SACCSIV – blog ortodox

PLATA CU TELEFONUL MOBIL: Visa, MasterCard si companiile de telefonie fac pasi decisivi pentru eliminarea numerarului

Posted in cash, MasterCard, telefon mobil by saccsiv on februarie 29, 2012

   Iata ce aflam din articolul Visa si Vodafone au anuntat incheierea unui parteneriat la nivel mondial pentru platile cu smartphone-ul:

Visa si Vodafone au anuntat in premiera incheierea unui parteneriat la nivel mondial prin care vor oferi consumatorilor noua modalitate de plata pentru bunuri si servicii cu telefonul mobil in locul numerarului, ne spune un comunicat al companiei.

Noul concept e lansat de brand-ul Vodafone si va fi disponibil in peste 30 de tari din cinci continente, prin intermediul retelei de plati Visa. Primele tari in care va putea fi utilizat noul serviciu vor fi Germania, Olanda, Spania, Turcia si Marea Britanie, incepand cu noul an financiar, urmand ulterior si alte tari in care este dezvoltara reteaua Vodafone.

“Portofelul mobil Vodafone reprezinta urmatorul pas in revolutia smartphone-urilor. Le oferă clientilor posibilitatea de a efectua plati rapid, simplu şi comod, zilnic, prin simpla trecere a smartphone-ului prin faaa unui cititor special, folosind servicii inovatoare si fiabile dezvoltate de Vodafone si Visa – tehnologie si furnizori de incredere. Portofelul nostru mobil va fi disponibil oricarui furnizor de servicii şi ne luam angajamentul sa venim in sprijinul tuturor partenerilor pentru a oferi clientilor nostri cel mai variat portofoliu de servicii posibil”, a mai precizat in cadrul comunicatului Vittorio Colae, Vodafone Group CEO.

Clientii Vodafone vor putea face cumparaturi la POS cu ajutorul smartphone-urilor prin tehnologia Near Field Communications (NFC) şi aplicaţia Visa payWave, pentru plati mobile utilizandu-se un terminal special de plati cu telefonul.

   Iata si ce aflam din articolul Visa si Samsung au lansat o aplicatie care va permite plati cu ajutorul telefonului mobil la Jocurile Olimpice 2012 din Londra:

Visa si Samsung au prezentat in cadrul Mobile World Congress din Barcelona o aplicatie care permite plata cu ajutorul telefonului mobil, destinata Jocurilor Olimpice 2012 din Londra. Conform comunicatului Samsung, aplicatia are la baza tehnologia Visa payWave, ce permite realizarea de plati contactless la punctele de vanzare, iar pentru a efectua o plata, utilizatorii trebuie sa selecteze aplicatia, sa apese optiunea ‘Pay’ si sa tina telefonul – dotat cu tehnologia Near Field Communications (NFC)  – in dreptul unui cititor contactless. Luni, 27 februarie, Visa si Vodafone au anuntat incheierea unui parteneriat global pentru plati cu telefonul mobil.
„Londra 2012 este o oportunitate valoroasă de a arăta viitorul plătilor si de a oferi o tehnologie ce va marca piata si după anul 2012. Noua aplicatie pentru plăti mobile este cel mai important punct al acestei initiative. Colaborăm, de asemenea, cu mai multi parteneri pentru a oferi utilizatorilor tehnologia plătilor mobile. Am anuntat recent certificarea pentru plăti prin NFC a mai multor telefoane ale marilor producători, realizând astfel un pas important în accesibilizarea pentru utilizatori a plătilor comerciale mobile” a declarat Sandra Alzetta, Head of Innovation în cadrul Visa Europe.
In comunicatul celor doua companii se mai precizeaza ca „pentru Londra 2012, vor exista peste 3000 de terminale contactless instalate în incinta locatiilor Jocurilor Olimpice si Paralimpice, prezentând modalităti de plată prepaid, contactless, tehnologii mobile si alte inovatii”.
Tot in aceasta saptamana, Visa si Vodafone au anuntat incheierea unui parteneriat la nivel mondial prin care vor oferi consumatorilor posibilitatea de a plati pentru bunuri si servicii cu telefonul mobil in loc de numerar. Noul concept de plati mobile dezvoltat de Visa impreuna cu Vodafone va avea la baza cardurile Visa prepaid, oferite consumatorilor de catre bancile emitente membre Visa. Serviciul va fi initial lansat in Germania, Olanda, Spania, Turcia si Marea Britanie, incepand cu noul an financiar si vor urma alte tari din portofoliul mondial Vodafone, se precizeaza in comunicatul celor doua companii.

