SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

Posted in internet, RFID by saccsiv on septembrie 23, 2010

   Iata comentariul postat de cititorul Vasile la articolul Comisia Europeana: Din 2013, INTERNET IN BANDA LARGA pentru toti europenii:

Ca sa nu credeti ca aberez cititi va rog acest articol (din 2008) + o traducere relativa ca sa vededti ce ni se pregateste:

http://www.networkworld.com/news/2008/092908-eu-wants-to-take-lead.html

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.networkworld.com%2Fnews%2F2008%2F092908-eu-wants-to-take-lead.html

European de telecomunicaţii, Viviane Reding, a castigat laude stralucitoare pentru viziunea ei de pe Internet 3.0 luni de Vint Cerf, unul dintre creatorii de pe Web, iar acum Google vicepresedinte si sef de internet evanghelist.

Reding a lansat o consultare pe următoarea generaţie de luni de internet, de stabilire a ceea ce ea vede ca elemente esenţiale şi apel la Europa pentru a conduce mod de a ajunge acolo.

„Web 3.0 înseamnă comunicaţii nelimitate,” oriunde şi oricând „de afaceri, de divertisment şi de reţele sociale de peste fiabile şi sigure retele de repede.. Aceasta înseamnă sfârşitul distincţiei mobile şi fixe între liniile prevesteşte un salt cuantic zece ori pe scara universului digital până în 2015 „, a spus ea într-o declaraţie.

În acelaşi timp, Comisia Europeană a prezentat un raport , subliniind principalele etape Europa trebuie să întreprindă pentru a răspunde la urmatorul val a ceea ce dubs informaţii „revoluţie”.

Tendinţe în care să conducă la internet 3.0 include boom-ul în reţelele de socializare, trecerea la servicii on-line de afaceri, serviciile nomade bazate pe GPS şi mobile TV şi creşterea pieţei pentru etichetele inteligente folosind RFID, raportul a fost găsit.

Acesta a concluzionat că Europa se concentreze pe pro-concurenţial şi reţele de telecomunicaţii deschise şi accentul pus pe online de confidenţialitate şi de securitate face „bine plasată pentru a exploata aceste tendinţe.”

Cerf a declarat într-un blog pentru a fi publicat, luni, că el împărtăşeşte viziunea Reding, cu accent pe reţelele deschise şi libere şi necesitatea unor standarde deschise. Cu toate acestea, în loc de a vedea Europa în scaunul de conducere a schimbării, a spus el continentul este bine poziţionată pentru a ţine pasul cu alte părţi ale lumii. Textul de la blog-ul a fost împărtăşită cu IDG News Service de Google, înainte de a posta pe blog-ul Web.

„Pentru Europa pentru a ţine pasul în cursa online la nivel mondial, este necesar să Sprint înainte alimentat de o reţetă care să cuprindă o reţea deschidere neutru, drepturile utilizatorilor, precum şi standardele deschise. Sunt încântat să constat că politicienii de stres Europa ingredientele de succes pentru promovarea unei Internet robust, sănătos „, a spus el.

 

Raportul care însoţeşte lansarea consultare „face un caz convingător pentru standarde deschise”, a spus Cerf.

Raportul a identificat o nevoie, de asemenea, să reexamineze conceptul de autor în mediul online, şi a cerut pentru un nou model de afaceri pentru titularii drepturilor de autor. Cerf a declarat Google este, de asemenea, caută cu atenţie la această problemă.

