SACCSIV – blog ortodox

MOLDOVA va implementa si ea e-Guvernarea …

Posted in e-GUVERNARE, Moldova by saccsiv on noiembrie 13, 2010

   Citez din articolul Republica Moldova a demarat cu succes procesul de e-Transformare şi implementare a e-Guvernarii:

   Aprecierea a fost dată de către participanţii Atelierului de lucru privind rolul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor în reformarea şi transparentizarea sectorului public, organizat de Banca Mondială la Washington, pe 8 noiembrie curent, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.

   Evenimentul a reunit experţi ai Băncii Mondiale şi reprezentanţi ai liderilor din domeniul guvernării electronice din Marea Britanie, SUA şi Singapore, care au remarcat rezultatele pozitive ale primei etape de implementare a principiilor guvernării electronice în Republica Moldova.

   Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de către Stela Mocan, director executiv al Centrului de Guvernare Electronică din Moldova, şi Dona Şcola, viceministru al Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.

   Participanţii au analizat ultimele tendinţe în domeniul tehnologiilor informaţionale şi impactul lor asupra reformării sectorului public, au examinat modalităţile de utilizare a tehnologiilor avansate şi resurselor on-line în sporirea transparenţei decizionale în sectorul public, stimularea participării sectorului asociativ în procesul de luare a deciziilor, încurajarea colaborării în cadrul parteneriatului public-privat, în perspectiva eficientizării prestării serviciilor publice în următorii cinci ani.

   Vorbitori au informat despre modalităţile în care tehnologiile de ultimă oră sînt utilizate ca instrumente de e-transformare a guvernului, precum şi implementarea strategiilor de e-guvernare în ţările lor.

   Stela Mocan a prezentat, în cadrul reuniunii, conceptul Proiectului de Guvernare Electronică din Moldova ca un model de iniţiativă inovatoare în reformarea sectorului public, prin utilizarea tehnologiilor moderne într-o ţară în tranziţie.

   În Proiectul prezentat se menţionează că Guvernul Republicii Moldova este hotărît să aplice tehnologiile informaţionale şi comunicaţiile drept pîrghii pentru a îmbunătăţi performanţa guvernului şi competitivitatea ţării, astfel încît să asigure sporirea calităţii vieţii în Moldova.

   Totodată, reformarea şi modernizarea guvernării este o precondiţie pentru a asigura prosperitatea economică a Republicii Moldova şi integrarea în Uniunea Europeană.

   Participanţii au apreciat viteza cu care a demarat procesul de e-Transformare şi implementarea e-Guvernării în Republica Moldova, confirmînd sprijinul Băncii Mondiale şi al altor parteneri de dezvoltare în acest proces, potrivit unui comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional … 

SISTEMUL A TURBAT si se grabeste: In prima etapa, deja companiile mari si mijlocii vor depune declaratiile fiscale numai electronic. In a doua etapa, nu vor scapa nici taranii … Care va fi ultima etapa?

BILL GATES finanteaza Biblionet (biblioteci publice) PENTRU ACCES USOR la eGuvernare …

4 noiembrie: Exercitiu de SIMULARE „Cyber Europe 2010”. SCENARIU: cetatenii, intreprinderile si institutiile publice vor intampina dificultati la accesarea unor servicii online critice, precum e-GUVERNAREA …

   Evident, nu este de mirare implicarea Bancii Mondiale:

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 1): BANCA MONDIALA

   Asadar, si Moldova … Se va intelege astfel ca e-Guvernarea nu-i o treaba ce tine strict de Uniunea Europeana, ci de intreg globul. E-Guvernare este strans legata de internetul obiectelor:

Video: IBM despre INTERNETUL LUCRURILOR. Fiecare om sau obiect va fi conectat prin tehnologia RFID la internet si astfel va fi o societate minunata pe acest pamant …

   Iar ambele sunt strans legate de biometrie si cipuri, ce iata ca se implimenteaza pana si in tari precum:

Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina SISTEMUL acolo

Cu japca, dar Afganistanul intra si el in randul lumii: Armata SUA colecteaza date biometrice in Afganistan. Carduri de identificare biometrica pentru intreaga populatie pana 2013

   Iar toate duc la marele final, cand fara semn nu vom mai putea vinde sau cumpara legal.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 13, 2010 at 1:22 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. filofteiabejan said, on noiembrie 13, 2010 at 5:51 pm

    Acu vreo trei ani europarlamentarul Renate Weber impreuna cu alte cateva personalitati „academice” de la noi din tara au facut un studiu despre….LIMBA MOLDOVENEASCA???
    http://www.mail-archive.com/protest-ro@yahoogroups.com/msg04868.html
    http://roncea.ro/2010/07/09/in-atentia-sri-romania-a-implementat-nationalitatea-moldoveana-vlad-cubreacov-si-explicatiile-sale-pentru-mihai-razvan-ungureanu-moldovenismul-un-studiu-de-eugen-tomac-vs-unul-de-stan-we/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.