SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Oare Victoria Nuland a fost pusă pe tușă din cauza rolului pe care l-a avut în eșecul complet din Ucraina?

Posted in EVREI, razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on martie 12, 2024

Global Research: Was Nuland Fired for Her Role in the Ukraine Debacle?

Oare Nuland a fost pusă pe tușă din cauza rolului pe care l-a avut în eșecul complet din Ucraina?

De Mike Whitney, 07 Martie 2024, Global Research

Retragerea Victoriei Nuland este o recunoaștere a eșecului primului proiect de politică externă al Washingtonului. Niciun oficial guvernamental nu este mai asociat cu eșecul total din Ucraina decât Nuland. Ea a fost pe teren microgestionând activitățile din timpul loviturii de stat din anul 2014 și a supravegheat implicarea sordidă a Departamentului de Stat de la începutul războiului. Parcursul carierei sale este indisolubil legat de dezastrul nefast susținut de NATO, care a dus la moartea inutilă a sute de mii de soldați ucraineni și la distrugerea unei mari părți a țării. Astfel, întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este dacă nu cumva mașinațiunile persistente ale lui Nuland de a antrena NATO într-un război imposibil de câștigat cu Rusia este motivul pentru care a ‘primit securea’, ăăă, și-a anunțat retragerea? Iată un extras din declarația oficială de presă a Departamentului de Stat:

„Însă conducerea lui Toria (Nuland) în ceea ce privește Ucraina este cea pe care diplomații și studenții de politică externă o vor studia în anii următori. Eforturile ei au fost esențiale pentru a înfrunta invazia la scară largă a lui Putin în Ucraina și pentru a organiza o coaliție globală care să asigure eșecul său strategic, precum și pentru a ajuta Ucraina să se îndrepte spre ziua în care va fi capabilă să stea puternic pe propriile picioare – din punct de vedere democratic, economic și militar. Cu ocazia retragerii subsecretarului de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland, Departamentul de Stat al SUA”

Acesta este un paragraf extraordinar care aruncă vina pentru dezastrul ucrainean direct pe umerii lui Nuland.

Da, ea a fost ‘indispensabilă’ în conducerea campaniei de confruntare cu Putin, la fel cum a jucat un rol critic în ‘adunarea unei coaliții globale’ pentru a purta un război prin procură împotriva Rusiei. Iar ceea ce ne spune această declarație este că Nuland a fost unul dintre principalii arhitecți ai conflictului în curs de desfășurare, ceea ce înseamnă că ea este în mare măsură responsabilă pentru prăpastia tot mai mare dintre liderii NATO, pentru măcelul tot mai mare de pe câmpul de luptă și pentru înfrângerea strategică a Americii în fața principalului său rival geopolitic, Rusia. Pe scurt, niciun alt oficial guvernamental nu este mai responsabil pentru mlaștina ucraineană decât Victoria Nuland.

De asemenea, Nuland lasă în urmă o catastrofă gigantică pentru care nu există niciun remediu aparent și nicio cale de ieșire ușoară.

Nu ne putem aștepta ca administrația Biden să ‘taie și să fugă’ pur și simplu în ceea ce este perceput ca o confruntare directă cu Moscova. Fără îndoială, Biden va merge mai departe ca un gest de salvare a imaginii, indiferent de costuri, tensionând și mai mult relațiile cu aliații, în timp ce predă mari părți din estul Ucrainei armatei ruse. Aceasta este în mod clar o situație fără ieșire pentru Washington, motiv pentru care (credem noi) Nuland – care a creat această mizerie – a primit un ‘Pink Slip’ (scrisoare de concediere). Iată mai multe din declarația Departamentului de Stat:

„Mandatul (lui Nuland) încununează trei decenii și jumătate de serviciu public remarcabil sub șase președinți și zece secretari de stat. Începând cu prima sa detașare ca ofițer consular în Guangzhou, China, Toria a avut majoritatea posturilor din acest departament. Ofițer politic și ofițer economic. Purtător de cuvânt și șef de cabinet. Subsecretar adjunct și secretar adjunct. Trimis special și ambasador.