Observati aceste cuvinte cheie din articol : Web 3.0 , RFID , GPS

Va urma o noua serie de “descoperiri” in mare masura legate de aceste cipuri RFID si conectarea la acest internet 3.0 si “posibilitatile nelimitate pt o viatza mai comoda , securitate mai mare ” … etc etc

Intelegeti acum de ce se insista si cu aceste RFID in documente ? . Veti merge agale prin oras si diverse “gadget-uri ” care sunt legate prin tehnologiile wirelles viitoare gen 4g + GPS-ul deja clasic , va vor scana documentele dvs si vor transmite date care vor fi undeva stocate si analizate in timp real

Cine poate sti poate pe langa 4G se va mai “descoperi ” vreo tehnologie pentru urmarirea noastra . Pun intre ghilimele descoperi deoarece planul este dinainte facut si ni se prezinta inainte o vrajeala gen : va fi acoperire mai larga , va fi pretul mai mic , libertatea mai mare – nu mai avantaje dar intotdeauna sub aceste aparente mai apare ceva – spionarea, urmarirea .
Ca sa ajungem la ce urmaresc ei de fapt : Se doreste creearea Internet 3.0 care are ca obiectiv urmarirea produselor si oamenilor prin intermediul cipurilor RFID . De aceea se cauta aceasta acoperire chiar si la tara . Toata aceasta infrastructura viitoare creeata va comunica cu cipu-urile RFID sau smart nu stiu cum . Incepe sa se clarifice totul ? de ce insista pe acte biometrice si acoperirea wirelles pe arii largi ?

   Comentariu saccsiv:

   Posibil, dupa parerea mea, dar ar fi bine sa-si expuna o opinie si cei ce se pricep mai bine decat mine in domeniul acesta.

   Cititi va rog si:

ISRAEL Coca-Cola Village: primul eveniment RFID – Facebook – lumea reala …

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 23, 2010 at 11:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. cb said, on septembrie 24, 2010 at 7:32 am

    Vad ca e la moda 3.0

    Philip Kotler, „Marketing 3.0” / nu stiu daca e ok sa dau link catre un site comercial (se poate sterge daca nu e conform cu regulile blog-ului): http://www.publica.ro/marketing-3-0-philip-kotler-hermawan-kartajaya-iwan-setiawan.html?utm_source=pr23sep&utm_medium=email&utm_campaign=kotler30
    Interesanta formulare in prezentare: „Companiile îşi extind aria de preocupare de la produse la consumatori şi apoi la probleme ale întregii omeniri.”

    Acum, marketingul salveaza padurea ecuatoriala, previne incalzirea globala, aduce pace si prosperitate, ca mai…salveaza planeta…

    Kotler este la originea a ceea ce inseamna „marketing modern”
    Teoriile lui sunt aplicate in mediul corporatist / link: http://www.kotlermarketing.com/clients.shtml

    Acum cativa ani a fost si prin Romania…

    Apreciază

  3. Vasile said, on septembrie 24, 2010 at 8:05 am

    Rezoluția Parlamentului European din 15 iunie 2010 referitoare la internetul obiectelor

    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2010-0207+0+DOC+XML+V0//RO&language=RO

    Internetul obiectelor este acelasi lucru cu Internet 3.0 WEB 3.0

    Multumesc saccsiv pt observatie voi folosi texte in romana deoarece nu ma descurc foarte bine cu traduceri din engleza in romana .

    Daca cititi acest text veti observa abundenta de termeni gen RFID .

    „H. întrucât tehnologia RFID, precum și alte tehnologii legate de internetul obiectelor prezintă avantaje față de codurile de bare și benzile magnetice, având mult mai multe aplicații, care pot fi puse în interfață cu alte rețele – de exemplu, rețeaua de telefonie mobilă – și ar putea fi dezvoltată și mai mult în momentul în care se va crea o interfață cu senzori care măsoară aspecte precum geolocația (de exemplu, sistemul de sateliți Galileo), temperatura, lumina, presiunea și forțele G; întrucât răspândirea la scară largă a cipurilor RFID ar trebui să aibă ca rezultat o reducere importantă a prețului lor unitar, precum și a costurilor cititoarelor respective;

    I. întrucât tehnologia RFID poate fi privită ca un catalizator și stimulent pentru dezvoltarea economică a industriei informației și comunicațiilor;

    J. întrucât tehnologia RFID și alte tehnologii legate de internetul obiectelor sunt deja aplicate în domeniul producției, al logisticii și al distribuției cu avantaje în ceea ce privește identificarea și trasabilitatea produselor, având un potențial promițător de dezvoltare în numeroase alte sectoare ca , de exemplu, în domeniul sănătății, al transportului, al eficacității energetice, al mediului, al vânzării cu amănuntul și al luptei împotriva contrafacerilor;

    K. întrucât în cazul tuturor sistemelor de e-sănătate, conceperea, dezvoltarea și aplicarea sistemelor RFID necesită intervenția directă a personalului din domeniul medical, a pacienților și a comisiilor relevante (chestiuni de protecție a datelor, etică etc.);

    L. întrucât RFID poate contribui la creșterea eficienței energetice și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și poate permite contabilizarea dioxidului de carbon în produse;

    M. întrucât tehnologia RFID și alte tehnologii legate de internetul obiectelor pot aduce avantaje cetățenilor în ceea ce privește calitatea vieții, securitatea și bunăstarea, cu condiția gestionării corecte a aspectelor legate de protecția vieții private și a datelor personale;”

    Dupa cum vedeti numai „avantaje” in legatura cu RFID

    Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 24, 2010 at 9:06 am

      Au uitat faptul ca nu suntem cu totii inregimentati in slujba obiectivelor lor, au mai uitat si rolul hackerilor in „schema” care le trosneste demonic prin creierele infierbantate. Intr-un final, vor reusi in anumite limite ca asa e scris dar nu le va fi deloc usor si nu vor atinge ceea ce nu le este permis si chiar daca vor atinge pe alocuri va fi doar o atingere superficiala.

      Apreciază

  4. Vasile said, on septembrie 24, 2010 at 8:08 am

    „O. întrucât toate obiectele din viața de zi cu zi (permise de călătorie, haine, telefoane mobile, mașini etc.) ar putea conține în cele din urmă cipuri RFID, fapt ce va căpăta rapid o importanță economică majoră, având în vedere multipla aplicabilitate a acestora;”

    DIn acelasi document

    Apreciază

  5. acadennis said, on septembrie 24, 2010 at 8:27 am

    Dar inaintea RFID-ului vom avea alta surpriza …

    Apreciază

  6. acadennis said, on septembrie 24, 2010 at 8:31 am

    UN isi indeplineste agenda

    Global leaders to share broadband vision

    Members of the Broadband Commission for Digital Development will meet with UN Secretary-General Ban Ki-moon on 19 September to share their recommendations on the international rollout of broadband. Skip related content
    Link:
    http://uk.news.yahoo.com/16/20100915/ttc-global-leaders-to-share-broadband-vi-6315470_1.html

    Apreciază

  7. LostOne said, on septembrie 24, 2010 at 11:20 am

    Ce sa zic.. Web 3.0 e defapt o denumire psuedo pentru faptul ca browserul suporta deja html 5.. flash-ul si alte minunatii.. sa nu credeti ca e cine stie ce schimbare enorma. E ceva virtual, nu au nevoie de servere.

    Lafel si cu 4G.. este defapt frecventza folosita de mobile, sincer, intre 2G si 3G e o diferenta mare, dar intre 4G si 3G e minima diferenta, nici 2 Mbs..

    Eu zic ca nu vom fii mai controlati decat suntem acuma(se stiu lucruri despre fiecare din noi care nici noi nu le stim).
    Ce e clar, este doar ca vom stii noi ca suntem mai controlati si ca vor putea sa ne monitorizeze mai legal:).

