SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Inregistrare emisiunii “Trenul vietii” din 25 decembrie 2009, ce i-a avut invitati pe DANION VASILE, MAICA ECATERINA, IEROMONAHUL HRISOSTOM si ALEXANDRA CORBU

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 28, 2009 at 12:01 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Marius said, on decembrie 28, 2009 at 12:59 pm

    biserica = televizor ?

    Apreciază

  3. eugenia said, on decembrie 28, 2009 at 1:40 pm

    Nu tot ce se discuta in emisiunea redata de dumneavoastra trebuie luat drept litera de lege si nu tot ce tine de traditia bisericii grecesti este de urmat la modul absolut. Traiesc in vestul europei si merg duminicile pentru a participa la Sfanta Liturghie intr-o biserica greceasca. Trebuie sa va spun ca faptul ca romanii si rusii ingenunchiaza in trei randuri in timpul Slujbei, socheaza constant comunitatea greaca. Parintele este un om cumsecade si nu-i mustra pe credinciosii romani, dar sistematic, enoriasii greci atrag atentia asupra faptului ca acestia au un comportament ce nu tine de randuiala ortodoxa.
    Cat despre sensul crestin al prezentei bradului in casele noastre de Craciun, gasesc subiectul futil. Bradul are in varf steaua din colinde, ingerasi stau ascunsi printre ramuri si Ieslea in care s-a nascut Mantuitorul se afla sub pom. Sa teoretizam mediatic rostul Bradului de Craciun?
    Comunitatea Europeana are pe ordinea de zi proiecte de legi ce vor impune interzicerea afisarii oricarui obiect cu caracter crestin in spatiul public, incluzand crucile in cimitire si troitele de pe marginea drumurilor. Poate ar trebui contracarate anticipativ deciziile carora nu cred ca se vor opune guvernantii atei, sustinuti frenetic si de canalul de televiziune B1.
    In plan religios, televiziunile noastre se exprima pe doua voci, Trinitasul inchistat ierarhic si B1, inconsistent, de-a dreapta monahala.
    Era bine cand TVR Cultural lasa liber dialogul dintre crestinii din randurile mai din spate si parintele Vasile de la Biserica rusa. Cum de multe ori intervenantii puneau intrebari stanjenitoare, Patriarhia a decis sa curme din dragul romanului de rand de a sta de vorba in vazul lumii despre chestiuni de dogma sau morala crestina. Pacat, caci din astfel de cauze sar din rand din ce in ce mai multi enoriasi.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 28, 2009 at 3:22 pm

      Pomul de Craciun ESTE SIMBOL PAGAN.

      Apreciază

    • comentator said, on decembrie 28, 2009 at 4:24 pm

      I-ai intrebat pe greci de ce nu stau in genunchi? Ei considera, si nu considera gresit, ca in ziua Duminicii nu se sta in genunchi pentru ca Mantuitorul a inviat in aceasta zi (este ca intre Inviere si Inaltare la romani)… Insa nu este gresit nici cum fac romanii si rusii pentru ca isi arata umilinta la iesirea Mantuitorului spre invatarea oamenilor (cand se iese cu Sf. Evanghelie), sau cand se iese cu Cinstitele Daruri (atunci cand ele nu sunt inca sfintite )… un alt moment important este cand preotul se aseaza in genunchi si se roaga pentru coborarea Sfantului Duh! Oamenii se aseaza in genunchi si la Tatal nostru, la fel de normal intelegand ca este rugaciunea pe care Insusi Mantuitorul ne-a dat-o.
      Nu-i judeca pe greci pentru ca ei ii au pe marii teologi…rusii – pe marii traitori…romanii sunt undeva la mijloc dar tocmai asta uneste marea familie a Ortodoxiei: diversitatea trairilor si unitatea dogmelor.
      Probabil am gresit in explicatii fiind un incepator… daca cineva ma va corecta ii voi multumi!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  4. Witness said, on decembrie 28, 2009 at 5:45 pm

    O sleahta de impostori pseudo-crestini. Nici urma de traire, de smerenie, nici macar o adiere de duh…. Oameni treziti-va! Nu urmati oricaruia care zice Doamne-Doamne, pentru ca in zilele sfirsitului multi vor veni imbracati in piele de oaie!
    Cit despre duduile cu fustite scurte nici nu are rost sa comentam.

