SACCSIV – blog ortodox

Articol dur in Cotidianul: Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis şi economia Argentinei

Posted in Argentina, FMI, JEFFREY FRANKS by saccsiv on noiembrie 13, 2010

Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis şi economia Argentinei

   Citez din articolul Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis şi economia Argentinei:

   S-a tot vorbit de asasinii economic, s-au facut documentare, s-au scris carti. Noua, romanilor, ni s-a parut ca este o chestiune care-i priveste pe altii. Noua nu are de ce sa ni se intample. Pentru ca ne-am crezut europeni. Si noi, si grecii, si bulgarii. Asasinatul economic, ne-am inchipuit, e doar pentru tarile din America latina, pentru fostele state sovietice, precum Ucraina.

   Am citit in carti definitia asasinului economic, dar niciodata nu ni-l putut inchipui aievea. Si Agentia de Investigatii Media a tratat subiectul, iar la vremea respectiva ni s-a spus ca batem campii. Iata ca asasinul economic al FMI si-a aratat in fine fata, s-a devoalat. Este acelasi care a contribuit la criza majora din Argentina, din 2001. Apoi, la prabusirile economice din Ecuador, iar recent, la anihilarea economiei din Ucraina, dupa 2004, odata cu venirea „portocaliilor” la putere. De la finele lui 2008, Jeffrey Franks s-a mutat la alti „potocalii”, odata cu noile alegeri, si si-a pus amprenta pe criza economica din Romania, incepand cu 2009. Situatia in care se afla tara, indatorarea fata de FMI, faptul ca Franks este adevaratul conducator al Romaniei se vede cu ochiul liber. Tara a intrat cu un picior in groapa, iar groparii sunt Franks si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Care Mihai Tanasescu, cel mai probabil, asa cum anunta AIM la inceputul anului, ar putea deveni urmatorul premier al Romaniei.

   Conform Jeffrey (Jeff) R. Franks, MPA ’88: „In 1997, Jeff moved to work on Latin American countries. He was desk economist for Argentina” (in 1997, Jeff s-a mutat in America Latina. El a fost desk economist pentru Argentina). Apoi a ajuns in Ecuator, dupa aceea in Paraguay, iar inainte de Romania s-a ocupat de Ucraina. In Paraguay s-a ocupat de criza serioasa care afecta tara, de datoria uriasa la FMI care a rezultat in urma acestei crize economice. La fel cum acum administreaza datoria uriasa a Romaniei.

   Franks provine din gasca de la Princeton, dintr-o „fratie” de temut pe plan mondial: The Order Of St. Anthony, cu patronul Sf. Anton din Egipt, o societate secreta infratita cu celebra Skull and Bones de la Yale (unde exista si o ramura numita Sigma – The St. Anthony Hall), cu o emblema la fel de infricosatoare, desi in aparenta societatea respectiva s-ar ocupa cu serate literare intr-o cladire straveche, intretinuta de fratie. Despre Skull & Bones, ca si despre The Order Of St. Anthony se spune cafac parte din pepiniera Illuminati si pregatesc elitele care sa conduca lumea intr-o noua ordine mondiala social-economica. Daca despre presedintii SUA se spune ca au fost in marea majoritate membri ai Skull & Bones, despre creierele economice ale planetei se spune la fel de clar ca au apartinut Ordinului St. Anthony Of Egypt.

