SACCSIV – blog ortodox

TROCUL in Grecia …

Posted in Grecia, TROC by saccsiv on mai 24, 2012

Iata ce aflam din articolul Grecii nu mai vor euro. Si-au creat o moneda virtuala alternativa ca forma de plata:

„Daca voi nu ne vreti, nici noi nu va mai vrem”, spun grecii despre zona euro si moneda ei, dar si despre bani in general. Iar unii au si trecut la fapte.

In cel putin 10 orase, oamenii folosesc o forma de troc. Pentru ca valoarea marfurilor trebuie totusi raportata la ceva, si-au creat o moneda virtuala alternativa.

In piata din Volos, in centrul Greciei, cu euro nu poti cumpara nimic. Vanzatorii primesc insa cupoane cu valoarea produselor in TEM, prescurtarea pentru Unitate Alternativa Locala. Iar cupoanele pot fi folosite apoi la producatorii si in magazinele inscrise in retea.

La Volos, 900 de oameni practica deja acest sistem alternativ de plata. Totul a pornit inainte de criza de la cativa idealisti aflati in cautarea unui mod de viata mai simplu.

Astfel de retele de oameni care isi schimba intre ei produsele si serviciile pentru a-si acoperi nevoile au aparut in 10 orase din Grecia. Totusi, sunt lucruri care nu pot fi platite in natura, cum ar fi facturile sau impozitele.

Cititi va rog si

TROC la stomatolog si la apicultor

Iata forumul pe care il vom folosi pentru TROC

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 24, 2012 at 4:09 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. intruder117 said, on mai 24, 2012 at 4:15 pm

    Hmmmm…… bun trocul, nu am ce zice ii poate distruge pe bancheri daca chestiunea ia amploare, insa atentie…de la TEM la o moneda electronica sau un cip bucsit cu bani virtuali, se poate trece foarte usor , fiind astfel pacaliti cu propria lor metoda..

    Apreciază

  3. un_mare_pacatos said, on mai 24, 2012 at 4:52 pm

    Un ziar financiar german foarte important,Deutsche Wirtschafts Nachricthen scrie ca UE a decis deja iesirea Greciei din zona euro ,ca nu va mai finanta deloc Grecia si nu va mai exista absolut nicio sansa ca Grecia sa ramana in UE.

    Articolul tradus din germana in engleza:

    German Press: “The Greek Exit Is A Done Deal”

    From Tomorrow’s edition of Deutsche Wirtschafts Nachricthen: „The Greece-exit is a done deal: According to the German economic news from financial circles EU and the ECB have abandoned the motherland of democracy as a euro member. The reason is, interestingly, not in the upcoming elections – these are basically become irrelevant. The EU has finally realized that the Greeks have not met any agreements and will not continue not to meet them. A banker: “We helped with the Toika. The help of the troika was tied to conditions. Greece has fulfilled none of the conditions, and has been for months now.” So more posturing? Or is Germany truly just so sick and tired of bailing out not just Greece (which pockets between 0% and 20% of any actual bailout cash), and indirectly French banks which as of this moment are the biggest pass thru beneficiaries, and of course the ECB with its tens of billions in old par GGB holdings, that this article is, gasp, founded in reality? Is Europe approaching its own Lehman moment when everyone says “just screw it”, and let the dice fall where they may? Many said Lehman could never be allowed to fail. They were wrong. Just as many are saying that Europe will never let Greece leave as the costs to the continent are just too great. Well, judging by tonight’s epic fiasco of a Euro-summit, the last thing we would attribute to Europe’s leaders is clear and rational thought.

    articolul complet poate fi citi pe urmatorul site :

    http://stocksthatpay.com/?p=24405

    Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on mai 24, 2012 at 4:53 pm

      Cine stie limba germana articolul original poate fi citit aici :

      http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/05/23/eu-gibt-griechenland-auf-nun-poker-um-die-kosten/

      Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on mai 24, 2012 at 5:18 pm

        De asemenea un consilier important al Bancii Centrale Rusesti declara ca Grecia are planul de a reveni la vechea moneda drahma si ca iesirea din zona euro ar fi un exemplu bun pentru altii.

        14.38 Sergey Shvetsov at the Bank of Russia says Greece has a plan for a parrallel currency and leaving the euro would be a good example for others.

