SACCSIV – blog ortodox

Doar daca s-ar implica si Patriarhia, s-ar aduna si in Romania zeci de mii de participanti la evenimente de genul Marsul Normalitatii, precum in Bulgaria sau Georgia. De ce n-o face?

Ieri, mare Sarbatoare Ortodoxa, asa ca la Bucuresti a avut loc Marsul Bucharest Pride 2024 cu sloganul „We are ready! Suntem pregătiţi”. Un record, ni se comunica:

Marşul Bucharest Pride 2024 a strâns 27.000 de participanți, cel mai mare eveniment de până acum
Pe de alta parte, la Marsul Normalitatii au fost aproximativ de 100 de ori mai putini:

„Marșul Normalității” în București: Sute de oameni au ieșit în stradă să susțină „familia tradițională” înainte de parada LGBT

Asta l-a incurajat pe Vlad Viski, director executiv MozaiQ, sa declare:

„Societatea se schimbă, iar participarea la Pride arată acest lucru, astăzi o majoritate a românilor spune că este de acord cu legalizarea parteneriatelor civile şi recunoaşterea cuplurilor gay.”

Sigur, in mass-media e posibil ca primul numar sa fi fost umflat iar celalalt invers, dar oricum diferenta tot e foarte mare. Iar asta pentru ca la marsul LGBT s-au implicat multe forte. Ca de exemplu, conform site-ului oficial al Uniunii Europene, https://romania.representation.ec.europa.eu/news/declaratie-comuna-cu-ocazia-evenimentului-bucharest-pride-2024-2024-06-28_ro?prefLang=en

„Declarație comună cu ocazia evenimentului „Bucharest Pride 2024”

Cu ocazia celei de-a 19-a ediții, noi, membrii misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale din București, ne exprimăm public sprijinul pentru Bucharest Pride 2024. Acest eveniment celebrează diversitatea, vizibilitatea, reziliența și demnitatea comunității LGBTIQ+ din România. 

[…]

Semnat de următoarele misiuni diplomatice și organizații internaționale la București, enumerate în ordine alfabetică:  

Ambasada Australiei, Atena 

Ambasada Austriei 

Ambasada Belgiei în România 

Ambasada Marii Britanii la București 

Ambasada Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova 

Ambasada Republicii Cehe la București

Ambasada Republicii Chile în România 

Ambasada Ciprului 

Ambasada Danemarcei în România 

Ambasada Republicii Finlanda în România 

Ambasada Estoniei în România 

Ambasada Republicii Franceze în România 

Ambasada Germaniei în România 

Ambasada Greciei la București 

Ambasada Irlandei 

Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România 

Ambasada Mexicului în România 

Ambasada Noii Zeelande în Belgia, Bulgaria, Luxemburg, Moldova și România 

Ambasada Regală a Norvegiei la București 

Ambasada Portugaliei la București 

Ambasada Republicii Slovenia în România

Ambasada Spaniei în România 

Ambasada Suediei la București 

Ambasada Republicii Slovenia în România

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România 

Reprezentanța Comisiei Europene în România”

La Marsul Normalitatii cine s-a implicat? Ni se spune ca Noua Dreapta (nu stiam initial). Daca il organizau altii, se adunau mai multi? Habar n-am, dar sigur nu veneau ca in Bulgaria sau Georgia:

Sinodul Bulgar și credincioșii împotriva LGBT Sofia Pride

Mii de georgieni au participat la o procesiune in cinstea Zilei Puritatii Familiei la Tbilisi

Iar in Bulgaria si Georgia s-au adunat multi deoarece s-au implicat Sinodul si Patriarhia!

