SACCSIV – blog ortodox

STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE

Posted in cereale modificate genetic, Monsanto by saccsiv on decembrie 29, 2009

   Citez din articolul: Study Proves Three Monsanto Corn Varieties’ Noxiousness to the Organism:

   realizat de: Le Monde with AFP   |  Le Monde

   Un studiu publicat in Jurnalul International al Stiintelor Biologice demonstreaza toxicitatea a trei feluri de cereale modificate genetic obtinute de la  compania americana de seminte Monsanto, a anuntat vineri, 11 decembrie, Comitetul pentru Cercetari Independente si Informatii asupra Ingineriei Genetice (Criigen, conform Caen), care a participat la acest studiu.

  „Pentru prima data in lume, am dovedit ca organismele modificate genetic nu sunt nici suficient de sanatoase, nici potrivite pentru a fi comercializate. […] Pentru toate cele trei organisme modificate genetic, de fiecare data cand sunt consumate, rinichii si ficatul, care sunt principalele organe ce reactioneaza la intoxicarea cu hrana chimica, au avut probleme„, a indicat Gilles-Eric Séralini, membru expert in Comisia pentru Reevaluarea Biotehnologiei, comisie creata de Uniunea Europeana in anul 2008.

   Cercetatorii Caen si cei ai Universitatii Rouen, impreuna cu cercetatorii Criigen, s-au bazat in analizele lor pe datele furnizate de Monsanto catre autoritatile din domeniul sanatatii, furnizate pentru a obtine permisiunea de comercializare, dar acesti cercetatori au ajuns la concluzii diferite dupa noile calcule statistice. Conform spuselor profesorului Séralini, autoritatile din domeniul sanatatii s-au multumit a citi doar concluziile prezentate de Monsanto si nu au facut cercetari in acest domeniu. Cercetatorii au reusit sa obtina permisiunea pentru o documentare completa in urma unei decizii juridice.

  „Testele efectuate de Monsanto, numai pentru o perioada de 90 de zile, sunt clar insuficiente si irelevante pentru a determina daca organismele modificate genetic cauzeaza boli cronice. De aceea cerem efectuarea unor teste pentru o perioada de cel putin doi ani„, a explicat unul dintre cercetatori. In consecinta, acestia cer interzicerea importului si cultivarii organismelor modificate genetic.

   Aceste trei organisme modificate genetic (MON810, MON863 si  NK603) „sunt aprobate pentru consumul lor de catre animale si om in Uniunea Europeana si in special in Statele Unite„, subliniaza profesorul Séralini. „MON810 este singura dintre cele trei care este cultivata in anumite tari din Uniunea Europeana (in special in Spania); celelalte sunt importate„, a adaugat acesta.  O intalnire a ministrilor Uniunii Europene, despre MON810 and NK603, este programata a avea loc luni.

   Citit va rog si:

DOCUMENTARE CELEBRE: “Viitorul alimentatiei”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa, un excelent film despre revolutia verde si controlul ELITELOR asupra hranei

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 29, 2009 at 12:09 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. parereamea said, on decembrie 29, 2009 at 1:00 pm

    http://www.trendsresearch.com/journal.html
    Cum ti se pare? Eu il vad ca un „trend maker” si un contributor al FNWO.

    Apreciază

  3. […] STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE […]

    Apreciază

  4. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:53 pm

    […] STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE […]

    Apreciază

  5. adi cîmpan said, on ianuarie 4, 2011 at 8:16 pm

    un reportaj care merita vazut

    cu stima,

    Apreciază

  6. […] STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.