SACCSIV – blog ortodox

Turbarea diavolului prin uneltele sale: GRECIA a devenit PRIMA TARA MAJORITAR ORTODOXA care a LEGALIZAT CASATORIILE HOMOSEXUALE cu dreptul de a adopta copii

Sfântul Teofan Zăvorâtul, Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an, Editura Sophia, București, p. 76:

Lumea nu lucrează de la sine, ci este ațâțată de stăpânitorul său, satana, ale cărui lucruri le-a stricat Domnul și continuă să le strice în cei credincioși și prin cei credincioși.

Diavolul nu-I poate face nimic Domnului; ca atare, își întoarce turbarea asupra celor ce cred în El, pentru ca, supărându-i, să-I facă supărare Domnului. Nici aici nu lucrează de-a dreptul, ci prin uneltele sale, care alcătuiesc lumea. Aceasta nu înseamnă că el este puternic; nu vă temeți de el, ci mai degrabă îndrăzniți, căci Domnul a biruit lumea și pe stăpânitorul ei. Celui ce nu se dă singur bătut, diavolul nu are ce să-i facă.”

Sursa: https://doxologia.ro/celui-ce-nu-se-da-singur-batut-diavolul-nu-are-ce-sa-i-faca

Dupa cum stiti:

Sfântul Munte: Ne opunem căsătoriei homosexualilor!

Enciclica Sfântului Sinod al Bisericii Elene legat de dorința Guvernului Grec de a legifera căsătoriile cuplurilor de același sex și posibilitatea acestor cupluri de a adopta copii

Pe guvernantii greci i-a durut insa in bascheti, pentru ca au alt stapan:

Guvernul grec refuză organizarea unui referendum pe tema legalizării căsătoriilor homosexuale și a adopției de către cuplurile homosexuale. Nou comunicat al Bisericii Ortodoxe a Greciei. Poziția Sfântului Sinod va fi anunțată în toate bisericile duminică, 4 februarie 2024

Ca si pe parlamentarii cu acelasi stapan, diavolul:

Grecia a legalizat, joi (15 februarie 2024 – n. admin.), căsătoriile între persoane de același sex și drepturile parentale egale pentru cuplurile de același sex, în timp ce parlamentarii au adoptat un proiect de lege care a divizat societatea greacă și a atras o opoziție vehementă din partea puternicei Biserici Ortodoxe a țării.

Deși Grecia a devenit a 16-a țară din Uniunea Europeană care a permis căsătoria între persoane de același sex, este prima națiune creștină ortodoxă care a adoptat o astfel de lege. Țara a extins parteneriatele civile cuplurilor de același sex în 2015, dar nu a mai extins drepturile parentale egale la acea vreme.

Premierul Kyriakos Mitsotakis s-a angajat să adopte noile măsuri după realegerea sa zdrobitoare de anul trecut. El a spus cabinetului său luna trecută că căsătoria între persoane de același sex este o chestiune de drepturi egale, a remarcat că o legislație similară este în vigoare în peste 30 de țări și a spus că nu ar trebui să existe „cetățeni de clasa a doua” sau „copii ai unei persoane”. Dumnezeu mai mic.”

Pe lângă recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, legislația eliberează calea pentru adopție și oferă aceleași drepturi ambilor părinți de același sex ca și tutorele legal al copilului, în timp ce până în prezent aceste drepturi se aplicau numai părintelui biologic. De asemenea, ar afecta viața de zi cu zi a cuplurilor de același sex, a spus dl Mitsotakis Parlamentului joi, permițând celor cu copii „să-i ridice de la școală, să poată călători cu ei, să-i ducă la medic”.

Legea nu oferă cuplurilor de același sex acces la reproducere asistată sau opțiunea de sarcini surogat. De asemenea, nu oferă persoanelor transgender drepturi ca părinți.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 176 de voturi pentru și 76 împotrivă în Parlamentul cu 300 de locuri, joi, după mai mult de 30 de ore de dezbateri aprinse pe parcursul a două zile. Sprijinul puternic din partea partidelor de opoziție de centru-stânga și de stânga a promovat măsura. (Din cei 300 de membri ai corpului au votat un total de 254 de persoane. Doi dintre ei au votat prezenti, restul s-au abținut.)