    P.s. Vad ca ‘doamna’ Monica si-a adaugat un sir de metanii la recuzita 🙂

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 28, 2009 at 5:51 pm

      Witness

      Mai concret, poti dezvolta? De ce anume Danion, maica Ecaterina si ieromonahul Hrisostom sunt „O sleahta de impostori pseudo-crestini”?

      Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 28, 2009 at 7:59 pm

      ..si tu „smeritule” ce propui?Sa devenim „corecti din punct de vedere politic”? Din ce secta de eretici faci parte?
      ps: se pare ca esti un Iehovist dupa pseudonimul ales.Daca este asa , atunci e clar:esti om al satanei ,tu si toata secta ta blestemata..

      Apreciază

  5. Witness said, on decembrie 28, 2009 at 6:53 pm

    In primul rind pentru ca vorbele lor nu au Duh. Nu au Viata. Apoi pentru ca nu sint in stare sa vorbeasca despre Dumnezeu pentru ca nu Il cunosc. Tot ce abordeaza ei (mai ales ‘maica’ Ecaterina) sint subiecte conexe. Am fost pe blogul ei si am incercat sa ascult inregistrarea ‘Despre Maica Domnului’ ca sa ma lamuresc odata pentru totdeauna. Credeti ca spune ceva despre Maica Sfinta? Nici pomeneala. Divagheaza ca de obicei despre subiectele favorite: cipuri, cartele, NWO si altele care, cu toate ca sint amenintari reale, pentru noi, ca si crestini practicanti, sint secundare, primul loc in sufletul si preocuparile noastre fiind ocupat de increderea in Domnul si Pronia Sa. Mai mult decit atit, despre aceste subiecte vorbesc cu mult succes si paginii, si necredinciosii, si ateii. Insa a stii si a vorbi despre dictatura care ni se pregateste nu te face automat crestin sau meritoriu in fata lui Dumnezeu. (Vezi globalresearch.ca, whatreallyhappened.com, alex jones etc.). Ce spune in Evanghelii despre ‘profetii’ netrimisi de Dumnezeu, care nu L-au marturisit pe El: ‘Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit? Şi nu cu numele Tău draci am scos, şi nu cu numele Tău multe puteri am făcut?’ (Matei 7, 22)
    La fel in cazul lui Danion Vasile care scrie atit de mult incit nu-i mai ramine timp pentru cresterea duhovniceasca, pentru framintarea ‘aluatului’ alcatuit din cele ‘trei masuri de faina’ si plamadeala de Sus. Ati citit aberatiile pe care le insira in cartile sale de invatatura pentru tineri pe subiecte sexuale? Pe linga faptul ca acest subiect este complet deplasat pentru un teolog, tradeaza si un anumit grad de perversiune de tip fetisist (precum obsesia pentru sinii mari de exemplu).
    Al treilea personaj, ieromonahul, desi vorbeste mai binisor, este tradat de privirea indrazneata, pozitia mai mult decit relaxata, nepotrivita pentru smerienia cinului monahal, exact ca si pe ‘monahul’ Filotheu. Aceste gesturi, marunte in aparenta, tradeaza obisnuinte si preocupari lumesti nelepadate si mai intense decit preocuparile duhovnicesti.
    Duhul Sfint este ‘palpabil’ pentru duhul nostru, perceptibl, care se raspindeste peste tot in jurul crestinilor imbunatatiti atit prin cuvint cit si prin gesturi, priviri, modulatie a vocii etc.. Cei trei sint goi precum alama rasunatoare si nu ii condamn pentru asta: putini sint cei care mai au astazi Duhul Sfint asupra lor. Ii condamn insa pentru ca au indrazneala de a se ridica sa invete pe altii, precum orbii care conduc la pieire pe alti orbi sau precum lupii care intra in staul pe geamuri noaptea profitind de lenevirea pastorilor.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 28, 2009 at 8:01 pm

      ..deci „martore-witness” secta ta afurisita este cea care detine adevarul?