Aceste experiențe au dotat-o pe Toria cu o cunoaștere enciclopedică a unei game largi de probleme și regiuni, precum și cu o capacitate de neegalat în a mânui întregul set de instrumente ale diplomației americane pentru a promova interesele și valorile noastre. (Departamentul de Stat al SUA)”

Cu alte cuvinte, Victoria Nuland este unul dintre cei mai bine informați și experimentați diplomați din întregul Departament de Stat, dar – chiar și așa – e dată afară într-o perioadă de criză extremă pentru că a eșuat în cea mai mare și mai importantă misiune din cariera sa de 35 de ani. Nu asta este ceea ce spun ei?

Așa este. Puteți fi 100% siguri că o luptătoare de stradă bătăioasă ca Nuland nu ar fi aruncat niciodată prosopul dacă nu i s-ar fi ordonat în mod explicit să plece.

Și, probabil, ea ar fi putut să își păstreze postul dacă ar fi existat vreun semn de progres în război, dar nu există niciun semn de progres. Este o situație la fel de deznădăjduită și de cumplită cum nu am mai văzut niciodată.

Chiar în timp ce vorbim – liniile frontului ucrainean se prăbușesc, în timp ce numărul cadavrelor continuă să crească. Ucraina este depășită ca armament, personal și conducere. Este o nepotrivire totală și așa a fost încă de când Putin a chemat rezerviștii acum mai bine de un an. În prezent, tinerii sunt măcelăriți în masă și lăsați să putrezească în tranșee pline de noroi care miros a praf de pușcă și a moarte. Toate acestea sugerează că sfârșitul este aproape. Și dacă sfârșitul este aproape, atunci cineva va trebui să fie învinovățit. Intră în scenă Nuland având o țintă fixată pe spate.

Nuland își merită soarta. Ca un războinic înrăit, ea a jucat întotdeauna pe repede înainte cu faptele, construind argumentele în favoarea războiului pe baza unor jumătăți de adevăr și a unor invenții, totul cu intenția de a arunca țara într-o altă baie de sânge inutilă, care se va încheia inevitabil cu o nouă înfrângere umilitoare. Și-a îndeplinit dorința, iar acum își primește răsplata. Iată un scurt fragment dintr-un articol al scriitoarei Karen Kwiatkowski, care este la fel de curioasă cu privire la falsa pensionare a lui Nuland:

„Este ieșirea ei legată de prăbușirea în curs a Ucrainei ca stat național sau de iminenta cădere a lui Zelensky în cadrul unei alte lovituri de stat, sau mai rău? Poate că cineva plănuiește o altă lovitură de stat la Kiev în curând, pentru a încerca să oprească sângerarea, iar de data aceasta bătrâna Vic nu a fost invitată. Poate că CIA a decis în sfârșit să își reducă pierderile în Ucraina, iar ea a fost o victimă colaterală. Înlocuitorul ei este fostul ambasador John Bass, care a supravegheat cea mai excelentă și bine planificată retragere din Afganistan în urmă cu câteva veri. Ar putea fi pur și simplu șobolani care sar de pe navele care se scufundă. Tori a fost un jucător cheie în legătura sângeroasă și coruptă dintre Ucraina și Biden; se speră că plecarea ei bruscă este mai semnificativă decât un șobolan ucigaș mare și urât care se scufundă în adâncuri – poate că ea va deschide calea pentru restul ticăloșiei neocon. La revedere, la revedere, Victoria! Karen Kwiatkowski, Lew Rockwell”

Nuland și foștii ei colegi, John Brennan și Hillary Clinton, au avut un efect otrăvitor asupra politicii noastre, ridicând rusofobia la rangul de religie de stat și târând reputația națiunii prin noroi la fiecare pas. Într-un interviu acordat revistei Time, Nuland a anunțat cu îndrăzneală:

„Vom sprijini Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Ucraina se luptă pentru a-și recupera toate terenurile din interiorul granițelor sale internaționale. Îi sprijinim, inclusiv în pregătirea unei viitoare lovituri dure pentru a-și recâștiga teritoriul… Crimeea trebuie să fie – cel puțin, măcar – demilitarizată.” Revista Time (Time Magazine)

Prostii. Mai este cineva care mai crede în aceste prostii?