        Declaratia lui poate fi citita la sa zicem ora : 14.38 de pe urmatorul articol care e cel mai bun dintre toate care descrie perfect intalnirile din summiturile UE.

        http://www.telegraph.co.uk/finance/debt-crisis-live/9286543/Debt-crisis-live.html

        Poza de la ora 10.58 il descrie perfect pe presedintele Frantei . Dupa cum spunea un amic care l-a studiat mult pe acesta: el e cel mai idiot om din istoria Frantei,avand caracterul,inteligenta si suflet ZERO.

        Si poza de la ora 10.44 descrie perfect situatia actuala a monedei euro: arde la propriu.

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on mai 24, 2012 at 5:38 pm

        Fratilor,repet de nenumarate de ori, investiti banii in mancare cat mai exista bunastare,mai ales in conserve care vor rezista cel putin 5 ani. E o mare minciuna a firmelor care scriu pe conserve data expirarii 3 sau 2 ani dupa fabricatie,ele rezista cel putin 5 ani sau chiar 10 ani.

        Sa va mai spun un lucru foarte interesant si extrem de scurt pe care mi l-a spus un om important, daca dupa Carrefour vor fi si alte firme cunoscute precum ea(kaufland,real,metro,etc) care vor da faliment sau care vor iesi din tara,romanii de unde se vor mai aproviziona cu mancare? Circula zvonuri ca pe langa Carrefour ,si celelalte hypermaketuri au de gand sa-si incete activitatea pe teritoriul tarii.

        Sa va mai spun inca ceva extrem de important ,ieri am vandut tot euro ramas.

        Apreciază

      • Sorin said, on mai 24, 2012 at 6:24 pm

        un_mare_pacatos

        Daca vorbim de o criza teribila, din toate punctele de vedere, crezi tu ca omul va sta sa isi pazeasca depozitul de conserve si de mancare?! Crezi tu ca nu vor intra hotii pentru a fura, distruge totul, reusind sa ramai cu nimic?! La ce folos sa iti arunci banii pe conserve, cand nu poti sa ai grija de ele (te imobilizeaza intr-un loc)?! Nici nu vei avea timp sa le pazesti sau sa le transporti. Referitor la termenul de expirare, desi nu am cunostinte, ma indoiesc teribil ca tin atat de mult (eu nu as manca o conserva veche de 5-10 ani). Eu gandesc ca toate produsele ar fi bine sa se consume inainte de termenul de expirare cu un timp considerabil (raportat la produs), tocmai pentru a presupune o hrana cat de cat buna si „valabila”, nu daunatoare. Ba mai mult, ei pot pune un termen de expirare intins, pentru a reusi sa se vanda in termenul corespunzator, nu pentru altceva, asadar pentru profit. In plus, daca sunt supuse radiatiilor, te vei uita la ele (gandesc eu).

        Ganditi-va oameni buni si la Dumnezeu. O va scoate omenirea cumva, caci nu suntem chiar singuri! Nu vreau sa spun ca ne vor hrani ingerii sau animalele precum au facut cu Ilie, caci poate este prea mult, insa va avea grija Dumnezeu sa ne descurcam cat de cat (mai trimite un val de pasari pentru vanat, un banc de pesti prin rauri, o cireasa, un mar etc.). In plus, va rog sa va ganditi si la mobilitate. Noi vom fi fortati sa fugim in munti, iar acolo nu poti merge cu mai mult decat un ghiozdan (unde sa bagati tot ce va trebuie). Asadar, sfatul meu sincer ar fi sa nu bagati banii in mancare, ci in cultura, respectiv sa cautati Tratate de Botanica, pentru studiul plantelor, sa stiti sa deosebiti plantele comestibile de cele otravitoare, caci natura are tot ceea ce ne trebuie. Sigur, asta nu va asigura indestulare, insa doar supravietuire (eventual). Ba mai mult, cautati sa impartiti banii vostri cu altii (sa dati cersetorilor, spre pilda, sau celor care au nevoie de ajutor, fara a cere inapoi), caci asta este comoara adevarata si placut inaintea lui Dumnezeu. Pentru astfel de fapte, va veti primi plata voastra apoi, caci Dumnezeu nu ramane dator niciodata, nimanui. Stati linistiti, caci ne vom descurca noi cumva.