   Si, iata, in urma cu doar cateva zile, Argentina a denuntat faptul că FMI aplică Greciei aceleaşi reţete de austeritate pe care le-a aplicat acestui stat latino-american fără a reuşi să îi împiedice acutizarea crizei, în 2001. „Reţeta FMI pentru Grecia este aceeaşi ca pentru Argentina înaintea prăbuşirii din 2001: scăderea salariilor şi creşterea impozitelor” afirmă Jorge Remes Lenicov, fost ministru argentinian al economiei în 2002, în timpul celei mai grave crize economice din istoria acestei ţări. Si, dupa cum se observa nu este numai reteta pentru Grecia, ci si pentru Romania. Un alt fost ministru al Economiei, Roberto Lavagna (2003-2005), artizanul redresării ţării sale: „FMI nu a tras nici un învăţământ din criza argentiniană, nu a învăţat nimic şi emite pentru Grecia aceleaşi recomandări ca pentru Argentina în 2002, cele pe care noi le-am respins abia in 2003, iar dupa ce nu le-am mai aplicat si am cautat solutii bune, altele decat cele impuse de FMI, a urmat redresarea”. Deci iata ca respingerea cerintelor FMI – asa cum doreste si Ungaria acum, dupa noile alegeri – nu a dus la secatuirea tarii, ci la redresarea ei economica. E adevarat, insa, Romania este deja datoare pana peste cap la FMI, cu bani ce n-au ajuns in buzunarele romanilor, ci in „bancile mama” din Occident, sau in conturile clientelei politice a actualei puteri.

   Dovada ca Franks n-are, de fapt, nicio solutie economica reala pentru Romania, ci in fapt doreste adancirea crizei in favoarea FMI, este si ciorna pe care a folosit-o la inceputul lui 2010, dupa o intalnire cu Mugur Isarescu. Pe hartie, Franks a schitat sovaielnic o linie de redresare inca de la inceputul lui 2010. O redresare care n-a avut loc, iar acum ni se spune ca va fi in 2011, cand, probabil, nici atunci nu se va petrece. Asa ca predictiile lui Franks in materie de economie sunt ca si nule. Asa cum au fost si pentru Argentina.

   Prăbuşirea economică a Argentinei a antrenat la finele anului 2001 o gravă criză socială şi proteste de stradă soldate cu 30 de morţi. A urmat o criză instituţională, între 20 decembrie 2001 şi 6 ianuarie 2002 succedându-se cinci preşedinţi. Argentina a revenit spre creştere economică cu mari sacrificii, după o devalorizare de 65% a monedei sale antrenând sfârşitul parităţii peso-dolar. Si asta dupa ce s-au respins indicatiile FMI.

   Conform unor analisti economici, FMI este arma financiara a asa-intitulatului Guvern Mondial, care are rolul de a conduce lumea dintr-o singura sursa, iar pentru asta trebuie sa prabuseasca mai intai economiile tarilor care nu fac parte din elitele care constituie acum acest guvern planetar ce va instaura noua ordine mondiala, sociala, culturala si, mai ales, economica. Iar arma aceasta mortala se afla in mainile unor asasini economici ca Jeffrey Franks.

   Cititi va rog si:

VIDEO: „Argentina’s Economic Collapse” – cum distruge FMI o tara

S-ar parea ca JEFFREY FRANKS s-a ocupat de ARGENTINA inaintea cumplitei crize din 1999–2002 …

   Si daca s-a amintit de Mihai Tanasescu, e bine de stiut ca acesta este si membru al Comisiei Trilaterale:

Un MASON despre COMISIA TRILATERALA de la Bucuresti

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 13, 2010 at 2:06 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. oli said, on noiembrie 13, 2010 at 4:14 pm

    yo am tot latrat pe forumuri, pe bloguri, pe unde am putut, ca conducatorii acutali ai Ro sunt fie tampiti, fie vanduti, pentru ca nu poti lua asemenea decizii impotriva proppriului popor.

    tara este supta acum de o sleahta de fanarioti, care nu au nimic sfant, sunt doar venetici pe meleagurile astea si ar trebui dati laoparte urgent. cine are simtul apartenentei la tara sau la neam, nu poate vinde intreg poporul pe cativa arginti. insa probabil ca jocurile se fac undeva mult mai sus de puterea lor de decizie, nu stiu.

    Apreciază

  3. Rustic said, on noiembrie 13, 2010 at 4:22 pm

    Eu sunt din Suceava cine doreste sa vorbeasca cu mine sa ceara adresa mea de la Saccsiv.

