SACCSIV – blog ortodox

Un fotograf este interogat de politie in baza legilor anti-teroriste … pentru ca a “facut prea multe poze” ale luminitelor de Craciun din centrul orasului. In MAREA BRITANIE, desigur …

Posted in antiterorism, Marea Britanie by saccsiv on decembrie 3, 2009

   Citez din articolul Photographer questioned by police under anti-terror laws… for taking ‘too many’ pictures of town centre Christmas lights  (Un fotograf amator care facea poze luminitelor de Craciun a fost interogat de politie in baza legilor anti-teroriste):

   Andrew White, din Brighton, facea poze intr-un centru aglomerat din oraselul Burgess Hill cand a fost observat si urmarit de doi Ofiteri de politie ai Comunitatii.

   Ei l-au oprit si l-au intrebat de ce face poze si daca era un fotograf profesionist.

   Dl. White, in varsta de 33, a intrebat de ce doresc sa afle asta si i s-a spus ca are legatura cu legislatia anti-terorista.

   Politia a spus ca a fost oprit pentru “fotografii prea multe intr-o zona de cumparaturi aglomerata”.

   Politistii i-au cerut informatiile personale, inclusiv numele si adresa.

   Dl. White a declarat: “Nu aveam nimic de ascuns asa ca le-am oferit informatiile. Acum sunt ingrijorat unde vor ajunge acele informatii personale.

   “Am facut doar una sau doua fotografii dar chiar daca as fi facut mai multe, cine sunt ei sa spuna ca sunt prea multe?”

   “Nu cred ca pentru ca am facut prea multe poze in strada meritam sa fiu considerat vreo amenintare terorista, ceea ce sugerau ei ca as fi. Cred ca banii cheltuiti pe timpul pierdut de acesti politisti ca sa ma hartuiasca in strada ar fi putut fi folosit mai bine in alta parte”.

   Dl. White a spus ca politistii au fost politicosi dar ei au insistat sa ii ia informatiile personale  pentru ca facea prea multe poze intr-o zona de cumparaturi aglomerata.

   Purtatorul de cuvant a declarat: “Ei actionau cu buna credinta, punand in balanta libertatea individuala impotriva nevoii de a asigura siguranta publicului”.

   Sub Actul Reformei Politiei din 2002, ofiterii au puterea de a cere numele si adresa persoanei daca e suspecta de a comite acte de natura criminala sau antisociala. 

   Cititi va rog si:

“If you suspect it, report it”, campania anti-terorista paranoica si orwelliana a politiei londoneze

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 3, 2009 at 4:46 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. JC said, on decembrie 3, 2009 at 4:52 pm

    Am fost si eu in Londra in 2007 si am facut puzderie de poze. Mare noroc am avut.
    Anul urmator au turbat si au inceput sa hartuiasca / aresteze fotografii, interzica fotografiatul in anumite zone … etc. Daca mergeam in 2008, la cate poze am facut doar intr-un loc .. ma impuscau.

    In 2007 un politist care pazea Downing Street ne-a lasat sa ne apropiem sa fotografiem. Un an mai tarziu probabil ma arestau daca priveam in acea directie.

    A innebunit lumea.

    Apreciază

  3. Vulturul said, on decembrie 3, 2009 at 5:33 pm

    Doamne ajuta frate. Te rog sa ma ierti pentru tonul de dimineata, si sper sa citesti aceste randuri.
    Nu vreau sa im justific atitudinea, ci doar sa sti: ca nu pot, dar sper cu voia Domnului sa o pot afla, si cum imi zicea cineva drag, sa am indiferenta buna, da sunt tulburat si stiu ca nu e bine, daca iti pierzi pacea sufleteasca pierzi legatura cu Dumnezeu.
    Cine sunt eu? Am 33 de ani, si din pacate mai cred ca nu s-a jucat ultima carte in politica romaneasca, ca mai sunt oamenii care mai au verticalitate si care incearca sa nu faca compromisu cu diavolul.
    Spui ca nu votezi Basescu, si ai adus ca suport motivele tale, la prima citire a lor nu pot sa spun nimic impotriva lor. Da Basescu nu e cel mai bun presedinte, insa cum spuneau si timisorenii: nu putem lasa pe cei care au dus tara asta la stadiul de faliment, pe cei care vor sa instaureze dictatura, tu sti cei aia, eu locuiesc intr-un oras condus de PSD si dictatura e pe cale de a se instala. Nu-ti pasa? Ma insel, vrei se poate sa zici ca indiferent de cine iese presedinte situatia omului de rand n-o sa se schimbe. Nu neg asta, insa frate, PSD Mircea Geoana, si aliatii lor au murdarit memoria Timisoarei. Sa dezis Geoana de Iliescu?
    Basescu nu e cel mai bun presedinte, dar nu a facut compromis cu diavolul, cu PSD nu ma refer la oamenii din acest partid, ci la cei care sustin ideiile diavolului: minciuna, frica si batjocorarea semeniilor lor.
    Si un lucru foarte rau a facut Basescu: s-a aliat cu PSD dar acest lucru il poate costa un nou mandat.
    Frate cum ziceam, trebuie sa alegem, intre un urmas al lui Iliescu si un om plin de greseli dar care nu accepta comunismul antihristic.
    Post usor.

    Apreciază

    • JC said, on decembrie 3, 2009 at 6:47 pm

      Iliescu este singurul adevarat politician al acestiei tari … si Nastase. Un om cu scoala politica. Nu vorbesc de calitate umana (desi Iliescu e tot sarac si fiica’sa nu are apartament de 1milion de EURO sau jeepane de 100e de mii) ci de scoala si reprezentare.

      Parca esti un penal din ala de-l infiereaza pe Ceausescu non-stop dar intra fara nici o rusine dimineata in metrou sa mearga la lucru si probabil locuieste intr-un bloc inceput/construit pe vremea lui [daca nu esti vreun avut PDL cu bibi si casa]. Cam tot ce avem avem de pe vremea lui si, desi a gresit mult, fara el eram in epoca de piatra.

      Discursurile astea cu asocieri nu merg la mine. Sorry … sunt putin mai tanar si mai fara ‘succesuri’. Si veti avea o supriza, dragi PDL-isti, la vot.

      PS: Baselu’ nu accepta comunismul antihristic ci dictatura personala si de gasca. Nu te mai chinui ca nu sunt chiar dus cu pluta 😉 Vot usor.
      PPS: Saccsiv … daca vrei poti sterge acest comment maine dupa ce-l citeste si el.

      Apreciază

  4. Alina said, on decembrie 3, 2009 at 6:42 pm

    Vulturul
    Basescu si Geoana sunt doua fete ale aceleiasi monede. Amandoi slujesc la acelasi stapan, iar dovada ca si Basescu face acelasi joc e faptul ca, in ciuda a un milion de semnaturi, tace malc in privinta referendumului care ar fi pus in discutie actele biometrice. Am asteptat ca sa ia o oarecare atitudine si poate l-as fi votat daca ar fi facut-o. Dar faptul ca tace arata ca lucrurile stau rau de tot si nu cred ca mai avem nici o speranta. Asa ca mi-a egal cine iese. Tara asta nu mai e condusa de romani, ci doar de indivizi cu cetatenie romana.

    Apreciază

  5. […] Un fotograf este interogat de politie in baza legilor anti-teroriste … pentru ca a “facut prea m… […]

    Apreciază

  6. […] Un fotograf este interogat de politie in baza legilor anti-teroriste … pentru ca a “facut prea m… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.