SACCSIV – blog ortodox

Lista neagra a Ucrainei

Posted in DONALD TRUMP, Elon Musk, RAND PAUL, Ucraina, Volodimir Zelenski by saccsiv on iunie 16, 2024

Natural News: Ukraine maintains “enemies list” of people to assassinate: Elon Musk, Laura Loomer, Scott Ritter and Donald Trump all named

Ucraina ține o ‘listă a dușmanilor’ în care sunt trecute persoanele pe care să le asasineze: Elon Musk, Laura Loomer, Scott Ritter și Donald Trump, printre cei menționați

De Ethan Huff, 12 Iunie 2024, Natural News

Deputatul Jim Banks (republican din Indiana) spune că tocmai a fost înștiințat că numele său, alături de ale multor alte persoane din Congres, se află pe o ‘listă secretă a dușmanilor’ întocmită de guvernul ucrainean.

Regimul lui Volodymyr Zelensky îl consideră pe Banks și pe ceilalți trecuți pe listă ca fiind neprietenoși din cauza opoziției lor față de trimiterea mai multor fonduri și arme către Kiev.

‘Pentru a înrăutăți lucrurile’, a scris Banks într-un tweet, ‘această listă a fost publicată într-o bază de date care a primit finanțare din partea guvernului american’.

„Biroul meu va lua legătura cu ceilalți americani care sunt vizați de guvernul ucrainean.”

Printre alții, Elon Musk, David Sacks, Vivek Ramaswamy, JD Vance și Donald Trump sunt, de asemenea, numiți ca dușmani ai regimului ucrainean pentru lucruri pe care le-au spus sau făcut încă de la începutul războiului cu Rusia.

Se pare că Musk ar fi ajuns pe listă din cauza următorului tweet pe care l-a distribuit în octombrie anul trecut:

„Când au trecut 5 minute și n-ai cerut un miliard de dolari ca ajutor.”

(Pe același subiect: Rusia spune că se pregătește să atace trupele franceze iar Marea Britanie îi trimite lui Zelensky 1000 de drone.)

Toate finanțările pentru Ucraina trebuie să înceteze

Laura Loomer se află și ea pe listă, fapt pentru care s-a întrebat cu voce tare pe rețelele de socializare dacă ar trebui sau nu să fie îngrijorată pentru siguranța ei fizică.

„Vor încerca ucrainenii să îi facă rău fizic președintelui Trump?!!!”, a mai întrebat Loomer pe X.

„Aș dori să vorbesc cu unii membri ai Congresului despre această chestiune. De ce guvernul nostru ar folosi banii plătitorilor noștri de taxe pentru a crea listele ucrainene de inamici percepuți? Este o nebunie.”

Printre alte persoane care i-au răspuns pe X lui Loomer că și numele lor apar pe listă se află:

Juanita Broaddrick

Robby Starbuck

Alex Bruesewitz

Mollie Hemingway

Senatorul Rand Paul

Deputatul Matt Gaetz

Deputata Marjorie Taylor Greene

Deputatul Jim Jordan

Colonelul Douglas Macgregor

„Suntem cu toții pe listă”, a scris Amuse pe X, care este urmat de răspunsul candidatului la prezidențialele din 2024, Robert F. Kennedy Jr.

„Unele persoane de pe această listă au fost ucise, așa că n-o tratați cu superficialitate”, a scris un altul pe X, precizând în continuare că NABU, CIA și FBI fac parte din biroul ‘anticorupție’ din Ucraina.

„Vorbiți cu deputatul Fitzpatrick despre asta. Puneți din nou sub semnul întrebării finanțarea Ucrainei.”

Institutul Ron Paul a publicat un articol despre această listă, care a fost publicată oficial de agenția web ucraineană ‘Data Journalism Agency’ (TEXTY), care explică scopul acesteia.

„Articolul, intitulat ‘Montagne russe: De la Trumpisti la comuniști. Forțele din SUA care împiedică ajutorul pentru Ucraina și cum o fac’, intenționează să denigreze politicienii, jurnaliștii și influencerii americani din rețelele de socializare online ca fiind instrumente ale Rusiei”, se arată în articol.

TEXTY însuși a publicat și acesta următoarele, susținând că toate numele de pe listă sunt active rusești:

„Majoritatea persoanelor din studiul nostru nu au legături directe, dovedite, cu guvernul sau cu propagandiștii ruși. Cu toate acestea, argumentele pe care le folosesc pentru a îndemna autoritățile să se distanțeze de Ucraina sunt un ecou al mesajelor cheie ale propagandei rusești care vizează privarea ucrainenilor de capacitatea de a se apăra cu arme și fonduri occidentale.”

