SACCSIV – blog ortodox

Urgent, RASPUNDERE PENALA si sub varsta de 14 ani si SCOLI DE CORECTIE! Un baietel cu nevoi speciale in varsta de 8 ani a fost violat intr-o scoala de mase de catre un elev de 11 ani. Violatorul nu pateste nimic, pe motiv ca e minor

Posted in copii, SCOALA, VIOL by saccsiv on martie 4, 2024

Sursa: https://romania.europalibera.org/a/caz-viol-baiat-scoala-titulescu/32847312.html

În ianuarie 2024, Andreea și-a mutat băiețelul de la Școala „Nicolae Titulescu” din Capitală, după ce copilul i-a spus că a fost violat de un coleg mai mare, în toaleta de la etajul 3 al clădirii.

În decembrie 2023, când a venit într-o zi de la școală, copilul Andreei, un elev în clasa a III-a, i-a povestit mamei cum un copil mai mare l-a agresat sexual în toaletă.

Băiatul nu era atacat pentru prima oară.

Cu un an înainte, în iunie 2022, băiatul – care avea atunci 8 ani – i-a spus mamei că un coleg de 11 ani l-a agresat în toaletă. La aceeași școală.

Atunci, Andreea a mers la școală și la poliție, iar dosarul a fost până la urmă închis. Din cauza „minorității” agresorului, spun pentru Europa Liberă surse din Poliția Capitalei.

„Există un dosar în 2022, a fost o plângere făcută de mama băiatului, cu privire la faptul că băiatul ei ar fi fost agresat sexual de un alt coleg. Au fost făcute toate demersurile în cauză, audieri de ambele părți, expertiza la Institutul de Medicină Legală (INML), iar ulterior s-a clasat dosarul pe minoritatea făptuitorului, pentru că autorul avea 11 ani și nu răspundea penal”, au spus surse din Poliția Capitalei.

Băiatul de 11 ani – presupusul agresor – a fost mutat la o altă școală, spun Andreea și părinții altor elevi de la școala Titulescu.

Andreea spune că, în decembrie 2023, după ce copilul a reclamat noua agresiune, a mers din nou la școală, dar nu a fost băgată în seamă.

A mers și la poliție. „Există un nou dosar, deschis în decembrie 2023, când mama copilului agresat a depus plângere, dosar care este instrumentat de Parchetul Tribunalului București împreună cu polițiștii de la biroul de agresiuni sexuale din cadrul Serviciului Omorări. Acest dosar este în curs”, declară pentru Europa Liberă surse din Poliția Capitalei.

Singura opțiune a Andreei a fost să își mute copilul la altă școală.

„Am reușit din 10 ianuarie să îl mut de la școală. Dar până atunci am fost peste tot, la multe școli mi l-au refuzat că are CES (copil cu nevoi speciale), că sunt clasele ocupate. Au fost invocate motive că sunt destui copii la clasă, că sunt destui copii cu CES și nu mai au locuri. Nu au vrut să îl primească. Până la urmă, am reușit prin inspectorat”, spune Andreea pentru Europa Liberă.

„În ianuarie m-am dus la inspectorat, i-am arătat hârtiile de la dosarul pe care le-am depus la poliție, dânsa (inspectoarea – n.r.) avea o altă versiune. Și așa mi l-a transferat”.

Mama băiatului agresat mai spune că, în decembrie, atunci când s-a făcut reconstituirea, băiatul ei a arătat și clasa de unde provenea elevul agresor.

„A doua oară s-a întâmplat la toaletele de la etajul 3. Doamna directoare trebuia să se intereseze. Dar agresorul e și acum în școală”, spune Andreea.

Mama băiatului susține că directoarea liceului știa de caz, pentru că a fost la ea de multe ori.

„A știut să pună zăvoare la closete după ce a venit presa azi (luni, 4 martie – n.r.). Dar știa din decembrie. N-a avut timp până acum? Acum zice că nu am dus eu hârtii. Dar am dus toate actele. Am și înregistrare cu ea când zice că n-are ce anchetă să facă”, a mai spus Andreea.

În replică, școala a dat un comunicat în care spune că „punem întotdeauna interesul elevilor noștri pe prim-plan”.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a aflat de caz din presă, după ce Antena 3 a difuzat în weekend un reportaj despre problemele de la Școala Nicolae Titulescu.

Luni dimineață, mai mulți părinți au protestat în fața școlii unde învață copiii lor și au vrut să afle informații.

Alexandru, părintele unei fetițe din clasa zero, spune că a aflat de caz sâmbătă seară, când i-a trimis cineva un link.

„Știu de la un fost coleg – că și eu și el am fost elevi ai acestei școli – coleg care are și el copilul aici și îmi povestea că fata lui a fost în clasă cu primul agresor, cel din 2022. Și din clasa zero, copilul agresor făcea probleme. A venit directorul, fostul director, din prima zi să îl potolească. Părinții lui au fost la școală, învățătoarea a încercat să îl mute, apoi nici învățătoarea nu a mai zis nimic. Până la urmă, copilul agresor a fost mutat la altă școală, dar tot mai vine pe aici”, spune Alexandru.

Mai multe bunici care vin să își ia nepoții de la școală spun că ele nu au auzit de asemenea cazuri.

„Eu am un nepot în clasa a VII-a. Școala asta a avut un renume și nu s-a întâmplat nimic. Copiii mei amândoi au fost aici, nepoții mei la fel. Sunt niște copii dubioși dacă s-a întâmplat așa ceva. Nepoții mei nu ar face așa ceva. Dar nora mea le vorbește despre ceea ce trebuie, vorbește deschis cu ei”, spune o bunică, fără să își decline identitatea.

Mama unei eleve din clasa a VII-a spune că e o problemă cu paznicii, pentru că sunt puțini.

„Ar trebui minim trei paznici. Sunt 35 de clase cu câte 25 de elevi. Și este un singur paznic. Ce să facă un singur om la atâția copii? Plus, mai e și Secția 4 de Poliție pe aceeași stradă. Ar trebui întrebați câte acțiuni de prevenție au făcut măcar la clasele 5-8”, se întreabă mama elevei din clasa a VII-a care preferă să nu își spună numele.

Niciun părinte de la Școala Nicolae Titulescu nu a sesizat Federația Națională a Asociațiilor de Părinți de la nivel național, spune Iulian Cristache, președintele acestei asociații.

Luni dimineață, o echipă a Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar au mers în control la Școala „Nicolae Titulescu”.

Reprezentanții celor două instituții susțin că nu au fost sesizați până acum. O sesizare a fost depusă la inspectorat abia luni dimineață, pe 4 martie.

Sorin Ion, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, declară pentru Europa Liberă că „ISMB a numit acolo o comisie”.

Ministrul Educației spune că verifică modul în care conducerea Şcolii „Nicolae Titulescu” a gestionat cazul elevului care ar fi fost violat, de două ori, în incinta instituţiei şi măsurile dispuse.

„Am solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită Ministerului Educaţiei concluziile cercetării. În aceeaşi măsură, reiterez obligaţia şcolilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violenţă”, transmite ministrul Ligia Deca.

Tot luni, conducerea școlii a dat un comunicat în care arată că a desfășurat anchete interne:

  • „Când ne-a fost sesizată posibilitatea comiterii de abuz asupra unui elev, de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare clarificării situației. Din perspectiva instituției noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe si dorinței sincere de a clarifica toate aspectele”.
  • „În cadrul procedurii judiciare, primul dosar a fost clasat, în anul 2022. Ulterior, o altă plângere la organele abilitate, cu privire la același elev, a condus la deschiderea unui alt dosar, care este in curs de desfășurare”.
  • „Menționăm că din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, până la concluziile oficiale ale unei anchete, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul traumatizării psiho-emoționale sau excluziunii pentru vreun copil înscris la școala noastră”.
  • „În lumina celor de mai sus, coroborate cu întreaga disponibilitate a conducerii Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu, de a depune absolut toate diligențele pentru clarificarea situației, cu dorința de a îndeplini responsabilitatea ce ne revine, punem întotdeauna interesul elevilor noștri pe prim-plan”.
  • „Pentru orice alte aspecte de clarificat, rămânem permanent la dispoziția părinților și celor interesați, asigurându-i că am acționat permanent cu profesionalism și corectitudine, în spiritul imperativelor morale și legale”.