Trebuie sa intelegem ca nu e cum pare ca ar fi, daca ar fi sa analizam situatia doar comparand numarul de participanti la cele doua marsuri. Adica nu s-au strans putini la Marsul Normalitatii pentru ca doar cativa romani nu sunt de acord cu doctrina celorlalti (ce include si al treilea gen, transgender, genul fluid, etc.):

Interventia chirurgicala „female to male” nu este o reala schimbare de sex. Ceea ce au facut la Iasi este inceputul unei mascarade in numele ideologiei transgender. La final, nu va fi penis, ci un suport osos. Testiculele vor fi proteze. Nu va avea erectie, nu va ejacula, nu va avea vreo placere. Va fi doar o mutilare infioratoare

Declarația lui Tony Blair privind drepturile transsexualilor rezumă nebunia vremurilor noastre

Organizarea unor marsuri implica timp, bani, materiale, voluntari, organizatii puternice, promovare, foarte multa munca. Exact astfel au procedat cei cu LGBT. Daca s-ar fi rezumat la o simpla chemare pe site-ul Accept, de genul „homosexuali din Romania, hai la mars pe 29”, ar fi venit o mana de oameni…

Aidoma trebuie procedat si in cealalta tabara. Si singura care are suficienta forta pentru un asemenea demers este Patriarhia Romana. De ce aceasta nu urmeaza exemplul celor din Bulgaria si Georgia?

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ciprian said, on iunie 30, 2024 at 10:28 am

    In Bucuresti si multe orase mari nu mai sunt mulți crestini. Majoritatea sunt pro uraciunea pustiirii. Mai mult majoritatea preoților au frica autoritatilor a unei amende care se anuleaza in aceeasi zi daca se dace plangere si nu au curajul sa marturiseasca pe Hristos mai ales ca au adoptat ideologia satanica a feminismului.

    Apreciază

  2. DP said, on iunie 30, 2024 at 10:54 am

    Pentru ca majoritatea ierarhilor sunt homosexuali, deci pe cale de consecinta nu vad o problema in marsul legebeietilor, pentru ca acesti ierarhi au hirotonit preoti care nu sunt interesati de Dreapta Credinta ci de bani, pentru ca ortodocsii nu au opus rezistenta decat izolat in cazul ecumenismului si de aici toata cascada de mizerii care vin peste noi…

    Apreciat de 1 persoană

    • Cosma said, on iunie 30, 2024 at 4:31 pm

      Exact. Saccsiv pune întrebarea aceasta , cred, retoric. Cine nu ştie că ierarhia este eretică şi dintotdeauna ereticii au fost napadiți de patimi trupeşti? Dar şi preoțimea le calcă pe urme, căci peştele de la cap se împute. Atunci mirenii ce exemplu viu să mai aibe? Mânastirea Petru Voda care a ajuns să ne îndemne la donații în moneda electronică? Sunt 7 ani de erezie instituționalizată şi căldiceii se mai amăgesc încă cu vraja venirii potirului comun ca prag psihologic. Unde ne sunt ortodocşii? Dacă spun mai mult, deja fr. Vasile mă trece la spam.

      Apreciat de 1 persoană

    • Cosma said, on iunie 30, 2024 at 4:38 pm

      Colcăie erezia în dealul patriarhiei cazuta in erezie .

      Nimeni să nu aibe comuniune bisericeasca cu acesti netrebnici:

      Apreciază

    • Oarecare said, on iunie 30, 2024 at 5:21 pm

      Pot confirma. Cunosc un preot devenit șef. Este exact opusul: psihopat și obsedat sexual.
      Este în stare să arunce oamenii în stradă fiindcă alții oferă bani. Sfântul Mina să ne ajute!

      Apreciază

    • Paul222 said, on iunie 30, 2024 at 6:44 pm

      „Pentru ca majoritatea ierarhilor sunt homosexuali” de unde știi tu așa ceva. Chiar nu îți e un pic de rușine sa defaimi așa la grămadă pe majoritatea ierarhilor? Tu nu îți dai seama ce păcat faci?

      Apreciază

      • DP said, on iulie 1, 2024 at 7:52 am

        Dar ei isi dau seama ce pacat fac? Dar tu iti dai seama ce pacat faci fiind in comuniune cu ei?

        Apreciază

  3. Oarecare said, on iunie 30, 2024 at 11:07 am

    Faptul că „opoziția” nu se implică spune clar: BOICOT VOT, BOICOT VOT, BOICOT VOT!

    Apreciază

  4. Ionita Nicoleta said, on iunie 30, 2024 at 1:28 pm

    S-a implicat Noua Dreapta si europarlamentarul Diana Iovanovici Sosoaca. Am vazut si membrii SOS. Fiti corecți. Cea pe care Wexler i parlament a vrut s-o jigneasca numind-o Căpitan. Cu trimitere la Zelea Codreanu. Un erou al neamului. Pe de alta parte biserica trebuia sa se implice in asa ceva. Dezamagitor.