Dar Visa nu e singura. MasterCard face încă un pas în direcţia utilizării telefoanelor mobile ca instrumente de plată:

Compania de plăţi şi tehnologie MasterCard a anunţat că va oferi servicii bancare prin intermediul telefoanelor mobile clienţilor din ţările în curs de dezvoltare. În acest scop, MasterCard a încheiat parteneriate cu trei furnizori de platforme de servicii financiare mobile, Comviva, Sybase 365 şi Utiba, ale căror soluţii mobile de plată sunt instalate şi utilizate de peste 200 de operatori de telecomunicaţii şi bănci din toată lumea şi se adresează unui număr de peste un miliard de consumatori.

Clienţii MasterCard vor putea cumpăra produse şi servicii cu ajutorul telefoanelor mobile, de la comercianţii care acceptă plăţi securizate prin intermediul cardurilor de tip contactless. Telefoanele vor putea fi utilizate pentru cumpărarea de produse şi servicii, efectuarea unor transferuri de fonduri sau la plata facturilor.

„Cu aproximativ 5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, la nivel global, acest program oferă noi modalităţi de plată, inteligente şi comode, prin intermediul unui instrument foarte accesibil în ziua de azi. Abordarea noastră este să lucrăm cu cei mai importanţi jucători în cadrul ecosistemului Mobile Money, pentru a aduce mai aproape beneficiile plăţilor electronice către cei care nu au acces la servicii financiare tradiţionale. Comviva, Sybase 365 and Utiba sunt parteneri strategici ai platformei, care ne ajută să implementăm această viziune”, spune Mung Ki Woo, directorul executiv al diviziei pentru plăţi mobile din cadrul companiei MasterCard.

Conturile clienţilor vor fi administrate de operatorii de telefonie mobilă, cu prijinul băncilor care vor participa la program.

MasterCard operează cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume, oferind un liant între consumatori, instituţii financiare, comercianţi, autorităţi şi companii din peste 210 ţări şi teritorii.

Cititi va rog si:

SUEDIA, prima ţară FARA BANI LICHIZI? Ce bine le mai zicea parintele Paisie Aghioritul …

Inca un pas spre epoca FARA CASH: Bulgaria va limita platile in numerar de peste 15.000 leva

ITALIA: Tranzactiile ce depasesc 1 000 de euro se vor efectua doar cu cardul …

Louisiana: INTERZICEREA PLATII CASH pentru produsele la mana a doua

RUSIA VA LIMITA PLATA CASH. Tot ea va impune anul acesta DOCUMENTUL UNIVERSAL – toate in unul: act de identitate, card bancar, cartela de autobuz, etc. CUM SE LEAGA ELE LUCRURILE …

VIDEO: Oficial, daca platesti CASH esti suspect de TERORISM. Locuitorii din Discovery Bay (California) nu vor mai putea plati cash serviciile publice …

FBI – Indicator de posibile activitati teroriste in Internet Café: PLATA CASH …

Inca un pas spre epoca FARA BANI LICHIZI: e-moneda

 

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 29, 2012 at 8:04 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • iolanda said, on martie 1, 2012 at 11:02 am

      Atentie! cartea Sf. Tihon din Zadonsk Cele mai frumoase rugaciuni aparuta la ed sofia pe 7 februarie 2012. are pe coperta o blasfemie: imaginea lui Hristos facand semnul coarnelor iar in spate steaua in cinci colturi desi se vede clar ca e o stea cu 6 colturi dar al 6 lea a fost sters. La editura sofia responsabila cu coperta este mona velciov, nu prea suna romanesc.

      Apreciază

  2. Valentin said, on martie 1, 2012 at 5:14 am

    Saccsiv, asta nu arelegatura cu articolul de fatza, dar vreau sa-ti arat, intristat tare find, unde a a juns nebunia umana in aceste vremuri…Nu credeam ca voi ajunge sa traiesc asa ceva si sincer nu stiu catne va mai suporta Dumnezeu pe pamantul asta…Am ajuns mai rau ca fiarele, frate…Citeste, te rog si poate faci tu, daca ai timp, ceva cercetari mai amanuntite…

    Părinţilor ar trebui să li se permită să-şi omoare bebeluşii dacă doresc asta, pentru că această practică nu diferă cu nimic de avorturi, se precizează într-un articol publicat în Journal of Medical Ethics, publicaţie prestigioasă condusă de profesorul de origine română Julian Săvulescu, directorul Centrului Oxford Uheiro de Etică Aplicată.

