SACCSIV – blog ortodox

Mii de tractoare şi camioane, așteptate la Poarta Brandenburg din Berlin. 68% dintre germani susţin protestele

Posted in GERMANIA, proteste by saccsiv on ianuarie 15, 2024

La finalul anului trecut ministrul german al apărării Boris Pistorius anunţa o dublare – la opt miliarde de euro – a ajutorului militar prevăzut iniţial de Germania Ucrainei în 2024, în contextul în care Berlinul este unul dintre principalii susţinători ai Kievului, căruia i-au acordat ajutoare umanitar, financiar şi militar în sumă de 22 de miliarde de euro:

https://www.g4media.ro/germania-isi-dubleaza-ajutorul-militar-prevazut-ucrainei-in-2024-de-la-patru-la-opt-miliarde-de-euro-este-un-semnal-important-in-momentul-in-care-ucraina-trebuie-sa-si-continue-lupta.html

Simultan, guvernul federal intenţionează să elimine treptat scutirea de accize pe combustibilul diesel pentru agricultură, care este în vigoare de mai bine de 70 de ani, conform articolului Nou protest masiv al fermierilor În Germania. Mii de tractoare şi camioane, așteptate la Poarta Brandenburg din Berlin de pe Hot News:

Fermierii germani au fost chemaţi luni la faimoasa Poartă Brandenburg din Berlin pentru un protest masiv împotriva planurilor guvernului de majorare a unor impozite, relatează Reuters.

Circa 10.000 de persoane, 3000 de tractoare şi 2000 de camioane din întreaga ţară sunt aşteptate să ia parte la noul protest, după o săptămână în care nemulţumirile agricultorilor au crescut şi mai mult presiunea asupra coaliţiei cancelarului Olaf Scholz, care se confruntă cu probleme bugetare şi ascensiunea forţelor de extremă dreapta.

Ministrul de finanţe Christian Lindner intenţionează să se adreseze protestatarilor, iar lideri ai partidelor din coaliţie i-au invitat pe liderii demonstranţilor la discuţii.

Rezultatele unui sondaj publicat vineri şi citat de dpa arată că peste două treimi dintre germani, mai precis 68%, susţin protestele fermierilor împotriva planurilor guvernului de eliminare a unor subvenţii.

Guvernul federal intenţionează să elimine treptat scutirea de accize pe combustibilul diesel pentru agricultură, care este în vigoare de mai bine de 70 de ani.

Sub presiune, executivul a decis o reducere treptată pe următorii trei ani, în locul unei eliminări bruşte, aşa cum plănuise.

Peste tot în Germania, agricultori furioşi fac acum presiuni pentru ca guvernul de coaliţie condus de Olaf Scholz să atenueze şi mai mult aceste planuri.

Guvernul a retras deja total un plan de anulare a scutirii de impozit pe vehicule pentru fermieri.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on ianuarie 15, 2024 at 1:55 pm

    Circula pe banda pe canalul Romaniatv ca pretul la gaze se va dubla dupa perioada de plafonare . Facturi de infarct . Putin vrea sa invadeze nu stiu ce tari din Europa…..
    UE cica intra in recesiune…..

    Apreciază

    • mosu said, on ianuarie 15, 2024 at 9:15 pm

      Încep sa se vadă efectele slavei Ukraini…

      Apreciază

      • scortisoara said, on ianuarie 15, 2024 at 10:40 pm

        e manipulare …. ca la momentul `89.

        Apreciază

    • Paul said, on ianuarie 15, 2024 at 10:20 pm

      Vor sa creeze haos.
      Stați cuminți acasă și citiți psaltirea!
      Să nu ziceți ca nu ați știut…

      Apreciază

  2. scortisoara said, on ianuarie 15, 2024 at 10:42 pm

    Cica in seara asta mosii miliardari se intalnesc la Davos sa mai puna de un lockdown planetar .

    Apreciază

  3. Ines said, on ianuarie 16, 2024 at 6:36 pm

    Medicii de familie vor sa între în greva, ca nu primesc salarizare ca cei din spitale

    https://campaniamea.declic.ro/petitions/se-intentioneaza-falimentarea-medicilor-din-ambulatoriul-de-specialitate?source=whatsapp

    Apreciază

  4. acelas said, on ianuarie 18, 2024 at 7:42 pm

    protestul de la noi e deturnat si se incearca sa fie confiscat din mai multe directii, inclusiv sau mai ales #rezist sau Declic ..
    https://t.me/wwwAurelianRO/17834

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.