      Apreciază

    • parereamea said, on decembrie 29, 2009 at 1:21 pm

      Imi explici si mie cu ce masori tu cresterea duhovniceasca a lui Danion? Esti cumva duhovnicul lui ca sa-i stii masura? Care e etalonul tau de masura? Tu, oare?
      Uiti in primul rand de unde a plecat Danion si unde a ajuns? Daca compari asta cu traseul tau duhovnicesc la ce concluzie ajungi? Danion nu e preot, e doar teolog.
      Mai grav e ca te iei de monahi, si la fel ii masori cu acelasi etalon, de parca ar trebui toti monahii sa fie trasi la indigo. Le masori privirile si pozitia picioarelor si nu le vezi curajul de a iesi in fata lumii si de a spune ceva? Ce a fost nedogmatic din ce ai vazut in acea emisiune? Spune, daca noi nu suntem vrednici sa observam, poate stii tu.
      Pe cartea lui Danion „Zorii Apocalipsei”, apare cuvantul Parintelui Iustin care il apreciaza foarte mult. Oare cine greseste? Tu sau Parintele Iustin?
      Tu cate carti ai scris spre folosul si cresterea duhovniceasca a celorlalti? Cand ai sa scrii macar una, atunci sa-l judeci pe Danion.
      Stiu textul la care te referi legat de educatia sexuala a tinerilor. Aduce in discutie lucruri absolut reale din viata de azi a tinerilor, poate ai coborat tu acum din Rai si nu stii pe ce lume traiesti. Abordarea lui e absolut justa din toate punctele de vedere. Eu nu vad nimic smintitor in nici una din scrierile sale. Nici un subiect nu poate fi deplasat pentru un teolog din zilele noastre, daca vrea sa aduca pe cati mai multi la Hristos, iar „obsesia pentru sinii mari” nu e a lui, e a tuturor barbatilor din zilele astea, si aici te incluzi si tu daca esti barbat, pentru asa au invatat incepand de la desenele animate, papusi si pana la orice film, reclama, emisiune. Pe ce lume traiesti? Ai fi vreun sfant ceva, si nu stim noi? Sfant care sa huleasca in halul asta, eu nu am vazut…

      Apreciază

      • Witness said, on decembrie 30, 2009 at 7:12 pm

        Intr-adevar, teologul Danion este pregatit sa va lumineze fratii mei! Motto-ul de pe blogul lui ne dumireste in acest sens. Intrucit, cu toate ca nu citeaza dintr-un Sfint Parinte sau din vreunul din Apostoli, aduce un valoros citat din, nimeni altul decit… Alice Cooper!!! Iata intelepciunea!

        BLOG – DANION VASILE

        „Să bei bere e uşor. Să faci mizerie în camera de hotel e uşor. Dar să fii creştin, asta e o provocare dură. Asta e adevărată răzvrătire…” – Alice Cooper

        Cool, eh? Cred ca merge bine si cu manele

        Apreciază

      • Din multime said, on decembrie 30, 2009 at 7:15 pm

        Intr-adevar, teologul Danion este pregatit sa va lumineze fratii mei! Motto-ul de pe blogul lui ne dumireste in acest sens. Nu citeaza dintr-un Sfint Parinte sau din vreunul din Apostoli, ci aduce un valoros citat din … nimeni altul decit… Alice Cooper!!!

