SACCSIV – blog ortodox

PATRIARHUL BARTOLOMEU – militant al ECUMENISMULUI TOTAL. Declaratii importante despre dialogul cu Papa, Islamul şi Iudaismul …

Citez din articolul Patriarhul Ecumenic Bartolomeu: vom continua dialogul cu Papa, Islamul şi Iudaismul:

Patriarhul Ecumenic apără dialogul cu catolicii, evreii şi musulmanii, în ciuda criticilor venite din partea anumitor grupuri de tradiţionalişti ortodocsi.

Istanbul – În ajunul sărbătorilor de iarnă, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a adresat un cuvant unui auditoriu foarte calificat din lumea ortodoxa, aparand optiunea Patriarhiei Ecumenice pentru promovarea dialogului inter-religios: “Vom insista cu acest dialog, în ciuda criticilor pe care le primim” – a spus el. “Există, din păcate, un anumit fundamentalism religios, un fenomen tragic, care poate fi găsit între ortodocşi şi catolici, între musulmani şi evrei. Aceştia sunt oameni care cred că numai ei au dreptul de a exista pe pământ, aproape ca si cand numai ei ar avea dreptul sa conduca planeta, conform Vechiului Testament. Ei spun că nu este loc si pentru altcineva, şi sunt, prin urmare, impotriva oricarui dialog”.

Patriarhul a continuat: “Suntem obiectul criticilor şi atacurilor pentru că menţinem relaţii cu Papa (pentru ca suntem puternici sustinatori ai dialogului ecumenic între ortodocşi şi catolici), cu Islamul şi cu lumea evreiasca. Dar vom continua să avansam in călătoria noastră, în conformitate cu calea lasata de predecesorii noştri, conştienţi fiind de acţiunile noastre si indiferenti la criticile care ne sunt adresate. Aceste franjuri, evidentiate prin atitudinile extreme, sunt prezente peste tot. Prin urmare, este firesc sa suferim de pe urma criticilor lor, potrivit dictonilor ideologici care ii guverneaza, toţi aceia dintre noi care încercăm să ne extindem orizonturile noastre şi sa avem o vedere teologica a lucrurilor. Pentru ca dorim coexistenţa paşnică a tuturor, bazata pe principiile de caritate şi prietenie”.

Apoi a adăugat: “Acesta este crezul Patriarhiei Ecumenice şi vreau să amintesc că în anul 1920 regentul scaunului patriarhal, împreună cu Sinodul, a adresat catolicilor şi protestanţilor, de-a lungul liniilor nou-createi “societati a natiunilor”, o enciclică numită “Comunitatea bisericilor”. Aceasta enciclica este considerata astăzi de către Consiliul Mondial al Bisericilor drept “Carta” mişcării ecumenice a timpurilor noastre. Acest lucru este bine cunoscut celor din interior şi este bine ca să fie raspandit la cât mai mulţi oameni posibil”.

Apoi Bartolomeu a subliniat: “În ceea ce priveşte dialogul inter-religios, acesta este credinţa şi crezul nostru. Pentru ca avem nevoie sa ne cunoastem reciproc mai bine, să lucram împreună respectând în acelaşi timp convingerile religioase ale celorlalti, identitatea lor culturala, fara opresiune. Aceasta este singura modalitate de a trăi în pace. Din acest motiv, Patriarhia, în dorinta de a avea un dialog cu celelalte Biserici şi confesiuni creştine, a stabilit în ultimii 25 de ani un dialog cu Islamul şi Iudaismul. Am avut pana acum mai multe întâlniri de succes. Cu musulmanii şi evreii, fraţii noştri, noi nu discutăm probleme pur teologice, deoarece ar fi dificil. Ci vorbim mai degraba despre problemele sociale, care afecteaza pe toţi oamenii peste tot în lume, întreaga omenire”.

Ecologia a fost una dintre temele favorite ale Patriarhiei Ecumenice inca din anul 1989. Patriarhul a spus: “Tot ceea ce noi încercăm să facem, facem pentru că credem că tine de datoria noastră, pentru că Biserica ar trebui să fie o prezenţă activă în lumea contemporană şi să fie sensibila la problemele oamenilor, sa-i constientizeze şi să-i încurajeze să iubească şi să protejeze natura ca pe propria lor casa”.