Domnul Mitsotakis a salutat votul într-o postare pe rețelele de socializare, descriind noua lege drept „o piatră de hotar pentru drepturile omului”.

Susținătorii drepturilor omului au salutat perspectiva căsătoriei între persoane de același sex pentru Grecia. Maria Gavouneli, președintele Comisiei Naționale Grece pentru Drepturile Omului, un organism public independent, a numit măsura „întârziată”. Iar Stella Belia, fondatorul Rainbow Families, o organizație care sprijină familiile de același sex, a numit legislația „o victorie majoră pentru care ne luptăm de ani de zile”.

„Face viața mult, mult mai ușoară pentru mulți oameni și protejează copiii care au trăit într-o stare de precaritate”, a spus doamna Belia, adăugând că noile măsuri vor pune capăt și practicii de a lua copii din cupluri de același sex. în grija statului după moartea unui părinte biologic. Fără noua protecție legală, a spus ea, „și-ar pierde nu pe unul, ci pe ambii părinți”.

……

Sursa: nytimes.com

Cititi va rog mai multe la:

https://danielvla.wordpress.com/2024/02/16/grecia-a-cazut-a-devenit-prima-tara-majoritar-ortodoxa-care-a-legalizat-casatoriile-homosexuale-cu-dreptul-de-a-adopta-copii-wikipedia-a-preluat-imediat-informatia/

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ionut said, on februarie 16, 2024 at 12:11 pm

    O mare dezamăgire „marea națiune greacă” care protestează viguros doar când e vorba de bani. Ne mai mirăm de ce a ajuns catedrala Sf. Sofia pe mâna turcilor. O mare dezamăgire și guvernul de „dreapta”, și mi-am amintit de o altă aberație – la învestire, primul ministru jură în prezența arhiepiscopului Atenei în Numele Sfintei Treimi că va apăra constituția și legile. Care legi? Fărădelegile, mai degrabă…

    Una dintre principalele lor preocupări ar trebui să fie cum să facă în așa fel încât să se slujească din nou Sf. Liturghie la Sf. Sofia, cum să negocieze cu turcii, ce să le dea în schimb. Dar nu, se ocupă de nimicuri. Nimicuri? Nu, mai degrabă ticăloșii…

    Apreciază

  2. geo said, on februarie 16, 2024 at 12:57 pm

    Mda…si pentru europarlamentarii romani se vor comasa alegerile…citeam undeva ca primesc 20 – 25.000 euro pe lună…aproape 1 milion de euro pe mandat…si voteaza nemernicii din astea…

    Apreciază

  3. pământean said, on februarie 16, 2024 at 1:17 pm

    Fiecare are dreptul la viață privată, fiecare este liber să își aleagă partenerul și fiecare are dreptul la fericire. Exprimarea, demonstrarea realizându-se într-un cadru intim, desigur.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2024 at 2:39 pm

      pământean

      Fiecare este liber sa aleaga sa ajunga in iad.
      Tema e insa alta: legalizarea casatoriilor homosexuale si dreptul lor de a adopta copii.

      Apreciat de 4 persoane

    • cristian27070 said, on februarie 16, 2024 at 7:59 pm

      Nu despre cadru intim e vorba sau nu ai minte sa intelegi? Sa adopte „casatoritii” copii? Mai bine FOC!

      Apreciat de 1 persoană

    • PG said, on februarie 16, 2024 at 9:35 pm

      Aceasta nu este fericire , este amagire . Nu este fericire acolo unde nu este Duhul Sfant .

      Apreciat de 1 persoană

  4. Ricã said, on februarie 16, 2024 at 1:33 pm

    Ma gandesc ca peste putin timp se vor folosi de mizeria asta si vor pune presiune pe preoti sa i cunune si sa pangareasca taina casatoriei,vine urgia Domnului cum spunea Sfantul Iosif Vatopedinul si nu poate fi oprita! Doamne ajuta fratilor,nu mai avem mult timp.