        BLOG – DANION VASILE

        „Să bei bere e uşor. Să faci mizerie în camera de hotel e uşor. Dar să fii creştin, asta e o provocare dură. Asta e adevărată răzvrătire…” – Alice Cooper

        Cool, eh? Merge bine cu sarmale si manele

        Apreciază

      • parereamea said, on decembrie 31, 2009 at 2:07 pm

        Continui sa te bagi in seama.
        Ori esti grea de cap (de gen feminin dupa cum te-ai declarat), ori esti fatarnica, ori ne crezi pe noi batuti in cap. Ori esti prea tanara, ori prea in varsta ca sa intelegi. Mai ales te pripesti in a da verdicte.
        Ce-i cu Alice Cooper acolo? Answer: http://www.jesusjournal.com/content/view/79/85/
        Da, e crestin mai nou, de neinchipuit, nu? Nu e treaba noastra sa discutam cat / cum de crestin e.
        E chiar atat de greu de inteles la ce e bun un blog? Cine intra pe un blog? Oricine, da?
        Cum se declara Danion? Un convertit care vrea sa faca din tot sufletul lui misiune ortodoxa, sa aduca pe cat mai multi la credinta.
        Ce folos era daca punea sus la blog un citat elevat din Sf. Ioan Gura de Aur, de ex?
        Un pusti ametit sau orice alt necredincios, care ajungea printr-un search din intamplare acolo, ar fi fost in cateva secunde (mult spus) la cativa clicki distanta, cine stie pe ce site de download filme. Ce folos avea Danion atunci din blogul lui?
        Alice Cooper scris sus? Cool! Citea kidul citatul (incepe bine, bericica, mizerie, provocare…si se termina ciudat…) si citea si oleaca mai jos sa se dumireasca…
        Ce avem mai jos??
        „Sf. Nectarie este cu noi….”; „Apocalipsa generatiei Emo” ; „…ajutor la vreme de incercare…” ; „…tinerii si iubirea…” ; marturiii si iar marturii ; conferinte…etc
        Tare greu de priceput cui se adreseaza acest blog, nu?
        Daca nu a avut chef Danion sa-si faca site in care sa-si expuna studiile lui de doctorand in ortodoxie, asta e! Sa-l rogi, poate face unul pentru tine, special.
        Pana una alta, el are un site pentru tineri, si nu neaparat pentru cei deja porniti pe calea credintei ortodoxe. Pentru acestia situl lui e intarire, pentru altii poate fi o undita care sa-i scoata din marasm. Alice Cooper acolo sus e doar carligul.
        Cat de greu e sa faci aceste conexiuni si sa il intelegi pe om? Doar sa vrei, asta e, doar sa vrei. Ca sa revin la un limbaj care poate ti-ar multumi tie exigenta, aceasta calitate de a-i intelege pe alti se numeste in termeni psihologici: EMPATIE.
        Se pare ca nu o ai nici macar pe aceasta, dar stii sa vorbesti de DUHUL SFANT, pana la care sa recunoastem mai e cale lunga pentru oricine dintre noi.
        Inceteaza a-l mai judeca pe Danion sau pe altii. Nu ai avut parcursul sau duhovnicesc. Eu cred ca stie el mai bine ce face, vine de acolo de jos, chair din iad dupa cum spune singur. Cred ca stie mai bine ca tine cum sa atraga oamenii, in special tinerii, spre credinta. Sa-i judeci roadele, atat.

        Apreciază

      • parereamea said, on decembrie 31, 2009 at 2:29 pm

        Precizare: Alice Cooper e unul din cei mai mari rockeri.
        Daca nu poti intelege respectivul articol cu Alice Cooper, si intradevar te intereseaza, te rog sa-mi spui. Ma ofer sa-l traduc.

        Apreciază

    • swiss made said, on ianuarie 14, 2010 at 9:24 pm

      felicitari pentru postare. aceasi senzatie de lumesc mi/o inspira si mie.
      incredibil. o maica si un calugar sunt mai nelinistiti decat un taran care sta la poarta si priveste fara tinta.

      Apreciază

  6. Catalin said, on decembrie 28, 2009 at 7:30 pm

    Cred ca esti prea carcotas! 😉 Si mai si judeci mult pe altii. Nu stiu in ce masura faci tu misiunea crestina pe care o fac ei. Pe multi au intors spre crestinism, spre pocainta si cred ca isi dau toata stradania. Iar in ceea ce priveste invataturile pe subiecte sexuale ai tu cum sa stii ce efecte au ele? S-ar putea sa fii putin frustrat;) (iarta-ma ca iti zic). Nimeni nu vorbeste despre asta in zilele noastre pentru ca toti sunt ca tine probabil. Insa cu adevarat aceasta e una din cele mai acute si delicate probleme are actualei generatii (daca nu ar aborda-o nimeni, cum se poate rezolva?), iar apropierea de tineri pe acest subiect tb facuta cu grija si cu intelegere de cineva care pare unul dintre ei. Iertare daca te-am suparat, dar cred ca te-ai pripit cu mesajele precedente.

