SACCSIV – blog ortodox

Vice-guvernatorul băncii centrale din Israel spune că rolul numerarului s-a „erodat” și e depășit tehnologic. El a anunțat testarea șekelului digital

Posted in BANI CASH, BANI ELECTRONICI, BANI LICHIZI, cash, ISRAEL, NUMERAR by saccsiv on aprilie 20, 2024

Sursa: https://r3media.ro/vice-guvernator-banca-israelului-shekelul-digital/

Andrew Abir, guvernatorul adjunct al Băncii Israelului, a spus recent că numerarul tradițional a fost cândva competitiv cu alte metode de plată, dar rolul său s-a „erodat” din cauza limitărilor tehnologice, pe măsură ce finanțele devin din ce în ce mai digitale, potrivit Cryptoslate.

Abir a făcut declarația în timpul discursului său la conferința „Motoarele ecosistemului israelian” din 16 aprilie. El a anunțat, de asemenea, testarea unei noi monede digitale a băncii centrale numită șekel digital.

Sandbox-ul bazat pe API va permite entităților financiare, companiilor fintech și altor participanți să participe și să dezvolte metode de utilizare pentru șekel digital.

Banca Israelului vrea să dea drumul șekelului digital

Oficialul băncii centrale a spus că CBDC-urile au potențialul de a deveni un „catalizator de încredere”. Potrivit acestuia, ele vor crește competiția financiară între bănci. CBDC vine de la Central Bank Digital Currency – o formă de bani care există doar în formă digitală.

În ciuda observațiilor pozitive și a evoluțiilor legate de un CBDC, Banca Israelului nu a confirmat cu nicio certitudine că va crea sau va emite un șekel digital începând cu aprilie 2024.

Pe pagina web a băncii se precizează în prezent că „va fi pregătit un plan care poate fi pus în acțiune în viitor dacă condițiile o justifică”. Acest lucru ar urma să fie făcut după contabilizarea potențialelor costuri și riscuri.

În ciuda rezervelor sale, Banca Israelului a desfășurat mai multe inițiative care implică șekelul digital. În martie, banca a discutat despre arhitectura logică pentru un sikel digital pe baza rezultatelor unui experiment numit „Proiectul Sela”.

Într-un experiment anterior numit „Project Icebreaker”, banca a explorat utilizarea CBDC-urilor cu amănuntul în plățile transfrontaliere.

Totuși, vice-guvernatorul nu a vorbit despre riscurile pe care le reprezintă o lume fără cash. Absența numerarului ar face vizibile pentru diferite entități statale sau supra-statale toate tranzacțiile pe care cetățenii le fac.

Mai multe țări din Europa, printre care ElvețiaAustria, Suedia, Norvegia și România au luat sau doresc să ia măsuri de protecție a numerarului.

În România, în octombre 2023, Partidul AUR a anunțat lansarea pentru declanșarea a două referendumuri de modificare a Constituției. Este vorba despre căsătoria între un bărbat și o femeie și dreptul la numerar.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on aprilie 20, 2024 at 2:36 pm

    Eu si acum mai am sekeli de cand am fost in Israel . I-am folosit ca saibe pentru a agata niste candele in perete. I-am gaurit cu bormasina si folosesc sekeli pe post de saibe.:))))))

    Ideile lui taica-meu….. el e responsabil de asta .

    Apreciază

    • Sorin said, on aprilie 21, 2024 at 8:27 am

      Mai bine scoateti saibele alea si puneti altele.Candela are legatura cu cinstirea sfintilor si a lui Dumnezeu pe cind „saiba aia” are legatura cu o natie vinduta lui scaraotzchi!Mai ginditi-va!

