SACCSIV – blog ortodox

Categoria JOACA DE-A COSMOSUL: Astronauții de la bordul ISS par în gravitație zero fiindcă atât stația spațială cât și ei sunt într-o stare continuă de cădere liberă înspre Pământ

Posted in ASELENIZARE, Luna by saccsiv on ianuarie 13, 2024

Conform https://alephnews.ro/lifestyle/cinic-lucruri-pe-care-crezi-ca-le-stii-si-care-nu-sunt-de-fapt-adevarate/

Motivul pentru care astronauții de la bordul ISS par în gravitație zero este fiindcă atât stația spațială cât și ei sunt într-o stare continuă de cădere liberă înspre Pământ. Deoarece obiectele cad cu aceeași viteză indiferent de masă, stația spațială și astronauții cad împreună, creând iluzia gravitației zero.

Din fericire, chiar dacă ei sunt într-o stare de cădere liberă continuă, nici pionierii spațiului nici stația pe care o folosesc nu se prăbușesc pe Pământ deoarece ISS se deplasează în jurul planetei noastre cu o viteză de 27.600 de kilometri pe oră, suficient pentru a rămâne pe orbită.

Intr-un documentar despre gravitatie, pe care l-am vizionat cu vreo trei ani in urma pe postul tv Da Vinci, se explica mai bine ideea de mai sus. Anume, daca arunci un obiect in fata ta, acesta va urma o traiectorie curba si in cele din urma va cadea pe Pamant. Daca insa te afli suficient de sus iar viteza obiectului este suficient de mare, atunci acesta va avea o cadere libera continua, adica acea curba va ocoli curbura Pamantului. Ca atare, respectivul obiect nu va mai cadea efectiv pe Pamant, ci il va inconjura foarte multa vreme. Dar, pana la urma, tot va cadea, dupa cum aflam din articolul https://evz.ro/lumea-in-stare-de-soc-nasa-a-predat-controlul-iss-rusiei-dupa-ce-a-amenintat-ca-o-va-prabusi-imagini-sfasietoare-foto.html

Primele două componente ale ISS provin din modulele rusești „Zarya” și „Zvezda”, care își folosesc motoarele pentru a ridica orbita ISS din când în când, când straturile superioare ale atmosferei încep să încetinească stația.

Evident, asa ceva este imposibil intr-un model al Pamantului Plat. Dar oare chiar se intampla dupa cum ni se explica? Sau cum se intampla? Sau, de fapt, nu se intampla nimic si ne uitam la filme artistice?

Intrebari…

Oricum, cert e ca oficial ni se spune ca acei cosmonauti nu plutesc deoarece lipseste gravitatia, ci pentru ca doar pare ca lipseste.

Care cosmonauti nu merita denumirea de cosmonauti deoarece se deplaseaza pe o orbita mult prea joasa. Altfel s-ar praji, dupa cum aflam din explicatiile despre Anomalia Atlanticului de Sud:

Anomalia din Atlanticul de Sud – o noua ciudatenie a Antacticii?

In concluzie

Un lucru e sigur, „cosmonautii” se joaca la altitudini mult mai mici decat ceea ce numim ca fiind Cosmos.

In Cosmos ni se spune ca vor ajunge din nou cosmonauti (mai exact pe Luna, dupa peste 50 de ani) doar ca deocamdata se tot amana deoarece se tot petrec lucruri:

SUA: racheta Vulcan Centaur a fost lansată luni spre Luna dar misiunea NU va putea continua deoarece modulul său Peregrine a suferit o „anomalie” care l-a împiedicat să-şi îndrepte în mod stabil panourile către Soare

NASA amână cu un an misiunea Artemis. Ni se spune că întârzierea va permite dezvoltarea în continuare a tehnologiei / Oare cum au ajuns cu peste 50 de ani în urmă pe Lună cu conserva aia?