Specialistul criminolog, Dan Antonescu, spune pentru Europa Liberă că părinții nu au prea multe pârghii la dispoziție în cazul în care copilul lor pățește ceva la școală.

„Părinții spun mai departe autorităților, dar autoritățile sunt cumva legate de mâini și de picioare. Legislația pentru pedepsirea minorului este învechită. În unele situații sancțiunile sunt penibile”, spune Dan Antonescu.

Copilul sub 14 ani nu răspunde sub nicio formă penal pentru faptele lui. Am avut autor de omor în vârstă de 12 ani care a omorât o fetiță de 7 ani și nu am avut ce să îi facem. Legislația trebuie schimbată, pentru că acum este bazată pe prevederile Codului Penal vechi”, adaugă expertul.

Școala gimnazială „Nicolae Titulescu” din București, la care învață aproape 900 de elevi din clasele O-VIII, este situată în apropiere de Piața Victoriei și are 50 de profesori.

Instituția a fost înființată în 1868, ca școală de băieți, iar după Primul Război Mondial a devenit mixtă. E în clădirea actuală din 1940, iar în anii ’60 i-au fost adăugate noi corpuri de clădire.

 

Comentariu saccsiv:

Sunt de acord cu concluzia de final: legislatia trebuie schimbata.

Iata si ce putem citi in articolul Amenzi, eliminări temporare și școli de corecție, pentru oprirea violenței împotriva profesorilor de pe Jurnalul din 2023:

Violența pare de neoprit în școlile din întreaga lume, nu doar în România. Din noiembrie 2021 până astăzi au fost mai multe cazuri de violență extremă, profesorii devenind victimele unor elevi, atât în țara noastră, cât și în SUA, Germania și Franța.

În România au existat mai multe cazuri în care elevii violenți nu au putut fi determinați să-și schimbe comportamentul, în ciuda tuturor măsurilor luate de școli. La Târgoviște, părinții colegilor unui astfel de elev au protestat, luna trecută, pentru a cere mutarea din școală a celui care le terorizează copiii. Cele două incidente din școlile românești, de săptămâna trecută, respectiv elevul care și-a atacat cu un cuțit profesoara de limba japoneză și cei care au agresat-o în timpul orei pe profesoara de limba engleză, arată că situația poate scăpa foarte ușor de sub control, iar măsuri de prevenție nu există. Psihologul criminalist Tudorel Butoi și liderul de sindicat Marius Nistor spun că soluția ar fi reînființarea școlilor speciale de reeducare pentru cazurile foarte grave, astfel încât să nu fie pusă în pericol viața celorlalți

Prin îmblânzirea măsurilor care se pot lua împotriva elevilor violenți s-a ajuns la o situație fără ieșire, atât pentru colegii celor care creează probleme în școli, cât și pentru profesori. Elevii violenți știu că nu există prea multe metode prin care să fie determinați să aibă un comportament normal, iar nevoia de reducere a abandonului școlar a condus la acceptarea lor în școli, în orice situație.

Politicile incluzive apără drepturile celor care au comportament violent, pornindu-se de la ideea că prin îndepărtarea lor din comunitate sau din școli nu vor mai putea fi integrați în societate. De aici s-a ajuns, însă, la situații în care părinții celorlalți elevi își mută copiii la alte școli, ca să scape de amenințarea permanentă, iar profesorii demisionează, dacă nu mai suportă actele de violență ale elevilor împotriva cărora oricum nu pot acționa, conform cadrului legislativ actual.

Măsurile actuale sunt ineficiente

Cele mai dure măsuri care se pot lua, dacă elevii își agresează colegii și profesorii, sunt scăderea notei la purtare, avertismente scrise, consiliere psihologică și repetenția. „Nu sunt de acord cu repetenția. Cine sunt acești indivizi, pentru a lua un an din viața acelor copii? Sunt inconștienți. O soluție ar fi reînființarea școlilor de reeducare, acele școli de corecție care funcționau foarte bine înainte și unde s-au format oameni care apoi au avut performanțe notabile. Acele școli aveau educatori care erau foarte fermi și programe speciale. La olimpiadele școlare participau inclusiv elevi de la aceste școli de corecție și aveau rezultate bune. Au ieșit din  aceste școli ingineri, profesori, oameni foarte capabili și bine pregătiți care au avut apoi o carieră de succes și o viață normală. Iată unde s-a ajuns, fără acest sistem. Ei culeg roadele a ceea ce au semănat”, a explicat, pentru Jurnalul, psihologul criminalist Tudorel Butoi.