      Apreciază

  2. scortisoara said, on aprilie 20, 2024 at 2:41 pm

    Apropos de candele , am descoperit un magazin fain unde se vand candele clasice pe ulei .

    https://rivaldo.ro/

    Acum nu stiu , e mentionat ulei de parafina la unele candele dar cele clasice merg cu ulei obisnuit , comestibil???? As vrea o candela/lampa din asta dar se pare ca se vand la bax ,un bax contine 6 bucati lampi /candele. Eu nu am nevoie de 6 bucati la fel , cel mult 3 candele diferite . Ah, ba da , se pot achizitiona la bucata . 

    https://rivaldo.ro/30-lampi-cu-ulei

    Apreciază

  3. scortisoara said, on aprilie 20, 2024 at 4:12 pm

    Da, chiar nu vedem nimic …. Nu vedem cand Duhul Sfant e in sufletul nostru , nu vedem si nu stim cand vine in casele noastre . Mi s-a intamplat de curand o chestie , cand a fost Sarbatoarea inchinata Sf Ier. Calinic de la Cernica …. Era joi si habar nu aveam ca e sarbatoare si ma gandeam ( era dimineata devreme) iau micul dejun si ma apuc de lucru ( am de reconditionat ) dar inainte o sa fac o tava de cartofi la cuptor . A trebuit sa merg sa cumpar cartofi ca nu aveam , in fine ,dupa ce am curatat cartofii si am inceput sa-i tai .La primul cartof cand l-am taiat pe jumatate s-a ivit o cruce in jumatatea stanga iar in dreapta era o troita ce continea o cruce. Mereui ma socheaza cand mi se intampla asta . Era ora 9 fara ceva ,dimineata . Imi spun : Doamne ,o fi vreo sarbatoare ca azi nu e zi liturgica , e joi …Ma uit in calendar si vad ca era cu rosu ziua Sf Ier Calinic de la Cernica . Bineinteles ca nu am mai muncit nimic . Am pus cartofii la cuptor si atat. Am mancat cartoful acela si nici macar nu am curatat crucea din el. L-am copt si l-am mancat asa caci era binecuvantat .

    Dar faptul ca mi-a fost vizitata casa si mi-a fost binecuvantata mancarea …. Nu vedem nimic si nu stim nimic…

    https://aznews.ro/pr-ioan-istrati-va-spun-o-taina-90-din-realitatea-fiintei-e-inaccesibila-simturilor-trupului-nevazuta-de-ochii-somatici/

    Apreciază

  4. Felix said, on aprilie 20, 2024 at 4:12 pm

    Parintele Athanasie Mytilineos:

    Sfantul Iustin Popovici considera pe papismul un adevărat promotor al lui Antihrist – adică fenomenul spiritual occidental care este dirijat de la Vatican – așa a spus Sfantul Iustin, Popovici profesor sârb la Universitatea din Belgrad, vorbitor de limbă greacă, a spus ca există următoarele puncte de reper ale apostaziei:
    IUDA, ARIE, PAPA, ANTIHRIST.
    Adică Iuda este primul antihrist din Noul Testament.
    Arie care s-a lepădat de Dumnezeirea lui Iisus Hristos, este al doilea antihrist… al treilea este Papa, adică confesiunile occidentale care constituie acest creștinism „confesional” îl vor aduce în cele din urmă pe Antihrist, adică Papa il va aduce în sensul că va pregati calea ca fie acceptat de ortodocsi.
    Da, da, ca sa fie acceptat Antihrist de creștinii ortodocsi.
    Este scrisă în cartea Apocalipsa, unde se spune că curtea Templului a fost lăsată să fie călcată de natiuni pagane.
    Și curtea Templului, și cu atât mai mult tot Ierusalimul după Sfintii Părinți, este Biserica Ortodoxa.
    Va fi ingaduit să fie prigoana trei ani și jumătate de către neamuri pagane, idolatre.
    Este vorba de venerarea lui Antihrist.
    Ortodoxia va fi atât de secularizata încât nu va avea nici o tarie în a spune nu ca să nu se supuna Papei.
    Daca va fi criza financiara (colaps) si Vaticanul ne va da pâine, ajutor care ne asigura confortul…adica din moment ce Papa ne va asigura „binele comun”, ce motive vor avea mai marii ortodocsilor sa nu-l accepte?…
    Pentru a lua un pic mai practic, puteți vedea cum se va face această acceptare.
    Și în cele din urmă va veni si Antihristului pe acest teren pregatit de Papa!

    Cred că sunteți conștienți.
    Nu cred că vă spun lucruri noi.
    Și trebuie să fim cu adevărat conștienți.

    Apreciază

  5. Felix said, on aprilie 20, 2024 at 4:17 pm

    Sfantul Ioan Gura de Aur:

    Pentru care pricină, dar, la sfîrşitul lumii sînt mari şi multe nenorocirile?

    Unii spun că şi creaţia se va îmbolnăvi şi va ajunge neputincioasă; după cum trupul, cînd îmbătrîneşte, atrage asupra lui multe boale, tot aşa şi creaţia, îmbătrînind, atrage asupra ei multe nenorociri.

    Se ştie, însă, că trupul îmbătrîneşte potrivit slăbiciunii şi legii firii, pe cînd ciuma, războaiele şi cutremurele nu vin din pricina îmbătrînirii firii şi nici nu vin peste creaţie bolile acestea, pentru că îmbătrînesc creaturile creaţiei — că a spus Domnul: «foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri» — ci pentru că gîndirea oamenilor se va strica; toate aceste nenorociri sînt pedepse pentru păcate, sînt leacuri pentru bolile oamenilor.

    Că atunci se vor înmulţi bolile omeneşti.

    — Dar pentru ce se vor înmulţi atunci ?

    — După părerea mea, pentru că cei vinovaţi vor ajunge şi mai trîndavi, pentru că Judecata de Apoi întîrzie, pentru că este amînată luarea socotelii, pentru că încă n-a venit Judecătorul.

    Ceea ce a spus Hristos şi despre sluga cea rea, că din pricina asta a ajuns mai trîndav.

    «Stăpînul meu întîrzie» a zis sluga aceea ; şi a început să bată pe celelalte slugi şi a risipit averea stăpînului său.

    De aceea şi Hristos, cînd au venit ucenicii Lui şi au voit să cunoască ziua sfîrşitului lumii, nu le-a spus, pentru ca prin necunoaşterea celor viitoare să ne facă să fim necontenit pregătiţi, pentru ca fiecare din noi să fie mai sîrguincios, aşteptînd totdeauna sfîrşitul, cu nădejdea venirii lui Hristos.

    De aceea cineva ne îndeamnă, zicînd:

    «Nu întîrzia a te întoarce la Domnul şi nu amîna din zi în zi, ca nu cumva să fii zdrobit tot amînînd».

    Necunoscut este sfîrşitul; şi pentru asta este necunoscut, ca totdeauna să fii sîrguitor.

    De aceea, ca un fur noaptea, aşa vine ziua Domnului.

    Nu ca să ne prade, ci ca să ne facă mai vigilenţi.

    Că cel care se gîndeşte că are să vină hoţul stă treaz, aprinde lumina şi veghează mereu.

    Tot aşa şi noi, aprinzînd lumina credinţei şi a unei drepte vieţuiri, să ţinem aprinse luminile noastre într-o continuă priveghere.

    Şi pentru că nu ştim cînd vine Mirele, trebuie să fim mereu pregătiţi, ca atunci cînd va veni să ne găsească treji.

    OMILIE LA CUVÂNTUL APOSTOLULUI ASUPRA ZILELOR DE PE URMĂ
    de Sfântul Ioan Gură de Aur,Traducere de Pr. D. FECIORU, Din Revista „Glasul Bisericii”,

    9-12/1983

    Apreciază

  6. Felix said, on aprilie 20, 2024 at 6:23 pm

    Cea de-a 4-a Adunare Globală a Forumului Creștin Global a avut loc în perioada 16-19 aprilie 2024, în Accra, Ghana, sub tema 

    „Pentru ca să cunoască lumea”

    (Ioan 17:23). 

