SACCSIV – blog ortodox

Global Research: În Serbia trei ‘îngerași’ răpiți de stat așteaptă să fie vânduți în străinătate

Posted in ADOPTII, Norvegia, PROTECTIA COPILULUI, RUSIA, SERBIA by saccsiv on martie 24, 2024

Global Research: In Serbia, Three State-kidnapped “Little Angels” Wait to be Sold Abroad

În Serbia trei ‘îngerași’ răpiți de stat așteaptă să fie vânduți în străinătate

De Stephen Karganovic, 14 Martie 2024, Global Research

Ca și cum n-ar fi avut deja destule pe cap, sârbii sunt acum agitați din cauza unui scandal de răpire de copii care poartă peste tot amprentele oficialităților.

În afară de mamă, victimele sunt trei frați, în vârstă de 10, 6 și respectiv 3 ani.

Ceea ce face ca acest caz să fie și mai emoționant, este faptul că acești copii poartă numele angelice de Mihail, Rafael și Gabriel, primite de la mama lor care i-a crescut singură, Ana Mihaljica, care pe lângă slujba ei obișnuită este și studentă la teologie ortodoxă.

Autoritățile au acționat sub pretextul fals că mama acestor copii ar fi fost prea săracă pentru a se ocupa în mod corespunzător de nevoile odraslelor sale (în această privință sunt mulți ca ea în Serbia lumii a treia) și că un incendiu izbucnit accidental în apartamentul bunicului lor, când aceștia nici măcar nu erau fizic prezenți acolo, a pus în pericol siguranța copiilor ei. Astfel înarmate cu dovezi de netăgăduit ale abuzului parental, în noiembrie 2023 autoritățile au smuls literalmente copiii din brațele mamei lor devastate, Ana Mihaljica, și i-au dus în locații necunoscute.

Există temeri că planul ar fi acela de a oferi copiii spre adopție în străinătate, lucru pe care legea sârbă l-a facilitat foarte mult, la un preț cuprins între 30.000 și 50.000 de euro pentru fiecare copil scos la licitație, o schemă profitabilă și o sumă atractivă care, cu siguranță, îi face pe oficialii corupți să saliveze.

În mod ironic, agenția guvernamentală pe care mulți sârbi o consideră responsabilă pentru dezastrul care s-a abătut asupra familiei Mihaljica operează sub mandatul protejării drepturilor copiilor și al asigurării bunăstării acestora.

Aproape fiecare țară din Occidentul colectiv (sau ar trebui să spunem – ‘iluminat’?) are un astfel de organism care, în aproape fiecare caz cunoscut, a generat mai multă durere și traume decât orice aparență de bunăstare a copiilor sau a familiilor. Cercetătorii care au studiat îndeaproape această chestiune și, la fel de important, au urmărit și traseul banilor, susțin că Barnevernet, instituția norvegiană care a fost pionier în multe practici notorii în domeniul protecției copilului, are multe de răspuns în ceea ce privește abuzurile rezultate din internaționalizarea temutei sale metodologii de ‘protecție a copilului’.

‘Agenția sârbă de protecție a copilului’ este de fapt o franciză a Barnevernet, al cărei personal experimentat a fost contractat pentru a-și instrui colegii sârbi și pentru a scrie manualele operaționale de răpire a copiilor. Ceea ce se numește în mod eufemistic protecția copilului a fost impus, de fapt, ca o condiție esențială pentru integrarea europeană, ceea ce presupune ca ‘frații mai mici’ din Europa de Est să renunțe nu doar la activele economice, ci și la valorile culturale și la resursele lor umane.

Barnevernet în sine, mentorul norvegian al agenției copie sârbești organizate sub auspiciile sale, a fost sugerat în mod convingător, este de fapt un descendent liniar al unui grup nazist german, Lebensborn. Interesant este faptul că această din urmă organizație a desfășurat o operațiune majoră pe teritoriul Norvegiei ocupate în timpul războiului. În decursul ultimelor câteva decenii, familiile rusești care aspirau să se stabilească în Norvegia pentru a se bucura de binecuvântările sale idilice au descoperit, spre disperarea lor, că micuții lor sănătoși, luminoși și cu ochi albaștri erau țintele principale ale Gestapo-ului Barnevernet. Aceștia, ca și părinții de alte etnii, au fost în cele din urmă uimiți să descopere că în Norvegia, cel puțin în acest domeniu particular al relațiilor umane, ‘diversitatea’, deși este una dintre valorile centrale „universale” pe care Occidentul le predică cu insistență, nu se aplică. Practicile de creștere a copiilor și modelele de interacțiune familială care, în culturile lor native, au fost practicate cu succes timp de secole, după standardele Barnevernet constituie abuzuri asupra copiilor și infracțiuni penale care justifică destrămarea violentă a familiei. Multor părinți devastați, atât din Rusia cât și din alte medii culturale, trebuie să li se fi părut că unele trăsături esențiale ale moștenirii naziste continuă să își exercite influența odioasă, în ciuda trecerii timpului și fără a fi afectate de mimetismul ideologic exterior.

După mai multe incidente de profil înalt care au implicat confiscarea copiilor ruși de către agenția guvernamentală de protecție a copilului care acționează cu licența statului norvegian, guvernul rus a tras concluziile care se impun. Eforturile diplomatice pentru a asigura eliberarea copiilor sechestrați și reunificarea familiilor destrămate fiind fără rezultat, cetățenii ruși care intenționează să se stabilească sau chiar să călătorească în Norvegia sunt acum avertizați că acționează pe propriul risc dacă își cresc și își tratează copiii în stilul cu care au fost obișnuiți și care, în țara lor natală, de-a lungul secolelor, a dat rezultate satisfăcătoare. Pentru a adăuga un nivel suplimentar de protecție a copiilor ruși și pentru a recunoaște climatul moral nesănătos al societăților occidentale din care proveneau majoritatea părinților adoptivi, parlamentul rus a interzis cu totul majoritatea adopțiilor străine.

Cu toate acestea, quod licet Iovi, non licet bovi. Soluțiile eficiente de care dispune o superputere sunt excluse pentru statele clientelare neo-coloniale. Poporul Serbiei și al altor vasalii din Europa de Est nu poate decât să viseze să recurgă la contramăsuri de protecție pentru a-și proteja copiii, mediul înconjurător, zăcămintele minerale, teritoriul, memoria istorică, patrimoniul cultural sau orice altceva care le este drag și pe care stăpânii lor imperialiști au decis să și-l însușească cu colaborarea avidă și vicioasă a elitelor politice locale.

În consecință Serbia a fost transformată într-un paradis al adopțiilor de copii (în realitate, al traficului de minori), în care nu se pun întrebări și nu se spune nimic. Faptele și statisticile relevante sunt îngrozitoare. În 2014, în Serbia a fost adoptată o lege care facilitează adopțiile rapide de minori, dar aceasta se aplică doar străinilor. Ministerul Protecției Sociale a semnat acorduri cu șapte entități străine de adopție, toate din țările Occidentului colectiv, bineînțeles, autorizându-le să acționeze ca agenți exclusivi pentru plasarea minorilor sârbi la părinți adoptivi din străinătate. Procedura a fost simplificată la un „proces în 6 etape”, astfel încât clientul străin trebuie să facă o singură vizită în Serbia, iar în termen de douăzeci și una de zile copilul selectat îi este livrat lui, ei sau unui ‘zir’. Folosirea opțiunii pronumelui ‘woke’ pare a fi pe deplin adecvată, deoarece una dintre agențiile autorizate de guvernul sârb, în mod sinistru, se întâmplă să se numească Rainbow Kids Adoption and Child Welfare Advocacy (Asociația Curcubeul Copiilor pentru adopția și bunăstarea copilului). O detaliere suplimentară a acestui aspect pare inutilă. În conformitate cu acordul cu agențiile străine, autoritățile sârbe pot face cercetări cu privire la minor timp de numai cincisprezece zile după ce adopția este finalizată și copilul este dus în străinătate. Înainte de aceasta, se așteaptă ca părintele adoptiv să rămână în Serbia timp de trei săptămâni pentru a se supune unei verificări a antecedentelor și pentru a completa actele. Sunt suficiente trei săptămâni pentru a cunoaște caracterul și înclinațiile unui părinte adoptiv? Le pasă măcar oficialilor sârbi?

Cu o supraveghere atât de intensă, norocul copilului este că nu ajunge în ghearele traficanților, perverșilor sau mai rău.

În prezent în Serbia există aproximativ 6.000 de copii ‘adoptabili’, atât orfani, cât și minori separați cu forța de părinții lor naturali și de cei care se îngrijeau de ei, dintr-o mare varietate de motive false și arbitrare. Aproximativ opt sute de familii sârbe și-au manifestat interesul de a adopta, însă, având în vedere că, spre deosebire de străini, cele mai multe dintre acestea nu dispun de banii necesari pentru a acoperi ‘taxa de procesare’ foarte mare, se confruntă cu provocări birocratice interminabile, după care majoritatea renunță pur și simplu.

Între timp, fotografiile copiilor sârbi sunt prezentate pe site-urile agențiilor de adopție străine, la fel ca și cum ar fi vorba de vitele anunțate la un târg de animale sau de negri la licitațiile de sclavi din sudul antebelic. După ce abuzuri șocante au devenit publice în epoca post Ceaușescu, chiar și România s-a simțit obligată să își înăsprească cel puțin politicile de adopție în străinătate. Dar nu există niciun indiciu că cineva din Serbia este interesat să urmeze acest exemplu. Dimpotrivă, pe măsură ce piața românească devine mai strict reglementată, în Serbia prielnică adopțiilor, se așteaptă ca afacerile să prospere și să fie mai profitabile ca niciodată.

Confruntarea dintre Ana Mihaljica, o mamă sârbă chinuită, și concetățenii indignați din Novi Sad, care s-au alăturat cauzei sale, și filiala balcanică a Barnevernet, agenția locală de răpiri de copii care se pretinde a fi un serviciu de protecție a copiilor, este rezultatul direct al inumanității și al corupției generalizate la o scară îngrozitoare. Însă există și un nivel mult mai profund care trebuie explorat. Dincolo de corupția morală și pecuniară obișnuită, fără îndoială prezentă, vedem aici și contururile unui program înspăimântător de inuman și cuprinzător de ideologic. Acest proiect ideologic sordid amenință acum întreaga umanitate și nu poate fi menționat în termeni mai blânzi decât prin cuvântul care începe cu ‘S’, pe care președintele Rusiei l-a folosit într-unul dintre discursurile sale publice pentru a expune inspirația diabolică a Occidentului dement și muribund și a tovarășilor săi de drum. Un obiectiv fundamental al acestui proiect nefast este acela de a purta un război necruțător cu fiecare aspect al normalității, pentru a anula relațiile naturale și tradiționale dintre ființele umane, inclusiv relațiile de dragoste și încredere dintre părinți și copii. Victoria în acest război necesită exproprierea copiilor de către statul corporatist globalist și, în cele din urmă, gestionarea și îndoctrinarea lor servilă prin ordin birocratic. Acest context mai larg este cel care explică tiparul clar observabil peste tot, pentru că nimic din toate acestea nu este întâmplător. De la răpirea de copii sponsorizată de stat sub pretextul asigurării ‘bunăstării’ lor până la introducerea minorilor în cultul transsexualilor prin intermediul ‘sistemului educațional’ de stat arsenalizat, fără notificarea sau consimțământul părinților, cei care se ocupă în mod natural de ei, planul este clar și fără echivoc.

Guvernele din Europa de Est au cedat în mare parte. Acționând fără a ține cont de dorințele cetățenilor lor și pentru recompense mizere obținute prin conformare imorală, liderii lor se înclină în fața programului care asigură continuarea înrobirii și, în cele din urmă, distrugerea societăților lor. Serbia este un studiu de caz instructiv, iar răpirea de la Mihaljica, efectuată cu nerușinare în văzul întregii țări, evidențiază în formă concentrată care este miza bătăliei pentru trupurile și sufletele celor mai vulnerabili membri ai societății, copiii acesteia.

 

Comentariu saccsiv:

In aceasta privinta, in Romania nu este atat de rau ca in Serbia, dar nici foarte bine nu este:

ÎCCJ redeschide dosarul în cazul adopției Sorinei. Procuroarea Pițurcă va fi cercetată din nou

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on martie 24, 2024 at 3:30 pm

    Parintele Athanasie Mytilineos despre atitudinea indiferentă a oamenilor moderni față de Sfânta Treime

    […] 

    Din păcate, nu-L mai avem pe Dumnezeu ca Stăpân! 

    Noi, grecii, nu-L mai avem pe Dumnezeu ca Stăpân. 

    Avem alți domni. Alti guvernatori… 

    Avem puterea noastră politica! 

    Dumnezeu nu mai este Stăpânul poporului nostru. 

    Aceasta este o situație tristă, la care, desigur, noi, grecii, am colaborat încet, incet….

     Și știți de când? Din anul 1821 până astăzi… Acesta este un lucru pe care nici Bizanțul, nici ocupația turcă nu și l-au imaginat. 

    Fiți atenți:

     nici măcar ocupația turcă nu s-a gândit că Dumnezeu nu va mai fi Stăpânul poporului nostru!

    Acest lucru a început să fie introdus din anul 1821, după cum v-am spus. Savanții noștri au venit din Europa și au colportat această boală, că Dumnezeu nu poate fi Stapanul poporului, ci va fi doar un conducător lumesc, va fi Parlamentul, va fi armata, vor fi legile statului… Acestea vor fi autoritatea ultima. Dar faptul că acestea pot fi vulnerabile în cele din urmă a fost dovedit istoric.

    Exemplul pe care îl voi da este și un argument împotriva materialismului istoric. 

    Nu voi intra în mai multe analize; Aceia dintre voi care au citit sau care înțeleg  vor pricepe.

     Este, de asemenea, un argument împotriva materialismului istoric, care spune că, în funcție de realitatile materiale, istoria este biruitoare. 

    Aceasta, ca să spunem așa, este o poziție dogmatică a materialismului istoric. 

    Dar aici vine Revoluția Greacă din 1821 care respinge acest argument, deoarece nu existau deloc date materiale pentru ca grecii să învingă un Imperiu Turcesc! 

    A existat un alt factor, care nu a fost neapărat prezis de materialismul istoric, și acesta este credința în Dumnezeu; și în vremea aceea, cu adevărat, Stăpânul acestui popor era Dumnezeu! 

    Iata o catapultă împotriva materialismului istoric este 

    Psalmul 143.

    Dar înainte de a merge la Psalmul 143, mergeți la versetul 16 din Psalmul 32: 

    „Nu împăratul  mântuieste cu ostire multa și  uriașul nu se va izbavi cu multimea tariei lui” 

    Adică: 

    nici regele nu este izbavit pentru că are putere militară -, nici uriașul nu va fi biruitor pentru că are o mare putere fizică! 

    Când spune „rege” se referă la șeful statului. 

    Nu contează ce fel de lider ar putea fi, ce formă și formă politică ar putea avea.

    Și aici ni se precizeaza două indicii. Regele cu mare putere era Faraon. Faraon avea multă putere atunci, când a început lupta împotriva evreilor. Dar i s-a „epuizat”….

     Și când vorbește despre uriaș – dacă este Psalmul lui David – atunci aluzia este la Goliat. 

    Goliat, cel cu multa putere, marele Goliat, nu a realizat nimic cu puterea sa fizică incomparabil mai mare decât  a lui David!

    Și mai departe, în versetul 17 din acelasi psalm, ne spune:

     „Mincinos este calul spre mântuire, si cu multimea puterii lui nu te va izbavi” 

    Adică, amagitoare este speranța cavaleriei pentru izbavire, pentru că nu va fi spre izbanda prin marimea sa.

    În primul rând, calul este cavaleria, adică forțele militare.

     În limba noastră ne-am putea referi la acest echipament militar. 

    Știți, in trecut căruțele au fost trase de cai, iar acum mașinile  au inlocuit  caii. 

    Când motorul cu aburi a fost inventat, înlocuind caii, puterea a fost  desemnata  prin denumirea „cal”. 

    De aceea intrebăm astazi:

     „Câți cai putere are motorul?”

    Și așa mai departe.

     Ele sunt unități de putere în cai putere. 

    Ei bine, calul a fost înlocuit de mașini. 