Mediul şi natura sunt creatia lui Dumnezeu, şi nu aparţin numai noua, celor care trăim astăzi în 2010, ci apartin tuturor generaţiilor viitoare

Episcopul Dositei, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a comentat cuvantul Patriarhului Bartolomeu pentru AsiaNews:O anumită confuzie predomină în unele sectoare ale lumii creştin-ortodoxe între cei doi termeni, tradiţie şi tradiţionalism. Tradiţie – la care se referă adesea aceste minorităţi, este permanenta cautare de a interpreta si intelege adevarul, în timp ce tradiţionalismul, care in esenta aparţine acestor minorităţi, este o sterilitate intelectuala care adesea este identificata cu naţionalismul în lumea ortodoxă”.

trad.dan.camen.

sursa>

http://www.asianews.it/news-en/Bartholomew-I:-we-will-continue-to-dialogue-with-the-Pope-and-Islam-20309.html

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul): Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Park East Synagogue din New York

Episcopul Sloboziei şi Călărasilor VINCENTIU GRIFONI si Patriarhul BARTOLOMEU de Constantinopol in The Elijah Interfaith Institute (finantare ROCKEFELLER) …

VIDEO – ECUMENISM TOTAL: Patriarhul ecumenic BARTOLOMEU de Constantinopol DARUIESTE UN CORAN presedintelui COCA-COLA

Mesajul Patriarhului BARTOLOMEU adresat musulmanilor la sfarsitul RAMAZANULUI

Asadar, zice Patriarhul:

Dar vom continua să avansam in călătoria noastră, în conformitate cu calea lasata de predecesorii noştri

Adica de:

Patriarhul Constantinopolului MELETIE IV (METAXAKIS) (1921-1923). In 1909 Meletie IV (Metaxakis), devine francmason in Loja Marelui Orient al Greciei; in 1910, ajunge la gradul 33.

Patriarhul Constantinopolului VASILE III (1925-1929), tovarăs de lojă cu Kemal Atatürk

Patriarhul Constantinopolului FOTIE II (1929-1935), tovarăs de lojă cu Kemal Atatürk

Patriarhul Constantinopolului ATHENAGORAS (1948-1972), grad 33. La 7 dec. 1965 Patriarhul Ecumenic Athenagora şi Papa Paul al VI-lea, în mod simultan, „ridică Anatema de la 1054″. In iulie 1972 moare si este inmormântat; o inmormântare cu sicriul inchis. 

Patriarhul Constantinopolului DIMITRIE I (1972-1991), grad 33

Cititi va rog si:

La „Nasul” (B1TV), MASONII se lauda ca PATRIARHUL ECUMENIC ATHENAGORAS (cel ce a ridicat anatema de la 1054) a avut GRADUL 33 … (adica se inchina lui LUCIFER)

ORTODOXIA si MASONERIA. Ierarhi masoni

Si mai zice Patriarhul:

Acesta este crezul Patriarhiei Ecumenice şi vreau să amintesc că în anul 1920 regentul scaunului patriarhal, împreună cu Sinodul, a adresat catolicilor şi protestanţilor, de-a lungul liniilor nou-createi “societati a natiunilor”, o enciclică numită “Comunitatea bisericilor”. Aceasta enciclica este considerata astăzi de către Consiliul Mondial al Bisericilor drept “Carta” mişcării ecumenice a timpurilor noastre. Acest lucru este bine cunoscut celor din interior şi este bine ca să fie raspandit la cât mai mulţi oameni posibil

Pai da, ca lucrurile intotdeauna se leaga. De aceea si e bine sa studiezi SISTEMUL, pentru a putea constata cum se leaga:

A INCEPUT CERNEREA – aparatorii masoneriei, ai ecumenismului, a cipurilor si ai sionismului fac pe fata front comun impotriva IPS SERAFIM DE PIREU. Raspunsul Mitropolitului. DE CE MITROPOLITUL ARE DREPTATE, dar nu in intregime?

PAPUSARII au creat crize si razboaie si au finantat mereu ambele tabere. Se spune ca illuminatii doreau trei razboaie mondiale pentru asezarea lucrurilor pe fagasul dorit de ei. Influentul mason Albert Pike a si confirmat-o.

Primul razboi a fost declansat pentru destramarea marilor imperii suspecte ca fiind neloiale noii forte, pentru capitalizarea PAPUSARILOR (imprumutand statele beligerante, dar tot ei controland si industria de razboi …), pentru pregatirea celui de al doilea razboi mondial si pentru primul pas spre GUVERNUL MONDIAL, anume Liga natiunilor (1919),

Al doilea razboi a pornit in jurul chestiunii evreiesti, ELITELE folosind, dupa terminarea lui, etnia precum un zid protector, un formidabil sistem datorita caruia nu poti zice ceva de ei caci se declanseaza automat reactii de combatere a “anti semitismului“. Apoi pentru formarea ONU (1945) si toate organismele (inclusiv financiare mondiale) din ce in ce mai centralizate: BANCA MONDIALA (1945), FMI (1944), Uniunea Europeana, COMISIA TRILATERALA, CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR, etc.