    Evenimentul a fost găzduit la Biserica Accra Ridge, un centru creștin inter-denominațional. 

    Peste 240 de participanți din 60 de țări diferite s-au reunit pe parcursul a patru zile, reprezentând o gamă largă de tradiții creștine, inclusiv confesiuni ortodoxe, catolice, protestante, evanghelice, penticostale, independente și organizații ecumenice internaționale. 

    Această diversitate a arătat amploarea și bogăția familiei creștine.

    Programul a cuprins închinare comună, studii biblice, reflecții teologice în plenare și discuții de grup, toate menite să exploreze modul în care să dăm mărturie colectivă despre Hristos în lumea de astăzi. 

    În conformitate cu tradiția GCF, s-a pus un accent deosebit pe împărtășirea istoriilor de credință personale și ecleziale în cadrul grupurilor internaționale și interconfesionale.

     Printr-o serie de teme zilnice, participanții au aprofundat ce înseamnă pentru creștinii din întreaga lume să fie „Una în Dumnezeu”, „Uniți în umanitate”, „Vindecați prin Hristos” și „Trimiși de Dumnezeu”. 

    Ca parte a programului, participanții au vizitat, de asemenea, Castelul Cape Coast, unul dintre „castelele de sclavi” ridicate pe Coasta de Aur a Africii de Vest (acum Ghana) de către comercianții europeni. 

    În timpul unei ceremonii de plângere și reconciliere care a avut loc la Catedrala Metodistă din oraș, participanții au recunoscut complicitatea multor „biserici” în păcatul comerțului cu sclavi și au căutat iertare și reconciliere.

    Peste 20 de catolici, inclusiv laici, clerici „hirotoniți” și membri ai diferitelor comunități religioase și mișcări catolice de pe diferite continente, au participat la adunare și s-au implicat activ în diferite aspecte ale programului. 

    Arhiepiscopul Flavio Pace, secretar al Dicasterului pentru Promovarea Unității Creștinilor, a salutat participanții și a subliniat importanța GCF în promovarea unui spirit ecumenic în rândul tuturor familiilor creștine. 

    Recunoscând celebrarea celei de-a 25-a aniversări, el a lăudat GCF pentru furnizarea unui „spațiu deschis” în care creștinii din diverse tradiții se pot întâlni periodic pentru a cultiva respectul reciproc, pentru a împărtăși povești de credință personale și ecleziale, pentru a aborda provocări și aspirații comune și pentru a explora modalități inovatoare de promovare a unității creștine în mijlocul schimbărilor semnificative din creștinismul global.

    Membrii delegației oficiale a DPCU au inclus: (în ordine alfabetică): – 

    Reverendul Mahe Chammas, Secretar Nunțiatura (Ghana) – 

    Reverendul Andrzej Choromanski, 

    Dicasterul pentru Promovarea Unității Creștinilor (Vatican/Polonia) 

    – Reverendul Părinte Miguel Desjardins, CCN, Serviciul Național pentru Unitatea Creștinilor 

    Conferința Episcopilor din Franța – Stella Marilene 

    Nishimbwe,  Mișcarea Focolarelor (Burundi) – Sora Sandrine Nourry,

     Comunitatea Chemin Neuf (Belgia) 

    Arhiepiscopul Flavio Pace, secretar al Dicasterului pentru Promovarea Unității Creștinilor (Vatican)

    – Reverendul Jean Germain 

    Rajoelison, SECAM (Ghana) 

    – Dna Katherine Shirk Katherine Lynn, 

    Șef de Studii, Institutul Superior de Studii Ecumenice (Franța) – Episcopul Andrzej Siemieniewski (Legnica, Polonia)

     – Dl Nathan Smith, Director al Ecumenismului, 

    Glenmary Home Missioners (SUA) – Monseniorul Juan Usma Gómez, Dicasterul pentru Promovarea Unității Creștinilor (Vatican/Columbia) 

    – Pr. Dr. Rouphael Zgheib, Director Național al Operelor Misionare Pontificale din Liban (Liban)

     Ultima Adunare Globală cu participare catolică a avut loc la Bogota, Columbia, în 2018.