    Deci, foarte frumos și foarte încet și simplu, v-am spus, când spune „cal” aici, se referă la echipamente mecanice, adică avioane, tancuri, tunuri, bombe, obuze, rachete, sateliți? 

    Și toate cele asemenea. 

    Ei bine,  acestea sunt „amagitoare pentru izbavire”! 

    Credeti că vom fi salvati cu echipamente militare? 

    „Nu prin acestea vom fi salvati; Cuvântul lui Dumnezeu ne spune acest lucru.

    Dacă un popor nu are protecția sau ocrotirea lui Dumnezeu, să nu credeți niciodată că acest popor, cu magnitudinea puterii sale, inteligența și strategia conducătorilor săi, va realiza lucruri mari in final….

    Nimic din acele antementionate nu va fi funcțional! 

    În acest moment, să spunem că avem echipamente perfecte. 

    Vă întreb:

     Dar îl avem noi pe Dumnezeu ca Stăpân? 

    Ne referim la ocrotirea lui Dumnezeu? Sa putem spune cu nadejde:

     „Doamne, ajută-ne!”?

    Cate discursuri sunt rostite înainte de alegeri, după alegeri, în Parlament, în adunări, cu tot felul de osanale, la ore oficiale, de către oamenii care guvernează țara noastră, oricine ar fi ei, isi pun acestia nadejdea  izbavirii in numele lui Dumnezeu?

     În ultimii ani, dragii mei, nadejdea in numele lui Dumnezeu a lipsit în mod scandalos! 

    Și dacă vreti, numele lui Dumnezeu lipsește în mod scandalos – atenție – în ceea ce-L privește pe Hristos! Pentru că se poate spune „Dumnezeu” și se poate înțelege M.A.T.S. [Marele Arhitect al Universului, Dumnezeul masonilor]. Poti fi mason și sa invoci M.A.T.S.! 

    Deci poate spune cineva  „Dumnezeu” și de fapt să însemne un zeu creat, adica să fie un păgân. 

    Altcineva poate spune „Dumnezeu” și sa creada in Buddha. 

    Numai atunci ar fi clar și smalțul credinței sale ar fi clar dacă ar vorbi clar despre numele lui Iisus Hristos. Ați mai auzit pe cineva spunând „Iisus Hristos”?

     Ei nici măcar nu spun Dumnezeu; daramite Iisus Hristos = Mantuitorul Cel Uns ca Imparat Vesnic!

    Așa că trebuie să recunoastem! 

    Nu-L mai avem pe Dumnezeu ca Stăpân. 

    Și dacă nu-L avem pe Dumnezeu ca Stăpân, atunci suntem descoperiți; Nu avem nicio ocrotire ca acoperamant!

     Vă puteți imagina cum trebuie să se simtă o persoană în momentul în care constientizeaza că nu are ocrotire și acoperamant?

     Este terbil!

    Dar voi preciza o altă amagire, pe care țara noastră a cautat-o ca realizare  și pe care multe popoare o doresc și o urmăresc. 

    Este prosperitatea – dar o prosperitate fără Dumnezeu. 

    Dacă într-o casă, într-o familie, in care Dumnezeu este recunoscut ca Domn si ca Stapan, cu alte cuvinte  Dumnezeu este Cel care conduce nevazut acea casă, credeți că această casă va fi cu siguranță bogată? 

    Nu; pentru că a-L avea pe Dumnezeu ca Domn nu înseamnă că ar trebui să am neaparat un nivel de trai foarte bun sau să am buzunarele pline cu bani. 

    Acest lucru ar fi de neconceput!

    Atenție:  ar fi de neconceput! 

    Astăzi, însă, din păcate, ceea ce ne dorim și ravnim nu este altceva decât să avem garantată prosperitatea oamenilor. 

    Și atunci succesul nostru va fi sigur…

    Permiteți-mi să fiu direct: acesta nu este criteriul duhovnicesc corect.

     Și nu este un criteriu duhovnicesc corect, pentru că un popor poate fi sărac, dar sa-și asigure nadejdea prin alte condiții.

     Și o condiție fundamentală, în sărăcia sa, este ca el să-l aibă întotdeauna pe Dumnezeu ca Stăpân. 

    Întotdeauna!

      Poti să fii sărac, dar nu este determinant,  nu asta contează in final

    La urma urmei, nu mai suntem în Vechiul Testament, ci în Noul Testament și știm că agoniselile materiale nu pot fi un criteriu al prezenței harului Dumnezeu.

    Deci, când astăzi vrem să fim măsurați prin bunuri materiale, prin fericire, și ne întoarcem spre Europa, spre Polul Nord, spre Polul Sud, ne întoarcem spre Oceanul Pacific – știți ce vreau să spun acum. mergem relativ și superficial – pentru a avea fericire materialistă, nivel de trai materialist, securitate materialistă;

    Daca creștem nivelului de trai, ce credeti ca vom realiza? 

    Vom fi abia atunci fericiți?

    Cititi Psalmul 143: 

    „Izbaveste-ma si ma scoate din mâna fiilor strainilor (nemernicilor), a caror gura a rostit deșertăciunea și mâna dreaptă a lor este a nedreptatii.” 

    Adică:

     „izbăvește-mă, scapă-mă din mâinile străinilor, ale căror guri vorbesc în zadar, idolatru – în Vechiul Testament „zadarnic” înseamnă idolatrie – și mâna lor dreaptă este mâna nedreptății, adica tot ceea ce fac este nedrept.

    Cei mai mari ai pământului pot fi si nedrepți… S-a dovedit acest lucru de nenumărate ori.

     Cei mari ai pământului, pentru cei mici, sunt mai totdeauna nedrepți. 

    Nu uitați că niciodată, niciodată, niciun strain nu a iubit Grecia. 

    Ar trebui să știți întotdeauna asta.

     Și ca să nu credeti că divaghez din nou, Isaia a spus odată acest lucru și a subliniat în mod deosebit că Israelul nu ar trebui să se alieze nici cu asirienii, nici cu egiptenii:

     „Vai de cei ce coboara in Egipt dupa ajutor si isi pun nadejdea in multimea carelor lor, dar nu-si atintesc privirea catre Sfantul lui Israel si nu cauta pe Domnul, Dumnezeul vostru [Isaia 31:1-3].” 

    Evreii nu au ascultat și au apelat la alianțe. 

    Dumnezeu îi conduce, dar în cele din urmă îi părăsește pentru ca evreii se aliază cu egiptenii. 

    Apoi vin asirienii și îi împrăștie. 

    Este grozav!

    V-am mai spus  ce a făcut David odată? 

    El a numărat armata, adică a făcut un recensământ.

     Îmi veți spune: Este un lucru rău să faci un recensământ? 

    În Vechiul Testament avem multe cazuri de inventariere. 

    Când evreii au părăsit Egiptul și s-au trezit în pustie, Moise a făcut bilanțul…

    Și ne spune, de asemenea, numerele conținute într-o carte a Vechiului Testament, motiv pentru care această carte a primit numele de „Numerii”. 

    Dumnezeu a fost supărat aici pe faptul că David a făcut bilanțul, pentru că David s-a întrebat în inima lui dacă ar putea să-și învingă dușmanii cu armata pe care o are. Aceasta a fost greșeala! 

    Păcatul nu a fost că a făcut bilanțul, ci că și-a întemeiat posibilele victorii pe mulțimea fortelor armate [cf. 2 Regi 24:1-10]. 

    Ati înţeles?

    De fapt asta facem si noi astăzi. Credem că atunci când alergăm să facem alianțe cu „barbati” de stat mari și așa mai departe, atunci dușmanii noștri nu ne vor face rău. Cât de naiv poate fi! 

    Dar este inevitabil să facem altfel; De aceea ne ducem soarta, primim consecintele cursului soartei noastre!

    Acum ascultați o frumoasă descriere a acestor popoare străine făcută de psalmist, în versetele 12-15 (Psalmul 143): 

    „Ai caror  fii  sunt ca niste odrasle tinere,  bine îngrijite; fiicele lor infrumusetate si impodobite ca chipurile templului, camarile lor sunt pline, oile lor sunt cu multi miei, umpland drumurile cand ies, boii lor sunt grași, nu este gard căzut,  nici spartura, nici strigăt în ulitele lor,  au fericit poporul care are aceste lucruri; Dar binecuvântat este poporul, care are pe  Domnul ca  Dumnezeu al sau!”

