VA REACTIONA ??? NE VA TRATA LA BASCALIE SAU VA TINE CONT DE DOVEZI SI VA CERCETA SI DANSUL CA SA VADA CARE E ADEVARUL DESPRE ACTELE BIOMETRICE SI CIPURILE RFID IMPLANTABILE ???

    VRETI SA FACEM O SCRISOARE DOCUMENTATA SOLID: religios, marturi, dovezi video, cercetari, DESPRE ACTELE BIOMETRICE SI DESPRE CIPURILE IMPLANTABILE SI SA IO TRIMITEM PE FACE BOOK ? ( IO NU AM FACE BOOK ).

    CREZI CA NE VA RASPUNDE SAU NE VA BAGA IN SEMA ?

    Apreciază

  17. Lastun said, on martie 16, 2013 at 5:27 pm

    Ce face Latoplevici aici ? … hmm… da acese staruri-vedete vandute diavolului ce fac ?

    Daca cumva gresesc( e posibil ) sa mi se stearga aceste comentari si vidoclipurile despre acest subiect.

    Steaua – Ajax 1-0 Gol Latovlevici!

    Apreciază

  18. Lastun said, on martie 16, 2013 at 5:27 pm

    Apreciază

  19. Lastun said, on martie 16, 2013 at 5:28 pm

    Exposing Truth: 666 Hand sign In Music & Media Industry 2013

    Voi ce ziceti ???

    Apreciază

  20. dante said, on martie 16, 2013 at 8:04 pm

    Romania ortodoxa
    Tu l-ai ascultat vreodata pe Moise Guran la radio sa auzi ce ineptii spune in legatura cu ortodoxia? Probabil ca nu, alfel erai mai rezervat, eu unu l-am asultat de multe ori si tot de atitea ori mi s-a facut sila de ceea ce spunea, daca nu crezi n-ai decit sa-l asculti la emisiunea lui „Romania in direct” si te vei lamuri. Din moment ce-i desfinteaza pe legionari si miscarea legionara acest individ, care ne invinovateste de intoleranta, el insusi da dovada de intoleranta fata de un subiect, care cel putin nu-l stapineste, si fata de mii de oameni care au murit in puscariile comuniste, unii dintre ei chiar sfinti.
    Acest trepadus este unealta sistemului, spala creiere si formeaza curente de opinie dupa cum i se dicteaza de catre sefii lui. Spui ca a fost laudat, se poate, dar de catre cine a fost laudat, ca de Biserica nu, o fi el priceput in ale finantelor, dar ce treaba are asta cu Dumnezeu?
    Imi sustin ideea creata de-a lungul timpului in legatura cu Guran, ca este un pion istet vindut ocultei mondiale, foarte periculos prin pozitia pe care o ocupa.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  21. danutza said, on martie 16, 2013 at 8:51 pm

    sunt de acord ca articolul foloseste cuvinte prea dure la adresa par Tanasescu, care este ( sau ar trebuie sa fie) un slujitor al Domnului, totusi l-am auzit la radio de multe ori spunand ca par Parvu este manipulat de ucenicii sai care emit comunicate in numele sau. initial, a spus ca nici nu a semnat parintele Parvu apelul, dar s-a linistit cand a vazut ca totusi era adevarata chemarea sfintiei sale.problema cu parintele tanasescu e ca nu intelege ca actele biometrice ne pregatesc sa acceptam cipul implantat. nu crede nici ca toate codurile de bare contin 666. el nu vede nici un pericol pentru mantuire sa te inregimentezi intr-un sistem antihristic. acum, e posibil ca asta sa fie o pozitie oficiala, in concordanta cu cea a patriarhiei, caci nu-i mare lucru sa isi pairda parohia daca are alte idei. problema majora este ca vorbind la radio si avand audienta inclusiv in america, parintele raspandeste otrava constient sau nu.
    ascultati emisiunea aceasta, mai ales spre final:
    http://www.radiodobrogea.ro/11688-cuvant-dobrogean-dialog-cu-ascultatorii-95/

    Apreciază

    • danutza said, on martie 16, 2013 at 11:21 pm

      nu e mai putin adevarat ca si preotul, ca parinte nu prea e, foloseste un limbaj de mahala, care il descalifica.

      Apreciază

      • ernest said, on martie 17, 2013 at 12:08 am

        Si sa-l mai faci si descreierat pe un preot ortodox roman asa cum scrie in articol, sa ma ierte Dumnezeu, este strigator la cer. Nu poti sa-l faci pe un om in asemenea hal doar pentru ca are o opinie diversa de a ta. Poate maine vei reusi sa-l faci sa-si schimbe parerea. Dar sa-l faci descreierat, asta indica parca o ura viscerala la adresa lui.

        Apreciază

    • ernest said, on martie 17, 2013 at 12:05 am

      Foarte buna si pe intelesul tuturor pozitia parintelui Tanasescu in emisiune. Dintr-un anume punct de vedere are dreptate. Pe multi de fapt ai sperie nu caderea de la mantuire ci mai mult teama pierderii libertatilor si frica de foame. Este si asta ceva firesc si protestele sunt justificabile d.p.d.v social. Dar pana in momentul in care vine nenea statul sa-mi zica iei cipul in tine si te lepezi de Hristos, nu-mi ia nimeni credinta. Ba chiar daca nu am credinta, voi da socoteala indiferent de situatie. Pentru ca imi este clar, nimeni nu are voie sa-mi introduca ceva in corp cu forta si mai grav, nimeni nu are voie sa-mi ceara sa ma lepad de Hristos. Si daca o face, atunci sunt pus in fata marturisirii. Si parintele Arsenie Papacioc spunea ca e cam devreme si suspecta lupta asta , ne descopera in fata vrajmasului.
      Cat priveste articolul de fata, stiinta sau nestiinta parintelui Eugen, intentia sau neintentia sa, toate acestea sunt discutabile. Calomnierea si denigrarea sa sunt inadmisibile mai ales din pozitia de anonimitate. Daca ti-ai pus in cap sa-l combati barbateste , fa-o din pozitia demna a identitatii . Cutarescu Xulescu din localitatea cutare, de la asociatia cutare imi asum responsabilitatea a ceea ce am afirmat despre parintele Tanasescu. Asa suna corect si demn. Dar nu sa zici papurica85_hotmail spun ca pr.Tanasescu e un popa spalat pe creier si scrie infectii sau alte porcarioare. Tocmai, neasumarea responsabilitatii unor anonimi ai arunca in latura suspectibilitatii, a lasitatii si deci nu au credibilitate.

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on martie 22, 2013 at 5:06 pm

      daca asa spune acest „parinte”Tanasescu „slujitor al Domnului „si anume ” Par Iustin Parvu este manipulat de ucenici ”
      atunci dlui popa inchinator la mamona este manipulat de draci si slujitor a lui antihrist ramine ,
      cum poti a spune si a lupta impotriva Sfantului Ioan Evanghelistul care a aratat acestea in Apocalipsa Scrisa de Acest Sfant si Iubit Ucenic , Apostol al Domnului IISUS HRISTOS si Aratata spre Implinire prin ADEVAR CURAT si PROPOVADUIT la Neamurile Toate caci DUMNEZEU ADEVARAT S-A Aratat in ADEVAR si Lumina , Se Arata in ADEVAR si LUMINA si tot asa va si Veni in ADEVAR si LUMINA spre Judecarea Neamurilor la Dreapta Sa Judecata
      cum poti sa te impotrivesti atator Sfinti Ai BISERICII Drept Maritoare Cea Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica , Biserica Lui HRISTOS cand se implinesc toate sub ochii nostri ce s-a aratat caci tarana si pleava , de nimic suntem cum putem a spune , auzi cata viclenie ca nu exista nici pecetea si nici antihristul nu este …
      cand fiara antihristica este si urla turbata pe pamint indeosebi din 1992 – anul 7500 de la facerea lumii , vedenia Sfantului Nifon ” cand DUMNEZEU si-a acoperit Fata cu Mainile cand a a rasfoit cartea veacurilor si a ajuns la veacul al saptelea iar la jumatatea acestuia , DUMNEZEU A Spus acest veac a intrecut pe toate celelalte in rautati stricare si dezmatul oamenilor…” astfel fiara inghite natii din 1992 si inghite iar spurcaciunea cea mare , se afla si este pe al nost pamint cu nume de prooroc si imparat mare , la carma pamintului Acestei tari
      „ca nume de prooroc mare si imparat isi va lua ”
      asa vor spune toti si spun deja cei ce se inchina antihristului indemnand si pe altii sa ii creada pentru ca ei insisi se inchina antihristului si cu viclenie ii pregatesc intronarea
      „si am vazut pe sarsaila pe tron sezand si strigand , veniti la mine cei ce ati luat blestemul iadului (adica semnul fiarei cel cu trei de sase ) sa va pun pecetea … si s-au dus s-au inchinat in fata spurcaciunii celei mari cu mana dreapta intinsa toti cei ce luase blestemul iadului asupra lor si necuratu le-a pus pecetea ” din vedenia Sfantului Ioan din Kondrast
      ” si se vor duce la antihrist cu evlavie si inchinaciune sa le puna pecetea ” un Alt Sfant Al ORTODOXIEI

      acesti popi smintiti cum este acesta nu sunt decat lupi in chiei de oaie ce vor a risipi si pierde Turma Lui HRISTOS
      dar Insasi DUMNEZEU Ne spune ” luati aminte ca veti vedea multi lupi in piei de oaie , FERITI-Va De Acestia ca dupa roade ii veti cunoaste ”
      Amin !

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on martie 22, 2013 at 5:16 pm

        si spun acestea intrucat preotul prin juramantul dat la Hirotonire pentru Harul Preotiei este de A Pastori Turma cu Frica de DUMNEZEU si Intelepciune de a apara si a o feri de lupii cei rapitori si de a nu o duce la pierzare si lepadare de DUMNEZEU ADEVARAT Intru SFANTA TREIME si BOTEZUL CRESTIN ORTODOX
        daca este lup in piei de oaie …Cei Ce Cunosc Glasul Pastorului ADEVARAT , Cei Ce Cunosc Glasul Celui Ce Striga in pustie
        isi vor da seama ca acesta este lup in piei de oaie si se vor duce catre Pastorii Ce Slujesc In ADEVAR si LUMINA ADEVARATA pe HRISTOS si astfel ne vom feri de lupii in chie de oaie …
        de fapt aici va fi Lupta Cea Mare pe acest pamint ” In tara Scitiei se va da lupta cea mare si va fi lupta impotriva lupilor in piei de oaie si va fi vai de tine om rosu ”
        Amin !

        Apreciază

  22. Mălin said, on martie 16, 2013 at 10:52 pm

    Aici puteti lasa cateva replici la atacurile lui Moise Guran:

    http://www.facebook.com/moise.guran

    Apreciază

  23. danutza said, on martie 16, 2013 at 11:42 pm

    postati comentarii la articolul preotului tanasescu, ca vada care este parerea unor cipciripitori.poate se lamureste!

    Apreciază

  24. kosk said, on martie 17, 2013 at 9:08 am

    madalin
    nu ma bag in razboiul tau personal cu unii trecatori de pe aici dar..
    1. vezi ca FOSTUL yoghin Rapcea a dat o dezmintire pe al sau blog, osteneste te, consuma 5 calorii si dai un click
    2.Viorel Ene nu este un personaj „dubios” ci o persoana publica, este si pres asociatiei victimelor mineriadelor.
    3. probabil majoritatea participantilor la miting au avut dezlegare de la duhovnicii lor ptr a veni in bucuresti.

    Apreciază

  25. mircea.v said, on martie 17, 2013 at 11:55 am

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/02/19/video-radio-dobrogea-luati-cipurile/

    Cine mai are dubii, sa citeasca si ce spun Parintii de la linkurile de la sfarsitul articolului.

    Apreciază

  26. mircea.v said, on martie 17, 2013 at 2:43 pm

    Am vazut ca au pus si ric un articol despre miting, cu un mega-comentariu de-al lor, in stilul lor, dar…
    „Nu se pot trimite comentarii”.
    Deci, „no comment” 🙂

    Apreciază

  27. Fratele Ioan said, on martie 17, 2013 at 3:47 pm

    Atata timp cat acest preot Eugen Tanasescu a dat un interviu pe Rtv, in care a spus ca pentru el cip-urile nu sunt o problema [ci doar datele personale sa nu-i fie periclitate] , cred ca ne putem forma o parere despre el , pe ce taler al balantei este si cui ii serveste el.

    Apreciază

  28. Lastun said, on martie 17, 2013 at 9:34 pm

    O mica remarca inainte sa intram in Post.
    Doar Domnul Iisus Hristos este Judecator si acest Preot Eugen Tanasescu este sluga Sa si nu am dreptul eu sa il judec pentru greselile personale, dar REFUZ SI LUPT CAT POT IMPOTRIVA IDEILOR SI INDEMNURILOR DE A LUA ACTE BIOMETRICE SI CIPURI RFID IMPLANTABILE.
    Asa parinte Eugen Tanasescu sa ma iertati daca v-am judecat sa ca v-am jignit sau a am presupus ceva despre dumneavoastra, ca sluga Domnului Hristos santeti si numai el este Judecator, dar despre DESPRE ACTE BIOMETRICE SI CIP-URI RFID IMPLANTABILE IN MANA SAU IN CAP SANT IMPOTRIVA MEREU.

    Apreciază

  29. Irina said, on martie 17, 2013 at 9:43 pm

    E groaznic, grecii sunt sustinuti de intreg Sinodul, iar noi de nici un ierarh. Nici la miting nu am fost destui, suntem un neam de lasi si o sa fim distrusi si cipuiti, iar cand ne vom trezi va fi prea tarziu.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on martie 22, 2013 at 5:18 pm

      „cei Mari ai Bisericii sunt vanduti , pastorii cei mici vor strange Turma ”
      Amin !

      Apreciază

  30. Viorel said, on martie 18, 2013 at 7:54 pm

    sa nu uitam ce fel de monah si om este mitropolitul Dobrogei….

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.