SACCSIV – blog ortodox

Avertisment: incalzirea globala duce la topirea permafrostului din nord, ce duce la eliberarea unor virusi zombi din trecutul indepartat si de aici teribila boala X

Posted in incalzirea globala, schimbarea climei by saccsiv on ianuarie 21, 2024

Asta ne-a zis prezentatoarea emisiunii de la ora 13 la Romania tv, iar colegul de la meteo a sustinut-o.

Iata si ce putem citi la https://www.g4media.ro/virusii-zombi-arctici-din-siberia-ar-putea-declansa-o-noua-pandemie-terifianta-avertizeaza-oamenii-de-stiinta.html

Omenirea se confruntă cu o nouă amenințare pandemică bizară, avertizează oamenii de știință. Virușii antici înghețați în permafrostul arctic ar putea fi eliberați într-o zi de încălzirea climei Pământului și ar putea declanșa o epidemie majoră de boli, scrie The Guardian.

Tulpini ale acestor microbi – sau viruși zombi, cum mai sunt cunoscuți – au fost deja izolate în cadrul unor studii care au stârnit temeri că o nouă urgență medicală globală ar putea fi declanșată – nu de o boală nouă pentru știință, ci de o boală din trecutul îndepărtat.

Drept urmare, oamenii de știință au început să planifice o rețea de monitorizare a Arcticii care să identifice cazurile timpurii ale unei boli cauzate de microorganisme străvechi. În plus, această rețea ar asigura carantină și tratament medical specializat pentru persoanele infectate, în încercarea de a limita o epidemie și de a împiedica persoanele infectate să părăsească regiunea.

„În prezent, analizele privind amenințările pandemice se concentrează pe bolile care ar putea apărea în regiunile sudice și apoi să se răspândească în nord”, a declarat geneticianul Jean-Michel Claverie de la Universitatea Aix-Marseille. „În schimb, s-a acordat puțină atenție unui focar care ar putea să apară în nordul îndepărtat și apoi să se răspândească în sud – și cred că aceasta este o neglijență. Acolo sus există viruși care au potențialul de a infecta oamenii și de a declanșa un nou focar de boală.”

Acest punct de vedere a fost susținut de virusologul Marion Koopmans de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam. „Nu știm ce virusuri zac acolo în permafrost, dar cred că există un risc real să existe unul capabil să declanșeze un focar de boală – să zicem o formă străveche de poliomielită. Trebuie să presupunem că așa ceva s-ar putea întâmpla.”

În 2014, Claverie a condus o echipă de oameni de știință care a izolat virusuri vii în Siberia și a demonstrat că acestea încă pot infecta organisme unicelulare – chiar dacă au fost îngropate în permafrost timp de mii de ani. Alte cercetări, publicate anul trecut, au dezvăluit existența mai multor tulpini virale diferite din șapte situri separate din Siberia și au arătat că acestea puteau infecta celule cultivate. O mostră de virus avea o vechime de 48.500 de ani.

„Virușii pe care i-am izolat erau capabili doar să infecteze amibele și nu prezentau niciun risc pentru oameni”, a declarat Claverie. „Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că alte virusuri – înghețate în prezent în permafrost – nu ar putea fi capabile să declanșeze boli la oameni. De exemplu, am identificat urme genomice ale poxvirusurilor și herpesvirusurilor, care sunt agenți patogeni umani bine cunoscuți”.

Permafrostul acoperă o cincime din emisfera nordică și este alcătuit din sol care a fost menținut la temperaturi sub zero pentru perioade lungi de timp. Unele straturi au rămas înghețate timp de sute de mii de ani, au descoperit oamenii de știință.

„Punctul crucial al permafrostului este că este rece, fără lumină și lipsit de oxigen, ceea ce este perfect pentru conservarea materialului biologic”, a declarat Claverie pentru Observer săptămâna trecută. „Ați putea pune un iaurt în permafrost și ar putea fi încă comestibil 50.000 de ani mai târziu”.

Dar permafrostul din lume se schimbă. Straturile superioare ale principalelor rezerve ale planetei – în Canada, Siberia și Alaska – se topesc, deoarece schimbările climatice afectează în mod disproporționat zona arctică. Potrivit meteorologilor, regiunea se încălzește de câteva ori mai repede decât rata medie de creștere a încălzirii globale.