    Apreciat de 2 persoane

  5. eugen adi said, on februarie 16, 2024 at 1:53 pm

    De acum,mila Domnului si pentru greci…”…Starețul a spus că turcii vor captura Lesbos, Chios și Rodos. Dar nu va dura mult, pentru că în curând Turcia se va prăbuși. Doar trei luni vor avea aceste insule și asta e tot. Turcii vor veni în Grecia și vor înființa moschei. Dar noi vom fi salvați de rugăciune, dacă o vom practica. Un lucru mă întristează și mă îngrijorează, nimeni nu se roagă acum….. Gândiți-vă la asta! Evreii își vor ridica capul în sus. Ei agită astăzi toată lumea. Ei au făcut un mare rău lumii și vor plăti pentru asta: nu le va mai rămâne mult timp.

    Grecia va fi condusă de un neortodox, va spune că nu e ortodox. Câtă suferință va aduce el… Nu-l credeți, el va vrea să distrugă Ortodoxia. Nu va conduce mult timp, dar se vor întâmpla multe lucruri rele și necuviincioase. Nu le acceptați, nu faceți ceea ce vă va spune, pentru că scopul lor este să vă pună pecetea. Alungați-i. Ah, ah, va  fi mare jale. Oamenii vor plânge și nu vor ști ce să facă…”Profetiile Staretului Vasily Kavskokalivitul din Grecia

    Apreciat de 2 persoane

  6. eugen adi said, on februarie 16, 2024 at 1:54 pm

    „…Si l-am intrebat pe acest om al lui Dumnezeu:frate, tu ce zici? Si mi-a raspuns: “Parinte Episcop,am vorbit multe despre profetii pana acum, dar acum timpul profetiilor s-a terminat. De acum inainte, profetiile vor deveni stirile zilei. Le vom vedea la televizor si le vom auzi la radio. Este important sa intelegem care sunt adevarate si care sunt false.”
    In ceea ce priveste locurile noastre, vom avea parte de 3 zile de actiuni de intimidare din partea turcilor – inca nu le-am avut (…). Stim ca se vor intampla, pocainta noastra s-a imputinat… Asta este intristarea Maicii Domnului care vrea sa inalte Ortodoxia, sa o duca in toata lumea si cere putina pocainta de la noi. Si parlamentarii nostri ce legi voteaza? Legi impotriva firii care, in Grecia si Cipru – ne-a spus Gheron din Creta, omul lui Dumnezeu -, vor aduce catastrofe naturale, pentru ca se va rascula natura toata. Se vor deschide brusc cratere in orase atat de mari ca se vor scufunda cladiri intregi. Vor fi cutremure neobisnuite din cauza faptelor impotriva firii pe care le facem. Acum a devenit periculos sa mai si vorbim impotriva acestora, ca daca zicem ceva in curand ne vor pedepsi cu inchisoarea, ca judecam oamenii…”Mitrop.Neofit de Morfu

    Apreciat de 2 persoane

  7. Florin said, on februarie 16, 2024 at 4:02 pm

    Probabil aceasta lege va da voie si persoanelor trans, (femei care se crede barbati) sa viziteze Sf Munte Athos.

    Apreciază

  8. roman said, on februarie 16, 2024 at 4:37 pm

    Asta a legiferat guvernul DIN Grecia, ca si cel care va fi…DIN …România și care se vede ,din CER, legifereaza un…PLAN…clocit de …CINEVA…

    Cand toți impun/ORDONĂ/DICTEAZĂ, împotriva VOINȚEI populațiilor native/bastinase si POPULAȚII…TAC…înseamnă că este un…PLAN…si stim ca sminteala trebe sa vină în lume…
    Iar Grecia, ca si România este MAJORITAR Ecumenista eretica, nu mai este ortodocsa.
    Iisus Hristos spune CLAR…după FAPTE îi veți cunoaște…

    Apreciat de 2 persoane

  9. scortisoara said, on februarie 16, 2024 at 11:11 pm

    Urmam noi ? O sa iasa urat … Dilema : preotii vor boteza copii adoptati de gay ? Bietii copii…..

    https://www.activenews.ro/stiri/Se-pregateste-Guvernul-Romaniei-sa-adopte-casatoriile-si-familia-gay-in-luna-iunie-187573

    Apreciază

  10. Stefan said, on februarie 17, 2024 at 12:15 am

    Efectele distructive ale promovării in societatea umană ale căsătoriilor dintre sodomiți :

    Apreciază

  11. neofit333 said, on februarie 17, 2024 at 3:41 pm

    Ce mirare și groază a fost pe cetățenii Sodomei și Gomorei, când au văzut cum cade pârjol dumnezeiesc peste ei.
    Și nici măcar nu erau drept măritori, candidați la mântuire.