„Sunt sute de cazuri și nu le mai raportează nimeni”

Sindicatele știu că aceste cazuri nu sunt izolate, ci sunt sute, în toată țara, dar profesorii agresați nici măcar nu le mai raportează, pentru că nu au soluții. Nu există statistici nici la Ministerul Educației, nici la Poliție, nici măcar la sindicate, pentru că după mai mulți ani în care au văzut că nu se poate face nimic, profesorii au renunțat și la a mai cere ajutorul sindicatelor.

Și Marius Nistor, liderul Federației „Spiru Haret”, spune că ar fi nevoie de școli speciale de reeducare, pentru cazurile extreme, în care nicio măsură existentă nu este eficientă. „Românii văd doar cazurile care au apărut în spațiul public, dar sunt sute de astfel de cazuri, în toată țara. Sunt părinți care vin să-și facă dreptate prin forță, chiar în sălile de clasă. Școala nu mai este respectată și s-a ajuns la disoluția autorității”, a explicat, pentru Jurnalul, Marius Nistor.

Acesta mai spune că profesoara de la Brebu care a fost agresată de elevi în timpul orei ar putea să nu mai rămână în acea unitate de învățământ, după ceea ce a apărut în spațiul public. Astfel de evenimente sunt descurajante și pentru ceilalți profesori, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la plecarea din sistem a multor cadre didactice, mai ales din zonele defavorizate cu infracționalitate ridicată, în condițiile în care deja deficitul de profesori de limbi străine în mediul rural este foarte mare.

Profesorii sunt considerați vinovați

Liderul de sindicat mai spune că profesorii sunt considerați din start vinovați, în aproape toate cazurile de acest fel, și că majoritatea populației nu-și dă seama că reacția profesoarei din comuna Brebu este cea a unei victime agresate permanent. „Este incalificabil ce s-a întâmplat acolo și faptul că aproape toată lumea o acuză pe ea. Societatea românească e obișnuită să găsească vinovată victima, la fel ca în cazul violului. Corpul profesoral este găsit întotdeauna vinovat, iar când se vorbește despre consiliere psihologică, nimeni nu se gândește și la profesori. Soluții ar fi, de la înființarea unor școli speciale de reeducare, așa cum sunt în Anglia, la care să se adauge un sistem de amenzi usturătoare pentru părinți, care trebuie să plătească acțiunile copiilor, la exmatricularea pentru perioadă determinată, cu amendă, pentru violență repetată”, a explicat, pentru Jurnalul, Marius Nistor. Acesta mai spune că se poate prelua și modelul american, care presupune trimiterea „în arest”, într-o sală specială, a elevilor care au comportament inadecvat, în timp ce la școlile speciale ar putea fi mutați cei care nu-și îndreaptă comportamentul după niciun fel de măsură aplicată de școală.

Lipsa de reacție arată trauma victimei, nu plăcerea

Cei mai mulți români au văzut în imaginile filmate de elevii agresivi de la Brebu că „profesoara arăta prin reacțiile ei că îi place” ce-i fac elevii. Fostul șef al Serviciului Omoruri de la Poliția Capitalei, Dan Antonescu, a văzut cu totul altceva și atrage atenția asupra unui fenomen care în alte situații a ajuns până la omor, victima – cadrul didactic – fiind fără apărare în raport cu mediul infracțional.

„Dosar penal nu se poate deschide în cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani, pentru că ei nu răspund penal. Nu se rezolvă problemele de acest fel cu dosar penal. În imagini am văzut o victimă care probabil credea că prin atitudinea blândă ar putea să-i potolească pe agresori. Dacă locuiește în aceeași localitate, îi poate fi teamă să declare ce i se întâmplă. Am văzut o persoană timorată, căreia îi e teamă de acei copii și îi e teamă să reacționeze. Victimele se pot gândi că gesturile acestea care deocamdată nu sunt violente s-ar putea transforma în fapte cu violență împotriva ei”, a explicat, pentru Jurnalul, Dan Antonescu.

