SACCSIV – blog ortodox

Parintele JUSTIN PARVU: Vor ridica biserici marete / Nu vom putea intra / Pentru ca ecumenismul se va instapani in ele

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 17, 2017

Cu mare fast, un colos va fi sfintit (sau “sfintit”?) la 30 noiembrie:

Pe 30 noiembrie, în ziua Sfântului Apostol Andrei, se preconizează sfințirea Catedralei Naționale

Oare ce ar fi zis parintele Justin Parvu daca mai era printre noi dupa Sinodul din Creta? Ar fi fost si el nepomenitor? Ne-ar fi indemnat sa participam la Slujbele pomenitorilor? Ar fi mers la Catedrala Mantuirii Neamului?

Iata comentariul fratelui Ioan postat la VIDEO: Inainte si dupa vaccin …:

Un text deosebit de important, mai puțin stiut, al Marelui Părinte Iustin Pârvu care aruncă o lumină asupra întunecatelor vremuri în care trăim:

„Părinte, ce credeți, ne va ajuta Dumnezeu pe noi, pe români, să rămânem ortodocși și, totodată, să facem față la toate încercările prin care trecem acum?

– Dragul meu, Ortodoxia nu s-a depărtat de la Dumnezeu. Dar vor veni vremuri când se vor picta bisericile pe dinăuntru și pe dinafară, se vor împodobi turlele cu aur, se vor ridica biserici mărețe, cum n-au mai fost niciodată, dar nimeni nu va putea intra în ele. Să ne rugăm ca Domnul să întârzie aceste vremuri. De ce spun că nu vom intra în ele? Pentru că va veni ecumenismul și se va înstăpâni în ele. Vor defaima toate frumusețile Ortodoxiei. După cum spune părintele Serafim Rose, va veni vremea când antihrist se va încorona ca rege al lumii, la Ierusalim, de către patriarh și preoți. Noi ținem creștinismul nostru ortodox. El trebuie să se mențină, să meargă înainte, dar se va afla într-o permanentă luptă, dar deși vor rămânea foarte puțini, nu va dispare. Asumându-ne suferința, rămâne vie sămânța creștinismului ortodox. Vor exista oameni, ca în toate vremurile trecute, care vor înfrunta cu prețul vieții lor primejdiile. Va fi ca un câmp de luptă, cu pierderi și cu biruințe…”

(„Furtuna din cămara mea”, vol. I, Ioan Enache, Editura Studion, Bacău, 2013, Interviu cu părintele Justin Pârvu, pag. 112)

https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FTW%2FAcwHPW%2Fwqmo7dIbFIGirxEvjhVQ251NxpMwoD93M%3D%3A%2FFurtuna%20din%20camara%20mea%20Vol.%201%20-%20Enache%20Ioan.pdf&name=Furtuna%20din%20camara%20mea%20Vol.%201%20-%20Enache%20Ioan.pdf&c=58caf8c916a1

Asadar încă din anul 2005, Părintele Iustin ne spune clar care este motivul pentru care nu vom mai putea intra in bisericile frumos împodobite:

„…se vor ridica biserici mărețe, cum n-au mai fost niciodată, dar nimeni nu va putea intra în ele. Să ne rugăm ca Domnul să întârzie aceste vremuri. De ce spun că nu vom intra în ele? Pentru că va veni ecumenismul și se va înstăpâni în ele.”

Nu cumva au venit aceste vremuri?

Pentru ca vedem, după adunarea blestemată din Creta ecumenismul „s-a înstăpânit” pe scară largă in tarisoara noastră, iar cei care se ridică contra ecumenismului sunt prigoniti.

Personal nu am nici o îndoială asupra sfințeniei Părintelui Iustin Pârvu.

Spaţiile sunt deosebit de generoase în interiorul Catedralei Mânturii Neamului, aici urmând să încapă 5.000 de oameni. Foto: http://psnews.ro/catedrala-mantuirii-neamului-mai-inalta-decat-casa-poporului-cum-va-arata-in-interior-foto-107866/

Cititi va rog si:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

 

Reclame

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pop Lucian said, on martie 17, 2017 at 8:11 pm

  Oare Catedrala-i de vină sau antihristul ce se va întroniza în ea?

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 17, 2017 at 8:20 pm

   Pop Lucian

   N-are legatura una cu alta, nu-i asa?

   Apreciază

  • suveranul said, on martie 19, 2017 at 10:46 pm

   Din aceasta cauza pretutindeni se raspandesc ereziile si-i vor ademeni pe multi. Dusmanul neamului omenesc va actiona cu viclenie pt. a-i atrage , daca-i posibil , in erezie si pe cei alesi. El nu va nega cu brutalitate dogmele Sf. Treimi, a Dumnezeirii lui Hristos si Harul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ci va schimonosi treprat invataturile Biserecii transmise prin Sf. Parinti si Sfantul Duh, si insusi duhul ei si tipicul, , iar aceste viclesuguri ale dusmanului le vor observa doar foarte putini…Ereticii vor pune stapanire asupra Biserii, asezand peste tot slugile lor, iar evlavia va fi neglijata…Acesti talhari care prada turma duhovniceasca vor intra in ocolul oilor – Bisera – , patrunzand pe aiurea, dupa cum a zis Domnul, adica pe cale ilegala, prin violenta si suprimand dumezeiestile asezaminte….acestia ii vor prigoni pe preotii adevarati , intemnitandu-i, deportandu-i, deoarece fara aceasta nu vor putea prada oile (turma). Iata de ce fiule, cand vei vedea ca in Biserica sunt incalcate sfintele randuieli si traditia ortodoxa, afla ca ereticii au si aparut., desi o bucata de vreme isi vor masca , probabil nelegiuirea, sau vor schimonosi credinta in Dumnezeu pe neobservate…vor fi prigoniti nu numai preotii, dar si credinciosii de rand” Sfantul Anatolie al Optinei

   Apreciază

 2. Mihai said, on martie 17, 2017 at 8:13 pm

  Pai chiar în ziua de SF 40 de Mucenici in drumul meu către casa m-am oprit la o parohie din zona pieței sudului din București, la 9 dimineață cam pustie biserica decât cel de la lumânări, când am dat să ies afară în curtea bisericii în zona cu luminări, pai ce sa vezi, panouri și banere cu papistasi, am plecat imediat de acolo, dar nu înainte de a fotografia zona respectiva

  Apreciază

  • nikodim said, on martie 17, 2017 at 11:25 pm

   Ca tot veni vorba, ai amintit ca „am dat să ies afară în curtea bisericii în zona cu luminări”… Este normal ca lumanarile sa se aprinda undeva afara si nu acolo unde le este locul, la icoane? Deja asta este o „normalitate” foarte fireasca… Pana acum cateva zeci de ani, lumanarile erau aprinse in Biserica, si deodata au devenit nocive pentru ca…afuma peretii si picturile.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Mihai said, on martie 17, 2017 at 8:17 pm

  Pt catedrala ,, mântuirii” comandă de clopote in Austria https://lonews.ro/stiinta-tehnica/23434-alte-5i-clopote-turnate-in-austria-pentru-catedrala-mantuiri-neamului.html

  Apreciază

 4. paci said, on martie 17, 2017 at 8:23 pm

  Ateii se pregatesc de contramanifestatie (Digi24/SRI) :
  „…noi am avut o mare surpriză când am constatat că în noul guvern instalat avem un minister al Culturii și Identității Naționale. Ce vrea să însemne «identitatea națională»? Sunt egală, sunt identică cu mine însămi, suntem noi toți identici cu noi înșine, cine suntem noi? Deci, vedeți că apar o serie de întrebări din acestea, filozofice, post-moderne, ce să spun? Ideea este că e bine, atât timp cât se mențin lucrurile la nivelul Academiei Române și cât nu se produce o contagiere a acestui spirit naționalist. Pentru că practic, parte din această tendință iliberală este afirmarea naționalismului. De fapt, Trump și trumpismul este (sic!) o formă de afirmare a naționalismului american. Dar un naționalism american care nu se bazează pe valori liberale și pe mândria de a fi american, ci pe frustrarea că nu mai suntem ce-am fost. De unde această acceptare a sloganului «Making USA Great Again» (n.r. – Make America Great Again). Deci, asta este o tentație, face parte din această tendință generală iliberală, și eu sper ca România, care are un trecut, un trecut pe care l-a menționat și domnul profesor Pârvulescu (n.r. – Cristian Pârvulescu), cu legionarism și la modul hard, să zic, hard power, sper să nu avem de-a face, sper să nu reedităm. Și probabil că reacțiile populare virulente, cu ieșit în stradă masiv, cu proteste, cred că vor reacționa și atuncea când – și sper să nu se întâmple, dar dacă – se vor exprima în societatea românească tendințe de această manieră, cum ar fi, de exemplu, această Coaliție pro Familie (n.r. – Coaliția pentru Familie). Și eu sunt pro familie, dar sunt pro familie diversă….Ţ

