SACCSIV – blog ortodox

Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina SISTEMUL acolo

Posted in BULETIN BIOMETRIC, BULETIN CU CIP, CIPURI, India by saccsiv on septembrie 17, 2010

   Citez din articolul Biometric ID Scheme for 1.2 Billion Indians Meets Resistance:

   Un plan costisitor al guvernului central al Indiei pentru a crea numere unice de identificare biometrică pentru fiecare indian întâlneşte o rezistenţă rigidă din partea grupurilor care protejează libertăţile civile, pe măsură ce regimul de conducere se pregăteşte să trimită luna aceasta „roiuri” de oficiali în întreaga naţiune pentru a porni programul.

   Numerele de identificare controversate vor include date biometrice, amprente, scanări ale irisului, informaţii personale, un microcip pentru scanare facilă şi altele. Planul este condus de o nouă agenţie guvernamentală numită Autoritatea de Idenficare Unică a Indiei (AIDUI). Sunt preconizate costuri de până la 3 miliarde de dolari, dar, precum se întâmplă cu toate proiectele guvernamentale, este foarte probabil să fie cu mult mai scump.

AIDUI este o infrastructură soft, foarte asemănătoare cu telefonia mobilă, importantă pentru conectarea indivizilor la o economie mai largă”, magnatul software şi şeful AIDUI Nadan Nilekani a declarat către agenţia de presă Inter Press Service, susţinând că săracii vor beneficia cel mai mult de pe urma noului sistem de identificare.

   Şi, într-adevăr, unul dintre punctele forte ale noului plan este noţiunea că va deveni mai uşor să primeşti ajutoare guvernamentale. „Aceasta va însemna că servitoarele şi muncitorii… o sută sau două sute de milioane de oameni – vor putea avea acces la ajutor social pentru prima dată fără a fi întrebaţi cine sunt”, a declarat pentru publicaţia britanică Guardian Nilekani, unul din top 100 cei mai influenţi oameni din clasamentul realizat de revista Time.

   Dar desigur că există de asemenea un revers al medaliei. Câteva motive ulterioare au fost amintite cu privire la proiect. Unul dintre ele ar fi că preşedintele AIDUI, Nadan Nilekani, a mai lucrat de asemenea la crearea de conturi „de carbon” personale pentru toţi indienii. Şi, după cum raporta recent Washington Post, regimul spreră de asemenea că sistemul va face ca mai mulţi cetăţeni să plătească taxe pe venituri. „Securitatea naţională”, desigur, este încă un scop recunoscut al planului.

   Cu toate acestea, Nilekani apără sistemul aflat în dezvoltare. „Numerele de identificare unică, cu autentificarea biometrică oricând şi oriunde, se adresează unei probleme de încredere”, a susţinut acesta.

   Dar nu toată lumea este de acord şi o largă coaliţie se luptă sub stindardul Campaniei împotriva identificării unice. Printre grupurile care îşi unesc forţele împotriva planului de identificare, după cum este raportat de către Inter Press Service, sunt Forumul de Lege Alternativă, Forumul de Acţiune Cetăţenească, Uniunea Poporului pentru Libertăţi Civile, Forumul pentru Acţiune Socială Indiană şi Centrul pentru Internet şi Societate.

   Coaliţia anti-identificare chiar a ţinut o conferinţă în New Delhi luna trecută. Şi criticile au venit din toate perspectivele. Printre variatele argumente împotriva noului sistem – va fi o comoară pentru hoţii de indentitate, costurile sunt foarte mari şi este plin de scăpări.

   O altă problemă evidenţiată de către critici este faptul că sistemul va fi folosit pentru profiluri de castă (un sistem rigid bazat pe clase sociale care încă mai există în India), de vreme ce guvernul a decis să includă casta ca fiind o categorie. Şi, bineînţeles, acuzaţiile de urmărire de tip „Big Brother” şi crearea unei „societăţi supravegheate” se extind tot mai mult. Unii analişti chiar speculează că sistemul ar putea fi folosit până la urmă pentru plăţi, posibil şi pentru a reduce treptat tranzacţiile în numerar.

   ”În continuare nu există responsabilitate în legătură cu violarea drepturilor omului şi drepturilor civile”, a declarat pentru Guardian avocatul pentru drepturile omului Nadita Haskar. „În această atmosferă, care sunt mecanismele omise pentru tipul acesta de supraveghere?”.

   Un alt avocat care lucrează la stoparea regimului de identificare este Usha Ramanathan. „Nu vrem un stat intruziv, de control în India”, a spus acesta pentru Washington Post. „Informaţiile despre persoane vor fi împărţite cu agenţiile de servicii secrete, bănci şi companii, şi nu vom şti cum este folosită şi interpretată informaţia despre noi.”

   Chiar şi presa a numit sistemul „orwellian”. „Este cu siguranţă cel mai mare proiect Big Brother conceput până acum”, a scris Rhys Blakely pentru the Times, un ziar britanic. „Dacă aceste carduri ar fi puse una peste cealaltă, ar fi de 150 de ori cât Muntele Everest – 1.200 km”. Scria publicaţia indiană Financial Chronicle despre proiect într-un articol cu titlul Indianul fără faţă al lui Nilekani primeşte numere de deţinut.’

   În timp ce înregistrarea pentru un act de identitate biometric se face încă „voluntar”, AIDUI lucrează deja cu autorităţile de stat, bănci, firme de telecom, oficiali pentru carnetul de şoferi, companii de asigurări şi chiar furnizori de servicii medicale pentru a se asigura că toţi indienii trebuie să poarte actele de identitate. Nu va exista nicio cale de evitare a sistemului şi criticii au evidenţiat faptul că şi turismul intern va deveni imposibil fără un act de identitate [biometric] în viitorul apropiat.

   Chiar şi oficialii AIDUI recunosc faptul că vor fi în mod esenţial necesare. „Numărul unic de identificare s-ar putea să nu fie obligatoriu prin lege, dar, în alt sens, va fi la fel ca în SUA, unde oamenii nu pot face nicio mişcare fără numărul de securitate socială, unde de asemenea nu este obligatoriu”, BB Nanawati, director-general adjunct al AIDUI, a declarat pentru Financial Chronicle. „Va deveni necesar mai degrabă decât obligatoriu”.

   Şi nu sunt doar oamenii cei care vor primi „un număr unic de identificare” (NUI). „De vreme ce NUI va putea fi folosit în mod potenţial ca un identificator primar în mai multe tranzacţii din planurile financiare, de sănătate, distribuire a hranei, creare de locuri de muncă şi tranzacţii, este important să atribui o entitate de identificare la organizarea serviciului de furnizare”, a spus un oficial anonim la AIDUI, citat de Business Standard. „Plănuim să oferim fiecărui înregistrat o entitate de identificare”, a adăugat oficialul. 

   Americanii pot considera planul de identificare scandalos, dar un elan de a crea un sistem similar în SUA a început să capete din ce în ce mai mult contur în prezent. După cum raporta publicaţia The New American în aprilie într-un articol intitulat Obama & Co. Vor Identificare Naţională Biometrică,’ un grup „bipartizan” de legislatori lucrează cu administraţia pentru a implementa un regim de identificare atât de neconstituţional. În jurul lumii, numeroase alte ţări fie deja au planuri similare sau lucrează la dezvoltarea lor.”

   India, menţionată la scară largă ca fiind „cea mai mare democraţie”, cu 1,2 miliarde de locuitori, ar trebui să respingă acest sistem de identificare draconic. Potenţialul de abuz este enorm, în timp ce beneficiile – dacă există vreunul – sunt cel mult neglijabile. Dar americanii de asemenea trebuie să rămână în gardă. O coaliţie de negustori de putere guvernamentală şi afaceri cu interese financiare în acest gen de proiecte se consolidează şi câştigă avânt în lume. Şi astfel oamenii trebuie să reziste.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar:

   „sistemul ar putea fi folosit până la urmă pentru plăţi, posibil şi pentru a reduce treptat tranzacţiile în numerar.”