    Apreciază

    • Vasile said, on septembrie 24, 2010 at 11:50 am

      La o prima vedere nici eu nu am inteles exact ce se doreste cu acest WEB 3.o . Ideea e urmatoarea se doreste o legatura intre lumea virtuala(internet) si lumea fizica : obiecte oameni . Urmarirea in timp real al oamenilor si obiectelor .
      A fost putin greu pentru mine sa inteleg conceptul chiar daca sunt familiarizat cu informatica , programarea . WEB 3.0 sau Internetul Obiectelor este complet diferit de ce a reprezentat Internetul pana acum si nu ma refer la concepte de grafica

      Ceea ce este chiar jignitor pentru fiinta umana chiar si din punct de vedere laic este conceptul : „Internetul obiectelor ” acest concept va integra si documentele noastre deci implicit si pe noi in aceste „obiecte”

      Practic vom fi niste „obiecte” care pot fi urmarite

      Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 24, 2010 at 1:13 pm

      Si datorita faptului ca pentru „internetul obiectelor” nu va mai face fata nici „IPV6” va fi „necesar” „IPV666″…

      Apreciază

  8. Web 3.0 said, on septembrie 25, 2010 at 10:04 am

    Unii experţi cred că următoarea generaţie de internet – Web 3.0 – va face ca sarcinile dumneavoastra de căutare pentru filme şi alimente sa fie mai rapide şi mai uşoare. În loc de căutări multiple, este posibil să tastaţi o propoziţie complexa sau două în browser-ul dvs. de Web 3.0, şi Web-ul va face restul. În exemplul nostru, ai putea tasta „Vreau să văd un film amuzant şi apoi sa pot mânca la un restaurant mexican bun. Care sunt opţiunile mele?” Browser-ul Web 3.0 va analiza răspunsul dvs., va căuta pe Internet toate răspunsurile posibile, iar apoi organizează rezultatele pentru tine.

    Asta nu e tot. Mulţi dintre aceşti experţi cred că browser-ul Web 3.0 va acţiona ca un asistent personal. Pe măsură ce navigaţi pe Web, browser-ul învaţă care sunt interesele dvs. Cu cât navigați mai mult cu atât mai multe lucruri despre dvs. învaţă browserul web. În cele din urmă s-ar putea fi în măsură să i se pună întrebări deschise browserului de genul „unde ar trebui să mă duc pentru masa de prânz?” Browser-ul dvs. va consulta registrele sale cu ceea ce vă place şi displace, să ia în considerare locaţia dumneavoastră curentă şi apoi să sugerează o listă de restaurante.

    Elementele de bază ale Web 3.0

    Experții în Internet cred că Web 3.0 va fi ca și cum ai avea un asistent personal care știe totul despre tine, practic, şi poate accesa toate informaţiile de pe Internet pentru a răspunde la orice întrebare. Mulți compară Web 3.0 cu o bază de date gigantica. Daca Web 2.0 (cel de azi) utilizează internetul pentru a face conexiuni între oameni, Web 3.0 va utiliza Internetul pentru a face conexiuni cu informaţii. Unii experţi considera ca Web 3.0 va inlocui versiunea curenta de internet în timp ce alţii cred că acesta va exista ca o reţea separată.

    Viaţa dvs. pe Web

    Dacă browser-ul Web 3.0 preia toate datele despre dumneavoastră, bazate pe ceea ce va place si ce va displace, oamenii ar putea afla despre dumneavoastra informatii pe care le-ati prefera sa fie private? Ce se întâmplă dacă cineva efectueaza o cautare pe Internet despre dvs.? Vor deveni toate activităţile dvs. pe Internet cunostinte publice? Unii oameni se tem că pana ce vom avea raspunsul la aceste întrebări, va fi prea târziu pentru a mai face ceva in aceasta privinta.

    Potrivit unor experţi Internet, cu Web 3.0 vei putea să stai relaxat acasa si sa lasi Internetul sa faca toata munca pentru tine. Ai putea folosi un serviciu de căutare şi totodata ai putea îngustă parametrii de căutare. Programul browser-ului adună , analizează şi prezintă date pentru a vă ajuta sa faceti comparaţie într-o clipă. Acest lucru este realizabil, deoarece Web 3.0 va fi în măsură să înţeleagă informaţiile de pe Web.

    extrase de la:

    http://computer.howstuffworks.com/web-30.htm

    Apreciază

  9. […] Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID […]

    Apreciază

  10. […] Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID […]

    Apreciază

  11. […] Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID […]

    Apreciază

  12. […] Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.