        Asadar, in concluzie, puteti da banii sarmanilor, caci Dumnezeu va va ajuta si va vedea faptele voastre, amintindu-si de voi in momente de cumpana (asta este cea mai buna chestiune). Iar pentru cei care nu sunt de acord cu asta, sa caute sa se indrepte spre cultura, botanica, pentru a intelege ce este bun si ce nu, pentru om, in natura (oricum ar fi, omul singur nu izbandeste, asadar sa nu cautati sa va bazati pe voi).

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on mai 24, 2012 at 7:18 pm

        @Sorin

        Legata de expirarea mancarurilor din conserve nu o spun fara ca eu sa documentez si sa ma consult cu altcineva. Tin legatura cu 2 prieteni specialisti in agronomie,unu fiind rector la agronomie,care de cateva ori mi-au spus clar ca firmele scriu data expirarii mai devreme cu 3 ani rau voit doar pentru profit.

        Legata de depozitare,nu-ti face griji. Se poate ascunde un depozit mare de macare chiar si in locuri mai putin ascusne care nu pot fi gasite de hoti. M-am gandit la tot. Chiar si la tehnici de aparare pe care le restudiez.Aceste lucruri nu le fac pentru mine ci pentru apropiatii mei dragi carora le doresc sa aiba parte de niste conditii decente de viata in acele vremuri cumplite.Din nefericire la un moment dat voi fi nevoit sa-i las singuri intrucat am alte planuri pe care vreau sa le urmez.

        Sorine,ai dreptate ca uneori atunci cand o sa fim nevoiti sa stam in munti trebuie sa stim neaparat botanica si medicina. E obligatoriu sa avem astfel de carti.

        Am uitat in ce mai trebuie investit pe langa mancare si materiale de lucru si supravietuire, in sanatate sau in medicamente!

        Apreciază

  4. abc Marin said, on mai 24, 2012 at 5:00 pm

    Apreciază

  5. Dante said, on mai 24, 2012 at 5:44 pm

    @pcmouse
    Totusi, nu ne putem alcatui intr-o asociatie, sau ceva similar, prin intermediul careia sa angajam un avocat, care sa ne reprezinte, atit in privinta cardului electronic cit si a altor probleme? Eu cred ca uniti am avea mai mari sanse de izbinda, decit asa rasfirati si raspinditi prin toata tara. Sau sa gasim pe cineva( avocat), care sa ne reprezinte, contra cost binenteles si fara a ne grupa intr-o asociatie….
    Daca grecii pot sa faca negot, renuntind la euro, noi de ce n-am putea sa ne redobindim niste drepturi, care de altfel sint ale noastre si sint garantate in constitutie?
    Se prea poate ca statul sa intervina in Grecia, impotriva acelor „razvratiti”si sa-i invinuiasca de evaziune fiscala, eludarea legii, etc, dar merita incercat, in fond si la urma urmei ce pierdem?
    „Somnul natiunii naste monstri”

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  6. mishuleu said, on mai 24, 2012 at 6:02 pm

    Descoperire istorica la Ierusalim. Prima dovada care atesta existenta orasului unde s-a nascut Iisus.

    http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/descoperire-istorica-la-ierusalim-prima-dovada-care-testa-existenta-orasului-unde-s-a-nascut-iisus.html

    Apreciază

  7. mishuleu said, on mai 24, 2012 at 6:04 pm

    Unul dintre pilonii economiei grecesti, aflata aproape de colaps, incepe si el sa se clatine. Industria turismului a scazut cu 20% anul acesta, dupa ce strainii si-au anulat vacantele pe insule, speriati de situatia politica de acolo.

    http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/unul-dintre-pilonii-economiei-grecesti-aflata-aproape-de-colaps-incepe-si-el-sa-se-clatine.html

    Apreciază

    • timisorean1 said, on mai 24, 2012 at 10:38 pm

      Eu nu cred asta! Nu gasesti un loc in multe insule din Grecia(ex. Tassos, Zakhyntos, etc) si asta de pe sistemele de rezervari nemtesti! Stiu ce zic, vb din interiorul unei agentii de turism…

      Apreciază

  8. mishuleu said, on mai 24, 2012 at 6:18 pm

    Revoltător. Ce se întâmplă cu fetuşii de sex feminin avortaţi, într-un oraş din India.