  http://www.activenews.ro/stiri-social/PREVIZIUNILE-DIGI-Profesor-SNSPA-%E2%80%9ECred-ca-reactiile-populare-virulente-cu-iesit-in-strada-masiv-cu-proteste-vor-fi-si-atunci-cand-se-vor-exprima-in-societatea-romaneasca-tendinte-cum-ar-fi-aceasta-Coalitie-pro-Familie-141938

  Apreciază

 5. Pop Lucian said, on martie 17, 2017 at 8:39 pm

  saccsiv
  În mod normal Catedrala este închinată lui Dumnezeu. Eu, de exemplu, am contribuit cu puțin la înălțarea acesteia spre Cinstea și Slava Lui Dumnezeu. Pentru asta atât eu cât și ceilalți contribuitori bine intenționați vom avea plată în Ceruri. Nu mă îndoiesc de asta. Problema sunt acești arhierei care o vor închina lui antihrist. Ce nu-nțelegi?

  Apreciază

 6. […] alaturarea a patru intrebari care nu au nici o legatura una cu alta, in penultimului sau articol :https://saccsiv.wordpress.com/2017/03/17/parintele-justin-parvu-vor-ridica-biserici-marete-nu-vom-pu….  Iata intrebarile retorice ale celui care a ajuns sa stabileasca-bine ca numai in mintile […]

  Apreciază

  • Ioan said, on martie 18, 2017 at 3:58 pm

   Studiu de caz:

   Blogul Monahului Teodot – 12 ianuarie 2017 – Teodot scrie un articol: „In apararea bastionului Ortodoxiei de la Manastirea Radeni – Fratilor, am biruit. Prigonitorii nepomentorilor (staretul Hariton Petru Voda, etc.)de la Manastirea Radeni au plecat rusinati dinpreuna cu Politia si Jandarmeria.[…] Manastirea Radeni apartine printr-un ordin judecatoresc, parintelui Pamvu Juganaru, pe „persoana fizica”, juridic nu vor putea face NIMIC, de aceea ecumenistii trimisi de MMB vor recurge la întărâtarea celor prezenti.”

   https://monahulteodot.wordpress.com/2017/01/12/in-apararea-bastionului-ortodoxiei-de-la-radeni/

   acelasi blog, 18 martie 2017 […] M-re ecumenista (Petru Voda) si prigonitoare a „marturisitorilor’ de la Radeni, singurii nepomenitori din monahismul romanesc. Decat nepomenitori hulitori ai Harului si ai Sfintilor, mai bine lipsa. Dar M-rea Petru-Voda a fost si ramane o M-re antiecumenista, cu toate incercarile de denigrare.”

   https://monahulteodot.wordpress.com/2017/03/18/mai-mergem-sau-nu-la-biserica-dupa-creta-minunea-p-justin/

   Ne putem lua cumva dupa acest biet monah? Vi se pare cumva ca este un om care are discernamant? El este inselat si la randul sau ii inseala pe altii. Mai bine isi vedea de pravila sa decat sa piarda vremea pe internet. A dat rugaciunea inimii, metanierul pe taste. Si macar daca spunea lucruri bune.

   Ati vazut cumva la Parintele Iustin sau la alti sfinti sa aiba destul de des o asemenea schimbare brusca a pozitiilor precum vedem la monahul Teodot? Sfintii Parinti aveau dreapta socoteala deoarece erau plini de har.

   Daca Teodot e luminat de Dumnezeu atunci cand a gresit? Atunci cand a aparat pe cei de la Radeni sau atunci cand a fost contra lor, batjocorindu-i? Acest monah apara o idee, peste ceva timp se contrazice: „Mergeti la Radeni!” – „Fugiti de la Radeni!”.

   Vai noua daca ne luam dupa asemenea oameni care se afla in adancul necunostintei si care sunt orbi sufleteste.

   Sa ne amintim de cuvintele Mantuitorului Hristos: „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă?”(Luca 6, 39)

   Noi trebuie sa ne luam dupa Sfintii Parinti, sa facem ceea ce faceau si ei. Cine invata altceva, diferit de ceea ce am primit de la Sfinti noi nu primim nimic, nici o iota.

   Dupa parerea mea trebuie sa facem ceea ce au facut si romanii ortodocsi din Transilvania anilor 1700. Atunci era vorba de o erezie, acum la fel e vorba de ceva mai infricosator decat a fost atunci – pan-erezia ecumenismului. Atunci a fost impus uniatismul, acum ecumenismul. Atunci au fost prigoniti cei care erau contra uniatismului, acum sunt prigoniti cei care sunt contra ecumenismului.

   Fratilor acum nu este vorba de mutarea unor zile. Acum ne este atacata credinta noastra scumpa pe care am mostenit-o de la inaintasii nostri: Ortodoxia.

   Sa nu uitam ca transilvanenii ortodocsi nu intrau in bisericile unitilor, timp de 68 de ani nu au avut episcop, iar preotii lor au fost hirotoniti de episcopii din Tara Romaneasca.

   Imi este teama de inselare, insa am ales sa nu merg acolo unde sunt pomeniti episcopii ecumenisti. Nu vreau sa ma fac partas la erezia lor.

   O mare binefacere a fost totusi pentru ortodocsi aceasta adunare din insula Creta. De ce spun binefacere?

   Am scapat de fatarnici si de ecumenisti. Ei nu mai stau ascusi acum.

   Au iesit la iveala slujitori ai lui Dumnezeu – preoti, maici si monahi al caror nume era necunoscut noua, care nu mergeau la intruniri si care nu dadeau interviuri. „Duhovnicii” vedete, carismatici si-au aratat adevarata lor fata.

   Imi pare rau de poporul nestiutor, insa cine vrea sa afle adevarul acela il va gasi pana la urma. Dumnezeu nu il va lasa pe cautatorul smerit, Insusi Hristos a spus: „cel care caută află”(Matei 7, 8).

   Apreciat de 2 persoane

   • Coprie said, on martie 18, 2017 at 6:22 pm

    Sunt de acord! Ai spus că ți-e teamă de înșelare, păi ăstai un lucru bun, cei care cad în înselare, sunt tocmai cei care nu le este teamă de înselare, și nici de muncile iadului. Aceasta ar trebui să fie starea care să caracterizeze un creștin, fie că este erezie sau nu. Sf. Ignatie Brancianov spunea că tocmai această teamă ne ferește de înselare, deoarece ne ține mai treji.

    Doamne ajută și poporul fără vicleșug să se întoarcă la Dreapta Credința.

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on martie 19, 2017 at 8:05 am

    Ioan

    fratele meu LASA-L pe PSEUDO-monahul teodot !.. face valuri intr-un pahar cu apa imputzita…tareg la el pe cei DEJA CAZUTI !

    el e CAZUT pur si simplu si DRACII stapanesc mintea si sufletul lui.
    ce vrei de la un rob al diavolului? ..incoretenta lui vadeste „HUO-todoxia” lui ! doar DRACII se contrazic si MINT!

    Dreapta Credinta NU e compatibila cu INSELARILE !!!

    Apreciază

 7. Marius said, on martie 18, 2017 at 12:41 pm

  Off topic: au început martorii lui iehova sa umble din usa in usa pt racolari in zona Clujului acum in Sfantul Post. Am avut o scurta discutie cu ei la usa, nu mi-a venit sa cred cat sunt de misei si mincinosi…

  Apreciat de 1 persoană

 8. Mary said, on martie 19, 2017 at 4:10 pm

  Este foarte grav ceeace se intampla.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: