SACCSIV – blog ortodox

In Marea Britanie, COPIII VOR FI INCURAJATI SA-SI SPIONEZE VECINII

Posted in Big Brother, Marea Britanie by saccsiv on februarie 11, 2010

   Citez din articolul Now Labour recruits army of child spies to report anti-social neighbours:

   Copii spioni vor fi încurajaţi să-şi raporteze vecinii ca parte a celor mai recente măsuri de a stopa criminalitatea şi comportamentul anti-social din zonele rezidenţiale.

   Ca parte a campaniei lansate ieri, tinerii se vor uita după rezidenţe neîngrijite şi înconjurate cu gunoaie, iar apoi vor încerca să-i convingă pe locatarii lor să îşi cureţe casele.

   De asemenea, copiii implicaţi ar trebui să le scrie autorităţilor pentru a cere să se ia măsuri împotriva acelora ale căror case sunt etichetate drept anti-sociale, după cum au recomandat miniştri.

   Folosirea tinerilor pentru a identifica rezidenţii catalogaţi ca fiind delăsători “îi învaţă pe copii un sentiment de mândrie” şi le arată că au puterea să rezolve lucrurile, au declarat Departamentul de Comunităţi şi Guvernul local.

   Dar criticii au avertizat că acest comportament anti-social din zonele rezidenţiale este adesea comis de către copii şi recrutarea tinerilor şcolari pentru a-şi raporta vecinii este o reţetă pentru intimidare.

   “Un plan ca acesta poate fi cu uşurinţă speculat de către tineri”, spune criminologul Dr. David Green de la Civitas (Institutul pentru Studierea Societăţii Civile). “Mi-e teamă că va deveni un permis pentru copii să hărţuiască oamenii”.

   Schema copilului spion a fost lansată de către Secretarul responsabil cu Comunităţile, John Denham, şi de către Secretarul pentru afaceri interne, Alan Johnson, care a făcut apel la “o armată de campioni ai comunităţii pentru înfruntarea comportamentului anti-social”.

   Planul urmează să fie realizat prin răspândirea de pliante informative către 10 milioane de case din 130 de zone din ţară afectate de violenţă, vandalism şi activităţi de bandă. Planul urmează deziluzia tot mai crescută legată de campaniile de o decadă ale Laburiştilor de a reduce comportamnetul anti-social şi o percepţie tot mai răspândită cum că ASBOs (Anti-Social Behaviour Order – Ordinul pentru comportament anti-social) a fost ineficient în descurajarea tinerilor să săvârşească infracţiuni.

   Miniştri spun că ideea cu spionii copii a fost testată în Nottingham, unde voluntarii au antrenat “tineri implicaţi ei înşişi în comportamente anti-sociale provocatoare şi i-au învăţat că ei deţin puterea de a rezolva lucrurile”.

   Departamentul pentru comunităţi a spus că, sub acest sistem, copiii au “identificat probleme” in cartierele lor şi apoi au trimis scrisori către autorităţi, cerându-le să acţioneze.

   Într-un exemplu, Departamentul a spus că tinerii au identificat grădinile neîngrijite, aceşti rezidenţi au primit scrisori de la managerul de locuinţe şi “drept rezultat, aceste grădini au fost curăţate de către rezidenţi”.

   Domnul Denham a declarat că aceste cartiere au fost transformate de către voluntari şi speră că “exemplul lor îi poate inspira şi pe alţii dintre cei implicaţi”.

   Dar doctorul Green a spus că: “Există un risc aici ca aceeaşi oameni care ţi-au spart maşina să se plângă despre faptul că ai lăsat o epavă de maşină în faţa casei”.

   Spionii ar putea fi recompensaţi cu bani pentru identificarea farsorilor care urmăresc câştigul din planurile controversate concepute de către miniştri. Ei iau în considerare ideea dacă ar trebui să ofere informatorilor un procent din banii economisiţi astfel.

   Miniştri cred că oferirea stimulentelor financiare pentru raportarea trişorilor va fi un instrument puternic în bătălia pentru combaterea fraudării, care îi costă pe plătitorii de taxe aproximativ 1 miliard de lire sterline pe an.

   Dar militanţii pentru viaţa privată au numit ideea “imorală şi periculoasă”.

   Comentariu saccsiv:

   Pare o idee buna. Insa vorbim despre Marea Britanie, unde autoritatile sunt parca obsedate sa instaureze un Big Brother:

“If you suspect it, report it”, campania anti-terorista paranoica si orwelliana a politiei londoneze

In Marea Britanie, 20 000 de familii se vor supune obligatoriu supravegherii video in propriile lor case, 24 de ore din 24

Rezidentii britanici vor primi pana la 500 lire pentru a raporta orice activitati suspecte ale vecinilor

Camere secrete de supraveghere instalate in casele oamenilor pentru a-i spiona pe vecinii de afara. In Marea Britanie, desigur …

Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet

Toti CAINII din Marea Britanie urmeaza sa fie MICROCIPATI CU DETALIILE STAPANULUI, pentru a ajuta la “urmarirea animalelor de companie”

VIDEO: Drone vor monitoriza cetăţenii Marii Britanii

Hotii de ADN-uri: politia aresteaza nevinovati doar pentru a smulge detalii genetice pentru baza de date Big Brother. In Marea Britanie, desigur …

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 11, 2010 at 6:46 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Arcasul lui Stefan said, on februarie 11, 2010 at 7:20 pm

    Uite in Afganistan cum merge reeducarea!!!

    Ca intotdeauna la prima vedere totul pare frumos, decent, uman, de bun simt, dar Organizatia respectiva in loc sa se ocupe de educatia lor ii obisnuieste cu exploatarea!!!