„Atât timp cât este nevoie” înseamnă probabil încă 10-12 luni cel mult. Până atunci Washingtonul își va fi retras sprijinul și își va îndrepta atenția către Taiwan. Puteți paria pe asta.

În orice caz, noi credem că retragerea lui Nuland este orice, dar nu voluntară. Credem că a fost concediată de elitele politicii externe care nu mai cred în retorica ei bășcălioasă și în promisiunile goale de a-l învinge pe Putin. Prin înlăturarea lui Nuland, ei recunosc că războiul prin procură a eșuat și că este nevoie de o strategie diferită. Și, deși nu știm încă ce va implica această schimbare de politică, știm că Nuland nu va fi implicată în punerea ei în aplicare.

Un ultim comentariu: într-un interviu acordat la 22 februarie 2024 prestigiosului Center for Strategic and International Studies, lui Nuland i s-a pus următoarea întrebare:

„…dacă Congresul nu acționează (pentru a oferi fonduri suplimentare pentru Ucraina)… există un plan B? Se gândește administrația la modul în care ar putea obține ajutor pentru Ucraina? Există o modalitate de a obține ajutor pentru Ucraina fără ca Congresul să aloce efectiv fondurile necesare pentru a face acest lucru?

Nuland: Max, suntem pe planul A. Suntem pe planul A. Și, sincer, știți, Senatul SUA tocmai a adoptat acest proiect de lege cu 70 de voturi. Așa că asta vă spune că poporul american susține cu tărie continuarea ajutorului pentru Ucraina, în interesul Ucrainei, dar și în interesul nostru. Așadar, cred că întrebarea, pe măsură ce Camera Reprezentanților merge în districtele sale, este despre ce mesaj transmit alegătorii membrilor Congresului lor? Și cum înțeleg membrii Congresului cum arată lumea și cum vor trebui să răspundă dacă nu susțin această finanțare? Așadar, sunt optimistă în această privință. Cred că vom reuși în acest sens. Dar cred că poporul american trebuie să vorbească ferm cu membrii lor. Subsecretarul de stat Victoria Nuland: Aniversarea a doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, CSIS Center for Strategic and International Studies”

Ați auzit ce-a spus? Nu există un plan B. Ori SUA învinge în războiul său prin procură cu Rusia, ori ce? Haos? O preluare de către Rusia a întregii Ucraine? Dizolvarea NATO? Ce?

Acesta nu este tipul de răspuns pe care elitele puternice ale politicii externe (care au participat la interviu) vor să îl audă. Ei știu că Ucraina nu va câștiga războiul, la fel cum știu că șansele de reușită ale Ucrainei sunt extrem de slabe dacă nu primesc mai mulți bani, mai multe trupe și mai multă putere de foc, toate acestea fiind acum puse serios sub semnul întrebării. Ei știu, de asemenea, că Departamentul de Stat nu a convocat nicio negociere pe canale secundare cu Rusia, așa că nu există nici posibilitatea unei înțelegeri surpriză. Iar acum Nuland le-a spus că nici ea și nici colegii ei nu au formulat un plan de rezervă în cazul în care războiul nu va decurge așa cum au anticipat. Niciun plan B.

Este de necrezut. Nuland este fie extrem de arogantă, fie neglijentă din punct de vedere penal, ori una sau alta. Oricare ar fi aceasta, putem înțelege de ce elita de putere a decis că este timpul să o scoată la plimbare pe irascibila doamnă Nuland.

