SACCSIV – blog ortodox

De ce proiectul de lege privind MOBILITATEA URBANA DURABILA incepe razboiul impotriva autoturismelor personale? A trecut deja de Senat

Posted in Romania, SENATUL ROMANIEI by saccsiv on aprilie 1, 2023

Ati citit, desigur despre:

Orasele de 15 minute – visul de aur al pionilor negri

Iar visul au inceput sa-l implementeze in forta. Conform https://www.mdlpa.ro/pages/proiectlegemobilitateurbanadurabila pe 16.09.2022 a fost publicat proiectul de act normativ Lege privind mobilitatea urbană durabilă, unde putem citi:

Mobilitatea urbană durabilă are la bază următoarele principii:

[…]

i) descurajarea utilizării autoturismelor personale;

[…]

Planificarea dezvoltării și transportul public:

[…]

Art. 19. – Atât în zonele propuse spre urbanizare, cât și în zonele deja urbanizate propuse spre regenerare, modurile de transport vor fi prioritizate încă de la faza de proiectare după cum urmează: mers pe jos, mers cu bicicleta, transport public, autoturism personal.

[…]

Asigurarea locurilor de parcare și staționare pentru diferite moduri de transport

Art. 39. – Autoritățile administrației publice locale vor lua măsuri care să limiteze utilizarea autovehiculelor personale în orașe.

A trecut deja de Senat, conform articolului Secretul PNRR: România și-a asumat „oașele de 15 minute” până în 2026. A trecut deja de Senat in cateva zile e la Camera Deputatilor! din 01.04.2023, de pe Ziua.

Conform acestei legi, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) va deveni obligatoriu, în România, încă din 2026.

Aceste obiective au fost asumate prin PNRR, un document secret și realizat de fostul ministru USR, Cristian Ghinea. De altfel, USR-ul susține această lege a Guvernului. Mai rău, un deputat USR a depus un amendament care extinde o parte dintre aceste prevederi și la nivelul comunelor, mai putem citi in Ziua.

Iata si finalul unui articol de pe Romania Curata, ce aplauda respectiva lege, https://www.romaniacurata.ro/lege-mobilitate-urbana/

Ce vor păți orașele care nu se conformează? Ei bine, asta mi se pare frumusețea supremă a acestui proiect de lege și îi aplaud pe inițiatorii de la Guvern pentru curaj: „autoritățile publice locale care nu respectă prevederile prezentei legi nu vor beneficia de finanțare din programele cu fonduri europene sau fonduri naționale gestionate de autoritățile publice de la nivel central.”

De ce poporul sa nu mai foloseasca autoturismul personal? Ca sa ramana in perimetrul de 15 minute pe jos. Iar daca chiar vrea sa mearga pana mai incolo, sa foloseasca mijloacele de transport in comun. Asta daca are un scor social bun si nu a criticat sistemul…

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nicusor said, on aprilie 1, 2023 at 11:00 pm

  Fondurile astea…fraierii inca nu s-au prins: cine iti da bani, iti porunceste. In tara asta inca mai exista petrol, paduri, sare, teren fertil, metale pretioase si metale rare, DAR nu avem patrioti, prin urmare noi chiar nu avem nevoie nici de spurcata uniune si nici de de banii ei, avem nevoie doar de conducatori patrioti si crestini ortodocsi, cu restul ne descurcam. Doamne ajuta!

  Apreciat de 2 persoane

 2. vlad tepes said, on aprilie 2, 2023 at 2:30 am

  In Romania, micii si berea de weekend, alaturi de automobil, sunt sfinte la romani! Asa ca orice limitare a deplasarii va declansa o furie maxima in societate, sinonima cu declansarea revoltelor violente de strada! Pe mine chiar ma amuza planurile legate de implementarea acestor dementze, pana in 2026, pe care le fac bestiile si Iudele dambovitene, pt ca eu pur si simplu nu-i vad pe cele mai multi dintre satanele astea si nici pe familiile lor, prinzand anul 2026!

  Apreciază

  • maria dakhel said, on aprilie 2, 2023 at 4:02 pm

   Păi, da…Sfintele Foale si Sfântul Automobil. Te-ai gândit ca daca romanii ar exploda mămăliga atunci când un judecator dă trei ani cu suspendare unui pedofil, situatia s-ar schimba radical?
   Pentru ca Iisus nu a zis de mici, bere si automobil, dar a vorbit despre copii.
   Haideti sa nu fim farisei si sa nu confundăm crestinismul cu ceaunul cu fasole cu ciolan. Pentru ca traditia nu este crestinism. Traditia e tradiție: niste obiceiuri mai vechi sau mai noi imbratisate de un popor din diverse motive.
   Nu incercati sa falsificati Cuvantul adaugandu-i noi brizbrizuri tradiționale, ca voi le veti sterge singuri….Inevitabil
   Vrei sa mai vorbesc si despre sfintele gunoaie din sfintele paduri populate cu grătare? Nu sunt ceea ce voi denumiti a fi o ” ecologista” fanatica, dar nici oarba nu sunt si-i cunosc pe români de nu ai idee!
   Cu polei si sclipici crestinesc nu se ajunge prea departe…

   Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 2, 2023 at 7:43 pm

    maria dakhel

    Deci iti place asta cu Mobilitatea Urbana Durabila?

    Apreciază

   • vlad tepes said, on aprilie 4, 2023 at 1:32 am

    Ceea ce incerci tu sa faci aici este practic un sofism ieftin, pe care si un copil il poate demonta!

    Apreciază

 3. San said, on aprilie 2, 2023 at 8:53 am

  Gloaba liștii au descoperit iar apa caldă și gaura covrigului: o jumătate de secol s-au strofocat să scoată înafara orașelor industriile-pe motivul oficial că Verde, pentru a maximiza profiturile din combustibil petrolier &industria Automobilului, modificând în ultimele trei decenii și orașele țărilor foste socialiste după acest model.
  Acum, vor să revină la organizarea de tip socialistă-komunistă :industrii situate la o distanță de mers pe jos de locuințele angajaților; locuințe de tip block, distribuite pe criteriul proximității de zona industrială unde activează LOCATARUL–aici, introduc iar propietatea statală asupra locuințelor.
  Mereu experimentează pe noi toți ideile lor demonice, suntem cobaii lor de mai bine de trei secole încoace.

  Apreciat de 2 persoane

 4. John said, on aprilie 3, 2023 at 6:35 am

  Ultimele vești din Israel indică faptul că, la anul de Paști,vor să sacrifice juninca roșie,într- un ritual specific .
  Rabinii solicită guvernului să permită sacrificarea Paștilor pe Muntele Templului;
  https://www.israel365news.com/369083/rabbis-petition-government-to-allow-passover-sacrifice-on-temple-mount-arabs-decry-the-attempt/

  Apreciază

 5. timisorean1 said, on aprilie 5, 2023 at 7:02 pm

  Legat de autoturisme e destul de clar ca acestea ofera o oarecare libertate. Romanii stiu acest lucru si actioneaza in consecinta. Ca sunt praf la condus si abuzeaza de aceasta libertate e o alta poveste. Din pacate, „ei” se folosesc de aceasta prostie(combinata cu rautate, cea mai fatala combinatie) la volan a romanilor pt a ne inghesui tot mai mult in privinta autoturismelor personale.
  Orase de 15 minute nu cred ca vor putea sa faca. Parerea mea. Ma refer in relativ aceste conditii, in actualul mod de viata.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: