SACCSIV – blog ortodox

Președintele unei companii belgiene de asigurări de sănătate promovează eutanasia ca soluție la îmbătrânirea populației, descriind persoanele în vârstă ca fiind un munte de carne care începe să pută

Posted in EUTANASIE by saccsiv on aprilie 16, 2024

Life Site News: President of Belgian health insurance company promotes euthanasia as solution for aging population

Președintele unei companii belgiene de asigurări de sănătate promovează eutanasia ca soluție la îmbătrânirea populației

Luc Van Gorp, președintele celui mai mare fond de asigurări de sănătate belgian, Christian Mutuality (Mutualitatea Creștină), a insistat asupra sinuciderii persoanelor în vârstă care sunt ‘obosite de viață’ și a descris în mod șocant persoanele în vârstă ca fiind un ‘munte de carne’ care ‘începe să pută’.

De Andreas Wailzer, 12 Aprilie 2024, LifeSiteNews

Luc Van Gorp

(LifeSiteNews) – Președintele celui mai mare fond de sănătate din Belgia a promovat eutanasia ca soluție la problema îmbătrânirii populației țării.

Luc Van Gorp, șeful Mutualității Creștine (CM), a subliniat că numărul persoanelor de peste 80 de ani din Belgia se va dubla, ajungând undeva la 1,2 milioane până în anul 2050, punând o mare presiune financiară asupra sistemului de sănătate și a companiilor de asigurări.

Potrivit De Specialist, Van Gorp a declarat că problema nu poate fi rezolvată cu mai mulți bani și a cerut ‘o abordare radical diferită’.

Medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății fac acum tot posibilul pentru a-i face pe toți să trăiască mai mult, dar în ce scop? A trăi mai mult nu este un scop în sine, nu-i așa? Trebuie să fie vorba în primul rând de întrebarea: cât de mult pot trăi având o calitate ridicată [a vieții].”

Cum rămâne cu categoria de persoane în vârstă care beneficiază de îngrijire maximă, dar care totuși nu au o calitate a vieții pe care și-o doresc? Această întrebare este pusă mult prea puțin”, a declarat acesta.

Van Gorp a declarat că, pe lângă actuala lege a eutanasiei, ‘ar trebui să existe și o formă mai blândă pentru persoanele care simt că viața lor s-a încheiat’, adăugând că ‘mulți oameni în vârstă sunt obosiți de viață’.

În loc să numească acest proces sinucidere, care are conotații negative, el ‘mai degrabă l-ar numi: redarea vieții’.

Știu că este un subiect delicat, dar chiar trebuie să îndrăznim să discutăm despre asta.”

Van Gorp a mai afirmat că cheltuielile cu îngrijirea oamenilor – ființe umane ale căror vieți au o valoare intrinsecă, dată de Dumnezeu, indiferent de orice suferință – spre sfârșitul vieții lor ar putea să nu merite, citând ‘medicamentele costisitoare’ pentru bolnavii de cancer.

Într-o remarcă elocventă, executivul a folosit metafora unui „munte de carne” care începe să pută, pentru a descrie cetățenii în vârstă.

Uneori compar persoanele îmbătrânite cu un munte de carne”, a spus el.

Acel munte ajunge mai întâi în sistemul de sănătate. Medicii și spitalele ajung să lucreze cu el și fac bani buni din asta. Dar, de îndată ce acea carne începe să pută, aceștia o trec la îngrijirea persoanelor în vârstă. Dar îmbătrânirea nu este doar responsabilitatea oamenilor care lucrează în domeniul îngrijirii vârstnicilor.”

În timp ce mai mulți politicieni de stânga și liberali simpatizează cu ideile lui Van Gorp, potrivit VRT NWS, liderul creștin-democrat Sammy Mahdi s-a opus planurilor, spunând:

Dacă cineva ajunge obosit de viață și simte că stă în calea cuiva și nu mai primește vizitatori, atunci noi am eșuat ca societate.”

Van Gorp și-a reiterat ideile într-un interviu acordat ziarului DeMorgen, în care a declarat:

Cererea de îngrijire va crește în următorii ani. Dacă vom continua să procedăm așa cum o facem astăzi, vom avea parte de un colaps total în materie de îngrijire. Putem preveni acest lucru doar dacă alegem o abordare radical diferită, de la o societate sănătoasă care pune pe primul loc calitatea vieții în locul cantității.”