Tot cu aceasta ocazie s-a impartit planeta, pentru un interval prestabilit de 50 de ani, in doua blocuri, singurele “alternative” oferite omenirii …

Al treilea va fi si cel mai cumplit, fiind legat si petrecandu-se simultan cu crizele: financiara, alimentara, marile miscari de strada. El va fi necesar pentru oferirea “solutiei“: GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE de STANGA, pentru instaurarea noii lumi a iubirii si a pacii, a imperiului lui antihrist:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

Asadar, dupa primul razboi mondial s-a trecut la o importanta etapa a lumii noi. Pe toate planurile. Inclusiv pregatirea marelui ghiveci al ecumenismului total. Inclusiv noul calendar …

E bine ca Patriarhul recunoaste ca predecesorii sai au adresat catolicilor şi protestanţilor, de-a lungul liniilor nou-createi “societati a natiunilor”, o enciclică numită “Comunitatea bisericilor. Aceasta enciclica este considerata astăzi de către Consiliul Mondial al Bisericilor drept “Carta” mişcării ecumenice a timpurilor noastre.

Ca sa functioneze ceva, trebuie bani. Si cu cat organizatia este mai mare, cu atat sumele devin uriase. Dar acesta n-a fost un impediment. Pentru Societatea Natiunilor s-a implicat John Davison Rockefeller, Jr.:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Iar pentru CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR, tot familia Rockefeller …

26 august – 2 septembrie, Geneva: intrunirea CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR. BOR este reprezentata de Mitropolitul Nifon Mihaita

Mai aflam din articol ca ecologia a fost una dintre temele favorite ale Patriarhiei Ecumenice inca din anul 1989. E in firescul lucrurilor, caci ecologia este una din „alternativele” create de SISTEM pentru pregatirea lumii noi.

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 31, 2010 at 12:04 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Iones said, on decembrie 31, 2010 at 7:32 am

    Nu stiu daca ati citit dar pe prima pagina din revista „lumea credintei” pe luna ianuarie este un articol semnat de Razan Bucuroiu care ataca blogurile si site-urile ortodoxe anti-ecumeniste numindu-le ca un loc al infernului si asa mai departe…

    Interesant ca acest articol vine dupa ce mai multe bloguri si site-uri ortodoxe au preluat cazul Mitropolitului Serafim de Pireu, Probabil ca Bucuroiu a primit ordine de la sionisti sa scrie acest articol ca altfel i-ar fi sustras publicatia…iar el s-a conformat.

    Apreciază

  3. kosk said, on decembrie 31, 2010 at 10:29 am

    …”cu fratii nostri, musulmanii si evreii”..frati in Adam, dar nu in Hristos Mantuitorul…vicleana exprimare.
    si apoi chair nu stiam ca Patriarhul e si enviromentalist…

    Apreciază

    • el said, on decembrie 31, 2010 at 10:51 am

      @kosk

      si nu numai el este environmentalist ci si fratii lui aflati in acelasi duh si lucrare de pa le noi ;iata iti citez din calendarul romanesc 1 septembrie2009=ziua rugaciunii pentru mediu !!! ai zice ca astia sunt mai „ecologisti”/(iubitori de Creatia Lui Dumnezeu) si decat Sfintii Parinti.

      Apreciază

  4. el said, on decembrie 31, 2010 at 10:43 am

    Dupa asemenea logica si discurs SMINTIT :”În ceea ce priveşte dialogul inter-religios, acesta este credinţa şi crezul nostru. Pentru ca avem nevoie sa ne cunoastem reciproc mai bine, să lucram împreună respectând în acelaşi timp convingerile religioase ale celorlalti, identitatea lor culturala, fara opresiune. Aceasta este singura modalitate de a trăi în pace”________Sfintii Parinti ar fi trebuit (?) sa lase bisericile ariene si pe monofiziti si pe TOTI ceilalti ERETICI in pace ,sa-i viziteze „pieteneste” si sa-i felicite caci chipurile citez: „aveau nevoie sa se cunoasca reciproc” si RATACIRE GRAVA :”sa lucreze impreuna” de dragul unei asa zise „paci” si MINCIUNA prezentand aceasta atitudine ca fiins „singura” care ar mentine pacea.Care pace?Si ce „lucare impreuna” cu cei care au DESCRESTINAT Occidentul adica catolicismul si mosnstruozitatile iesite din el ca protestantismul si scursura nenumarata de alte secte de dupa ?

    Cand a lucat impreuna HRISTOS SI ORTODOXIA cu MICIUNA SI DIAVOLUL ?

    Zice Hristos acestora : „N-am venit sa aduc pace in lume ” ci sa separe dintre cei care pareau apropiati prin gradele de rudenie ,educatie,traire impreuna pe OAMENII LUI DUMNEZEU de OAMENII DIAVOLULUI .
    Asadar HRISTOS INSUSI ne invata ca NU EXITA PACE FARA ADEVAR !
    NU exista pace FARA ADEVAR ;exista doar o inselare si o parere de pace caci diavolul este DEZBINAT si in sine si DESPARTIT si DESPARTITOR al lumii de Dumnezeu ; si nu poate aduce decat HAOS si dezordine .

    Ce vereti mai mult de la patriarhul bartolomeu cand el insusi declara FARA RUSINE ca :”n ceea ce priveşte dialogul inter-religios, acesta este credinţa şi crezul nostru”; asadar isi marturiseste credinta lui in dialogul ecumenic.

    Si mai mult acest DICTATOR nu se rusineaza de avertzarile smerite ale Sinaxei Sf Munte Athos ci si catre dansii se poartacu ura si dispret .Despre unii ca acestia -a zis Mantuitorul Hristos ca „nici de dumnezeu NU SE TEM nici de oameni NU SE RUSINEAZA” .

    Si ca sa NU ne facem iluzii ca pentru rugaciunile noastre sau ale celor mai vrednici ca noi ar fi vreo nadajde de mântuire din inselarea lui pentru bartolomeu ne avertizeaza el singur si DICTATORIAL ca citez : „Dar vom continua să avansam in călătoria noastră, în conformitate cu calea lasata de predecesorii noştri, conştienţi fiind de acţiunile noastre si indiferenti la criticile care ne sunt adresate” !!! Asadar bartolomeu marturiseste SINGUR ca este in acelasi duh si lucrare cu meletie metaxakis si ceilati smintiti de dupa el ; si ca NU-I PASA de rugamintile spre indrepare ale ortodocsilor ; aceasta ca sa nu fie nici o indoiala celor care mai vor sa-i „scuze” lucrarile.

    In mai de Cincizecime s-a vizitat cu fratele lui intru INSELARE kiril al Rusiei (ucenic si urmator in lucrarea inselarii al nevrednicului apostat si KGB-ist Nicodim Rotov filopapistas ,pe care Pronia dumnezeiasca l-a pedepsit exemplar caci a murit in inselarea lui JALNIC la picioarele papei ,FARA INDREPTARE ) si acolo a declarat NERABDAREA cu care pregatesc ei apostatii asa zisul Sinod Ecumenic ,sinodul la care se va negocia” dupa mintile lor SMINTITE Ortodoxia , poate acela TALHARESC pentru care am fost preveniti de multi sfinti.

    Apreciază

  5. infiniteladder said, on decembrie 31, 2010 at 11:41 am

    Daca se evidentiaza atat de bine pericolul ecumenismului de ce Biserica Ortodoxa Romana nu paraseste Consiliul Mondial al Bisericilor? Avand in vedere recenta declarati data de Sinodul Bisericii Greciei de ce nu se ia o decizie la nivelul ortodoxismului pentru departarea de uneltele diavolului?

    Apreciază

    • umilinta said, on decembrie 31, 2010 at 3:11 pm

      Bine ca i-a recunoscut, urmeaza acum sa zica astrologii ca juma’ din guvern moare in 2011.

      Apreciază

  6. Daniel-preabucurosul. said, on decembrie 31, 2010 at 1:04 pm

    Sper ca e o gluma proasta calendarul cu duminica prima zi a saptamanii!

    Cumva Sinodul B.O.R. s-a transformat intr-o secta iudeo-adventista?!?

    Apreciază

  7. mircea said, on decembrie 31, 2010 at 2:18 pm

    Ecologia in sine e un lucru foarte bun. Dar nu am vazut, auzit ceva concret in sensul asta de la ecumenistii astia. Ca la ecologie intra si sa consumam mai putin (orice de la apa, benzina, curent electric pina la haine) si sa nu aruncam gunoaie peste tot si sa reciclam si sa mai folosim si energia de la soare…
    Ca ei vroiau sa puna taxe pe CO2, asta e altceva… Ei oricum se folosesc de orice ca sa-si atinga scopul. Si bineinteles ca treaba cu ecologia are priza la public.

    Apreciază

  8. un said, on decembrie 31, 2010 at 3:22 pm

    La multi ani frate.
    Dumnezeu sa te ajute ca sa ne ti si pe noi trezi.

    Apreciază

  9. dante said, on decembrie 31, 2010 at 3:41 pm

    La multi ani tuturor si sa dea bunul Dumnezeu sa ne tina treji in credinta si departe de ratacirile si ratacitii care conduc momentan turma noastra. Cu cit biserica ortodoxa este mai prigonita, cu atit adevarul ei, intru Domnul este mai viu. Doamne ajuta!!

    Apreciază

  10. […] PATRIARHUL BARTOLOMEU – militant al ECUMENISMULUI TOTAL. Declaratii importante despre dialogul cu … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.