 

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. perseathunbergii said, on ianuarie 13, 2024 at 10:54 pm

    Ei nu sunt în cădere liberă deoarece nu există viteză radială, ci numai tangențială față de Pământ.
    Mișcarea fiind în principiu relativă, ei sunt încă supuși gravitației terestre în raport cu referențialul (aproximativ) inerțial al Pământului și sunt accelerați centripet de către aceasă gravitație, însă în raport cu sistemul de referință neinerțial al stației câmpul gravitațional terestru este practic anulat de accelerația centrifugă a acesteia; căci, conform principiului echivalenței, într-un referențial accelerat (față de un sistem de referință inerțial) mișcarea se petrece ca și cum referențialul ar fi inerțial și am avea în el un câmp gravitațional (fictiv) suplimentar omogen opus accelerației. Ca un exemplu intuitiv, când accelerăm brusc mașina (față de șosea) simțim că intrăm în spătarul scaunului, ca și cum n-am ști că mașina accelerează, dar am fi atrași deodată gravitațional înapoi.
    În fine să remarcăm că stația ISS este ceea ce numim un satelit (artificial) al Pământului, adică un obiect care a fost „aruncat” de pe Pământ într-o asemenea manieră încât nu cade nici se pierde în spațiu; un asfel de comportament este posibil numai dacă obiectul se „învârte” în jurul Pământului, sau (ceea ce este totuna) Pământul se învârte în jurul obiectului. Existența sateliților (artificiali) geostaționari dovedește în plus rotația Pământului în jurul unei axe a sa; această rotație e dovedită și de comportamentul unui giroscop turat în suspensie cardanică. Pământul are și un satelit natural cu multă relevanță: Luna.
    Și încă ceva: așa cum fluidul numit plasmă din care e constituit Soarele își păstrează (gravitațional) forma „rotundă”, tot așa și oceanul planetar terestru (care numai pe porțiuni infinitesimale la scară cosmică are o suprafață plană).

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 14, 2024 at 11:44 am

      perseathunbergii

      De ce „existența sateliților (artificiali) geostaționari dovedește în plus rotația Pământului în jurul unei axe a sa”?

      Apreciază

      • perseathunbergii said, on ianuarie 14, 2024 at 2:05 pm

        Orice satelit, ca să nu cadă, trebuie să ocolească Pământul; un satelit aflat mereu deasupra unui punct (ecuatorial) dat de pe suprafața Pământului presupune o mișcare de urmărire (spre est) din partea acestei suprafețe.
        Rotația Pământului este demonstrată și de precesia pendulului Foucault și, mai simplu, de mișcarea nocturnă (sau diurnă) a bolții cerești.
        Fiecare corp are o masă inerțială și o „sarcină” gravitațională egale între ele, astfel încât e.g. pana și piatra cad sincron.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 14, 2024 at 3:49 pm

        perseathunbergii

        Asta cu pana si piatra o cred si trebuie sa i-o explici si comentatorului cristi.
        Inca nu stiu cum se afla un satelit mereu deasupra unui punct in modelul Pamantului care nu se roteste.

        Apreciază

      • cristi said, on ianuarie 14, 2024 at 9:53 pm

        ¨ Asta cu pana si piatra o cred si trebuie sa i-o explici si comentatorului cristi.¨

        In conditii de vid absolut, au aceeasi viteza. In cazul ce ne ocupa, si in formularea textului lifestyle, nu-i asa, deoarece in nava exista atmosfera, deci aer (e presurizata)

        Apreciază

      • perseathunbergii said, on ianuarie 15, 2024 at 3:28 pm

        Corect cu vidul; aerul frânează mai mult pana decât piatra.
        În privința vechimii lumii însă nu există milioane de ani, ci cronologia biblică este cea corectă; vezi „Cartea Facerii, Crearea lumii și omul începuturilor” de Sfântul Serafim Rose (care infirmă și ideologia „evoluției speciilor”).

        Apreciază

  2. Ricã said, on ianuarie 13, 2024 at 11:11 pm

    Numai 27.600 km/h e viteza?🤣🤣🤣si pana la urma tot va cadea?pt ce se mai obosesc?In cartea lui Iov ne spune Dumnezeu ca pamantul sta pe 4 stâlpi,oare ne minte Cel ce nu poate sa minta?Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • Grig said, on ianuarie 14, 2024 at 8:32 pm

      In cartea lui Iov scrie ca ”Pamantul e suspendat pe nimic”.

      Apreciază

      • Ricã said, on ianuarie 15, 2024 at 1:43 pm

        Cititi cap 38 din cartea lui Iov in Biblia de la 1688,Doamne sjuta!