    Apreciază

  7. naayram said, on decembrie 28, 2009 at 7:46 pm

    mai witness ce tot te iei de oameni? ei vorbesc cum simt..in emeisiunea aia s-au spus adevaruri..tu nu ai citit pe Mcarie Egipteanu care zice ca nimeni din viata fiind nu ajunge sa stea ancorat in Duhul sfant fara oprire…stai in banca ta …toti avem caderi…de pilda saccsiv pe mine ma vedea doar tigan…ai condamna pe tigani, dar este si ortodox..asta nu inseamna ca nu e crestin..asa si cu tine: ai judeci pe altii-si spui ca nu au Har..pai tu cine esti sa spui asta?AI VREUN APARAT DE MASURA AL HARULUI?

    Apreciază

  8. Witness said, on decembrie 28, 2009 at 9:02 pm

    Necunoasterea invataturilor de credinta naste inselare si moarte. ‘Nea Anderthal’ (al carui nume duce cu gindul la evolutionism) sustine ca numele Witness are probabil de-a face cu vreo secta. Habar n-are domnia sa ca Sfintii Apostoli sint Martori. Martori ai lui Dumnezeu. Dar nu conteaza ca nu stie, important este ca are o parere, nu-i asa? Eu am acuzat, dar am si argumentat, voi care ma judecati, pe ce va bazati?
    Catalin considera ca nu am voie sa judec. Nici dinsul nu-si cunoaste credinta prea bine, nu a aflat inca de DATOARIA credinciosilor de a acuza public pe inselatori atunci cind ii surprind inselindu-i pe fratii mai mici. Daca este adevarat ca n-ai voie sa judeci neputintele si greselile omenesti, esti dator sa marturisesti si sa palmuiesti pe inselatori.
    Depre maryaan (care isi scrie in mod satanic numele dat de Dumnezeu) comentariile sint de prisos: Nedetinind un ‘aparat de masura al harului’ conclude ca acesta nici nu poate fi ‘detectat’! Dinsul (sau dinsa) a aflat adevaruri importante in aceasta emisiune, care i se par conforme cu credinta noastra. Cred insa ca daca viziona Zeitgeist sau End Game sau altele ar fi aflat mai multe, si de la oameni mai cinstiti: Oameni care nu au pretentia ca sint crestini ortodocsi si care, bazindu-se exclusiv pe informatii furate de ici si de colo isi construiesc lor insisi statui, idoli in fata carora sa se inchine masele necunoscatorare si vulnerabile.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 29, 2009 at 2:29 am

      ..tataye!Daca ne abureti cu Zeitgeist si cu Alex Jones atunci e clar: esti inselat rau !Afla mai bine CINE a fost si este in spatele celor doua sperietori de ciori pe care-i crezi ca litera din Sf.Scriptura..etc/..OPEN YOUR EYES AND YOUR MIND..
      ps:nu-s evolutionist si nici newagist ca tine…

      Apreciază

    • parereamea said, on decembrie 29, 2009 at 1:31 pm

      Baiete, respectivul care umbla cu „informatii furate de ici si de colo” isi da doctoratul in teologie in Grecia, are o editura ortodoxa care a scos carti pe care nici nu ai sa ai timp tu sa le citesti pe toate, in concluzie habar nu ai despe ce vorbesti. Vorbesti numai ca sa te afli in treaba. Pe cine crezi ca pacalesti?

