SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu doreste ca în 2025 data comună a sărbătoririi Pastelui de catre catolici si ortodocși să nu fie doar o „coincidență”, ci să devină ocazia de a stabili sărbătorirea reunificarii catolicilor cu ortodocsii

Posted in ECUMENISM, Patriarhul BARTOLOMEU by saccsiv on aprilie 1, 2024

Comentariul fratelui Felix postat la Parchetul European investighează mesajele dintre von der Leyen și șeful Pfizer. Ancheta, preluată de la procurorii belgieni

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu clameaza necesitatea restabilirii  sarbatoririi  Paștelui comun între ortodocși și catolici

„Este scandalos să sărbătorim separat evenimentul unic al unicei Învieri a Unicului Domn!”, au fost cuvintele Patriarhului Ecumenic Bartolomeu în discursul său de ieri (31/3), după încheierea Sfintei Liturghii, referindu-se la necesitatea unei celebrări comune a Paștelui pentru creștinii din  Răsărit și Apus.

Patriarhul Ecumenic  doreste ca anul viitor data comună a sărbătoririi Pastelui de catre catolici si ortodocși să nu fie doar o „coincidență”, ci să devină ocazia de a stabili sărbătorirea reunificarii  a catolicilor cu ortodocsii.

De asemenea, s-a referit la aniversarea a 1700  în  anul 2025, de la convocarea Sinodului I Ecumenic de la Niceea, care a abordat problema reglementării perioadei de celebrare a Paștelui.

El spune că este optimist, deoarece crede că există un teren fertil pentru ca acest lucru să fie decis, în timp ce situatia contrara, și anume sărbătorirea Pastelui fiecare separat, este un „scandal”, așa cum a spus în mod caracteristic

„Suntem optimiști, deoarece există bunăvoință și voință de ambele părți pentru a face acest lucru.

Pentru că, într-adevăr, este scandalos să comemorăm separat evenimentul unic al unicei Învieri a unicului Domn!”

Și ne rugăm Domnului Slavei ca celebrarea comună a Paștelui pe care o vom avea anul viitor să nu fie doar o coincidență fericită, o coincidență aleatorie, ci începutul stabilirii unei date comune pentru celebrarea an de an de către creștinismul răsăritean și occidental!

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Επαναφέρει την ανάγκη για κοινό Πάσχα Ορθόδοξων – Καθολικών

https://www.protothema.gr/greece/article/1482960/oikoumenikos-patriarhis-vartholomaios-epanaferei-tin-anagi-gia-koino-pasha-orthodoxon-katholiko

 

Comentariu saccsiv:

In 2014, la întoarcerea din Ierusalim, unde s-a întâlnit cu Papa Francisc la Sfântul Mormânt, Patriarhul ecumenic Bartolomeu de Constantinopol a dezvăluit o întâlnire importantă pentru unitatea dintre catolici şi ortodocşi, o reuniune la Niceea în 2025:

ANTIHRISTICA – Au hotarat, pentru UNITATEA dintre catolici si ortodocsi, o REUNIUNE LA NICEEA in 2025

In 2016 are loc Sinodul din Creta…

Cititi va rog si:

Din nou despre introducerea datei comune de Pasti pentru ortodocsi si catolici, incepand cu 2025

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marian13mp13 said, on aprilie 1, 2024 at 8:37 pm

    Tipic ecumenisto-ereticus. Sarbatorirea impreuna (cica in numele dragostei) este mai importanta decat lepadarea de satana. Cam ca atunci cand, din cauza postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, s-a scurtat saptamana Praznicului Imparatesc al Cincizecimii. Sluga devine mai importanta ca Stapanul. Adica sa sarbatorim impreuna desi ne inchinam la stapani diferiti. Unii accepta sa le fie luata nu numai haina ci si camasa iar ceilalti traiesc numai din jefuiri, cuceriri, coruptie etc. Cand tarile ortodoxe au acceptat calendarul gregorian pentru viata cotidiana, au acceptat, de fapt, piciorul bagat in usa intredeschisa. Pe drept vorbind, matematic, ar trebui ca ortodoxia dar si Israelul sa faca calculul pe varianta gregoriana. Insa taina nu are nimic a face cu matematica sau astrologia. Nu in acestea sta mantuirea si rezidirea lui Adam. Nu intamplator, Bunul Dumnezeu, care pe toate le-a facut foarte bune, a facut si acest fel de curgere a timpului. Caci El stia ca seductia celor 30 de arginti va triumfa in neamurile fariseice care vor duce iscodirea si ispitirea creatiei la cel mai inalt grad posibil. Nu omul a fost facut pentru zile ci zilele si intreaga creatia, pentru om. Vestul sa se lepede de satana si apoi vor avea surpriza ca vom fi una si aceeasi turma, nu uniti de niste conducatori vremelnici ci de Duhul Care Sfinteste Toate. Astia, desi se dau mari intelepti, cam pun caruta inaintea boilor. Si, ca o concluzie, unirea se va face, insa numai pentru a putea merge impreuna la Ierusalim la inscaunarea noului mesia … Daca nici macar atata nu a inteles sau nu recunoaste Bartolomeu … atunci nu a inteles nimic din Crestinism.

    Apreciat de 1 persoană

    • Felix said, on aprilie 1, 2024 at 9:42 pm

      Sfantul Iustin Popovici:

      Sfantul Grigorie Palama, ne aduce Buna Vestire Apostolica:

      „Pacatul ne desparte, fara indoiala, de Trupul Bisericii, si numai pocainta ne impaca cu Biserica; Iar păcatele împotriva Adevărului Bisericii sunt grave pentru toți. Chiar și episcopii eparhiilor, învățătorii autorizați ai adevărului, nu sunt scutiti de acest canon: dacă rămân credincioși Tradiției Duhului Sfant și lucrează în armonie cu întreaga invatura de credinta a Bisericii Ortodoxe si dacă marturisesc credinta ortodoxa nestirbita în eparhiile lor, atunci ei raman în Adevăr. Dar dacă episcopii se abat de la marturisirea credintei Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, se lipsesc nu numai de harul arhieriei, ci de însăși calitatea de creștini (se lipsesc de harul de la Botez), iar anatemele lor nu au nicio valoare”.
        Nu numai episcopii, ci chiar Biserici locale ortodoxe in întregime pot cadea de la Adevăr, astfel încât Confesiunea Franco-Latină (Romano-Catolicismul) nu s-a întors încă prin pocainta la Ortodoxie.
      Biserica, Stâlpul și Temelia Adevărului, nu este mai puțin statornică și fermă, bazându-se temeinic pe cei care marturisesc adevărul dogmatic ortodox – numai acestia au partasie la harul din Trupul Bisericii Sobornicesti Ortodoxe.