        Apreciat de 1 persoană

  3. perseathunbergii said, on ianuarie 14, 2024 at 12:12 am

    Absența gravitației înseamnă propriu-zis suficient de departe de orice corp masiv, ceea ce oamenii încă n-au realizat, nici o vor face prea curând, căci suficient de departe de Pământ (sau de sistemul binar Pământ-Lună) nu înseamnă și departe de Soare. Ei au reușit totuși să trimită pe Lună și departe de Soare vehicule controlate de la distanță (prin unde electromagnetice).

    Apreciază

  4. cristi said, on ianuarie 14, 2024 at 2:35 am

    ¨ Deoarece obiectele cad cu aceeași viteză indiferent de masă, stația spațială și astronauții cad împreună, creând iluzia gravitației zero.¨ Am ras: un fulg cade cu aceeasi viteza ca un ciocan !
    Lifestyle… amesteca wiki cu dogme de analfabet functional.
    Tot universul, cu tot ce contine, este in cadere. Deci, in miscare. Soarele, impreuna cu corpurile captive, e in cadere (sincronizata cu celelalte,altfel s-ar ciocni). Este acelasi model, la scara macro, cu atomul(nucleu, electroni in orbite ordonate). Vidul dintre corpuri e acelasi ca in orice obiect( aprox 90% de exemplu, intr-o shaorma sau intr-un obiect de fier, atomii au acelasi comportament, haotic la prima vedere, si se misca in vid. Enorm de mult vid. Toate lucrurile, vii ori nu sunt goale ! De la unghia cimpanzeului , la diamantul cel mai dur si dens, toate chestiile existente sunt aproape goale.
    Pe ISS, orbita joasa, sub van allen, este 90% gravitatie terricola.Adica, daca ai 100 de kg, acolo ai 90. Cele doua/trei centuri radioactive graviteaza in jurul ecuatorului. La poli nu ajung. De aceea ,ISS se invarte peste poli. Zborurile spatiale, cu echipaj de ¨sapienshi¨, aproape la fel, sunt calculate spre poli, sa evite expunere mai lunga de x minute.

    PS
    stiu ca esti adeptul pamantului fix (nu plat)… :))
    in acelasi timp esti convins ca ne mint astia la greu… cu ce scop ar face-o ? De ce s-ar zbate sa execute sute de misiuni astronautice anual fara ca babuinul sa le vada la televizor ?( 2023–222 puneri in orbita,deci zboruri. Arunca un ochi, ce vor face in 2024 – https://danielmarin.naukas.com/2024/01/04/que-nos-deparara-2024-en-el-espacio/

    Apreciază

  5. Sorin said, on ianuarie 14, 2024 at 10:37 am

    Nu va mai pierdeti timpul cu prostii.Nu exista cosmonauti decit in calitate de actori.Nu exista sateliti si cum am mai scris nu exista spatiu.Marea majoritate a filmarilor cu asa zisa „statie Spatiala ISS” sunt filmate in piscina cu „cosmonauti cu tot”.Trebuie sa stiti ca pamintul este exact asa cum il vedeti si simtiti.Adica plat si fix.Aveti citeva dovezi majoritatea dintre dumneavoastra dar nu le-ati bagat in seama din cauza spalarii pe creier pe care au executat-o satanistii asupra noastra.Un mic exemplu: multi dintre dumneavoastra ati fost la malul marii,cind era deja intuneric dar senin iar razele lunii se reflectau in apa si creau o dira de lumina pe suprafata apei pina la mal la picioarele dumneavoastra.Ei,SURPRIZA : pe o suprafata curba asa ceva nu este posibil.Ati zburat cu avionul si nu ati bagat de seama ca un zbor Bucuresti America de aproximativ 10 ore dus,dureaza exact la fel la intors desi pamintul se invirte.Eu personal am traversat canalul de Suez de vreo citeva ori iar acesta are 193 de km si o adincime constanta de 24m.Conform calculeleor curburii pamintului (https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/?d0=193&h0=24&unit=metric) la aceasta distanta aveti o diferenta de nivel fata de locul unde sunteti,de 2.4 km (daca stati pe vapor la o inaltime de 24m sa spunem) adica ar trebuii sa coboriti cu vaporul 2,4 km pina in Marea Rosie iar asta se face doar cu ecluze.Surpriza consta in faptul ca nu exista nici o ecluza iar adincimea este constant 24m.Nu e posibil asa ceva pe glob.Sa va mai zic ca nu ati vazut niciodata o fotografie din „satelit” a unui australian care merge pe bicicleta cu capul in jos ? 🙂 Va mai amintesc ca mergind la mare vedeti vaporul in zare care dispare dupa „curbura” iar „curbura” asta este pe la vreo 15-20 km deci acolo ar fi curbura dar cind sunteti in avion aveti o raza vizuala de vreo 200 km si orizontul este perfect plan.Pai cum e posibil?Sunt multe dovez.Stiu ca va vin in cap 1000 de intrebari care vor sa contracareze ce am scris eu pe aici.Asa am patit si eu cind am aflat dar asta se intimpla ca nu este usor sa accepti ca ai fost atit de naiv incit sa fi mintit in halul asta,in fata,desi evidenta e contrara si in fata ochilor tai.In alt comentariu, eventual,va pot spune si motivul pentru care suntem mintiti in legatura cu forma pamintului si cu spatiul.Pentru cei care vor sa iasa din minciuna si cunoscatori ai limbii engleze aveti mai jos un link sa va mai luminati 🙂 https://flatearth101.com/fe-proofs-part-1
    Scuze pentru lungimea comentariului!