Cu părere de rău, nu credem că ‘schimbarea mesagerului’ înseamnă neapărat o regândire fundamentală a politicii. Chiar și așa, este un pas în direcția cea bună. Pe măsură ce ‘aerul de invincibilitate’ al Americii continuă să se erodeze, iar autoritatea sa morală se prăbușește (Gaza), Washingtonul va fi forțat să își pună coarnele jos și să se ‘joace frumos’ cu vecinii săi. Acea zi se apropie cu pași repezi.

În cele din urmă, indiferent de modul în care o priviți, renunțarea la Nuland este o evoluție pozitivă. Savurați momentul.

*

Acest articol a fost publicat inițial pe The Unz Review.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Ucrainenii au pierdut Avdeevka, oraș strategic de pe linia frontului, cea mai mare victorie simbolică a Rusiei după eşecul ultimei contraofensive a Kievului

Cateva articole despre Victoria Nuland, in ordine cronologica:

11 ianuarie 2014:

NULAND. Evreica Victoria Jane Nudelman … In 2012 ascundea implicarea Al Qaeda in atacul impotriva ambasadei SUA din Benghazi. Acum vine in colonia Romania “pentru a discuta despre consolidarea statului de drept”

5 martie 2014:

Audio: evreica VICTORIA NULAND spune si altceva in celebra inregistrare cu “F–k the EU”…

14 ianuarie 2015:

Evreica VICTORIA NULAND vrea legea BIG BROTHER in Romania

9 martie 2022:

Victoria Nuland recunoaște laboratoarele biologice secrete din Ucraina

 

Tagged with: ,

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • geo said, on martie 14, 2024 at 8:14 am

      Sa ai discernamant inseamna si sa recunosti corectitudinea unei asertiuni, indiferent cine o face. De exemplu, Andrei Caramitru are dreptate cand afirma ca Uniunea Europeana nu mai are viitor, pentru ca nu mai e competitiva economic.
      N-a descoperit el lucrurile astea, au spus-o altii inaintea lui, dar a sintetizat foarte bine. Si e cu atat mai graitor ca pana si unul ca el, care nu poate fi suspectat de intelepciune, indopat cu sloganuri si propaganda fantezista, a putut totusi sa admita o stare de fapt. Majoritatea politicienilor, care inca fac sluj la lideri de carton ca Ursula, sau alegatorii, care suspina dupa Schengen, sunt la decenii in urma lui la aceasta trezire.
      Europa a excelat in tehnologia clasica, de la revolutia industriala pana la aparitia calculatorului. Dar in noua era digitala si-a pierdut una cate una corporatiile campioane, graitor fiind cazul producatorilor de televizoare si telefoane mobile. A mai rezistat in industria auto, care e si ea pe duca. Si ramane prin numele de lux din moda, ceva prin industria farmaceutica…
      Nu are nici marile firme de soft, platforme sociale, lipseste din competitia pentru inteligenta artificiala. De singura mare firma tehnologica, ASML, care face masinariile pentru productia de semiconductori, am discutat recent. E inregistrata in Olanda, intr-un regim special de taxe, dar si tehnologia si investitorii sunt preponderent din America.
      In noile tehnologii, Europa e surclasata de SUA si Asia. Si nu mai e competitiva nici in productia de bunuri de larg consum prin decuplarea de la energia ieftina a Rusiei. Si-a mai lungit putin sorocul prin valurile de extindere in Est si indatorare, dar se apropie decontul. Si destramarea nu va fi lucru placut.
      Desigur, Caramitru nu poate sa vada si ca a sustinut frenetic taierea cracii de sub picioare, cat a fost furibund pentru inchiderea economiei pentru gripa imaginara, sanctiuni si razboiul, pe care il dadea ca sigur castigat.
      Nici nu poate intelege ca prosperitatea Europei se baza pe o intreaga civilizatie, clasica si crestina, manifestata prin natiuni coerente. Acele temelii le dorea distruse, ca pe ceva fara insemnatate si era foarte incantat cand povestea despre iminenta inlocuire a europenilor cu omul nou global. Inca nu poate lega una de alta, dar cel putin poate anticipa niste efecte materiale de suprafata. Ceea ce, repet, e mare lucru si ar trebui sa-i puna pe ganduri pe cei care sunt cu trezirea un pic si in urma lui Caramitru.

