SACCSIV – blog ortodox

Habaucul STEPHEN HAWKING: „Nu Dumnezeu a creat Universul!” …

Posted in STEPHEN HAWKING, stiinta by saccsiv on septembrie 2, 2010

   Citez din articolul „Nu Dumnezeu a creat Universul!”:

   Faimosul om de stiinta Stephen Hawking isi exprima, raspicat, in noua sa carte, “The Grand Design”, opinia ca Universul nu a fost creat de Dumnezeu. Profesorul crede, in schimb, ca legile fizicii s-au aflat in spatele Big Bang-ului, provocand astfel Religia.

   „Deoarece exista o lege asa cum este gravitatia, Universul poate si se va crea singur din nimic. Creatia spontana este motivul pentru care exista ceva in locul a nimic, motivul pentru care Universul si noi existam. Nu este necesara invocarea lui Dumnezeu, Care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul in miscare”, declara Hawking in lucrarea lui.
   Cartea, al carei coautor este fizicianul american Leonard Mlodinow si care va fi publicata in 9 septembrie, isi propune sa conteste convingerea lui Sir Isaac Newton, care credea ca Universul trebuie sa fi fost proiectat de Dumnezeu, deoarece nu se putea forma din haos.
   Hawking invoca descoperirea din 1992 a unei planete orbitand o alta stea decat Soarele, pentru a sustine ca „un asemenea fapt transforma coincidentele conditiilor noastre planetare – Soarele unic, combinatia norocoasa a distantei dintre acesta si Pamant, masa solara – in ceva putin remarcabil si nu foarte convingator in sensul proiectarii atente a Pamantului doar pentru a ne face pe plac noua, fiintelor umane.”

Anterior, Stephen Hawking parea sa accepte rolul lui Dumnezeu in crearea Universului, declarand ca descoperirea unei teorii complete, unificate, ar reprezenta triumful absolut al ratiunii umane, „caci atunci vom stii cum gandeste Dumnezeu”. Din acest motiv, unii sunt de parere ca cercetatorul, considerat cel mai inteligent om in viata, agreeaza implicarea unei inteligente superioare la baza legilor fizice care au format Universul, dar nu se poate acomoda cu ideea proiectarii precise a acestuia.

   Sursa: Dailymail

   Cititi va rog si:

Dupa ce ne-a avertizat ca vin extraterestrii sa ne manance, habaucul STEPHEN HAWKING ne invata ca singura sansa a omenirii este colonizarea spatiului …

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 2, 2010 at 10:51 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Veaceslav said, on septembrie 2, 2010 at 12:28 pm

    Off-topic:
    Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a spus că lucrarea pentru pregătirea sinodului Pan ortodox se apropie de sfârşitul său logic, raporteaza site-ul «Amen».
    „Credinţa este vie, şi Ortodoxia este vie. Ortodoxia va trăi şi va avea loc Sfântul şi Marele Sinod, a cărui pregătire se apropie de sfârşit. La începutul anului 2011 va fi penultima reuniune a comisiei, probabil, in Centrul nostru de la Geneva, si va fi un mare eveniment. Un astfel de eveniment nu a avut loc inca din 787, din secolul al VIII, nu am avut un astfel de sinod ecumenic de această dimensiune. Şi acesta va fi bun, cu harul lui Dumnezeu, şi pentru ortodoxie şi pentru relaţiile noastre cu alte biserici creştine şi culte.”
    Această declaraţie făcută de Patriarhul Bartolomeu a fost facuta comentând recenta Liturghie, celebrată de către acesta pe 15 august la mănăstirea istorica Panagia Soumela în Turcia. Potrivit Patriarhul Ecumenic, liturghia a fost un triumf al Ortodoxiei.

    Doamne Miluieste!

    Apreciază

  3. iustin said, on septembrie 2, 2010 at 12:29 pm

    @saccsiv:

    poti sa-mi dai adresa ta de mail?

    Apreciază

  4. mihaelaa said, on septembrie 2, 2010 at 12:55 pm

    Multumesc lui manolescubd pentru documentarele extrem de interesante.Eu nu am reusit sa descarc de pe saitul lui nimic, nu se deschide.

    Apreciază

  5. seby said, on septembrie 2, 2010 at 12:58 pm

    Celui care va zice cuvant impotriva Fiului Omului se va ierta lui; dar celui care va zice impotriva Duhului Sfant, nu i se va ierta lui nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie” (Matei: 12, 31-32).
    omul asta huleste groaznic ….. de aceea nici nu ma mira faptul ca a ajuns schilodit intr-un scaun cu rotile …..vai de capul lui …….. si cine stie cate suflete rataceste cu prostiile lui

    Apreciază

  6. mihaelaa said, on septembrie 2, 2010 at 1:04 pm

    Pe acest Hawking (drac adevarat) ,care a conceput si ceasul „dragon”,care nu se opreste niciodata , l-a batut Dumnezeu destul ;nu e usor sa stai intr-un scaun cu rotile nemiscat si sa „vorbesti „prin sezorii calculatorului.Aceasta minte diabolica este singurul lucru care inca „lucreaza ” in acel organism epava ,indemnandu-l la si mai multe hule.Hawking este , in opinia mea, un demonizat adevarat.ORIBIL!

    Apreciază

  7. Ady said, on septembrie 2, 2010 at 8:29 pm

    Am citit toate cartile marelui savant crestin Nicolae Paulescu,mare om mare crestin,cartile lui au avut o influienta puternica asupra mea.Daca ar fi trait astazi acest mare patriot crestin eu unul as fi dormit la usa lui.

    Apreciază

  8. Mircea said, on septembrie 2, 2010 at 8:31 pm

    Stephen Hawking e un idiot. Universul a fost creat acu’ vreo 7000 de ani in 6 zile, pamantul este in centrul universului; soarele si luna sunt niste luminatori pe bolta cereasca si se invart in jurul pamantului. Stelele sunt niste luminite mai mici si ele, fiind fixate pe bolta. Cum pot ignorantii astia de oameni de stiinta sa vorbeasca despre big bang, galaxii, gauri negre, fondul de microunde etc. cand totul e asa de simplu, dupa cum scrie in biblie?!

    Apreciază

    • Ciprian said, on septembrie 3, 2010 at 11:12 am

      De acord cu tine… si nu inteleg de ce ateii nu vad lucruri evidente cu ar fi nasterea lui Iisus dintr-o vigrina, mersul pe apa, vindecare selectiva a paraliticilor, lucruri care cu adevarat impresioneaza si te fac sa crezi in Dumnezeul iubitor de oameni… chiar daca a creat si Iadul cu focul cel vesnic si cu scrasnirea dintilor si cu chinuri infernale pentru cei ce nu cred in El… precum idiotul de Hawking.

      Apreciază

      • parereamea said, on septembrie 3, 2010 at 12:53 pm

        Ma bucur ca pe tine te-a creat gravitatia, si pe mine m-a creat Dumnezeu.
        In fond, Dumnezeu ne-a facut liberi, sa credem ce vrem.
        Cine a creat gravitatia poti raspunde?

        Apreciază

  9. Ady said, on septembrie 2, 2010 at 8:31 pm

    saccsiv chiar ar fi bine sa faci o campanie pe blog pro Paulescu…ce zici?

    Apreciază

  10. constantin said, on septembrie 2, 2010 at 9:47 pm

    4 intrebari la care ateii nu pot raspunde:
    Care este originea universului? Cum de exista ceva din nimic? Cum s-a ajuns la materie si energie din nimic? Cum poti face o piatra din nimic?

    2) Care este originea vietii? Cum poti obtine viata din ne-viata? Prin ce proces ajungi de la o piatra la un pom?

    3) Care este originea inteligentei? Cum a ajuns o fiinta vie sa fie constienta de sine? Prin ce proces ajungi de la un pom la o persoana?

    4) Care este originea binelui si raului? Prin ce proces ajunge o fiinta amorala constienta de moralitate?

    Ateii raspund la toate aceste intrebari cu acelasi raspuns sablon: “Stim ca Dumnezeu nu exista, asa ca am ajuns unde am ajuns pentru ca asa s-a intamplat. Universul insusi, viata, inteligenta si moralitatea au “aparut” pur si simplu de la sine si din nimic”.

    Eu le numesc “cele patru Big Bang-uri”:

    1) Cel cosmologic (universul “a aparut” din nimic).
    2) Cel biologic (viata a “aparut” din materia moarta).
    3) Cel psihologic (inteligenta a “aparut” dintr-o data intr-un creier).
    4) Cel moral (moralitatea a “aparut” din amoralitate).

    Apreciază

  11. Geo said, on septembrie 3, 2010 at 5:40 am

    Dumnezeu stiind ce-i poate pielea,i-a luat graiul acestui Stephen Hawking,diavolul insa a gasit o modalitate ca el sa poata spuna blasfemiile.Pacat de inteligenta cu care a fost inzestrat.Daca l-ar fi marturisit pe Dumnezeu,pe multi i-ar fi atras la credinta.Toata admiratia pentru geniul lui,toata compasiunea pentru ratacirea lui.

    Apreciază

    • parereamea said, on septembrie 3, 2010 at 6:43 am

      O fi fost geniu, mie mi se pare ca s-a dilit de tot. Nu inteleg cum unii il mai asculta.
      Cum poate sa afirme ca…
      „Deoarece exista o lege asa cum este gravitatia, Universul poate si se va crea singur din nimic. Creatia spontana este motivul pentru care….”
      … si cu „geniul” lui sa nu isi dea seama ca si si legea gravitatiei trebuia sa apara de undeva…!
      Adica gravitatia insasi a aparut spontan, pe ea nu a creat-o nimeni!
      Macar de ar fi afirmat ca Dumnezeu este insasi aceasta „lege” si tot era mai coerent. Bate campii total, a iesit si din cea mai elementara logica.

      Apreciază

  12. 7 îndemnuri către ROMÂNIA « Fanu Weblog said, on septembrie 3, 2010 at 2:06 pm

    […] IATĂ UN SMINTIT […]

    Apreciază

  13. agerstress said, on septembrie 3, 2010 at 7:03 pm

    Asta zace de mult intr-o „gaura neagra”, cum sa ajunga la el lumina adevarului?
    Presupun ca datorita handicapului care-l marcheaza (chiar daca nu recunoaste sunt convins ca-l macina enorm) nutreste o ura fara margini fata de Dumnezeu.
    Tind sa cred ca afirmatiile lui pseudo-stiintifice nu vin din convingere ci mai degraba din ura.

    Alte cateva din „perlele” de seama ale „stiintei” (doar asa pentru anuzament…): „piatra filozofala”; „veriga lipsa”; „particula elementara”; nelipsita „gaura neagra”; „teoria corzilor” Cine poate spune ca „stiinta” sau clownii ei nu este amuzanta/amuzanti? 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  14. cristian said, on aprilie 4, 2014 at 1:45 pm

    STEPHEN HAWKING este un eretic satanist.Cand o sa moara si o sa ajunga in iad o sa fie prajit pe rotisor pentru hulele ce le aduce in fata lui Dumnezeu.

    Apreciază

  15. […] STEPHEN HAWKING: „Nu Dumnezeu a creat Universul!” … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.