    Apreciază

  4. vimp said, on noiembrie 13, 2010 at 4:29 pm

    Daca este sa analizam la rece „evolutia” Romaniei dupa „revolutie” (pun ghilimele intentionat) nu putem sa nu ajungem la concluzia ca se vrea vinderea tarii.
    In tot acest timp:
    – economia tarii a fost ruinata, marile zone industriale au fost desfiintate si pradate de catre „firme de curatenie”, unele dintre ele aflate sub partonat strain
    – o parte dintre resursele naturale ale Romaniei au fost vandute, intr-un fel sau altul (petrolul, distributia energiei electice si a gazului, o parte dintre hidrocentrale, aurul – sau ce se ascunde acolo, serviciile de comunicatii, etc). In ciuda acestui fapt veniturile tarii au scazut, ba mai mult, a fost „nevoie” sa ne imprumutam.
    – invatamantul a decazut cat si educatia sociala
    – sistemul de sanatate a fost distrus. Ne mor batranii si copii in spitale sau vin de acolo mai nesanatosi decat la internare
    – datoria publica a tarii a ajuns cam la 2.000EUR pe cap de locuitor (cred ca nu gresesc), o suma imensa pe care tara nu o poate plati. Pe langa asta mai sunt si dobanzile aferente si alte datorii externe.
    – lista poate continua.

    In aceasta situatie nu pot sa prevad decat un viitor negru tarii, ajungand in incapacitate de plata va fi nevoita sa vanda tot ce a mai ramas :

    Apreciază

  5. Didi said, on noiembrie 13, 2010 at 6:15 pm

    Incredibil ! Articolul a fost publicat in 3 noiembrie si a trecut neobservat si perfect camuflat de ignoranta presei obediente.Probabil daca ( si numai daca) intreaga presa si opinie publica ar deschide ochii si ar bate moneda pe subiectul asta ar reusi performanta de a le tremura chilotii comisarilor fmi. Slabe sanse ! Abia in blogosfera se discuta intens despre implementarea noii ordini mondiale iar asta imi sugereaza clar doua tabere combatante :una sincera si deschisa tipand din underground si una tembela si oarba in toata mass-media.

    Apreciază

  6. petru said, on noiembrie 13, 2010 at 6:17 pm


    ce film au putut sa faca,cu oameni cipati

    Apreciază

  7. Ion de la Chiuiesti said, on noiembrie 13, 2010 at 6:35 pm

    Se stia de mult asta dar nu are nimeni dreptul sa carteasca. In definitiv ce poti face? Nu poti cere FMI-ului un alt negociator pe motiv ca asta e asasin recidivist si altul e asasin amator. Guvernantii in frunte cu Basescu sunt de vina ca au deschis portile acestor criminali. Fara complicitatea lor, Jeffrey Franks era doar un nume cu rezonanta englezeasca.

    Apreciază

  8. daniel said, on noiembrie 13, 2010 at 6:57 pm

    Daca conducerea romaneasca era pentru Romania atunci asasinii economici nu aveau cum sa patrunda in Romania.

    Apreciază

    • vimp said, on noiembrie 14, 2010 at 1:42 pm

      Ai si nu ai dreptate. De fapt ai dreptate doar partial. Conducerea tarii (si nu numai, in general aici ma refer la oamenii autoritatilor – a diverselor autoritati) face ce face pentru ca populatia permite asta.
      Din pacate suntem o natie fara „zvac” de multe ori pe principiul „capul ce se pleaca sabia nu-l taie”. In plus, la nivel macro si microsocial se reflecta ceea ce se intampla in plan politic. Ne-am obisnuit sa luam si sa dam spagi, sa trecem nepasatori pe langa copiii care vorbesc urat pe strada (imi este jena fata de copiii mei, de multe ori), pe langa cei care arunca gunoaie, ne-am obisnuit sa plecam mai departe chiar daca undeva un fapt implinit ne lezeaza drepturile si integritatea sub oricare aspect ar fi, dand din umeri si spunandu-ne ca asta e, suntem singuri si mici si nu avem ce face, nu e treaba noastra. Sau renegand recursivitatea actelor respective, ca intr-un fel ne-ar putea afecta si pe noi.
      Vedeti protestele din ultima vreme, nu am vazut nimic unitar, nimic planificat si pus la punct. Intr-o zi sanatatea, intr-o zi invatamantul, etc.
      Si, pe de alta parte vedeti cum s-au manifestat alte popoare : grecii, spaniolii, etc.
      Din pacate aceasta stare a natiunii eu o consider genetica. A se vedea istorisirile de pe langa istorie : cine i-a tradat pe marii domnitori ai Tarilor Romane? Cine a vandut tronul?
      Sa fim sanatosi si iubiti.