Astfel s-ar explica și declarația victimei de după deschiderea dosarului penal pentru ultraj împotriva bunelor moravuri. Profesoara a declarat, în mod surprinzător pentru unii, că „nu a fost nimic grav”, iar cei mai mulți români au interpretat din nou reacția ei ca fiind una de acceptare a ceea ce i se întâmplă.

Statisticile poliției arată, însă, că în peste 80% din cazurile în care victimele sunt amenințate de agresori, acestea își retrag plângerile sau declară că nu au fost agresate, pentru că știu că autoritățile nu le pot apăra, dacă vor fi omorâte. Adesea s-a ajuns la omor atunci când victima nu și-a retras plângerea sau când s-a îndreptat împotriva agresorilor în instanță. Practic, victimei îi rămâne ca singură soluție să renunțe la locul de muncă și să se mute în altă localitate, dar nu oricine poate să facă acest lucru. Poliția va trebui să investigheze cazul, dincolo de declarațiile victimei, pentru a vedea dacă aceasta se simte amenințată de agresorii minori și de părinții lor.

Profesoare ucise pentru note, în Europa și în SUA

În ultima perioadă au avut loc incidente chiar mai grave în alte țări din Occident. În noiembrie 2021, doi adolescenți din Iowa și-au omorât profesoara de limba spaniolă, pentru că le-a pus note proaste. Willard Miller și Jeremy Goodale au omorât-o pe profesoara lor, Nohema Graber. Victima și elevii criminali erau vecini, în orașul Fairfield. Cadavrul profesoarei a fost găsit într-un parc din Fairfield, pe 3 noiembrie 2021, ascuns sub o prelată. Fusese ucisă în bătaie cu o bâtă de baseball. Fairfield este un oraș mic, cu o populație de aproximativ 9.400 de oameni, aflat la 160 de kilometri de Des Moines, în statul Iowa.

Anul acesta, în ianuarie, un elev de 17 ani a ucis o profesoară de 55 de ani, în sala de clasă a unei școli profesionale din Ibbenbüren, landul german Renania de Nord. Elevul tocmai fusese propus pentru exmatriculare. Adolescentul a plecat de la școală, apoi s-a întors și a căutat-o pe profesoara pe care o considera vinovată pentru situația sa școlară. A găsit-o în sala de clasă și a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuțit.

Tot anul acesta, în luna februarie, un elev din Franța și-a omorât profesoara de limba spaniolă în clasă, în orașul Saint-Jean-de-Luz, tot prin înjunghiere cu un cuțit și tot din cauza notelor proaste pe care le-a primit. Femeia era din aceeași grupă de vârstă ca și celelalte victime, având 50 de ani.

Săptămâna trecută, în București, un adolescent și-a înjunghiat profesoara de limba japoneză, în aceleași circumstanțe în care s-a ajuns la omor în celelalte țări. Victima de la liceul din București face parte dintr-o altă grupă de vârstă vulnerabilă, având doar 26 de ani. Profesoara de limba japoneză anunțase un test, ceea ce i-a supărat pe elevi, iar agresorul care poate răspunde penal, parțial, având peste 16 ani, a scos din rucsac un cuțit de bucătărie și a rănit-o.

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile recente de agresiune ale elevilor împotriva profesorilor, iar victime sunt în cele mai multe situații femeile și, așa cum arată statisticile, profesoarele de limbi străine.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Daca nu se face ceva urgent, multi din generatia SUB 14 ANI vor fi pierduti pentru societate. Unii chiar iremediabil…

Video. Tudorel Butoi, Mircea Diaconu si Gelu Visan despre haznaua desfranarii in care se arunca un numar urias de adolescente si despre care se vorbeste extrem de rar la tv / Ce masuri urgente propun acestia

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. madeleineopt@yahoo.com said, on martie 4, 2024 at 10:44 pm