    Bebeluşii nu sunt persoane în toată puterea cuvântului şi un au un „drept moral la viaţă”. Astfel, păriniţii ar trebui să aibă dreptul să-şi omoare bebeluşii dacă doresc asta.

    Acestea sunt ideile de bază dintr-un articol apărut în Journal of Medical Ethics, publicaţie prestigioasă condusă de profesorul de origine română Julian Săvulescu, directorul Centrului Oxford Uheiro de Etică Aplicată, potrivit telegraph.co.uk.

    Articolul intitulat „Avorturile făcute după naştere: De ce ar trebui să trăiască bebeluşul?” a fost publicat de către doi cunoscuţi ai lui Săvulescu, profesorii Alberto Giubilini şi Francesca Minerva ai Universităţii Melbourne. Săvulescu a declarat că că cei doi autori au primit ameninţări cu moartea după ce au publicat articolul, din partea unor „fanatici care se opun valorilor unei societăţi liberale”.

    Cei doi cercetători au argumentat că statusul moral al unui nou-născut este echivalent cu cel al unui fetus. Nici unul dintre aceştia n-ar avea caracteristicile care îi conferă unui individ dreptul la viaţă. În loc să fie persoane în toată puterea cuvântului, aceştia sunt persoane potenţiale.

    Autorii susţin că avorturile făcute după naştere (adică uciderea bebeluşilor) ar trebui permisă în toate cazurile în care sunt permise şi avorturile, nu doar în cele în care copiii se nasc cu malformaţii. Giubilini şi Minerva au oferit ca exemplu copiii născuţi cu sindromul Down, punctând că numai 64% dintre cazurile de copii născuţi cu sindromul Down sunt identificate cu ajutorul testelor prenatale. Odată născuţii copiii, părinţii nu pot decât să-i păstreze, iar asta reprezintă o „povară inacceptabilă” pentru familii şi pentru societate.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/uciderea-bebelusilor-ar-trebuie-permisa-potrivit-unei-reviste-britanice-conduse-de-un-roman_918491.html#ixzz1nq5SH08k

    Eu nu mai comentez nimic…ne mai putem numi oare oameni????????

    Apreciază

    • Ninie said, on martie 1, 2012 at 9:49 am

      Cred ca poza spune tot… http://www.mercatornet.com/articles/view/time_to_throw_in_the_towel

      Apreciază

    • Popsy said, on martie 1, 2012 at 11:01 am

      @Valentin
      Eu nu am citit dizertatia la care se face referinta in articolul mentionat si speram sa nu fie asa cum spui tu Valentin.
      Speram sa fie exact „pe invers”, adica concluzia care s-ar trage sa fie: a face avort ar fi acelasi lucru cu a omori nou-nascutul. Uciderea nou-nascutului fiind vehement respinsa si de neacceptat in orice societate, ar rezulta in respingerea avortului, deci „pro-life”.
      Voi citi studiul si voi comenta dupa…
      Doamne-ajuta!

      Apreciază

    • plumoada said, on martie 1, 2012 at 12:41 pm

      Doamne fereste, asa ceva, cum am ajuns, ma mir ca nu ne spublera odata bunul Dumnezeu, sincer!

      Apreciază

  3. Dolfu said, on martie 1, 2012 at 7:39 am

    Alberto Giubilini, Francesca Minerva si Julian Săvulescu nu sunt persoane, nici macar „persoane potenţiale”, asa ca daca cei ce ii ameninta cu moartea o vor si face nu o sa-i regretam!

