SACCSIV – blog ortodox

Portofelul digital, aprobat de Parlamentul European. Ce va conţine aplicaţia de pe smartphone

Posted in PARLAMENTUL EUROPEAN by saccsiv on martie 3, 2024

Cotidianul: Portofelul digital, aprobat de Parlamentul European. Ce va conţine

Parlamentul European a aprobat, joi, regulamentul privind portofelul digital european (eID), dosar pe care eurodeputatul REPER Alin Mituţa l-a coordonat din partea Renew Europe.Prin această iniţiativă de digitalizare a relaţiei dintre cetăţeni şi stat, ar urma sa fie eliminat timpul petrecut la ghişee, cozile interminabile sau teancuri de documente de care este nevoie atunci când cetăţenii apelează la diverse servicii, fie ele publice (taxe, impozite, spitale) sau private (bănci, asigurări).

Portofelul digital va funcţiona sub forma unei aplicaţii pe telefon, în care vom putea stoca documente, certificate, inclusiv acte de identitate precum cartea de identitate sau paşaportul şi prin care vom putea accesa servicii publice şi private de la distanţă, oriunde în UE, acestea fiind criptate şi având valoare juridică echivalentă documentelor în format hârtie, mai arată comunicatul de presă al partidului REPER.

„Prin portofelul digital european vom putea, spre exemplu, să accesăm orice fel de document, adeverinţă sau certificat prin câteva click-uri în aplicaţie sau vom putea solicita deschiderea unui cont bancar prin simpla partajare via telefon a documentelor cu banca noastră, fără să mai fie nevoie să ne deplasăm şi să aşteptăm ore întregi la ghişee.” a precizat europarlamentarul REPER Alin Mituţa, conform sursei citate.

Portofelul digital va fi dezvoltat de fiecare stat membru şi va fi pus în mod gratuit şi voluntar la dispoziţia cetăţenilor. Deţinătorii portofelului digital vor avea control absolut asupra propriilor date şi documente şi vor fi singurii care va decide cu cine şi când să le partajeze. De asemenea, la propunerea europarlamentarului Alin Mituţa, portofelul digital va include şi o semnătură electronică gratuită pentru toţi cetăţenii europeni.

Tagged with:

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin said, on martie 3, 2024 at 7:48 pm

    Ati inteles acum de ce ne-au scufundat in mocirla birocratiei atatia zeci de ani?

    Daca nu, va explic: ca sa sbieram din toti rarunchii de bucurie cand vom primi pecetea si totul va deveni atat de simplu, usor si confortabil.

    Apreciat de 3 persoane

  2. john said, on martie 3, 2024 at 8:04 pm

    Este ultimul pas,înainte de cip! Step by step😆 La ce’ți mai trebuie un portofel și acte,dacă totu’i atât de simplu? Un cip te scutește de toată povara de a purta grija unor documente cu tine. Ia CIP_ul neamule!😄

    Apreciat de 1 persoană

  3. Nicusor said, on martie 3, 2024 at 9:11 pm

    Perfect. Sa ne aducem aminte ce i-au facut lui Ciumpalacu si Kelementes Humor h@cker-ii luna trecuta si DeNeSeCe-ul a fost fix zero barat. Ganditi-va bine inainte sa va luati singuri obezile si catusele: chiar aveti nevoie de asa ceva? Chiar este sigur?

    Eu voi refuza pt ca sistemele astea nu is bune:
    1. Niste it-isti priceputi sau chiar anumite organizatii ori institutii va pot spiona non stop. Faceti ceva contra, o tasta si s-a dus suma de bani sau proprietatea ori chiar identitatea, asa la un click distanta.
    2. Digitalizarea asta multa indobitoceste omul (a se vedea ce a declarat Lavric vizavi de Suedia si sistemul lor de invatamant, similiar ce cel din Finlanda)
    3. Cade curentul, apoi sa vezi nebunia de pe urma. Nu poti face nimic, nici macar sa te incalzaesti sa faci un foc, nimica.
    4. Apoi daca luam scriputristic Biblia, poate fi chiar semnul fiarei, ca la cate inventeaza astia nu poti fii sigur de nimica.
    5. Bunul Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul Sau si asemanarea Sa, adica, i-a dat omului discernamant si liber arbitru. Sa nu uitam cum nazistii de la penele, fascistii de la pesede si hortistiinde la udemere ne-au strans cu usa sa luam asa zisul vaxxin aducator de nu-i asa: tromboze, infarct, paralizii, lipsa menatruatiei la doamne, si alte conditii stiute sau nestiute.

