SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Motivand masuri anti-teroriste, SUA vor amprentele, mostrele de ADN şi acces la registrele de cazier ale europenilor

Posted in Big Brother by saccsiv on octombrie 10, 2010

   Citez din articolul Europe angry at US data-sharing demands:

   În Europa, furia creşte cu privire la cerinţele de schimb de date ale Washingtonului, într-o mişcare despre care SUA spune că va opri potenţialii terorişti să intre în ţară.

   Cerinţele includ colectarea de amprente, mostre de ADN şi acces la registrele de cazier – informaţii considerate de mulţi ca fiind private şi sensibile.

   Turiştii din ţările care refuză să împartă aceste informaţii vor fi nevoiţi să aplice pentru o viză ca să intre în SUA. Unele state UE, precum Austria şi Germania, au fost deja de acord să pună la dispoziţie date personale despre cetăţenii acestora.

   În iunie, UE şi SUA au semnat aşa numita înţelegere SWIFT, oferind oficialilor guvermanentali din America acces la toate tranzacţiile bancare din Europa. Read more

   Politicianul austriac şi membru în Parlamentul European, Eva Lichtenberger, spune că nu există nicio garanţie că datele personale nu vor fi folosite în mod greşit dacă vor fi puse la dispoziţie.

   „Vom vedea state membre care sunt reticente la a fi de acord cu aceasta pentru că ele par să nu aibă aceleaşi drepturi pe cealaltă parte a Atlanticului, în primul rând, şi, în al doilea rând, structura bazelor de date din SUA şi Europa este foarte diferită”, a spus aceasta.

   „Trebuie să colaborăm dacă este un caz clar legat de anumite persoane, despre anumite transferuri, atunci trebuie neapărat să acţionăm, dar dacă este procesată o masă de date, aceasta ar putea fi folosită greşit şi vom avea cu adevărat dificultăţi pentru a controla ce anume face SUA cu datele pe care le obţin”, a adăugat Lichtenberger. 

   „Avem o problemă cu faptul că SUA se aşteaptă ca noi să ne adaptăm la sistemul lor, dar este foarte dificil să îi convingi că şi ei ar trebui să se adapteze la al nostru, mai ales în ce priveşte protecţia datelor”, a concluzionat aceasta.

   Potrivit politicianului german şi membrului în Parlamentul European, Alexander Alvaro, ţările UE care au fost de acord să trimită informaţii către SUA încearcă să facă aceasta în mod selectiv.

   „SUA îşi explică cerinţele pentru date personale cu nevoia de a lupta împotriva terorismului. Deşi este adevărat că în Europa avem dubii cu privire la faptul că această sumă de date personale, inclusiv numere de siguranţă socială, religie, este cu adevărat necesară în lupta împotriva terorismului”, a spus acesta.

   „În negocierile noastre cu SUA, solicităm dovezi care să susţină dacă datele cerute sunt cu adevarăt necesare şi încercăm să limităm numărul de seturi de informaţii trimise, care de fapt nu sunt cerute ci trimise pur şi simplu către SUA”, a adăugat Alvaro.

   Cititi va rog si:

La intrarea in SUA, romanii completeaza formularul I-94 si li se colecteaza elementele biometrice (amprente digitale şi o fotografie digitală)

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 10, 2010 at 6:10 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. acelas said, on octombrie 10, 2010 at 11:17 pm

    sau.. viitorul om „politic corect” al Romaniei http://www.cotidianul.ro/125986-_Viitorul_presedinte__Baconschi_sau_Baconsky__in_lupta_cu_forumurile_sindicatele_si_mogulii

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.