   Si:

   „AIDUI lucrează deja cu autorităţile de stat, bănci, firme de telecom, oficiali pentru carnetul de şoferi, companii de asigurări şi chiar furnizori de servicii medicale pentru a se asigura că toţi indienii trebuie să poarte actele de identitate. Nu va exista nicio cale de evitare a sistemului

   Trebuie sa intelegem ca in India are loc un mega experiment: buletine biometrice pentru un numar de cetateni ce depaseste populatia SUA, UE si Rusiei luate la un loc. Daca va reusi, SISTEMUL va invata multe pentru a putea usor implementa ticalosia si pe plan mondial. Cu pasapoartele deja le-a reusit iar cu buletinele deja au inceput (de exemplu Germania – CARTI obligatorii DE IDENTITATE CU CIP RFID. Productia de cipuri a inceput, guvernul acordand un contract de 10 ani producatorului olandez NXP. Cetatenii le vor primi INCEPAND CU 1 NOIEMBRIE sau va incepe (de exemplu A INCEPUT: De la 1 ianuarie 2011 romanii vor avea CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP, un buletin biometric cu amprente.).

   Daca va intampina greutati in India, SISTEMUL va invata cum anume sa abordeze chestiunea pentru ca pana la urma totul sa mearga struna.

   Cei amintiti in articol nu vorbesc de semnul fiarei sau de un pas pana la 666. Insa, arata indubitabil faptul ca noile buletine reprezinta e etapa esentiala si ultima pana in momentul in care tranzactiile in numerar vor disparea iar nimeni nu va mai putea vinde sau cumpara daca nu are acest soi de acte. Mai departe ce credeti ca va urma?

   Consider ca in Europa, un soi de experiment similar are loc in Romania. Daca va reusi, va fi o mare victorie pentru SISTEM. Fiind o tara ortodoxa membra UE si cu o populatie destul de numeroasa, unde ideea de cip = etapa spre 666 este clara pentru un relativ mare numar de cetateni, fiind de asemenea o tara unde exista inca o proportie importanta de oameni ce au prins regimul de inregimentare comunist, daca le iese miscarea, vor avea de asemenea de invatat multe.

   Si este foarte posibil sa le iasa, deoarece in aceasta tara experimentul BULETIN CU CIP este strans legat de alte experimente simultane: acordul cu FMI, saracirea galopanta, aducerea statului in situatia de a nu mai avea propriile parghii pentru a-si controla economia, indobitocirea prin mass-media, tradatorii din Biserica (de la unii ierarhi si pana la unii din miscarea traditionalista).

  Mai mult, SISTEMUL doreste ca implementarea planului cu noilor buletine sa se faca simultan cu cel al cardurilor de sanatate cu cip (SISTEMUL ne va aduce CARDUL NATIONAL DE SANATATE acasa, de la 1 ianuarie 2011, prin posta. CE VOM FACE?) si eRomania (Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …). Deci trei actiuni concomitente realizabile intr-un interval foarte scurt de timp, intr-o tara unde cel putin teoretic ar fi de asteptat o opozitie, reprezenta pentru SISTEM un examen pe care se va stradui cu orice mijloace sa-l treaca.

   Daca vor reusi, le va fi mult mai usor in alte zone ale planetei. Iar pentru a reusi, nu vor precupeti nici un efort si nu vor avea nici un scrupul. In Romania, in afara de organizatii sa zicem similare celor ce se opun in India, o piedica importanta ar putea reprezenta ortodocsii. De aceea aici vor lucra temeinic, in primul rand prin  infiltrati sau tradatori in miscarea traditionala. Si o vor face mai ales lumesc, dar nu doar lumesc … Si vor prelucra atat pe clerici cat si pe formatorii de opinie din randul mirenilor. In majoritatea cazurilor prin cumparari si/sau presiuni. Unde nu va merge, vor aplica alte metode. Trebuie sa intelegem ca SISTEMUL nu actioneaza doar lumesc. Absolut toate ELITELE si marionetele lor importante practica inchinarea la lucifer. Deci vorbim si de o foarte importanta componenta draceasca. Iar aceasta se va stradui sa le suceasca mintile celor ce nu se pun cu totul in grija bunului Dumnezeu (Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta). Si vor avea astfel unii din miscarea traditionala naluciri si pareri ca intreaga aceasta miscare a SISTEMULUI nu indeparteaza de la credinta. Si nu doar ca vor face concesii, ci vor deveni ei insisi luptatori aprigi impotriva celor ce indeamna sa nu fie luate actele cu cip …

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 17, 2010 at 6:41 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Rgogu said, on septembrie 17, 2010 at 8:28 am

  Dumnezeu sa-ti ajute Saccsiv!
  Ma mir ca nu te-au sabotat pana acum intr-un mod mai dur decat simplele comentarii-bete in roate- la anumite teme, care nu au facut nimic mai mult decat sa ii rascoleasca pe putini dintre cititori, dar pe mai multi sa ii intareasca in pozitia cea buna.
  Sa dea Dumnezeu ca aceasta adevarata rezistenta intru cuvant ce o porti tu,sa dureze cat mai mult si cat mai bine , spre folosul cat mai multor oameni!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 3. […] the original post here: Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina S… […]

  Apreciază

 4. teofora said, on septembrie 17, 2010 at 12:20 pm

  Trebuie sa ne punem nadejdea in Dumnezeu.