      Toți cei partasi in Trupul Bisericii Sobornicesti marturisesc Adevărul lui Hristos, iar cei care au abandonat adevărul marturisirii de credinta ortodoxa s-au taiat, prin urmare, din Trupul Bisericii Sobornicesti.
      Minunea infailibilității Bisericii se realizează doar în comuniune de credinta ortodoxa cu Trupul întregii Biserici Sobornicesti.
      Aceasta înseamnă că infailibilitatea Bisericii rămâne, în cele din urmă, privilegiul exclusiv al lui Hristos, dreptul lui Hristos, Capul Bisericii, care le dă oamenilor darurile Duhului Sfant — în special harul arhieriei apostolice — de care toți pot fi nevrednici, insa continua să trăiască și să se manifeste în Trupul Bisericii ca un întreg sobornicesc daca marturises nestirbit credinta ortodoxa.
      Biserica, Trupul lui Hristos, îmbrățișează în egală măsură îngerii și oamenii curatiți prin pocainta din toate timpurile.
      Noi, cei din lumea pământească, știm, de la Dumnezeul-Om: Adevărul este Dumnezeul-Om Hristos.
      Adevărul este Dumnezeu Cuvantul întrupat; Adevarul este Trupul Dumnezeului-Om Hristos = Biserica. Această veste bună a fost vestită de Dumnezeul Atotputernic și Însuși Domnul Hristos și s-a arătat împlinita în lumea pământească, care se îneacă în marea fără țărm a minciunilor:
      „Eu sunt Adevărul”.
      Și acesta este Adevărul, care este singura cale spre viața veșnică și viața veșnică însăși, cu toate lucrurile sfinte și frumusețea divină, la care ochiul omului nu a privit, și urechea nu a auzit, și inima omului nu a ajuns.
      Tot ceea ce este Dumnezeul-Om este infinit și nelimitat din toate punctele de vedere.
      Iar Dumnezeul-Om – Adevărul eliberează ființa umană de toate limitările ucigașe.
      Acestea sunt păcatul, moartea și diavolul.
      Acestea se străduiesc cu toată puterea lor să limiteze infinitatea asemănătoare lui Dumnezeu a omului și nelimitativitate dorului de Dumnezeu, să slăbească, să abata, să captureze, să paralizeze, să distrugă, să reducă pe om la stadiul de non-ființă și astfel să-l arunce pe om în iadul lor teribil care luptă cu Dumnezeu, în care nu există sfârșit nici in chinuri, nici in orori, nici in hule, nici in răutate.
      Eliberarea de acestea cum o dobandim?
      Numai prin Domnul Hristos și prin libertatea Dumnezeului-Om care este in Hristos.
      El a spus:
      „Și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.”
      De cine ne elibereaza? — de păcat, de moarte și de diavol.
      Într-adevăr, Domnul Hristos Atotmilostiv a eliberat neamul omenesc de aceste trei cumplite lucruri antihristice: păcatul, moartea și diavolul.
      Și eliberează în mod constant pe oricine dorește.
      De aici vestea bună a Sfântului Apostol și porunca:
      „Stați în libertatea cu care Hristos ne-a eliberat și nu vă mai lăsați prinși din nou în jugul sclaviei”.
      Și acest lucru este posibil pentru oricine crede.
      Potrivit promisiunii Atotmilostivului Milosard și a Atotcuprinzătorului: „Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede”.

      Dogmatika Pravoslavne Crkve – Tom III (drugi deo) – Strana 40 – Svetosavlje
      https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-2/40/

      Parintele Serafim Rose:

      Vremurile noastre se aseamănă mult celor ale Sfantului Marcu al Efesului, din secolul al XV‑lea, când se părea că Biserica era pe punctul de a fi dizolvată în necuvioasa Unire cu Latinii.
      Cu mult mai rele şi primejdioase sunt vremurile noastre, decât acelea; căci atunci Unirea a fost un act impus cu forţa, din exterior, pe când acum ortodocşii au fost pregătiţi vreme îndelungată pentru apropiata contopire „ecumenică” a tuturor „bisericilor” şi religiilor, după decenii de relaxare, indiferenţă, duh lumesc şi îngăduinţă în minciuna pierzătoare cum că „nimic nu ne desparte cu adevărat” de toţi ceilalţi care îşi spun creştini.
      Biserica Ortodoxă a supravieţuit falsei Uniri de la Florenţa, şi chiar a cunoscut, după aceasta, o perioadă de prosperitate în exterior şi de înflorire duhovnicească înlăuntrul ei; dar acum după o eventuala noua falsă Unire, ce se urmăreşte acum, cu un elan sporit, va mai dăinui Ortodoxia în afara catacombelor şi a pustiei ???
      Poate, într-adevăr, este deja prea târziu a împiedica (efectele) „Cel de-al Optulea Sinod Ecumenic” (sinodul din Creta din anul 2016) renovaţionist şi Unirea „ecumenică” ce zace în spatele lui; dar poate una sau mai multe Biserici locale ortodoxe ar mai putea fi convinse să păşească îndărăt de la calea aceasta dezastruoasă, ce va duce la lichidarea totală (taierea din Trupul lui Hristos) a acelor jurisdicţii ce vor urma până la capăt unirea cu romano-catolicii…(uniformizarea calendarului pascal, pomenirea papei la liturghie fara a modifica dogmele, ceea ce ne plaseaza sub osanda anatematizarii conform Sfantului Maxim Marturisitorul si impartasirea euharistica in comun cu romano-catolicii, contrara Duhului Sfant care ne agraieste prin canoanele Sinoadelor Ecumenice)
      In sine, aceasta unire nu va fi chiar un eveniment spectaculos: MARE PARTE DINTRE ORTODOCSI au devenit atat de inconstienti fata de credinta lor ortodoxa, atat de indiferenti fata de ortodoxie, incat nu vor ezita sa primeasca „Impartasania” intr-un crez catolic.
      Compromisul crestin in cugetare, in cuvant si negrija a deschis intr-adevar calea catre triumful fortelor absurdului, ale Satanei, ale Antihristului.
      Epoca actuala a absurdului este dreapta rasplata a crestinilor care au renuntat sa mai fie crestini: a avut loc o tradare a lui Hristos intemeiata pe un acord cu duhul acestei lumi.
      Este o consecinta inevitabila atunci cand politica bisericeasca este calauzita de catre logica lumeasca si nu de catre cugetul lui Hristos.