    Apreciat de 2 persoane

  5. scortisoara said, on iunie 30, 2024 at 3:03 pm

    As trai aici pentru tot restul vietii…. Nu mi-ar mai trebui nimic din lumea larga …

    Apreciat de 1 persoană

  6. scortisoara said, on iunie 30, 2024 at 3:33 pm

    E doar inceputul…… Studiati cazul Onila. De ce pe Pomohaci l-au caterisit iar pe Onila nu ? Ambii sunt vinovati de aceleasi fapte . Pt ca Onila stie multe despre ierarhi , stie si securitatea masonica ( mai ales sau in primul rand ) iar Sinodul nu va misca in front pt ca cei care fac parte din Sinod ( nu toti dar destui ) au scheleti in dulap . Nu vor misca un deget sa apere credinta neamului , familia , nu vor protesta frontal ca sa nu fie expusi si sa isi piarda privilegiile si statutul. Onila e un exemplu.

    La noi in oras se organizeaza pelerinaj ( cu transport gratuit) la moastele SF Dimitrie Cel Nou , de la Patriarhie . Nu stiu daca e in toata tara mobilizarea si nu cunosc nici scopul :poate sa fie unul mercantil sau poate ca e o mobilizare mascata impotriva sistemului : pelerini din zonele apropiate Bucurestiului care vin sa ceara ajutorul Sf Dimitrie …. sa ne apere de tot raul . Raul e si LGTB cu miscarea „pride” ….”intelepti ca serpii ,blanzi ca porumbeii” … Deci , nu e un protest frontal e …pelerinaj

    Sa zicem …..

    Apreciază

  7. vaivoua said, on iunie 30, 2024 at 3:45 pm

    pt ca sunt santajabili…

    Apreciat de 1 persoană

  8. guti flo said, on iunie 30, 2024 at 6:04 pm

    Nici eu nu stiam ca vine Diana Sosoaca. A venit pe la ora 13 si ceva, coloana era in miscare deja.

    Am zis totusi sa mergem mai departe, ca nu pt ea am venit…cu toate ca prezentatorul de la Antena 3 in reportajul video, ne-a numit „oamenii condusi de Diana Sosoaca”…dovada lipsei de profesionalism a reporterului.

    Din pacate politicul este prezent mai la toate manifestarile…dar asta nu inseamna ca tu , care esti prezent te implici politic..iti faci doar datoria de crestin…in numele lui Dumnezeu si atat.

    In rest, cand mai aveti ocazii ca acestea de marturisire, veniti oameni buni…si sfintiti marile orase cu prezenta voastra, ca nu de acuzatii avem nevoie..ci de voi in persoana…atat cat mai permite timpul sa fie libera circulatie, fara restrictii sau conditii antihristice.

    Au fost 4 pers din Bucovina, cineva din Mehedinti, din Cluj..si poate si din alte parti,dar f putini….este ce am remarcat. Dumnezeu sa le rasplateasca efortul lor.

    Ei sunt exemplele vii…atunci cand e nevoie..atunci sa fi prezent, daca esti sanatos si iti permit imprejurarile…daca nu, afla ca nu esti decat un” izvor desenat pe perete” (pr Cleopa Ilie)…vb despre el, dar nu l-ai gustat niciodata.

    In plus, mai aratati si cu degetul ca bucurestenii sunt spalati pe creier si toate cele.

    Veniti si onoratine cu prezenta…ca de aici pleaca toate legile draconice…din parlament…si veti primii toata admiratia noastra si rasplata de la Dumnezeu.

    Pana atunci…sa nu mai acuzati ca bucurestenii sunt asa si pe dincolo..atata timp cat voi nu ridicati un pai.

    Ieri trebuia sa nu mai fie loc sa arunci un ac pe strazile bucurestiului….dar asta doar daca se trezesc si cei din provincie..care au impresia ca sunt mai traitori si mai credinciosi decat cei din marile orase. Poate data viitoare ,daca mai exista….

    Nu prin fapte se dovedeste credinta?!…este vb de viitorul unui neam…al nostru.