Cu toate acestea, nu topirea permafrostului este cea care prezintă cel mai mare risc imediat, a adăugat Claverie. „Pericolul provine de la un alt impact al încălzirii globale: dispariția gheții marine arctice. Aceasta permite creșterea transportului maritim, a traficului și a dezvoltării industriale în Siberia. Sunt planificate operațiuni miniere uriașe, care vor face găuri imense în permafrostul adânc pentru a extrage petrol și minereuri”.

„Aceste operațiuni vor elibera cantități uriașe de agenți patogeni care încă se dezvoltă acolo. Minerii vor intra și vor respira virușii. Efectele ar putea fi dezastruoase”.

Acest aspect a fost subliniat de Koopmans. „Dacă ne uităm la istoria focarelor epidemice, unul dintre factorii cheie a fost schimbarea utilizării terenurilor. Virusul Nipah a fost răspândit de liliecii de fructe care au fost alungați din habitatul lor de către oameni. În mod similar, variola maimuței a fost legată de răspândirea urbanizării în Africa. Și la acest lucru suntem pe cale să asistăm în Arctica: o schimbare completă a utilizării terenurilor, iar acest lucru ar putea fi periculos, așa cum am văzut în alte părți.”

Oamenii de știință cred că permafrostul – la cele mai adânci niveluri ale sale – poate conține viruși care au o vechime de până la un milion de ani și, prin urmare, mult mai vechi decât propria noastră specie, despre care se crede că a apărut în urmă cu aproximativ 300.000 de ani.

„Este posibil ca sistemele noastre imunitare să nu fi intrat niciodată în contact cu unii dintre acești microbi, iar aceasta este o altă îngrijorare”, a spus Claverie.

„Scenariul ca un virus necunoscut care a infectat cândva un om de Neanderthal să se întoarcă la noi, deși puțin probabil, a devenit o posibilitate reală”.

Din acest motiv, Claverie și alții colaborează cu UArctic, Universitatea Arcticii – o rețea educațională internațională din regiunea polară – la planurile de a stabili facilități de carantină și de a oferi expertiză medicală care ar putea identifica cazurile timpurii și le-ar putea trata la nivel local pentru a încerca să limiteze infecția.

„Ne confruntăm acum cu o amenințare tangibilă și trebuie să fim pregătiți să o abordăm. Este atât de simplu”.

 

Comentariu saccsiv:

E gata. Si nici n-am apucat sa ne mutam pe Marte. Suntem terminati daca nu facem repede ceva.

Si ce anume sa facem? Pai este simplu, dupa cum zice specialistul de mai sus:

– monitorizam

– lockdown

– luptam darz impotriva incalzirii globale implementand mai repede orasele de 15 minute

– luam lumina de la binefacatorii ce se aduna la Forumul Economic Mondial:

Liderii lumii au discutat la Davos despre boala X, un virus ipotetic de 20 de ori mai letal decât COVID-19. Iată ce trebuie să știți despre ipotetica pandemie – CBS News

– luptam hotarat impotriva celor de alta parere:

OMS dezvăluie o „forță de poliție globală” pentru a-i aresta pe cei din presa independentă online VIDEO

P.S.

Evident, am fost ironic…

Revenind la un ton serios, astia nu se lasa. „Specialistii” avertizeaza, mass-media isterizeaza, iar liderii lumii (pe care popoarele lumii nu i-au votat vreodata sa le fie lideri) ofera solutii pe care guvernele marioneta se vor grabi sa le implementeze.

Acum au venit cu o smecherie de tipul „doi iepuri dintr-un foc”: si incalzire globala si pandemie.