      Apreciază

  9. kosk said, on decembrie 28, 2009 at 9:56 pm

    si care este inselarea in emisiunea aia cu tema precizata, fratia ta witness? Doar si Sfintii Parinti inainte vazatori in Duhul, au lasat profetii despre semnele vremurilor(fara sa fac o comparatie ). Te nemultumesc unele atitudini nepotrivite? asta se poate discuta, dar de aici pina la inselare, ii cale lunga si nu ai argumentat suficient.

    Apreciază

  10. Witness said, on decembrie 28, 2009 at 10:36 pm

    Raspunsul il dai fara sa vrei chiar tu, in intrebare: ‘Sfintii Parinti inainte vazatori in Duhul, au lasat profetii despre semnele vremurilor’. Intrucit chiar daca nu admiti in mod constient comparatia, aceasta exista: daca Sfintii Parinti si vazatori au vorbi despre asta, de ce nu ar face-o si Danion Vasile? Pai tocmai de aceea, pentru ca nu s-a curatit si sfintit mai intii pe sine insusi! Nu si-a dobindit de la Dumnezeu dreptul de a invata pe altii! Si diavolul stie de antihrist si de judecata la fel si cele mai multe popoare pagine, pina si amerindienii, si eschimosii stiu despre un sfirsit al lumii. Si ce daca? O sa cred ca toti cunosc Adevarul? Primul si cel mai mare pericol al inselarii este acordarea increderii celor care un o merita, care un au dovedit inca prin viata lor ca sint ai lui Dumnezeu! Ne spune David in psalmul 49 : ‘Dar păcătosului i-a zis Dumnezeu: ‘Pentru ce povesteşti dreptăţile Mele şi iei legământul Meu în gura ta?’’ Cu alte cuvinte, explica Sfintul Atanasie cel Mare: ‘„omul eretic, chiar dacă foloseşte cuvintele din Scripturi, fiind bănuitor şi cu mintea stricată, va auzi de la Duhul: Pentru ce povesteşti dreptăţile Mele şi iei legământul Meu în gura Ta? Diavolului, deşi vorbea din Scripturi, Mântuitorul i-a închis gura”. Iar Origen continua: „Aşadar, cel păcătos să aibă gura închisă, fiindcă cel ce nu s-a învăţat pe sine nu-i poate învăţa pe alţii”. Deci raspunsul la intrebarea ta este: inselarea sta in aceea ca niste oameni ne-despatimiti (adica orbi d.p.d.v duhovnicesc), se apuca sa invete pe alti oameni nedespatimiti (adica tot orbi). Chiar daca ar spune adevarul pentru o vreme, cum o sa va mai dati seama mai tirziu cind vor gresi? (pentru ca orice orb ajunge sa greseasca la un moment dat, parasit fiind de Domnul din cauza mindriei). N-o sa va mai dati seama, pentru ca ochii trezviei voastre vor fi inchisi. Adevarul nu trebuie crezut (chiar adevarat fiind) daca nu este spus de cei anume pregatiti si desemnati de Dumnezeu pentru aceasta misiune. Ori asupra acelora, chiar eu, prevazatoare (circotasa) cum sint, nu as avea nimic de comentat, pentru ca Duhul vorbeste duhului.

    Apreciază

    • parereamea said, on decembrie 29, 2009 at 1:48 pm

      „Adevarul nu trebuie crezut” – asta suna bestial…
      Poate ni-i arati tu cu degetul pe cei „desemnati”, pentru ca se pare ca ai conexine directa cu „Duhul”.
      Nu-ti pui o clipa problema ca nici unul din cei 3, sau oricare alt crestin care iese in lume, nu face un pas fara binecuvantarea duhovnicului. Dar ce-ti spun.. stii tu ce-i aia? Nu cred, altfel ai sti ca binecuvantarea duhovnicului e garantia ca faci ceea ce e placut lui Dumnezeu, iar toata discutia spurcata pe care ai pornit-o nu-si are nici un sens.