      Apreciază

  1. scortisoara said, on martie 13, 2024 at 10:53 am

    Preot ortodox?????

    https://www.facebook.com/SuveranMareMaestruOTR/

    Apreciază

    • Lica said, on martie 13, 2024 at 12:37 pm

      Daca ala e preot „ortodox” inseamna ca eu sunt papa de la Roma…

      Multi vor purta hainele preotesti si obiectele aferente ca o „moda” si bijuterii relice…
      Dar in realitate, n-au nici o treaba cu credinta adevarata…

      Apreciază

  2. Pin said, on martie 13, 2024 at 11:47 am

    Ii răspundem lui Vicky cu expresia care a facut-o celebra: Fuc iou !

    Apreciază

  3. scortisoara said, on martie 13, 2024 at 12:48 pm

    Apreciază

  4. scortisoara said, on martie 13, 2024 at 12:50 pm

    Cu coarne ????!!!! Ce „comeata” e asta ?????

    https://aznews.ro/cometa-diavolului-se-indreapta-spre-pamant-gigantul-cu-coarne-devine-vizibil-din-aceasta-saptamana/

    Apreciază

  5. geo said, on martie 13, 2024 at 3:28 pm

    Pentru cei dornici sa lupte in Ucraina:

    Apreciază

    • Spaceman said, on martie 15, 2024 at 11:23 am

      @geo

      Cu soldați americani sau israelieni n-ai? Că le fac GIF și le pun să ruleze non-stop. Doar din Ucraina unde mor soldați din două țări ortodoxe… alea din Africa, de prin țările arabe, carnagiile de acolo nu „mișcă” pe nimeni, sunt la ordinea zilei. Americanii tot trâmbițează cum că acțiunile lor din Ucraina ar fi un mare eșec, un dezastru… „Americanii” adică Rockefeller în alianță cu Rothschild n-au luat niciodată în calcul o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei, așa cum am mai zis, Nuland a fost a naibii de eficientă iar obiectivele din Ucraina propuse au fost atinse și chiar depășite, fără a fi sacrificat niciun soldat american și ca bonus au urmărit cum banii lor au vărsat sângele soldaților din două țări ortodoxe pentru interesele lor. Așadar din punctul de vedere al „americanilor” acțiunile lor din Ucraina sunt de un succes răsunător și au retras-o pe Nuland pentru că nu mai era necesară prezența ei acolo din moment ce și-au atins și depășit cu brio toate obiectivele, lăsând în urmă un dezastru pentru Rusia și Ucraina și obținând un mare succes pentru „americani”. Tipic „americănesc”.

      Cred că ar fi mai bine din partea ta să nu mai postezi vreodată clipuri în care mor soldați în Ucraina.

      Apreciază

  6. geo said, on martie 14, 2024 at 7:56 am

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/the-collapse-of-a-nation-takes-13-years/

    Dr. Chris Alan Shoemaker: 20% dintre cei vaccinați au dezvoltat miocardite. Dintre aceștia jumătate vor muri în primii cinci ani, iar cealaltă jumătate în maxim zece ani de la vaccinare. Care-i motivul? Conform unor studii cât se poate de certe, inimile celor vaccinați, în primele șase luni de la vaccinare, lucrează mai greu cu aproximativ 46% decât ale celor nevaccinați, lăsând urme practic imposibil de recuperat. Iată și motivul pentru care sportivii cad atât de ușor secerați. Fără să-și dea seama de efortul imens la care-și supun inima, ajung să forțeze totul până când e prea târziu.

    https://t.me/DanDiaconu/3743

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.