    Adică, „ferice de cei ai căror flăcăi, în tinerețea lor, arată ca niște mlădițe înrădăcinate, fiicele lor sunt frumoase, împodobite cu felurite podoabe, ca o efigie de templu, magaziile lor sunt pline de bunuri care se revarsă, oile lor sunt mulțime… – și prin inseminare artificială! – și se înmulțesc afară în pășunile lor, boii lor sunt grași, Nu există nici un zid al clădirilor lor dărâmat sau o crăpătură – adică au orașe frumos construite; Nu există moloz și darapanaturi – nici nu putem auzi plânsete și strigăte în piețele lor. Ei au fericit acest popor care are toate acestea; dar binecuvantati sunt acei oameni al căror Domn si Stapan este Dumnezeul-Om Hristos!”

    Așa că au fericit oamenii care aveau toate bunurile materiale! 

    Într-adevăr:

     „Ce popor fericit poate fi acesta! Casieri, depozite? Pline!

     Oi; Băieţi; Fete; Minunat! Durere și tristețe? 

    Medicina este dezvoltată, tehnica este dezvoltată, știința este dezvoltată! Toate foarte frumoase… Ei au fericit aceste popoare, așa cum noi le fericim astăzi  pe cele din Europa, America sau alte popoare bogate și spunem: 

    „Ne vom alătura coaliției lor!”

    Dar cu adevărat fericiți sunt acei oameni care Îl au pe Domnul Hristos ca Dumnezeul al lor. 

    Acesta este poporul binecuvântat! Nu cel care are fericire și o abundență de bunuri.

     Fericit este cel care Îl are pe Dumnezeu ca Stăpân și Conducător.

    Din nou, întreb din nou, dragii mei: Îl avem astăzi pe Domnul Iisus  ca Dumnezeul nostru ca Stapan principal în Grecia?

     Nu-L avem!

    Voi încheia cu una dintre problemele noastre… 

    Nu mai am nimic de adăugat.

     Și dacă nu am nimic de adăugat la „vai de noi”, veți spune:

    „Atunci de ce ne-ati mai spus toate acestea în seara asta?”

     În primul rând, pentru că sunt marturii scripturistice în Biblie; și, apoi, le avem ca repere.

     Nu ne putem  asuma aceste mărturii? 

    Mărturia trebuie dată pentru ca atunci cand nu este asumata nenorocirea va să fie confirmată! 

    Nu am nimic altceva să vă spun, nimic altceva nu putem face; 

    Cursul nostru, ca țară, este cel care este vizibil ca a fost urmat 

    Vai de noi!

     Nimic altceva nu am de spus…

    Ο Μακαριστός Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος σχετικά με την αδιάφορη στάση των νεοελλήνων απέναντι στον Άγιο Τριαδικό Θεό. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

    Apreciat de 1 persoană

  2. scortisoara said, on martie 24, 2024 at 6:20 pm

    Foarte interesant ….

    Apreciază

    • Radu Humor said, on martie 24, 2024 at 9:50 pm

      După câte știu eu, Rușii au sărbătorile cu două săptâmâni după noi ….

      Apreciază

      • scortisoara said, on martie 25, 2024 at 10:46 am

        Nu m-am gandit la asta …. dar oricum nu conteaza, stie diavolul cand sa atace .

        Apreciază

  3. Radu Humor said, on martie 24, 2024 at 9:51 pm

    „CSM Bucureşti, campioana României, s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. CSM a învins echipa slovenă Krim Mercator Ljubljana, cu scorul de 30-24 (14-13), duminică, în Sala Polivalentă din Capitală, în manşa secundă a play-off-ului.
    Pentru CSM au înscris Cristina Neagu 7 goluri, Jennifer Maria Gutierrez Bermejo 6, Vilde Mortensen Ingstad 4, Laura Flippes 3, Grace Zaadi Deuna 2, Zeljka Nikolic 2, Elizabeth Omoregie 2, Monika Kobylinska 2, Emilie Hegh Arntzen 1, Trine Jensen Oestergaard 1.”
    Campioana României ….?! 😉
    Printre cele zece marcatoare , o singură româncă : Cristina Neagu !
    Te-apucă greața !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.