În mod ironic, lista ucraineană și respectivul raport, care pretinde că se opune dezinformării, este la rândul său plin de dezinformare. Totul este propagandă pro-Ucraina care vizează direct politicienii americani, reporterii și alte persoane care refuză să accepte trimiterea de bani și arme lui Zelensky.

„@infowars pe listă, inclusiv eu și @Kelenmcbreen, care a făcut un reportaj excelent despre biolaboratoarele clandestine din Ucraina”, a scris pe Twitter Jamie White, un redactor de la Infowars, despre acest subiect.

Nu degeaba se spune că Ucraina are unul dintre cele mai corupte regimuri din lume. Aflați mai multe pe UkraineWitness.com.

Sursele pentru acest articol includ:

X.com

NaturalNews.com

RonPaulInstitute.org

 

Comentariu saccsiv:

Nu cred ca personaje precum Donald Trump ar fi pe vreo lista neagra pe care ucrainienii vor sa-i ucida.

Dar exista personaje care au fost ucise:

Ion Cristoiu consideră că declarațiile șefului serviciului ucrainean de Securitate (SBU) reprezintă un moment care nu a mai avut loc în istorie. Generalul Vasili Maliuk, a vorbit despre campania de asasinate a Kievului pentru a elimina cetățenii ucraineni care colaborează cu Rusia sau chiar ruși apropiați de Putin

 

11 ani de la mutarea la Domnul a parintelui Justin Parvu

Posted in Iustin Parvu, Uncategorized by saccsiv on iunie 16, 2024

Părintele Iustin s-a născut, conform Registrului Matricol al Mănăstirii Secu, la 10 februarie 1919, de ziua Sfântului Mare Mucenic Haralambie, în satul Poiana Largului (Petru Vodă), comuna Călugăreni (acum Poiana Teiului), judeţul Neamţ, în familia unor români ortodocşi foarte evlavioşi, şi a fost botezat cu numele Iosif.

În condiţiile în care zona Moldovei, în care s-a născut părintele, a fost şi este considerată Athosul României, datorită nenumăratelor mănăstiri, şi fiindcă mama sa, Ana, îl ducea în duminici şi sărbători la mănăstirile Durău, Secu, Sihăstria, Neamţ, tânărul a simţit din copilărie o apropiere de credinţă şi o atracţie către viaţa duhovnicească.

[…]

Despre cei aproape 17 ani de detenţie, Părintele spunea că a trăit „cea mai importantă experienţă pe care o poţi avea în timpul vieţii: să te cunoşti pe tine însuţi pe calea suferinţei”. Ca preot, Părintele Iustin şi-a făcut un scop din răspunderea faţă de viaţa spirituală a celorlalţi deţinuţi, încât rugăciunea devenea cu mult mai puternică decât era înainte de detenţie. În închisoare, durerea proprie nu mai era simţită pentru că altcineva murea alături. „Moartea făcea parte din viaţa noastră. O vedeam ca pe o izbăvire, căci este poarta spre viaţa de dincolo pe care ne-o dorim.

[…]

Cititi va rog mai multe la:

10 ani de la mutarea la Domnul a parintelui Justin Parvu

Cititi va rog si:

Parintele Justin Parvu: daca nu il trezim pe fratele nostru, ni se socoteste un fel de lepadare, tradare

Video – Părintele Justin Pârvu: Vine vremea să ne lepădăm de lume

Parintele JUSTIN PARVU: Vor ridica biserici marete / Nu vom putea intra / Pentru ca ecumenismul se va instapani in ele

„S-A NASCUT UN SFANT” – un documentar remarcabil despre Parintele Justin Parvu, in cadrul emisiunii „In premiera”

Din invataturile si actiunile Parintelui Justin Parvu (video si interviuri)

Video: Parintele Justin Parvu vorbind despre 10 000 arestari in noaptea de 14 – 15 mai 1948

Marturia Parintelui Justin Parvu despre Parintele Ilie Lacatusu: MINUNEA CU TAIATUL STUFULUI

 

Tagged with:

Moldova Pride in Republica Moldova

Posted in HOMOSEXUALITATE, lesbiene, LGBT, Republica Moldova by saccsiv on iunie 16, 2024

Comunitatea LGBT din R. Moldova organizează astăzi marșul „Moldova Pride”. Participanții, îmbrăcați în ținute colorate și pancarte, s-au întâlnit la intersecția străzilor București și Ismail și merg spre scuarul Consiliului Europei de pe strada Serghei Lazo din capitală. Între timp, mai mulți preoți și un grup de activiști ortodocși, cu icoane și steaguri bisericești, organizează o contramanifestație lângă monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt. Poliția este prezentă la fața locului pentru a asigura ordinea publică. Și Regia Transport Electric Chișinău anunță că circulația troleibuzelor de pe strada București este afectată ca urmare a desfășurării Marșului.

Cititi va rog mai multe la:

https://moldova1.md/p/30576/marsul-comunitatii-lgbt-se-desfasoara-in-capitala

 

Cei ce vor sa bage Romania in razboi ar trebui sa se dea primii exemplu si sa mearga pe front in linia intai. Sa se dea exemplu, precum au facut-o in campania de vaccinare anti Covid-19

Posted in Coronavirus, razboi, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on iunie 16, 2024

Nu se vrea pace:

Presedintele Serbiei: în maxim trei – patru luni Europa va fi în război cu Rusia. Nimeni nu încearcă să oprească războiul. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis (Video si transcriptul)

Se vrea razboi, precum s-a vrut si vaccinare. Si cam aceiasi care au vrut atunci vaccinare, vor si acum razboi. Intrebare de nota zece: de ce acestia nu repeta acum schema de atunci?

Va mai aminti? Politicieni, guvernanti si tot soiul de personaje in functii importante erau filmati cum li se face injectia, spre a fi exemplu si celorlalti.

De ce n-ar proceda aidoma si acum? Vor razboi? Sa plece primii.

Dar n-o s-o faca, pentru ca glontul nu minte. Inamicul nu trage niciodata cu gloante de apa distilata…

Tagged with: , , ,

Incalzirea pentru lockdown climatic in Grecia?

Posted in Grecia, incalzirea globala, lockdown, schimbarea climei by saccsiv on iunie 16, 2024

Este foarte posibil ca cei ce au pus la cale lockdown-ul pe motiv de Covid-19 sa-l impuna si pe cel climatic:

Lockdown-ul din motive climatice va fi lockdown-ul tuturor lockdown-urilor. Covid a fost doar un test pentru ceea ce se plănuiește

Video: Pregătiți-vă pentru lockdown climatic

Si se pare ca incalzirea pentru acest soi de lockdown au inceput s-o faca in Grecia. Deocamdata cu usurelul:

Iata si ce putem citi la https://hotnews.ro/grecia-continua-sa-se-confrunte-cu-temperaturi-extreme-zonele-turistice-inchise-cate-cinci-ore-pe-zi-risc-ridicat-de-incendii-917013

Autoritățile elene au închis joi mai multe zone turistice din Atena, iar persoanele în vârstă au fost îndemnate să se refugieze în locurile desemnate cu aer condiționat, în condițiile în care primul val de căldură al verii a persistat pentru a treia zi, relatează Reuters și publicația greacă Ekhatimerini.

Faimoasa Acropole, situată pe un deal stâncos care domină capitala, și alte atracții turistice din apropiere au fost închise joi după-amiază, în timp ce vânturile dinspre Africa de Nord au împins temperaturile spre 43 de grade Celsius. Valul de căldură ar urma să se încheie sâmbătă.

Multe școli primare și grădinițe din întreaga țară au fost închise pentru a proteja elevii de căldură.

Ministerul Culturii a anunțat că toate zonele turistice se vor închide de la ora 12 până la ora 17, iar cei care au bilete pentru acest interval orar le vor putea folosi după redeschiderea lor.

În Atena, turiștii s-au oprit la fântânile cu apă potabilă pentru a se răcori, în timp ce localnicii au stat în camere cu aer condiționat amenajate de primărie, unde au fost instalate ventilatoare.

Pompierii care au stins miercuri mai multe incendii de vegetație au rămas în stare de alertă, deoarece se așteptau vânturi puternice în mai multe părți ale țării ceea ce crește riscul de incendii pe zone întinse.

Grecia este una dintre cele mai afectate țări din Europa de încălzirea globală, temperaturile în creștere alimentând incendii mortale și ploi neregulate în ultimii ani. Atena, un oraș de cinci milioane de locuitori, este unul dintre cele mai fierbinți orașe din Europa.

Oamenii de știință avertizează că temperaturile din timpul verii ar putea crește în medie cu 2 grade până în 2050. Primarul Atenei, Haris Doukas, a încercat să creeze mai multe zone de umbră prin plantarea a 2000 de copaci.