    Apreciază

  4. Ioan C. said, on martie 1, 2012 at 7:50 am

    Frate Saccsiv, fratilor, bine ar fi dacă am face ceva pebtru scăderea corupţiei în România., prea s-a ajuns departe: Falşii ortodocşi http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/03/01/falsii-ortodocsi/

    Apreciază

  5. fanu said, on martie 1, 2012 at 9:08 am

    ei cu cardurile noi cu trocul

    Apreciază

  6. Pr. Adrian said, on martie 1, 2012 at 10:14 am

    Incet, incet si din ce in ce mai mult se contureaza imaginea profetita de Sfintii nostri Parinti referitoare la vremurile din urma. Sa ne rugam la Dumnezeu ca prin mijlocirea lor sa ramanem cu candela aprinsa, limpezi la minte, priveghind in asteptarea Stapanului si permanent recunoscand lucrarea inselatoare a necuratului in lume.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  7. apokatastatik said, on martie 1, 2012 at 11:11 am

    Doamne ajuta! as vrea sa atrag atentia asupra cartii Sf. Tihon din Zadonsk Cele mai frumoase rugaciuni aparuta la ed sofia pe 7 februarie 2012. are pe coperta o blasfemie: imaginea lui Hristos facand semnul coarnelor iar in spate steaua in cinci colturi desi se vede clar ca e o stea cu 6 colturi dar al 6 lea a fost sters. La editura sofia responsabila cu coperta este mona velciov, nu prea suna romanesc. daca nu as fi vazut un comentariu pe apologeticum sau saccsiv despre ceva asemanator, nu mi as fi dat seama. oare sunt in stare sa introduca imaginea aceasta si in biserica, sa o sarute oamenii?

    Apreciază

    • Pr. Adrian said, on martie 2, 2012 at 10:34 am

      Si eu am cumparat de la aceasta editura cartea Patericul egiptean. Era ambalat intr-o folie transparenta, iar pe spate avea cipul RFID, care a fost indepartat odata cu folia.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  8. nu conteaza said, on martie 1, 2012 at 11:14 am

    Poate a mai aparut pe aici, dar eu pun filmuletul. Daca stii ca mai e pe undeva, te rog, saccsiv, sa stergi mesajul.
    Ce face FRF-ul pentru bani (RMGC)

    Apreciază

  9. Mihai said, on martie 1, 2012 at 11:37 am

    Doamne ajuta!Am mers intr-o zi la o anumita banca unde pe pereti sunt puse cateva plaseme si ruleaza spoturi privind ofertele lor bancare.Pe langa acestea se regasea si un spot in care cineva facea cumparaturi cu un card care avea cip cred.In contrast era pus o persoana care nu avea card din ala si respectivul ar fi facut mai greu cumparaturile ca trebuia sa caute prin portofel banii.De asemenea un alt spot facea reclama la internet banking sau cum se numeste.Asa ca si la noi este in plina desfasurare ”modernizarea”modului de a face cumparaturi.

    Apreciază

  10. Arcasul lui Stefan! said, on martie 1, 2012 at 12:57 pm

    Uciderea nou nascutilor nu e diferita de avort spun „experti”
    http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9113394/Killing-babies-no-different-from-abortion-experts-say.html

    Apreciază

    • acelas said, on martie 1, 2012 at 5:31 pm

      dupa Canonul cel mare se vede si mai clar ..

      stii ceva ! Au dreptate !!

      Intr-adevar uciderea nou-nascutilor nu e deloc diferita de avort, ambele sunt CRIME

      Apreciază

  11. Alexandru(Fulger) said, on martie 1, 2012 at 3:41 pm

    Samsung-ul va profita de jocurile olimpice pentru ca este un mare sponsor si va lansa noul telefon Samsung Galaxy S3 cu aceasta tehnologie instalata.

    Apreciază

  12. Mihai said, on martie 1, 2012 at 4:26 pm

    Doamne ajuta!Mi a spus cineva ca a vazut la tv pe un post italian ca italienilor vor sa le bage cartele biometrice si sa scoata bani din economie…imi poate confirma cineva?!?!Multumesc

    Apreciază

  13. Danut said, on martie 4, 2012 at 7:46 am

    Saccsiv
    Am gasit un articol interesant despre internet, si cum poate fi el folosit ca alternativa la netul supravegheat.
    Poate cineva care se pricepe la net cu adevarat poate verifica informatia asta si cine stie,poate e adevarata.

    http://piatza.net/internetul-din-umbra-deep-web/

    Apreciază

  14. […] de a deveni prima tara fara cash – VIDEO (reclama VISA): „Minunata” lume fara cash … – PLATA CU TELEFONUL MOBIL: Visa, MasterCard si companiile de telefonie fac pasi decisivi pentru elimi… – ITALIA: Tranzactiile ce depasesc 1 000 de euro se vor efectua doar cu cardul … – AUTOMATELE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.