      Apreciază

  9. filofteiabejan said, on noiembrie 13, 2010 at 7:40 pm

    Pai astia au o agenda aproape diabolica sa-mi fie cu iertare ca spun asta…JEFF(JAF) THE REAPER… dar uite ce a mai scornit al doilea om in stat Elena Udrea
    http://www.gandul.info/news/romanii-vor-fi-obligati-sa-si-reabiliteze-pe-banii-lor-fatadele-caselor-si-ale-blocurilor-daca-refuzi-plateste-primaria-si-te-executa-silit-vezi-aici-legea-7709874 deci daca n-ai bani sa platesti fatada cu pretul umflat de ei prin licitatii(asta se stie) primaria te executa silit si te pot da si afara din casa…totul e gandit sa se stranga coarda…dar n-ar tebui sa ne temem ci sa ne rugam mai mult.

    Apreciază

  10. infiniteladder said, on noiembrie 13, 2010 at 7:52 pm

    In anii 90′ dupa ce sindicatul Solidaritatea condusa de Lech Wałęsa si-a adus o importanta contributie la daramarea comunismului, Casa Alba pe langa faptul ca ii felicita pentru izbanda,cerea natiunii poloneze sa isi achite datoriile acumulate de vechiul regim. Totodata ii oferea o suma derizorie de 119 milioane $ drept ajutor, trecand cu vederea colapsul economic in care se afla Polonia.
    Omul de afaceri evreu George Soros impreuna cu contactele sale la nivel inalt era vazut de catre liderii sindicatului ca fiind cel care detine puterea pentru a debloca un ajutor economic. Acesta se oferea sa mobilizeze 3 miliarde de $, cu conditia ca guvernul sa adopte „Planul Sachs”. Acesta presupunea vanzarea catre sectorul privat a minelor, santierelor navale, fabricilor detinute la momentul respectiv detinute de stat.
    Terapia de soc aplicata urma sa fie similara celei din Bolivia iar ceea ce Sachs a omis sa mentioneze sunt rapirile liderilor sindicali in scopul de a facilita aplicarea unor asemenea masuri „salvatoare”- acestea fiind de fapt similare cu cele ale politiei secrete comuniste in cazul liderilor Solidaritatea. Intre timp Sach ajuta Polonia sa contracteze un imprumut de la FMi in valoare de 1 miliard de $ insa cu conditia de a implementa terapia de soc.
    Polonia deveanea astfel un bun exemplu al teoriei lui Milton Friedman: haosul creat de schimbarile politice rapide combinate cu frica colectiva generata de eventuala criza economica ducea la o mai usoara acceptare a politicilor economice asa zise „salvatoare” de catre victima.
    Cazurile din America Latina sunt la fel de graitoare si erau demne de luat in consideratie de viitoarele state dispuse sa accepte agenda FMI-ului insa cand sunt destui politicieni romani dispusi sa isi vanda tara pe nimic si sansele de a cadea in gura leului sunt la fel de mari ca josnicia acestor persoane.

    Apreciază

  11. TPV said, on noiembrie 13, 2010 at 8:05 pm

    citeste acest articol––http://www.ziarulring.com/stiri/17841/stapanii-viitorului-la-rosia-montana

    Apreciază

  12. ana said, on noiembrie 13, 2010 at 9:12 pm

    Off topic:
    Ceva foarte interesant despre aeroportul din denver.

    Apreciază

  13. andrei said, on noiembrie 13, 2010 at 10:06 pm

    Saccsiv si restul,ce parere aveti despre ce spune doctorul I.D.E. Thomas ?
    Chiar daca e sectant urmariti de la 3:17 ce spune,mie mi se pare foarte interesant,voi ce parere aveti ?