    http://www.gandul.info/international/revoltator-ce-se-intampla-cu-fetusii-de-sex-feminin-avortati-intr-un-oras-din-india-9664968

    Apreciază

  9. mishuleu said, on mai 24, 2012 at 6:18 pm

    SITUAŢIA ROMILOR DIN ROMÂNIA. Doar 10% dintre romi au lucrat constant în ultimii doi ani. 90% dintre toţi cei care susţin că lucrează muncesc de fapt „la negru”.

    http://www.gandul.info/news/situatia-romilor-din-romania-doar-10-dintre-romi-au-lucrat-constant-in-ultimii-doi-ani-90-dintre-toti-cei-care-sustin-ca-lucreaza-muncesc-de-fapt-la-negru-9666496

    Apreciază

    • Dan said, on mai 24, 2012 at 6:45 pm

      Nu muncesc la negru, ci traiesc pe ajutoare sociale sau fura. Ai auzit tu de tigan muncitor (fie si la negru) vreodata? Exceptiile intaresc regula!

      Apreciază

  10. mishuleu said, on mai 24, 2012 at 6:20 pm

    Italienii se joacă cu focul? Vor să foreze un puţ într-un supervulcan!

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cercetatori-italieni-foraj-supervulcan-395813.html

    Apreciază

  11. mishuleu said, on mai 24, 2012 at 6:23 pm

    Ce a făcut străinătatea din bietul român? Vine şi el în ţară, după 4, 5 ani de stat în Occident cu o maşină ultimul răcnet, ca să se uite vecinii la el: „mai, uite ce maşină a adus Grigore! Ai văzut măi, Ioane”? Şi ei îi văd maşina, dar nu văd că ochii îi sunt duşi în fundul capului, slab, cu nasul ieşit în faţă şi cu umerii uscaţi de munca nebună, pe care, săracu’, a dus-o acolo. Dar aici în ţară trebuie să pară că e cineva şi se afişează cu maşini străine. Dar nu înţeleg sărmanii că acestea nu sunt obiceiuri nobile…
    – Este necesar curajul recunoaşterii de către români că răul nu ne vine doar de la o economie precară, spune părintele Justin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă.

    http://www.financiarul.ro/2011/05/17/ce-a-facut-strainatatea-din-bietul-roman/

    Apreciază

  12. lorena said, on mai 24, 2012 at 9:15 pm

    HRISTOS S A INALTAT,

    DACA SUNTETI DORITORI SI PUTETI SA AJUTATI CU CAT PUTETI DVS ACEASTA CHILIE DIN MUNTELE ATHOS.

    EU IMPREUNA CU CATIVA PRIETENI BUNI SI CREDINCIOSI CRESTINI ORTODOCSI,AM FACUT TOT POSIBILUL SA INFIINTAM ACEASTA ASOCIATIE, PENTRU A ADUCE UN MIC AJUTOR PENTRU CEI CARE SE AFLA IN MUNTELE ATHOS IN ACEASTA CHILIE ROMANEASCA.

    VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU CA ATI PARCURS ACESTE RANDURI,CHIAR DACA NU VETI PUTEA AJUTA FINANCIAR,VA ROG CU O RUGACIUNE SI O LUMANARE APRINSA IN SUFLET SA VA RUGATI PENTRU AJUTORUL CELOR DE ACOLO SI PENTRU CEI CARE VOR PUTEA SA AJUTE CU PUTINUL LOR.

    DOMNUL SA VA AJUTE IN TOATE CELE PE CARE LE DORITI CU BUNATATE SI INTELEPCIUNE IN VIATA DE ZI CU ZI SI NU NUMAI.

    >

    Subject: CHILIA INALTAREA DOMNULUI-MUNTELE ATHOS

    HRISTOS S-A INALTAT!

    Denumirea asociatiei este ASOCIATIA „CHILIA INALTAREA DOMNULUI – MUNTELE ATHOS”
    cu sediul in Bucuresti, Drm. Taberei, nr.76, bl.M39, sc.1, apt.1, sector 6
    C.I.F.30192285
    Cont bancar : RO35BUCU1181213021089RON deschis la ALPHA BANK – Sucursala Iancului.

    DOAMNE ajuta!

    Cu respect,
    Marina-Ioana Alexandru

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.