    No deci, eu le am pe astea toate in minte atunci cand vorbim de grija statului fata de cetatean si digitalizarea lui peste.

    Doamne ajuta tuturor crestinilor ortodocsi si tuturor oamenilor de bine! Din tara si de afara.

    Apreciat de 1 persoană

  4. pamaio said, on martie 3, 2024 at 9:17 pm

    Apreciază

  5. Oarecare said, on martie 3, 2024 at 9:36 pm

    Unde a ajuns tehnologia! https://fiipregatit.ro/fiipregatit-chat-bot
    Poate fi întrebat multe și răspunde… Dar cu erori de diverse feluri!

    Apreciază

    • geo said, on martie 4, 2024 at 1:55 pm

      Dupa ce le-am dat toate datele cetatenilor romani israelienilor, acum le dam si ucrainenilor…

      Apreciază

  6. Florinache said, on martie 4, 2024 at 9:23 am

    Si daca nu ai telefon? Posesia unui telefon nu e obligatorie, inca.

    Apreciază

  7. nightcrawlercyp said, on martie 4, 2024 at 10:06 am

    REPER astia sunt aceeasi marie cu PSD, PNL si altii. Pana nu iesim din UE nu putem face nimic

    Apreciază

  8. Spaceman said, on martie 4, 2024 at 7:10 pm

    N-am vrut portofel electronic pentru cripto și o să-mi fac pentru acte oficiale? Mai bine moartea!

    Apreciază

  9. eugen adi said, on martie 6, 2024 at 12:55 am

    𝑆𝑢𝑟𝑠𝑎: 𝑃𝑎‌𝑟𝑖𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝐼𝑜𝑎𝑛𝑛𝑖𝑠 𝐾𝑎𝑙𝑎𝑖𝑑𝑖𝑠 (1925 – 2009), 𝑝𝑎𝑔 120

    ☦️ „Copiii mei, plec, dar sunt foarte fericit, pentru că bunul Dumnezeu m-a ascultat, nu pe mine – „ultimul” care m-am rugat pentru această chestiune – ci mulți s-au rugat pentru această chestiune și Dumnezeu a dat îndurare…!

    ☦Să știi că atunci când va veni momentul în care vor da cartea de identitate [n.n. biometrică], nu vă grăbiți să o primiți!
    Dumnezeu va interveni, evenimentele din Oraș vor avea loc și, împreună cu Grecia, (pentru că pentru Grecia acest har va fi făcut de Dumnezeu), vor fi salvate alte popoare care erau și ele pregătite să ia această identitate [n.n. digitală] și milioane de suflete nevinovate ar fi fost pierdute.”

    ☦️ „Oricât am încercat să-l prind pe nepregătite, Părintele Ioan nu mi-a spus niciodată nimic despre data predării orașului (Constantinopolul). Am tot insistat și am încercat să-l surprind relaxat în momente nesperate, dar Harul impenetrabil nu-i permitea să îmi dezvăluie nimic relevant. După un timp, însă, am aflat, printr-o altă cunoștință, că i-a dezvăluit că „vom lua Orașul în anul în care Paștele cade pe 5 mai”! (Paștele cade la această dată în 2024… Cine știe? Rămâne de văzut…)”
    𝑆𝑢𝑟𝑠𝑎: 𝑃𝑎‌𝑟𝑖𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝐼𝑜𝑎𝑛𝑛𝑖𝑠 𝐾𝑎𝑙𝑎𝑖𝑑𝑖𝑠 (1925 – 2009), 𝑝𝑎𝑔 120

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.