    Apreciază

    • filofteiabejan said, on noiembrie 15, 2010 at 7:45 pm

      Parintele Arsenie Boca vorbea si el in „Cararea Imparatiei” despre :“…fii lui Dumnezeu… care au coborat pe pamant, au ravnit la fiicele oamenilor…”.Si amintea despre faptul ca din acea „impreunare”s-au nascut un fel de uriasi.Nu am citit intreg capitolul unde spunea despre asta.Eu nu am citit toata cartea,inca n-am ajuns la capitolul respectiv dar am rasfoit-o,o sa mai uit dupa pasajul acela nu-l gasesc momentan.Doamne ajuta!

      Apreciază

  14. mircea said, on noiembrie 13, 2010 at 10:40 pm

    Niciodata nu am stiut ce e cu uriasii, fiii lui Dumnezeu si fetele cele frumoase de pe pamint. A fost un semnul intrebarii si este. Nu m-am concentrat f tare pe pr. ca dpdv al meu nu prea e de actualitate acum. Pt mine cel putin. A venit Iisus intre timp. A zis ce a zis. Eu cred si stiu ca exista Dumnezeu si Diavol. Cleopa, Pirvu, Papacioc si ceilalti zic ca extraterestrii sint draci. La revedere. Nu e obligatoriu sa le cercetezi tu pe toate. Mai trebuie sa mergi si pe increderea in ce zic Parintii mai sus amintiti.
    Ce spune nenea asta pare plauzibil. Poate ne lamureste mai bine Pr. Vasile.

    Apreciază

  15. Avocat George said, on noiembrie 13, 2010 at 11:00 pm

    Principalul asasin economic este băsescu, criminalul care a făcut cel mai mult rău României și românilor, inițiind un genocid pe termen lung, luându-le din opțiunile și bucuriile de viață, aruncându-ne în robie pe termen nelimitat față de masonii antihriși… Cu clica lui de hoți și de obedienți, i-a îngropat pe români până la gât, și vrea să-l cheme din nou pe asasinul ”plătit” ca să- acopere de tot cu pământ… Oare Victor Roncea – ”creștinul” nu vede pe cine pupă sau doar i-a cășunat pe Puric de parcă acela e dușmanul poporului?…

    Apreciază

  16. andrei said, on noiembrie 13, 2010 at 11:45 pm

    Probabil asa se pot explica uriasele piramide si cate si mai cate ce sunt pe acest pamant,lucruri pe care nu le putem intelege nici in ziua de azi.Dar dupa cum a spus si mircea astept pe cineva sa ne lamureasca mai bine.

    Apreciază

    • danutza said, on noiembrie 14, 2010 at 4:28 pm

      adica ce vrei sa zici: ca au venit extraterestrii si au facut piramide? exista explicatii pt cum s-au construit, dar documentarul nu se mai difuzeaza la tv pt ca au interes sa ne faca sa credem ca nu-i lucru pamantean. oamenii din antichitate erau deosebit de ingeniosi, de inventivi si asa au reusit sa construiasca si gradinile suspendate, si colosul din rodos etc

      Apreciază

      • andrei said, on noiembrie 14, 2010 at 7:22 pm

        Da,eu cred ca dracii au pus umarul serios la construirea lor,pentru a face asa ceva trebuie o forta si o inteligenta supra-omeneasca.

        Apreciază

  17. ana said, on noiembrie 14, 2010 at 12:14 am

    Am gasit un film pe google, are 1:44 ore, mi se pare foarte interesant… Subiectul filmului este acceptarea sau neacceptarea semnului. A se observa cum oamenii care nu acceptau semnul erau inchisi undeva, dupa parerea mea seamana cu o inchisoare sau cum spune unul dintre cei retinuti acolo „asta nu e inchisoare, seamana cu un azil de nebuni”, are paturi suprapuse… Filmul se numeste ” Six the mark unleashed” (Sase marca dezlantuita).
    Mie mi s-a parut foarte interesant, poate sunt persoane care nu stiu de el, de aceea am zis sa-l postez…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.