Numeroși furnizori de servicii medicale au indicat de mult timp că nu se poate continua în acest fel”, a mai spus acesta.

Pur și simplu nu mai există suficiente mâini profesioniste pentru a oferi toate îngrijirile. Iar ca societate, creăm prea puțin spațiu pentru a avea grijă de cei care ne sunt cei mai dragi.”

În anul 2002, Belgia a fost a doua țară de după cel de-al Doilea Război Mondial care a legalizat eutanasia. În 2014, a devenit prima țară care a abolit restricția de vârstă privind eutanasia. În prezent, aceasta permite eutanasia pentru minorii care suferă de o boală presupus ‘terminală’, care se presupune că sunt aproape de moarte sau care suferă de dureri cronice și care au consimțământul părinților și al medicilor.

În 2018, un raport guvernamental a dezvăluit că trei minori au primit injecții letale între anii 2016 și 2017.

Numărul de cazuri de eutanasie legală anuală a fost în continuă creștere de la legalizarea acesteia în anul 2002, ajungând la aproape 3.000 de cazuri în anul 2022.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on aprilie 16, 2024 at 10:23 pm

    De ce nu începe cu el? Sau e doar pentru fraieri săraci?

    Apreciază

    • Rodoal said, on aprilie 17, 2024 at 9:37 pm

      poate si-a eutanasiat si parintii?..

      Dumnezeu sa-l ierte ca nu stie ce vorbeste…..

      Apreciază

  2. geo said, on aprilie 17, 2024 at 8:12 am

    https://www.cotidianul.ro/regimentele-graniceresti-romanesti-din-transilvania/

    https://www.bursa.ro/costuri-tot-mai-mari-si-fiabilitate-tot-mai-scazuta-pentru-avioanele-f-35-87983254

    https://www.bursa.ro/razboiul-ca-marfa-01093250

    https://www.bursa.ro/premierul-ceh-20-de-tari-vor-cumpara-500000-de-obuze-pentru-ucraina-87393259

    https://www.bursa.ro/bloomberg-moscova-ii-depaseste-pe-aliatii-ucrainei-in-cursa-pentru-munitie-80782254

    https://www.bursa.ro/cnn-rusia-produce-de-trei-ori-mai-multe-obuze-decat-sua-si-europa-24190251

    https://www.national.ro/social/anre-se-spala-pe-maini-plangerile-populatiei-ingropate-la-furnizorii-de-energie-si-gaze-825829.html/

    https://www.bursa.ro/comisia-europeana-cauta-cai-de-eludare-a-tratatelor-europene-pentru-achizitiile-de-armament-24212256

    https://www.cotidianul.ro/razboi-pentru-ucraina-dar-si-pentru-banii-publici/

    https://www.bursa.ro/politia-din-canada-avertizeaza-ca-populatia-saracita-se-poate-revolta-in-urmatorii-ani-63981258

    https://www.cotidianul.ro/militarizarea-corporatiilor/

    https://www.national.ro/social/bancile-spulberate-de-curtea-constitutionala-creditele-ipotecare-pot-fi-anulate-825807.html/

    https://www.national.ro/social/lege-cu-dedicatie-afacerea-repartitoarelor-de-caldura-pregatita-pentru-firmele-straine-825802.html/

    https://www.bursa.ro/nici-america-nu-isi-permite-infrastructura-pentru-adoptarea-automobilelor-electrice-23033256

    https://www.bursa.ro/investitorul-david-beckham-da-vina-pe-guvern-pentru-esecul-camioanelor-electrice-47161252

    https://www.bursa.ro/inchizitorii-verzi-de-la-bce-pregatesc-reeducarea-necredinciosilor-80959159

    https://www.bursa.ro/reuters-statele-unite-cauta-o-solutie-diplomatica-in-yemen-81682254

    https://www.bursa.ro/datoria-globala-a-atins-un-nou-record-eficienta-economica-a-datoriei-este-tot-mai-scazuta-29849156

    Apreciază

  3. gabi_vlad2005@yahoo.com said, on aprilie 17, 2024 at 9:26 pm

    De la posibilitate (legala) la obligativitate (legala) e doar pasul ce poate fi facut de orice partid parlamentar corupt sau dictator nebun. Vezi vaxul – pe care se chinuie de ani intregi sa-l faca obligatoriu si aproape ca au reusit.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.