      Apreciat de 2 persoane

  2. Nicusor said, on aprilie 1, 2024 at 9:52 pm

    Sa nu ii uitam nici pe ei. Martiri ai neamului Romanesc. Vesnica lor pomenire. Dumnezeu sa ii ierte!

    https://www.cotidianul.ro/pacaleala-ruseasca-masacrul-din-ziua-de-paste-de-la-fantana-alba/

    Apreciază

  3. dante said, on aprilie 1, 2024 at 9:53 pm

    Hai sictir!

    Apreciază

  4. Dan said, on aprilie 1, 2024 at 10:26 pm

    Partriarhul Ecumenist/Ecumenic ar trebui să pună mâna pe carte:

    Există două curvii, una în credinţă şi cealaltă în trup. Cel ce este prins în părtăşie eretică, acesta este cel ce curveşte împotriva lui Dumnezeu.
    Sfântul Teodor Studitul (759 – 826)

    Există trei feluri de ateism: ateismul necredincioșilor, ateismul ereticilor care, crezând mincinos în Dumnezeu, nu cred în Dumnezeul cel adevărat și ateismul ortodocșilor care tac la vreme de prigoană.
    Sfântul Grigorie Palama (1296 – 1359)

    Aceia care au introdus aceste inovații și au divizat Biserica vor primi o pedeapsă mai mare decât cei care L-au răstignit pe Hristos.
    Sfântul Marcu Evghenicul (1392 – 144)

    Apreciază

    • gheorghe said, on aprilie 3, 2024 at 12:18 pm

      Duhovniceste: ” ateismul ortodocșilor care tac la vreme de prigoană”
      Lumeste: neparticipare la vot

      Apreciază

  5. mircea.v said, on aprilie 1, 2024 at 10:32 pm

    Era f clar (inca de la lansarea ideii la noi) ca se vor folosi de aceasta oportunitate, 2025, Paste la aceiasi data. In plus, bor, va face in 2025 primele canonizari ale celor ce au trecut prin puscariile comuniste, dar nu si care au fost membri ai Miscarii Legionare. Adica ii vor canoniza, dar nu pe adevaratii Sfinti ai Inchisorilor. Ei urmaresc prin asta sa atraga un val de simpatie din partea poporului, si in acelasi timp sa fie si un fel de ceata care sa mascheze lucrarea cu Pastile comun. Adica, aceste canonizari vor fi o diversiune. Nene, sant f tehnici. E din catergoria f fina, e si nu e adevarat, e bine da parca nu e bine… Daca spui ca nu e bine, au imediat motiv sa te contrazica, si unul real: au trecut prin puscarii. E lucru…

    Apreciază

  6. pamaio said, on aprilie 1, 2024 at 11:09 pm

    Apreciază

  7. Lica said, on aprilie 2, 2024 at 9:42 am

    Daca acest lucru – evident de prevazut si dedus – „surprinde” pe careva, inseamna ca acel careva e PROST.

    Apreciază

  8. scortisoara said, on aprilie 2, 2024 at 11:26 am

    Un scuipat in ochi ….

    Apreciază

  9. Max said, on aprilie 3, 2024 at 11:15 am

    Ultimele cuvinte ale Chir Bartolomeu vor fi : „Acesta este antihristul !!! „

    Apreciază

  10. gheorghe said, on aprilie 3, 2024 at 12:24 pm

    Parca nu stim cine e „parchetul european”, coada de topor basista Codruta Kovesii.

    Apreciază

  11. […] Patriarhul Ecumenic Bartolomeu doreste ca în 2025 data comună a sărbătoririi Pastelui de catre c… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.