    Cu cât mai mult se vor pedepsi cei care promovează și înlesnesc distrugerea familiei și a nomalității ?!?
    Era previzibil că va cădea Grecia prima, încă din anii ’90. Ei au fost pionieri în modernisme de-astea ușuratice, de la început.

    O pleiadă, o constelație de Sfinți și Filocalici le-au călcat și sfințit pământul, imperiul. Degeaba !!!

    S-au înmuiat ca untu-n mămăliga fierbinte ! Zeul Confort e foarte aspru, cel mai aspru !!!

    Așa că, Satanache e pe val și îi conduce cu 275 la zero.

    Gealații care au votat aberațiile astea de „legi”, vor vota mai încolo și pustiirea Sfântului Munte, prin intrarea femeilor în gradina Maicii Domnului.

    Un popor fără sânge-n vine, fără zvâc și coloană vertebrală. Că doar puteau strânge semnături să facă un referendum !!!

    Și astfel voința poporului si puterea sa, decideau pe loc soarta țării. Nu sunt grecești cuvintele DEMOS = Popor, CRATOS = Putere ???

    Democrația (în traducere literală „conducere de către popor”, din grecescul δημοκρατία – demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere” = „puterea poporului”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii.

    Asta fost voința poporului ? Sau a parlamentului grec ?

    Să vedem cum și cât va rezista România la tăvălugul pervers ce va veni !?!
    O țară de mânioși (RO MÂNIA), poporul ăsta trebuie să își folosească puterea mânietoare, dată de Dumnezeu, pentru biruința tiraniei moderniste, pt câștigarea celor bune si mântuitoare de suflet !!!

    Amin !

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 17, 2024 at 6:31 pm

      neofit333

      Romanii au strans semnaturi apoi nu s-au dus la Referendum pe motiv de … Dragnea.

      Apreciază

  12. Jean said, on februarie 17, 2024 at 5:23 pm

    Nu ar fi prima oara in istorie când grecii se de dau pe din din dos

    Apreciază

  13. eugen adi said, on februarie 19, 2024 at 12:20 am

    Preluat…BREAKING NEWS! (chiar că)
    Hackerii au julit datele despre efectele adverse, pe loturi de vaccinare.
    Sunt stocate acum pe http://www.howbad.info … dar nu se știe cât vor sta!
    Descărcați și salvați cât puteți! Datele indică numărul de decese și dizabilități asociate fiecărui lot/număr de lot = arată toxicitatea relativă a unui lot, în comparație cu altul.

    Cod lot = număr lot = numărul din carnetul/cardul de vaccinare
    Verificați codul de lot!

    Coduri de lot Moderna
    https://www.howbad.info/moderna.html
    https://www.howbad.info/modernaforeigndeaths.html
    Coduri de lot Pfizer
    https://www.howbad.info/pfizer.html
    https://www.howbad.info/pfizerforeigndeaths.html
    Coduri de lot Janssen
    https://www.howbad.info/janssen.html
    https://www.howbad.info/janssenforeigndeaths.html

    Capitole
    https://www.howbad.info/time.html

    https://www.howbad.info/international.html
    https://www.howbad.info/combined.html
    https://www.howbad.info/lethal.html
    https://www.howbad.info/connections.html
    https://www.howbad.info/symptom.html
    https://www.howbad.info/paralysis.html
    https://www.howbad.info/children.html
    https://www.howbad.info/gender.html
    https://www.howbad.info/sizematters.html
    https://www.howbad.info/lotsize.html
    https://www.howbad.info/secondpeak.html
    https://www.howbad.info/expiry.html
    https://www.howbad.info/sweden.html
    https://www.howbad.info/allnothing.html

    Apreciază

  14. […] Turbarea diavolului prin uneltele sale: GRECIA a devenit PRIMA TARA MAJORITAR ORTODOXA care a LEGALI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.