SACCSIV – blog ortodox

O lesbiana din Colorado a castigat dreptul de a intenta proces de paternitate fostei partenere, pentru fetita pe care de fapt cealalta o infiase …

Posted in lesbiene by saccsiv on mai 8, 2012

   Iata ce aflam din articolul Wendy Alfredsen, Colorado Lesbian Mother, Allowed To File Paternity Suit Against Ex-Partner Over Adopted Daughter:

O mama lesbiana din Colorado deschide drumuri noi in domeniul responsabilitatii parentale devenind prima femeie din acest stat careia i s-a aprobat deschiderea unui proces de patenitate.

Potrivit unui raport al postului de televiziune ABC, Wendy Alfredsen si fosta ei partenera Lena Alfredsen, au adoptat in anul 2006 doua surori biologice carora timp de doi ani le-au fost asistente maternale. Cum in cazul cuplurilor gay legea din Colorado permite partenerilor sa semneze actele de adoptie ale unui singur copil, fiecare din cele doua femei a infiat cate una din cele doua fetite.

Insa in anul 2009 dupa ce cuplul s-a despartit, Lena a luat pe fiica sa legala si s-a mutat in Norvegia – experienta pe care Wendy o descrie ca fiind “foarte traumatica” atat pentru ea cat si pentru cealalta fiica. “N-a apucat sa spuna la revedere nici mamei nici surorii ei” a declarat ea postului de stiri The Denver Channel. La scurt timp dupa aceasta s-a hotarat sa se adreseze in instanta. “Cred ca orice parinte s-ar lupta la sange pentru copii lui. Nu stiam daca voi mai intra in contact cu acest copil sau ce rol voi juca in viata ei, mai ales ca nu sunt parintele ei legal”.

Avocata lui Wendy, Ann Gushurst, a declarat postului ABC ca s-a decis sa lupte pentru custodia fetei profitand de decizia recenta a statului Colorado de a permite parintilor adoptivi sa intenteze procese de paternitate. “Am aflat de acest caz (al unui tata ne-biologic care urmareste sa obtina custodia copilului sau adoptiv) si dupa doua saptamani am pus procesul pe rol” a mai spus Gushurst. “Daca un barbat poate sa faca acest lucru, de ce n-ar putea si o mama lesbiana?”

In iunie va avea loc o audiere in fata unui judecator din Colorado care va hotari timpul pe care copilul il va petrece cu fiecare din parinti, a declarat Associated Press.

Cu toate ca avocatii pro-gay vor saluta decizia legala de a permite unei mame lesbine sa intenteze proces de paternitate, Wendy insista ca nu se considera o deschizatoare de drumuri. “Am facut ceea ce orice parinte ar fi facut pentru copilul sau” a declarat ea. “Insa este intr-adevar reconfortant sa stiu ca ceea ce facem acum reprezinta o schimbare”

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 8, 2012 at 3:52 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on mai 8, 2012 at 4:30 am

    ..eu sunt pentru „casatoriile ghei” !
    ps: doar cu o conditie:fiecare „gheu” sa se casatoreasca(doar) cu o lezbie!

    Apreciază

  3. blue said, on mai 8, 2012 at 5:13 am

    Lasand la o parte preferinta sexuala, femeia seamana cu cea din Scriptura care a optat pentru a taia copilul in doua, decat sa-l lase mamei adevarate. Zice ca experienta mutarii a fost traumatica pentru ea si pentru cealalta fiica, deci recunoaste ca nu s-a gandit deloc la binele copilului in cauza. Nu stiu ce fel de educatie pot primi copiii crescuti de asemenea parinti.

    Apreciază

  4. crestinul ortodox said, on mai 8, 2012 at 11:40 am

    astia nu se pot numi „parinti” sunt sodomiti iar pedeapsa lui DUMNEZEU este grozava asa cum au fost sterse de pe fata pamintului sodoma si gomora cu foc si pucioasa tot asa va fi si in zilele noastre caci daca omul daca nu va invata si nu va cauta sa se indrepte din MANIA DUMNEZEIASCA atunci istoria se va repeta din nou si iarasi , iarasi pina se va curati ori omul ori pamintul de spurcaciune !!!
    Amin!

    Apreciază

  5. mihai4 said, on mai 8, 2012 at 12:55 pm

    http://www.dw.de/dw/article/0,,15933394,00.html

    Apreciază

  6. minionita said, on mai 8, 2012 at 3:08 pm

    Ce educatie primeste un copil in situatia asta!? Ca are doi mame sau doua tati. In alta ordine de idei s-ar putea sa fiti surprinsi de cat de bogata e literatura pentru copii care arata ca e OK daca esti pe invers http://www.amazon.com/Daddys-Wedding-Wonderland-Michael-Willhoite/dp/1555833500/ref=ntt_at_ep_dpt_5

    Apreciază

  7. […] O lesbiana din Colorado a castigat dreptul de a intenta proces de paternitate fostei partenere, pent… […]

    Apreciază

  8. […] Congresmenii statului american Colorado au legalizat uniunile civile intre persoane de acelasi sexO lesbiana din Colorado a castigat dreptul de a intenta proces de paternitate fostei partenere, pent… […]

    Apreciază

  9. […] O lesbiana din Colorado a castigat dreptul de a intenta proces de paternitate fostei partenere, pent… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.