    Apreciază

  3. Arcasul lui Stefan said, on februarie 11, 2010 at 9:37 pm

    off topic :saccsiv cateva articole despre exploatarea copiilor in Africa – republica Congo. Aici putem avea exemple fara sfarsit doar vreau sa ridic un semnal de alarma celor care cumpara telefoane mobile(sau le schimba foarte des): daca s-au gandit vreodata cati copiii mor pentru fabricarea acelui telefon. Pentru unii exista aur, pentru altii aurul negru, iar pentru altii aurul numit Tantal pentru echipamente electronice. In Congo exista cele mai mari depozite de Tantal din lume si de aici si razboaiele nesfarsite alimentate de Corporatii si oameni de afaceri. Cateva articole mai jos:

    http://www.theage.com.au/news/home/technology/blood-tantalum-in-your-mobile/2009/05/08/1241289162634.html

    http://www.globalissues.org/article/442/guns-money-and-cell-phones

    http://willthomasonline.net/willthomasonline/Blood_Phones.html

    http://www.clb.org.hk/en/node/100278

    Toate merg mana in mana – resurse minerale, droguri, arme. Orice pentru profit, oricand, oricum.
    Am spus ca e off topic dar intr-un fel totul se reduce la reeducarea copiilor si vechile tale postari pe aceasta teme (filmele cu adevarul despre rock’n roll, etc). Rockefeller sau Rotchild care zicea sa-i dai controlul banilor si va avea controlul natiunii, Crowley completeaza „da-mi controlul asupra generatiei tinere ca apoi voi face ce voi dori”!!!
    Distrugerea familiei a religiei si a inocentei!

    Cele bune!!!

    PS: Daca ar fi sa ne uitam in spatele filmului Matrix ne-am da seama ca tot razboiul asta este impotriva „SUFLETULUI” – totul se reduce la exploatarea energiei umane. NU exista o resursa mai mare pe glob cu potential nelimitat decat energia umana!!! Iar energia umana este exploatata in toate formele ei. Cel mai clar exemplu sunt copiii – exploatarea energiei in starea cea mai pura si dezvoltarea, „schimbarea” ei in ceva „folositor”.
    In spatele acestei „Iluzii/ Minciuni – bani putere faima” se ascunde de fapt batalia pentru ce avem noi mai de pret energia umana – SUFLETUL.

    Apreciază

  4. radu jiga said, on februarie 12, 2010 at 9:25 am

    Pe langa toate programele dracesti (vezi educatia sexuala la minori, sau supravegherea video in cele mai neobisnuite locuri, legalizarea casatoriilor gay, femei lesbiene – episcopi ai bisericii anglicane s.a.m.d.), si aceasta masura este la fel de „benefica”.Invata poporul englez cu delatiunea. E inca un pas impotriva moralei si a libertatii omului.

    Apreciază

  5. radu jiga said, on februarie 12, 2010 at 9:27 am

    ce fel de persoana creste dintr-un copil invatat sa spioneze, sa pandeasca, sa-i judece pa altii, sa faca delatiune?

    Apreciază

  6. Arcasul lui Stefan said, on februarie 12, 2010 at 10:18 am

    Urmariti acest film – se pot face unele paralele cu Romania si zonele depopulate azi din Moldova, Rosia Montana etc…Dr. Paulescu stia foarte bine ce spune:

    http://mediastorm.org/0022.htm

    e doar 11 minute si e in engleza!!!

    Apreciază

  7. […] Saccsiv: In Marea Britanie, COPIII VOR FI INCURAJATI SA-SI SPIONEZE VECINII Copii spioni vor fi încurajaţi să-şi raporteze vecinii ca parte a celor mai recente măsuri de a stopa criminalitatea şi comportamentul anti-social din zonele rezidenţiale.[ …] Folosirea tinerilor pentru a identifica rezidenţii catalogaţi ca fiind delăsători “îi învaţă pe copii un sentiment de mândrie” şi le arată că au puterea să rezolve lucrurile, au declarat Departamentul de Comunităţi şi Guvernul local. Dar criticii au avertizat că acest comportament anti-social din zonele rezidenţiale este adesea comis de către copii şi recrutarea tinerilor şcolari pentru a-şi raporta vecinii este o reţetă pentru intimidare. “Un plan ca acesta poate fi cu uşurinţă speculat de către tineri”, spune criminologul Dr. David Green de la Civitas (Institutul pentru Studierea Societăţii Civile). “Mi-e teamă că va deveni un permis pentru copii să hărţuiască oamenii”. Schema copilului spion a fost lansată de către Secretarul responsabil cu Comunităţile, John Denham, şi de către Secretarul pentru afaceri interne, Alan Johnson, care a făcut apel la “o armată de campioni ai comunităţii pentru înfruntarea comportamentului anti-social”. […]

    Apreciază

  8. Vasile C said, on februarie 12, 2010 at 7:18 pm

    Se pare ca guvernantii britanici vor sa se apropie cat mai mult de realitatea din romanul lui Orwell, „1984”, unde copiii ii spioneaza pe adulti (inclusiv proprii parinti) si ii raporteaza Politiei Gandirii pe aceia care nu gandesc in conformitate cu ideologia Partidului…

    Apreciază

  9. timisorean1 said, on februarie 12, 2010 at 8:52 pm

    gradinile neingrijite sunt cea mai mare problema a acestei lumi

    Apreciază

  10. […] In Marea Britanie, COPIII VOR FI INCURAJATI SA-SI SPIONEZE VECINII […]

    Apreciază

  11. […] In Marea Britanie, COPIII VOR FI INCURAJATI SA-SI SPIONEZE VECINII […]

    Apreciază

  12. […] In Marea Britanie, COPIII VOR FI INCURAJATI SA-SI SPIONEZE VECINII […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.