Si in numele luptei impotriva schimbarilor climatice si a bolii X vor sa bifeze cat mai repede cat mai multe puncte din sinistrul plan din agenda de distrugere a omenirii:

Orasele de 15 minute

Orasele de 15 minute – visul de aur al pionilor negri

Strategia „România Neutră – 2050”: mașina personală, folosită cel mult 6 500 km/an

Va fi mai rau decat sistematizarea din timpul lui Nicolae Ceausescu. Klaus Iohannis a promulgat “legea mobilitatii urbane” (PL-x 47/08.02.2023)

De ce proiectul de lege privind MOBILITATEA URBANA DURABILA incepe razboiul impotriva autoturismelor personale? A trecut deja de Senat

Camera Deputaților a adoptat ”Legea mersului pe jos”. Limitarea utilizării autovehiculelor personale în oraşe începând cu 2026

AU INCEPUT pregatirea primei etape din planul de distrugere a indiguirilor si barajelor raurilor din UE. Aceasta va inseamna o enorma inundare a terenurilor agricole si lipsa hidrocentralelor

Dictatura, lockdown, vaccin

Misiune înfiorătoare: ‘Boala X’

Lockdown-ul din motive climatice va fi lockdown-ul tuturor lockdown-urilor. Covid a fost doar un test pentru ceea ce se plănuiește

Șeful Adunării Generale a ONU a aprobat o declarație de constituire a unei AUTORITATI MONDIALE pentru pandemii, investită cu PUTERI DE IMPUNERE a LOCKDOWN-URI, de a face presiuni pentru vaccinarea universală și de a cenzura ceea ce consideră a fi „dezinformare”

 

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nicolae said, on ianuarie 21, 2024 at 3:59 pm

    Oamenii de știință ai diavolului, plătiți de sociopații de la davos, au descoperit ei că din cauza… bla, bla, bla … ăștia vor merge până în pânzele negre să ne sclavagizeze și să ne omoare … dar noi ? Doar cu Dumnezeu înainte !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ricã said, on ianuarie 21, 2024 at 4:49 pm

    Sa stam linistiti fratilor,au vaccinul pierzator,pardon,salvator!

    Apreciază

  3. Gigi Contra Sistem said, on ianuarie 21, 2024 at 7:09 pm

    virușii sunt activi doar in mediu biologic compatibil….supuși razelor UV mor în citeva minute….in plus ADN lor dacă sunt așa de bătrani nu sunt compatibili…cu noi….

    Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on ianuarie 23, 2024 at 12:00 pm

      Aha, stii tu ca ceva ne-vazut, … ipotetic de 1000 de ori mai mic decat cea mai mica vietate … moare! Adica ar avea viata desi nu are cum sa aiba viata!?!
      Daca nu stii, cel mai tare micro-SCOP (adica asigura perceperea OPTICA) „bate”, dupa cum i se spune… la MICRO-metru, milionim din metru.
      Ipoteza/doctrina virologica presupune ca ar fi niste … „pitici rai tare de tot”, de inca 1000 de ori mai mici decat cea mai mica forma de viata… sint adica NANO-metrici, miliardime de metru.

      Apreciază

    • Valentin said, on ianuarie 22, 2024 at 10:21 am

      Nu există viruși! Nimeni nu a izolat așa ceva. Uitați această gogoriță! Citiți ce afirmă Stefan Lanka

      Apreciază

      • Rodoal said, on ianuarie 23, 2024 at 4:50 am

        Sant mai multi doctori din diferite tari care explica clar ptr orice om (cu si fara studii) ca hoaxul cu virusii,antibioticele etc a fost bagat acum 100 Ani ca sa poata sa-si inceapa planul lor de reducere a populatiei

        Apreciază

    • Sorin said, on ianuarie 22, 2024 at 12:18 pm

      Bineinteles ca nu exista virusi.”Virusii” sunt de fapt celule moarte excretate de organism datorita influientei unor factori externi.O celula moarta nu face rau,ca e moarta.Bineinteles ca nu a fost izolat niciodata vreun „virus” in stare pura dar cu toate astea s-au facut vaccinuri pentru ceva ce nimeni nu stie cum arata.De ce?Pentru ca majoritate oamenilor sunt ca pelicanii,inghit orice 🙂 Si eu am facut parte din categoria asta.Acum parca incep sa-mi mai revin!Referitor la articol,de la fraza care incepe cu :„Virușii pe care i-am izolat ………” nu mai merita de pierdut timpul cu cititul lui.Bine,din punctul meu de vedere!

      Apreciază

  4. madeleineopt@yahoo.com said, on ianuarie 22, 2024 at 1:51 am

    Ăștia ar trebui dați în judecata pentru terorism medical, terorism informatic, planificarea unor atacuri împotriva populației civile prin raspandirea de informații false și conspirație pentru uciderea populației prin boli inventate urmate de otrăvirea premeditata a populației prin vaccinuri și medicamente toxice pline de metale grele, substanțe toxice care cauzează boli autoimune, mutilare, distrugerea organelor interne și în final moartea victimelor.

    Apreciat de 1 persoană

    • roman said, on ianuarie 22, 2024 at 5:31 pm

      Madeleine…

      Dati in judecata si..opriți…
      Uau! Ce …UAU de 2 ori…ce drept.. UUAAAU!…
      Sa nu crezi ca Vasile, Saccsiv,a fost ironic si in privinta…ABIA AM AJUNS PE MARTE…asta e ADEVĂR dar e ascuns si nici el nu prea vrea sa-l spuna ,ca sa ne mutăm în Ordine fara sa NE CALCAM IN PICIOARE la îmbarcare a in navele extraterestre ,care nu sunt draci,ci chiar există, în IAD…UAUUU ce …uaau!
      P. S Am fost ironic,iarta-mă, dar cine vrei sa mai facă asta???!
      Nu mai există, nici CINE???…procuratură, servicii etc,nu vezi ca TOTUL POST COV ID e ….ca si cum totul a fost un vis ,totul a fost OK,doar cutu-cutu și….IARĂȘI placa din ultimii 30 de ani….BANII ,ne-au furat banii…IARA ȘI, să-i prindem pe corupți..hahaha

      Apreciază

  5. scortisoara said, on ianuarie 22, 2024 at 8:51 am

    Scuze pt repostarea acestui articol cu Trump. Mi-a atras atentia ultima fraza :

    [Și media îmi reproșează că îl fac inteligent…Păi da! Chiar e foarte deștept! Controlează 1,4 miliarde de oameni cu un pumn de oțel. Eu zic că asta este inteligență.”] ……

    E vorba de Xi,presedintele Chinei. Asta e modelul global : China , asa vor sa ajungem ,condusi de un singur om, din „neamul ales ” fireste .Pentru asta populatia globului trebuie sa ajunga la 1,5 miliarde . A iesit un porumbel din gura lui Trump. Una e sa o stim noi la nivel de presupunere si alta e sa o spuna chiar ei cu gurita lor ca o confirmare.

    https://www.activenews.ro/stiri/Donald-Trump-anunt-ingrijorator-despre-Al-Treilea-Razboi-Mondial-Nu-va-fi-un-razboi-obsinuit.-Nu-vom-vedea-tancuri.-Vorbim-de-arme-de-distrugere-in-masa.-Eu-le-am-vazut-186983

    Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 23, 2024 at 12:08 pm

      Xi nu conduce „cu un pumn de otel”. Autoritatea sa nu este formala.
      Directia pe care merge China este naturala, de mentinerea a comunitatii etnice chineze pe baza traditiilor specifica.
      Ca nu ne place, ca raportam activitatea sa la ce ne insusim in aceasta – totusi, alta lume, … nu are relevanta; chiar dupa standardele acestei lumi in care sintem, China lui Xi a devenit prima putere economica … „globala”; nu e abator si nici lagar de munca.

      Apreciază

  6. scortisoara said, on ianuarie 22, 2024 at 9:14 am

    Mistica printesa asta japoneza …. isi deschide al treilea ochi, vorbeste despre elite . Acum 12 ani vorbea despre buncarele elitelor si spunea ca nu le va folosi la nimic ca nu se vor salva nici in felul asta .

    Apreciază

  7. scortisoara said, on ianuarie 22, 2024 at 12:28 pm

    De urmarit discutiile astora ….. Inteleg nemultumirea fermierilor si a transportatorilor dar am senzatia ca s-a vrut sa se ajunga aici sau s-a creat o situatie care a declansat un lant de reactii care au dus aici …la revolte . What is next ? Am senzatia ca ei stiu deja ce etapa urmeaza si nu cred ca sunt speriati ca pica guvernul. Am senzatia ca un paianjen sta undeva la panda si asteapta cat mai multe muste prinse in plasa .

    Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 23, 2024 at 12:10 pm

      Individa este agent de manipulare, amesteca ceea ce vezi cu ceea ce vrea sa-ti bage in cap.

      Apreciază

      • scortisoara said, on ianuarie 23, 2024 at 1:39 pm

        Asa este . E cu treaba .

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.