    Copii trebuie duși la biserica și impartasiti pentru ca sunt tot felul de puteri demonice, de spirite necurate care ataca chiar și copii. Mai ales în acest sistem satanic în care trăim Satanistii ne pun tot felul de lucruri spurcate în alimente, pe care le cumpărăm din magazine, blesteama și pun încantatii peste ele, pentru a ne spurca, a ne îmbolnăvi, a ne iniția în vrăjitoriei și pentru a fi atacat-o și posedați de demoni. Iar aceste atacuri și lucrări demonice ataca chiar și copii. Din aceasta cauza, și copii ajung sa aibă asemea comportamente păcătoase, nepotrivite pentru vârsta lor, deoarece sunt pervertiti prin asemena acțiuni malefice, pentru a – i face sa își piardă inocenta și puritatea și sa deschidă ușa demonilor im viata lor. Singurul care ne poate păzi este Dumnezeu, prin împărtășanie, biserica, o viata curata și ferita de păcate.

    Apreciat de 1 persoană

    • Un roman said, on martie 5, 2024 at 4:02 am

      Bill Gates („Porti”), Celine Dion, Zuckerberg („Morman de Zahar”) si multi altii s-au orientat subit catre agro si food industry. Si nu neaparat ca ar fi fezabil; ci si pentru ca pot controla mai bine ceea ce se mananca… In cazul Dion, asociind figura si inclinatiile oculte ale acesteia, ti-e frica sa nu dai de vre-un tendon uman prin farfurie, in restaurantele ei…:)) Nu mai vorbim de lanturi „globale”/ mondiale de fast-food/ market, cu trasabilitate secreta a ingredientelor si retetelor (secret comercial, de marca). E posibil ca astia sa ne spurce in ascuns, cu jertfele aduse idolilor lor. Nu cred ca e intamplator trendul „cool” cu mancatul „in oras” sau shopingul din market. Ar oferi si gratis mancarea lor, pentru a ne da hapul. Iar noi, ca si tara crestina, sigur suntem „big target”. Inainte mai erau autoritati publice care verificau calitatea alimentelor. Acum e jungla. Intr-adevar, doar Dumnezeu ne mai pazeste (nici macar noi insine, nu)…

      Apreciază

    • scortisoara said, on martie 5, 2024 at 1:02 pm

      Si nu de acum….. Abia acum rasufla dar de cand sunt situatiile acestea …. Va dati seama ce fel de adulti se ocupa de acesti copii in scoli daca musamalizeaza asa ceva ? Ce fel de oameni sunt astia ? Copii impartasiti iar adultii exorcizati .

      Apreciază

  2. VioletaM said, on martie 5, 2024 at 2:30 pm

    Dupa atata lumina luata din Apus, uitati ce desen poate face o copila de 7 ani! Ma intreb ce o fi in sufletelul ei de copil?! https://www.facebook.com/photo/?fbid=748253103974990&set=a.512497810883855

    Apreciază

  3. Oarecare said, on martie 5, 2024 at 3:31 pm

    Sau să răspundă penal părinții! Cum ar fi mai bine?

    Apreciază

  4. vaivoua said, on martie 5, 2024 at 4:44 pm

    nu va mirati de ce sunt asa multi homosexuali la marsul degeneratilor…trei sferturi din ei(cel putin) au fost violati in clasele mici; fenomenul e incurajat, la fel ca si drogurile

    Apreciază

  5. Ines said, on martie 5, 2024 at 5:28 pm

    Dacă copiii au la dispoziție încă din cărucioare telefoanele mobile ca să nu se plictisească…Iar pana în clasa a v-a au o grămadă de timp sa se uite la filme deocheate, de unde învață toate perversiunile. În clasa a VI-a, ei vin chiar cu prezervative la școală ca să se distreze, le umfla, se joaca cu ele. Pai cine e de vina? Mobilul și părinții care nu știu sa ii educe și nu știu să-i struneasca,ca vezi Doamne copiii nu trebuie certați și traumatizați, iar dacă îndrazneste asta vreun profesor, vine părintele sa se certe cu el. În halul asta a ajuns societatea românească. Macar în străinătate exista disciplina, iar părinții sunt trași la raspundere dacă elevii sunt prinși pe telefon în timpul cursurilor sau dacă au absente nemotivate. Unde părintele nu educa copilul, copilul își educa părintele.
    Democrație prost înțeleasă…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.