„Primul nostru obiectiv ar trebui să fie să scădem temperatura medie, temperatura care se resimte în aer”, a declarat el pentru Reuters. „Sunt zone unde temperatura este de 15-20 de ori mai puternică la nivelul asfaltului, comparativ cu zone de umbră”, a completat el.

Temperaturile vor începe să scadă de vineri, întâi în zonele vestice, centrale și nordice, unde vor fi 34-36 de grade, în timp ce valul de căldură va continua în Peloponez cu 39 de grade.

De sâmbătă, temperaturile vor reveni la valori de 31-33 de grade în toată țara.

Cum a murit Arie

Posted in Arie, ERETICI, EREZIE, IISUS HRISTOS, NICEEA, PRIMUL SINOD ECUMENIC by saccsiv on iunie 16, 2024

Sursa: http://www.calendar-ortodox.ro/luna/august/august30.htm

In urma Sinodului de la Niceea, Sfantul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani, a continuat sa apare Credinta Ortodoxa in fata intrigilor lui Arie si a acolitilor sai. Unii au spus chiar ca sfântul Alexandru ar fi facut mai multe calatorii apostolice în Tracia, Macedonia, Tesalia si in insulele grecesti pentru a predica credinta Sinodului ortodox de la Niceea.

Convocat la Nicomidia pentru ca sa-si explice credinta, Arie (Arius) a reusit sa-l însele pe împarat semnând o marturisire de credinta în care se multumea sa spuna ca Fiul lui Dumnezeu este nascut înainte de toti vecii. Profitând deci de aceasta marturisire de credita, Arie a cerut atunci reintegrarea sa in Biserica. Sub presiunea lui Eusebiu de Nicomidia, împaratul a primit favorabil cererea sa si a cerut Episcopilor reuniti la sinodul din Tir sa o examineze (335). Acest sinod, compus in principal din partizani de-ai lui Arie, s-a intors cu rautate împotriva Sfântului Atanasie cel Mare (praznuit la 18 ianuarie împreuna cu Sfântul Chiril, amândoi arhiepiscopi ai Alexandriei, si la 2 mai – aducerea moastelor), pe care l-au tratat de vrajitor, de bruta si de semanator de discordie. Luând cunostiinta de toate acestea, sfântul Atanasie s-a îmbarcat în secret pe o corabie cu destinatia Constantinopol, unde a încercat in zadar sa vorbeasca cu împaratul, în timp ce sinodul de la Tir îl condamna la exil în Treves (orasul german Trier de azi). Arius a incercat sa revina la Alexandria, insa la aceasta veste o razmerita a izbucnit în osar contra lui, astfel încat împaratul la chemat la Constantinopol ca sa se împartaseasca cu sfântul Alexandru. Eusebiu de Nicomidia si ai sai au facut tot felul de presiuni asupra sfântului arhiepiscop ca sa slujeasca o Sfânta Liturghie in care sa se împartaseasca cu Arie ereticul. Atunci sfântul Alexandru s-a retras in biserica Sfânta-Irina si, îngenunchiind în fata sfântului jertfelnic, s-a rugat zi si noapte cu aceste cuvinte: „Doamne, daca Arie trebuie sa fie împacat cu Biserica, atunci slobozeste pe robul tau cu pace. Dar daca ai mila de Biserica Ta si nu vrei ca mostenirea Ta sa se faca de rusine, atunci ia-l pe Arie, pentru ca oamenii sa nu ia erezia drept Adevarata Credinta”. Sâmbata, cu o zi inainte de duminica in care ar fi trebuie sa se petreaca aceasta slujba, pe când se gasea în piata lânga coloana de porfira ridicata de Constantin, Arie a fost brusc chemat de nevoile firesti, si pe când era la closet, matele au crapat în el, si acolo a si murit, în locul în care-si fac oamenii nevoile firii, lipsindu-se astfel si de împartasanie si de viata. Când a aflat aceasta veste, Sfântul Alexandru a dat slava lui Dumnezeu, nu pentru moartea aceluia, ci pentru ca Domnul si-a arata înca o data puterea Sa peste dorinta mai-marilor lumii acesteia. Totusi, cu aceasta tulburari nu au luat sfârsit, si sfântul Alexandru a trebuit sa continue sa lupte pentru Ortodoxie. A adormit în pace câteva luni dupa moartea Sfântului Constantin (337), la vârsta de 98 de ani, lasând în scaunul de la Constantinopol pe Sfântul Pavel (praznuit la 6 noiembrie).”

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Predica la Duminica a VII-a dupa Pasti – A Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic – Sfantul Nicolae Velimirovici

Erezia ariana: cum a aparut si cine a folosit-o apoi in scopuri politice