      Apreciază

  11. kosk said, on decembrie 28, 2009 at 11:12 pm

    @witness

    pentru ca ai scris -‘prevazatoare’- si -‘carcotasa’- prin urmare esti femeie, deci surioară :)) :))nu fa psihologie cu mine [„intrucit chiar daca nu admiti constient comparatia”] 1 la mină, 2 la mina, nick-ul dau induce in eroare stii asta? Si mai zici de naayram… 3 la mina ori esti inainte vazatoare/vazator de stii gradul de despatimire al unor ortodocsi ori cunosti ceva ce restul e prea orbi sa vada..sau poate aplici tehnici psi/ops prea subtile pentru omu de rind:)):)). Deci @witness nu te avinta in presupuneri, daca nu ai o baza solida.

    Apreciază

  12. Witness said, on decembrie 29, 2009 at 2:25 am

    kosk, din intrebare pareai mai inteligent, iar daca mai apoi taceai, puteam chiar sa cred ca ai habar de ceva. Dar asa, tropaind cu copitele de manelist in balta imputita a necunoasterii m-ai facut sa inteleg ca am gresit in fata lui Dumnezeu aruncind margaritare la ciini.
    Iar daca ai crezut ca sint barbat, nu eu te-am indus in eroare, ci ignoranta ta: Engleza nu are genuri, pina si un copil de clasa a patra cunoaste atita lucru. Dar pot sa ma culc linistita, tot ai invatat ceva astazi….

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 29, 2009 at 2:30 am

      Witness

      Esti turbata. Fugi de aici.

      Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 29, 2009 at 2:31 am

      ..sorry mamaye!
      Esti derutata rau! Nu ne spui din ce secta esti?Stii ca la exorcisme ,exorcistul intreba duhul rau care-i este numele?Asa te intreb si eu pe tine:DIN SE SECTA DE RATACITI FACI PARTE?

      Apreciază

    • Scipione said, on decembrie 29, 2009 at 9:44 pm

      Witness, trebuie să şti că toţi oamenii sunt păcătoşi şi nu există nimeni fără de păcat ci doar unul Iisus Hristos a fost fără de păcat. Nimeni nu ajunge în rai că ar merita ci doar din mila lui Dumneze pentru strădaniile lui pentru că „iadul e plin de păcătoşi nepocăiţi iar raiul de păcătoşi pocăiţi”. Oamenii aceia nu sunt perfecţi, dar ei vorbesc din Scriptură şi Sfinţi Părinţi. Aş putea spune că eşti o persoană derutată sau cineva rău intenţionat de o viclenie de cel mai mare grad. Tu spui ceva de nişte oameni care au ajuns la nepătimire, dar cum îi vom recunoaşte pe aceştia? Dacă ne uităm la comportament şi la cum stă pe scaun atunci putem fi înşelaţi şi de nişte actori.

      Apreciază

  13. nea Anderthal said, on decembrie 29, 2009 at 6:43 am

    Corectare la ce spunea maica Ecaterina:harapii au intrat in sf. biserica in 2002(in timpul sf. Pasti !!!) si nu in 1998.Deasemenea armata owreilor a tras un obuz in directia buisericii si a ditrus o cruce ssu o statuie(nu-mi amintesc) dar maica se pare ca a „uitat” sa aminteasca de asta…

    Apreciază

  14. Rodica said, on decembrie 29, 2009 at 9:54 am

    Pace voua!

    Apreciază

  15. mihaela said, on iunie 23, 2010 at 1:09 pm

    Sa ne rugam lui Dumnezeu pentru acesti putini oameni pe care-i mai avem printre noi, ravnitori pentru cele sfinte, ca impreuna sa tinem sus , flacara credintei noastre ortodoxe si sa fim atenti la cei care vor sa porneasca razboiul intre noi , pentru ca se pare ca acest lucru se urmareste. Celor care ii vorbesc de rau pe cei care incearca sa faca lumina nu pot sa le spun decat ca sunt iubitori de intuneric si ii arde cuvantul lui Dumnezeu propovaduit , iata, de niste oameni extrem de curajosi chiar si pe un post de televiziune. Daca acesti oameni vor ajunge langa Dumnezeu, ce ve-ti mai spune atunci toti care comentati acum si nu va convine privirea si statul lor pe scaune?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.