    Toata tara, toti credinciosi trebuie sa fie prezenti la un asemenea eveniment, nu numai cei din orasul respectiv…totul in numele lui Dumnezeu si nu al partidelor.

    Sa stiti ca nu numai bucurestiul este raspunzator pt apararea valorilor crestine…ci toata tara..tot neamul romanesc.

    Judecata va fi pe neamuri.

    Data viitoare poate ii coplesim cu prezenta noastra.

    Sa nu se supere nimeni, ma descarc si eu…sper sa ma suportati…..dar dezamagirea este mare cand vezi ca nu inteleg nici macar cei credinciosi ce se petrece

    … si sa onoreze cu prezenta lor.

    Sa ne lumineze Dumnezeu.

    Apreciat de 1 persoană

  9. guti flo said, on iunie 30, 2024 at 6:14 pm

    Cine nu a inteles pana acum cine este la conducerea BOR…are ocazia sa inteleaga acum.

    Daca pt acest lucru strigator la cer nu iei atitudine…atunci pt ce mai esti acolo „sus” .

    Apreciază

  10. Mane said, on iunie 30, 2024 at 7:44 pm

    Credinciosii se pot aduna si pot participa la astfel de evenimente fara implicarea/recomandarea Patriarhiei sau fara sa fie organizati de cineva, ci din proprie initiativa, ca manifestare a credintei si propriei vointe si in urma constientizarii situatiei actuale si a pericolelor pe care lgbtq+++ cu ideologia aferenta le reprezinta.

    In Bucuresti, Iasi sunt destui crestini incat numarul lor sa conteze, bisericile sunt pline.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 1, 2024 at 1:40 am

      Mane

      Sigur ca pot.
      Spune-ne, te rog, de ce nu o si fac.

      Apreciază

      • Mane said, on iulie 1, 2024 at 5:39 pm

        Poate din cauza apatiei ce caraterizeaza societatea noastra, poate e teama de a manifesta/a se exprima indusa in anii de comunism, poate pt ca mereu altcineva ar trebui sa faca ceva/ia atitudine.

        In primul rand pt ca nu intelegem ideea de unitate/de a face parte din intreg („in unitate eram cu totii mai departe”) si ca impreuna am putea realiza, respectiv schimba multe.

        Poate pt ca subiectul acesta nu prezinta interes real si imediat pt multi…

        De ce, spre exemplu, sunt putini participanti la eventimentele organizate cu ocazia zilelor de 14 mai, 13-15 iunie, a celor din decembrie ?

        Inteleg ca unii credinciosi au deja o varsta, pt ei ar fi dificil si sa acceseze informatii despre organizare si sa participe dpv fizic intr-o zi de vara.

        Ceilalti insa….

        Apreciază

  11. Geo said, on iunie 30, 2024 at 10:05 pm

    https://m.activenews.ro/cultura-publicistica/SUA-si-Romania-au-semnat-un-memorandum-in-baza-caruia-societatea-mass-media-si-mediul-academic-vor-fi-cenzurate-pentru-a-combate-propaganda-Federatiei-Ruse-din-tara.-Ungaria-si-Ucraina-au-tranzactionat-Maramuresul-istoric-190303

    M-am mirat cand am citit declarația lui Orban…eu stiam ca Maramureșul istoric, partea care a rămas la URSS apoi la Ucraina, nu a aparținut Ungariei fiind lăsată pe dinafara, din nu stiu care motiv de conducătorii de atunci, adică cedată Cehoslovaciei în urma tratatelor de la Paris…

    Apreciază

  12. Cristian Daniel said, on iulie 1, 2024 at 1:16 pm

    Becali a zis ca anul acesta nu mai merge sa dea cu agheazma pe unde au trecut homosexualii, că a imbatrinit si nu mai poate. Si a mai spus ceva important: ca pana la urma asta ar trebui sa faca Biserica, nu el, ca mirean…doar ca Biserica „sta la cutie” ca sa nu-şi piarda privilegiile, asa cum a facut-o si in comunism, caci se pare ca „iubeste mai mult slava oamenilor decat slava lui Dumnezeu”…iar turma fara păstor este risipită, debusolată, haotică…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.