  Saccsiv, ti-am recitit cartea, si am retinut de acolo un pasaj care mi s-a parut important:

  ,,Şi acolo învăţasem să vorbesc cu Dumnezeu. Acolo învăţasem să mă pun cu totul în mâna lui Dumnezeu. Pe zi ce trecea, se întâmplau lucruri mai interesante. Şi firesc, zic eu. Începeam de la o zi la alta să fiu din ce în ce mai respectat, dar de la o zi la alta, îmi puneam din ce în ce mai mult nădejdea în Dumnezeu, adică să nu zic că eu sunt ceva. Aici e o chestie… m-a ţinut Dumnezeu! Se poate cădea foarte uşor! Că pe măsură ce avansezi, vezi că e bine, te poţi mândri! Dar m-a ferit Dumnezeu de mândria asta – cel puţin acolo. Şi întotdeauna mă strădui să mă feresc de această mândrie.”

  Apreciază

 5. IOAN said, on septembrie 17, 2010 at 1:44 pm

  DIN UNELE SURSE REZULTĂ că noile carduri de identitate electronice eliberate la 1 ian. 2011 sunt compatibile şi cu cardurile de credit…deci pot fi actualizate automat şi pentru a deservi multe alte servicii ca de ex..card de vot, carnet de muncă etc. ESTE clar că se urmăreşte eliminarea banilor lichizi cât mai repede. Se pare că aceste carduri de identitate sunt unice la nivel global pentru fiecare individ..aceste carduri cip NU SUNT intermediare pentru cipurile implantate in corp datorită faptului că baza de date va fi UNICĂ de acum pentru fiecare individ şi deci se va schimba doar cardul cip când se va trece la CIPURILE DIN CORP..urmând ca datele de identitate din baza de date unică să fie doar actualizată in continuare şi hrănită cu noi şi noi informaţii…când se va trece la implementarea in corp aceste cipuri se vor implementa din comoditate şi securitate mai inaltă… deci cardurile nu sunt unice pentru ROMANIA SAU EUROPA ci la nivel GLOBAL. DIN ALTE SURSE rezultă că mai multe firme internaţionale vor oferi ca alternativă la cardurile de identitate..direct implementarea cipurilor de identitate in corp şi asta chiar pe parcursul anului 2011..2012…iar asta ca servicii alternative nu numai in ROMANIA ci in toată lumea.

  Apreciază

 6. Mihaela said, on septembrie 17, 2010 at 2:35 pm

  Sa ne tina Dumnezeu tari in credinta si de neclintit, ca sa Ii aparam chipul din noi cu orice pret!
  Ma intristeaza cel mai mult cei carora le vorbim despre ce se intampla si se intorc pe urechea cealalta, mormaind ca prin vis: „Esti limitat, extremist, habotnic.” Pe toti ne trage Dumnezeu de maneca intr-o multime de moduri, dar uite ca somnul cel de moarte este prea dulce si lin…
  Doamne, ajuta-ne!

  Apreciază

 7. Ortodox pe stil vechi said, on septembrie 17, 2010 at 2:48 pm

  Apreciază

 8. Ortodox pe stil vechi said, on septembrie 17, 2010 at 2:49 pm

  Apreciază

  • Iustin said, on iulie 19, 2011 at 6:23 pm

   Aveti grija cu stilul vechi ca e problema si acolo. Documentati-va la sange.

   Apreciază

 9. […] Citind articolul Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina S…, veti putea afla opiniile celor ce se opun buletinelor cu cip din India, dar chiar si ale celor ce […]

  Apreciază

 10. […] Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina S… […]

  Apreciază

 11. […] Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina S… […]

  Apreciază

 12. Daniela said, on februarie 26, 2013 at 3:21 pm

  Dumnezeu sa te ajute!

  Apreciază

 13. […] Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina S… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: