SACCSIV – blog ortodox

In Marea Britanie, fiecarei 1000 de camere de supraveghere ii revine cate o singura infractiune solutionata

Posted in camere de supraveghere, CCTV cameras, Marea Britanie by saccsiv on august 27, 2009

   Conform articolului One crime solved for every 1,000 CCTV cameras, senior officer claims:

   „Un ofiter Scotland Yard,detectivul sef inspector Mick Neville, a avertizat ca politia trebuie sa faca mai mult pentru a pune capat crizei de incredere a populatiei referitoare la folosirea  camerelor video de supraveghere.

    Dr Neville  este de parere ca ofiterii trebuie sa-si imbunatateasca rezultatele,pentru a face ca imaginile  captate sa „conteze”in lupta impotriva criminalilor.

   El afirma ca exista mai mult de  1 milion de camere de supraveghere CCTV  in Londra,iar guvernul a cheltuit 500 milioane lire sterline pentru echipamentul destinat luptei impotriva criminalitatii..

   Dar el a admis ca ,numai 1000 de infractiuni au fost rezolvate in anul  2008 folosind imagini CCTV,deoarece ofiterii de politie  esueaza sa cumuleze acele elemente probatorii esentiale.

   Scriind un raport intern,Mr Neville a spus ca populatia este filmata de mai multe ori zilnic si are asteptari mari atunci cand cineva devine victima unei infractiuni.

   Dar el a sugerat ca  realitatea este  deseori dezamagitoare,deoarece, in unele cazuri,ofiterii de politie esueaza sa aduca infracorii in fata justitiei,chiar daca  acestia sunt surprinsi  si identificati de camerele video.

   DCI, spune  Neville a afirmat ca aceste camere CCTV au jucat un rol in capturarea  doar a 8 din cei 269 de hoti londonezi intr-o luna.

   Criticii „statului spion” „confisca” comentariile referitoare la DCI ale lui Neville, sustinand faptul ca, depozitiile  cu ajutorul  camerelor video nu „functioneaza ” in lupta impotriva crimei.

   Guvernul analizeaza daca, in prezent se va putea face conectarea fiecarei camere video  la” harta centrala” CCTV.

   La inceputul acestui an,un raport al biroului familiei a aratat ca  proiectele bazate pe camere video a aratat  au avut un impact modest asupra reducerii criminalitatii.

   Cercetatorii considera  ca,aceste camere de supraveghere au cea mai mare eficienta in prevenirea furturilor din vehicule si a vandalismului din parcurile  de masini.

   Unele autoritati locale au fost fortate sa aigure libertatea informatiilor catre fortele de politie si sa verifice  daca camerele CCTV sunt eficiente.

   Politia metropolitana coordoneaza un proiect cunoscut,cum este „Operatiunea  Javelin”,pentru a se imbunatati folosirea imaginilor din camerele video actuale.

   Personalul din 11 orasele a creat  birouri pentru  identificarea si detectia imaginilor obtinute.

   Ei aduna imaginile si le eticheteaza inainte de a le trimite intr-o unitate centrala,care le distribuie  la politie, media ,etc.

   In acest an au fost vizualizate 5260 imagini , cu identificarea cazului   realizata in 1000 cazuri.

   De Neville a sugerat ca proiectul ar trebui extins pentru determinarea amprentelor digitale si a ADN, pe masura ce se face investigarea  cu ajutorul CCTV.

   David Davis, ex secretar al „Biroului familiei”, a spus ca este complet „nesurprinzator” faptul ca raportul identifica  niste deficiente ala CCTV.

   „Ar fi necesara o reevaluare a acestei ineficiente,in legatura cu modul in care se cheltuiesc banii din cadrul bugetului destinat prevenirii crimei”, a spus el.

   „CCTV duce la cheltuieli masive si minima eficacitate.El aduce o prezenta inoportuna in intimitatea personala, si ofera foarte putin ,sau nimic,pentru imbunatatirea securitatii.”

   Politica metropolitana a fost extrem de inceata in rezolvarea acestei ineficiente,un adevar prezent atat in Londra,cat si in tara”.

   Detectivul inspector de politie Michael Mc Nally,care a  efectuat raportul,spune ca se pot aduce imbunatatiri la folosirea camerelor CCTV.

   El a spus la SKY News: „Exista unele indoieli,si de aceea avem un numar de proiecte care se deruleaza in prezent.”

   „CCTV, recunoastem, reprezinta o reala parte a prevenirii si investigarii crimei,ceea ce este chiar important in privinta camerelor CCTV.”

   Purtatorul de cuvant al politiei metropolitane a spus:”Politia metropolitana este in mod curent singurul serviciu din politie  care foloseste  aceasta metoda de depistare”.

   Deci sunt ineficiente dar sunt bune … Si dupa o centralizare si retehnologizare vor si mai bune. Nu conteaza ca nu se reduce infractionalitatea conteaza sa facem un Big Brother. Cititi va rog si articolele:

“If you suspect it, report it”, campania anti-terorista paranoica si orwelliana a politiei londoneze

Marea Britanie, exemplu sinistru a ceea ce va fi societatea planetara de maine

Marea Britanie, exemplu sinistru a ceea ce va fi societatea planetara de maine (partea 2)

Marea Britanie: CREDINTA INCOTRO?

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 27, 2009 at 12:52 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] In Marea Britanie, fiecarei 1000 de camere de supraveghere ii revine cate o singura infractiune sol… […]

    Apreciază

  3. […] In Marea Britanie, fiecarei 1000 de camere de supraveghere ii revine cate o singura infractiune sol… […]

    Apreciază

  4. […] In Marea Britanie, fiecarei 1000 de camere de supraveghere ii revine cate o singura infractiune sol… […]

    Apreciază

  5. Adi Popovici said, on februarie 3, 2014 at 6:05 pm

    Securitatea personala si colectiva e foarte importanta. Magazinul online http://www.spy-shop.ro ofera romanilor un plus de liniste si siguranta.

    Apreciază

  6. […] In Marea Britanie, fiecarei 1000 de camere de supraveghere ii revine cate o singura infractiune sol… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.