    2024 04 19 Global Christian Forum

    http://www.christianunity.va/content/unitacristiani/en/news/2024/2024-04-19-forum-chretien-mondial.html

    Parintele Athanasie Mytilineos:

    (…)

    Planul este ca să aibă loc – la câțiva ani după sinodul pan ortodox (Creta 2016 n.n.) – unirea „bisericilor”.

    Adică să se unească Ortodoxia, romano-catolicismul și protestantismul. 

    Aceasta este prima fază din plan. 

    Dar știm oare că în comunitățile eretice (la protestanți și la romano catolici) nu există har valid în Taine – deci nu există mântuire? 

    Sau mai precis: la protestanți și romano catolici nu există nici măcar seva și harul mântuitor al Bisericii, nu există Taina Preoției. Și întrucât nu există Preoție, nu există Biserică la protestanți și romano catolici…

    Spune-mi ce fel de mântuire putem avea sub cupola sau uniunea unor astfel de confesiuni de credință denaturată, anemică? 

    Este posibil vreodată să avem mântuire în erezie?

    Dar răul nu se oprește aici. Mai urmează încă o fază. 

    Este faza de unificare a creștinismului adică a acestora trei – ortodoxie, romano-catolicism și protestantism – cu celelalte religii: budhiste, mahomedane și mozaice (evreii). 

    Toate acestea au fost deja puse în plan ca să fie îndeplinite. 

    Adică, exact ca atunci când vrem să facem o reprezentație teatrală, se face mai întâi o repetiție generală. 

    Toate aceste întâlniri care au loc ici și colo și care din păcate sunt și cu participare ortodoxă, fie în Europa, fie dar în America, alcătuiesc repetiția generală, pentru a vedea cum merg lucrurile. 

    Deci ultimul pas este acesta: unirea tuturor religiilor.

    Dar vă întreb: 

    Atunci de ce trebuie să mai fiu creștin ortodox? 

    Ce se întâmplă dacă spunem că creștinismul mântuiește și nicio altă confesiune nu ne mântuiește?

     Că doar Ortodoxia mântuiește și nicio confensiune nu ne poate oferi mântuirea? 

    Înseamnă, că de fapt pentru episcopi criteriul nu mai este mântuirea! 

    Care va fi criteriul atunci? 

    Criteriul va fi altul… să spunem politic, să presupunem că va fi criteriul social. 

    Pentru că, nu uitați, liderii politici moderni din întreaga lume nu văd religia ca pe un element de satisfacere a nevoii de pocăință și mântuire a omului – și acest lucru nu este doar în creștinism, este valabil și în celelalte țări care au alte religii – ci ca un element care poate manipula mulțimea. 

    Liderii politici gândesc religia doar ca să spele pe creier oamenii. 

    Deci, dacă sunt satisfăcuți cu manipularea oamenilor, nu le mai pasă de fenomenul pe care îl numim noi mântuire. 

    Sunt complet indiferenți.

     Dar vor să realizeze altceva: așa-numita pace mondială și așa-numita iubire mondială.

     De aceea, un mesaj a fost trimis pe bună dreptate de Mitropolitul Florinei (Augustin Kantiotis) 

    „Da! Vă iubesc în adevăr”. 

    Și aceasta este o frază a Evanghelistului Ioan, Apostol prin excelență al iubirii.

     Evanghelistul nu omite să puncteze despre subiectul iubirii. (3 Ioan 1:15)

    Odată am ținut un discurs la sărbătoarea Sfântului Ioan Teologul și am arătat:

    – Dați-mi voie să reiterez cuvântul – cât de „greu”, (profund) a fost Apostolul Ioan.

    Sau dacă vreti să pun cuvântul între ghilimele „dur”. Dar cum, asa a fost Apostolul iubirii? 

    Cel care a căzut la pieptul lui Iisus? Da! 

    Așa a fost!
    Citiți epistolele sale pentru a vă convinge! 

    Ca să nu spun acel lucru dur pe care l-a spus despre colegul său Iuda: „De ce – spune Ioan – a făcut Iuda asta?

    „Pentru că deținea punga, visteria și era hoț!” Ați auzit? Era un hoț Iuda! Vă parafrazez:

    „Nu mărturisește celălalt adevărul? Nu-i vei spune bună dimineața! Nu-l vei primi în casa ta!” (2 Ioan 10:13)

    Deci după cum vedeti dragostea nu este euforie, nu este romantism edulcorat, ieftin și superficial.

     Iubirea trebuie să fie în adevăr! 

    Te voi iubi dacă ești în Adevăr, dacă ești ortodox. 

    Dacă nu ești, te voi iubi în sensul că doresc ca și tu să te mântuiești!

     Dar în acest caz nu voi avea comuniune euharistică cu tine.

     Pentru că dacă pierd criteriul ortodoxiei care este mântuirea, atunci ce facem, unde ajungem?

    Conducătorii Bisericii noastre au fost învinși de ecumenism și masonerie! 

    O voi mai spune încă o dată: ei sunt interesați de elementul social. 

    Episcopii spun: „Vom avea pace în societate, în lume. 

    Ca să nu mai avem războaie.

     Deci vom avea dragoste. 

    „Și ne oprim doar la asta? Spuneți-mi: Când a apărut o erezie mai mare decât ecumenismul? Care este menirea acestei panerezii – potrivit Părintelui Justin Popovici – a ecumenismului?

     Prin urmare menirea este zadarnică căci a coborât creștinismul la nivelul socialismului! Acest lucru nu este ceva nou. 

    Și aici, în Grecia, acest element a fost implantat și este deja rulat de parohii! Și ce să vezi …

    Ce să vă mai spun? 

    Permiteți-mi să vă spun că predicarea creștinului de astăzi are un caracter social…

    Permiteți-mi să vă spun despre catehismul copiilor, care este un catehism ieftin, în principal redus la divertisment și la subiectul lecției care va fi predată teoretic! 

    Dar acest catehism în cele din urmă, nu va salva, nu va transforma și remodela copilul.

    Deci decadența a început mai demult! Vă povesteam acum 2-3 ani, cum s-a importat acest curent din America de Sud și, de fapt, oamenii, romano-catolicii s-au dezvoltat în așa fel, în sfera creștinismului, la un nivel social și nimic altceva!

    Să ne trezim deci! 

    Creștinismul este mântuire! 

    Dacă corectează societatea, acestea sunt doar rezultate secundare.

    Elementul principal este mântuirea.

    Acest lucru, însă, nu mai este propovăduit astăzi.

    Extras din a 162- a cuvântare din cartea Noului Testament: Faptele Apostolilor.

    Apreciază

  7. Bill said, on aprilie 21, 2024 at 5:07 am

    Mai rapid decât se aștepta: introducerea euro digital în modul turbo

    BIS (Bank of International Settlements) propune ID-ul digital, „Finternet” alimentat de CBDC ca suport de bază al noului sistem financiar  BIS Proposes Digital ID, CBDC-Powered ‘Finternet’ as Backbone of New Financial System

    A deep dive into Pfizer’s murky history reveals they partnered with an Israeli to develop programmable nanorobots to be injected into people to alter their DNA, issue them with an IP address, and connect them to the internet. O investigație adâncă în istoria întunecată a companiei Pfizer arată că aceasta a încheiat un parteneriat cu un israelian pentru a dezvolta nanoroboți programabili care să fie injectați în oameni pentru a le modifica ADN-ul, pentru a le furniza o adresă IP și pentru a-i conecta la internet.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.