    Apreciat de 1 persoană

  6. DAN said, on ianuarie 14, 2024 at 1:05 pm

    Daca vreti sa urmariti pozitia ISS puteti accesa https://isstracker.pl/en
    E doar unul dintre zecile de siteuri care urmaresc satelitii. Mai este si https://www.n2yo.com/satellites/?c=2
    Radioamatori din intreaga lume cunosc faptul ca pe ISS este un repetor pe care il receptioneaza in momentul in care ISS trece pe deasupra tarii lor. Si astia sunt actori platiti sa ne prosteasca?
    Cateva exemple: https://youtube.com/watch?v=4TRrqPqxpe8&pp=ygUNUmVjZWl2aW5nIGlzcw%3D%3D

    Si de la noi:

    Sa explice teoreticienii modelulului pamantului plat cum e posibil.

    Apreciază

    • sorin said, on ianuarie 14, 2024 at 2:01 pm

      Frate dar esti de tot risul cu ineptiile astea.Insisti in a da curs minciunilor sfruntate.Cred ca rid nemernicii si cu fundul de noi.(bine,nu de toti) doar de maimutele care stau pe o bila care se invirte cu 1400 km/ora si nici macar nu-si dau seama ca atita sunt de maimute 🙂 Nasa are un buget de vreo 17 miliarde de dolari anual asa ca are de unde sa faca totul ca sa para ca are dreptate si cum fraieri se gasesc cu duiumul sa creada tot ce spun masonii de la NASA (absolut toti sunt masoni) au cistig de cauza (bine,in rindul fraierilor 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • DAN said, on ianuarie 14, 2024 at 3:47 pm

        Omule bun, n-a zis nimeni ca pamantul se invarte sau ca se rostogoleste. La 19:48 ISS va trece pe deasupra Romaniei cu o elevatie de 61.7°. Oricine are un receptor capabil sa receptioneze pe 437.800Mhz poate auzi conversatiile. Totul dureaza aproximativ 10minute, tine cont de efectul doppler, ai auzit de el? Cat despre teoria pamantului plat, uita-te de unde a izvorat. Cum nu stii? Din mediile protestante si mormone, restul sunt detalii. Revenind la ISS explica fenomenul in lumina modelului pamantului plat. Succes!

        Apreciază

      • cristi said, on ianuarie 14, 2024 at 10:42 pm

        Pământul este aproape o minge perfectă, cu o deformare mai mică de 1% a circumferinței sale circumpolare față de circumferința ecuatorială (0,31% în realitate). Aproape 13.000 km în diametru, se abate doar cu aproximativ 40 km de la sfericitatea perfectă.

        O imperfecțiune (abatere de la sfericitate) imposibil de perceput cu ochiul, dacă am putea observa Pământul din spațiu (lucru pe care l-au putut face câteva sute de oameni, da, s-a făcut și se face în fiecare zi de la ISS) .

        Saturn este cu 3% mai gros la talie și putem vedea acea deformare cu ochiul.

        Dar, dacă vrei ca răspunsul să fie mai exact, Pământul este un geoid. Cuvânt care vine de la Gaia, Pământ, în greacă.

        Ce demonstrează că Pământul este (aproape) sferic?

        Există nenumărate dovezi:

        1- Bazat pe relativitate (o teorie acceptată de mai bine de 100 de ani, deoarece explică lucruri pe care gravitația universală a lui Newton nu le face și duce la noi consecințe care, una câte una, sunt dovedite),NU se pot forma elemente plane, nici găuri în spațiu. Deformarea spațiu-timp face ca materialele care se acumulează în vidul spațial să aibă centrele lor de greutate cât mai aproape unul de celălalt (chiar și legile lui Newton sunt de acord cu acest lucru), făcând imposibilă existența corpurilor spațiale (stele, planete, sateliți, comete, asteroizi…) practic goale sau diferite de sfericitate. Mai ales pe măsură ce cresc. Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt mai aproape de sfericitate. Scufundarea peste zonele sale goale, de exemplu. Și aproape toate materialele care ajung pe planete ajung sub formă de praf. Pământul colectează aproximativ 40.000 de tone de materiale din spațiu în fiecare an. Aceasta este ceea ce face ca ruinele, monumentele și clădirile să fie mai adânc îngropate cu cât sunt mai vechi.

        2- Pe baza astronomiei (observarea stelelor care ne inconjoara) s-a confirmat ca Soarele se afla la aproximativ 150.000.000 km distanta iar Luna se afla la aproximativ 400.000 km de Pamant. Că Pământul orbitează primul și a doua orbitează în jurul nostru. Ceea ce se observă și fenomenele care apar ca urmare nu pot fi explicate în alt mod. Rotația aparentă a ambelor corpuri menționate mai sus se bazează pe mișcările și pozițiile noastre respective și de aceea într-o emisferă a Pământului aceste mișcări sunt văzute într-o direcție, iar în direcția opusă în cealaltă. Și ca intermediare în zonele intermediare, adică la tropice, unde înclinarea axei Pământului face ca respectiva mișcare aparentă să varieze). Și același lucru se întâmplă cu stelele și cu alte stele. Dacă ne antrenăm puțin în astronomie, orice terism plat dispare imediat. Nu se potrivește într-un creier sapiens. Este absurd să ne gândim și să menținem în secolul XXI că Pământul este nemișcat și că restul stelelor îl înconjoară (aproape toate cu aceeași viteză unghiulară, în mod curios, luându-le pe toate in 24 ore pentru a se roti în jurul lui) și cu atât mai mult când în diferite locuri ale presupusului Pamantplan respectiva mișcare se observă tocmai invers.

        3- Forțele Coriolis sunt inversate în emisfere: într-una merg într-o direcție și în cealaltă invers. Și asta se vede imediat cu un pendul Foucault.

        Apreciază

      • cristi said, on ianuarie 14, 2024 at 10:58 pm

        4-
        Iar vânturile, sensul de rotație al anticiclonilor și furtunilor, circulația apei… pe emisfere sunt și ele inversate. Totul este în concordanță cu un Pământ sferic, nu cu unul plat.
        5- Tectonica pământului. Geologia a demonstrat cu mult timp în urmă deriva continentală. La fiecare aproximativ 500.000.000 de ani continentele trec de la separare la unire. Existența cutremurelor și a vulcanilor este evidentă. Și acest lucru este explicabil doar din modelul sferic al Pământului, cu un miez solid de fier care se rotește într-un miez exterior lichid acoperit de o manta exterioară cvasi-solidă și o crustă solidă. Adică, modelul sferic este în concordanță cu dovezile și mintea planifică nu poate explica sau susține aceste manifestări și consecințele lor.

        6- Magneticul terestru. Pământul are un câmp magnetic derivat din structura menționată mai sus. Datorită ei putem trăi, pentru că ne protejează de razele cosmice letale. Unele dintre ele sunt la fel de puternice ca o minge aruncată de la mică distanță de Cristiano Ronaldo, dar, în realitate, sunt un simplu foton care ne afectează. Imaginează-le în mii. Acest lucru nu se explică nici prin creierplanism.

        7- Fusuri orare. Când cineva a călătorit sau pur și simplu are contacte cu oameni de pe alte continente (puțin dincolo de buric, hai), își dă seama că modelul sferic este coerent cu realitatea că atunci când este vară în țara mea, în antipodele mele este iarnă; că, când în țara mea e noapte, în antipozii mei e zi… și mereu în sens opus și complementar.

        8- În plus, efectele derivate din înclinarea sferei Pământului față de ecliptică (și, în consecință, perioada anului în care se produc modificările orelor și anotimpurilor de lumină solară și durata anotimpurilor, diferența de noapte și orele de zi pe tot parcursul anului…) este în concordanță cu modelul globular al Pământului.

        9- În urmă cu 500 de ani, Juan Sebastián Elcano s-a trezit în dilema de a continua să-și riște viața, revenind din călătoria sa în Molucas pe aceeași parte (prin Pacific, ceva care deja costase viața marii majorități a însoțitorilor săi) inclusiv comandantul Fernão De Magalhães- Magelan) sau pentru a parcurge cel mai scurt și mai documentat traseu al Oceanului Indian. A reușit, navigând mereu spre vest. A ignora acest lucru înseamnă a nu cunoaște un minim de istorie.

        10. Cursa spațială a început în 1944 cu primele rachete ale lui Werner Von Braun. Și cu aproximativ 30 de ani mai devreme, cu proiectele și calculele lui Yuri Kondratyuk (Alexander Shargey) în tranșeele Primului Război Mondial. Acest lucru a determinat cele mai puternice două țări ale momentului (SUA și URSS) să lanseze escalade în spațiu. Au fost depășite o serie de dificultăți, au fost dezvoltate un număr imens de tehnologii care au implicat milioane de oameni. Toate acestea s-au întâmplat și acum suntem pe cale să le revitalizăm din nou cu noi călătorii cu echipaj pe Lună și prima pe Marte. Și timp de o jumătate de secol au fost trimise o mulțime de sonde către Mercur, Venus, Lună, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și chiar una către Pluto și alți transplutonieni (New Horizons).
        ). Pioneer și Voyager continuă să se îndepărteze de Glob. Totul este coerent cu modelul real al Pământului și contrazice în mod fundamental toate amăgirile (și petice de Pământ plane infinite și din ce în ce mai răsucite pentru a crea explicații din ce în ce mai nesustenabile și precare). A minți despre toate acestea ar fi fost mult mai costisitor și mai complex decât să o duci la îndeplinire.

        1. ISS (Stația Spațială Internațională) orbitează Pământul de aproximativ 16 ori în fiecare zi. Poate fi văzuta cu ochiul în zori și amurg (când Soarele nu ne luminează, dar îl luminează), poate fi urmata de mai multe aplicații (pentru un computer fix și pentru un smartphone, precum ISS Detector, ISS Tracker, , inclusiv prin Sky View
        sau StarWalk
        care vă va servi pentru a vă pregăti un minimum în astronomie, astfel încât să puteți respinge imediat terismul plat) și rutele sale sinusoidale (pe un avion) ​​devin perfect drepte în spațiu-timp curbat și aparițiile sale coerente, doar explicabile și compatibile cu modelul Ball Earth , sunt exacte oriunde pe glob. Pentru că Pământul este un Glob.

        12. Fotografia simplă cu expunere lungă a cerului dezvăluie locul în care ne aflăm pe planetă. În noaptea polară lungă (6 luni) se formează cercuri perfecte și se centrează pe verticala noastră (cu doar jumătate din stele de pe glob, dar nu le vei vedea niciodată pe cele din emisfera cealalta). La latitudini inferioare acest cerc este văzut deplasat (și încep să se vadă mai multe stele, cu durate progresiv mai scurte ale zilei vara și mai lungi iarna) iar la ecuator (și în Ecuator) zilele și nopțile sunt întotdeauna de aceeași durată. iar pe cerul nopții nu există un cerc complet, ci mai degrabă două semicercuri spre extremele polare. Și unele stele, cele zodiacale, descriu o linie dreaptă pe cer, la fel ca steaua noastră din timpul zilei, Soarele.

        Apreciază

      • G., said, on ianuarie 15, 2024 at 1:58 pm

        „…La fiecare aproximativ 500.000.000 de ani continentele trec de la separare la unire…”

        Opriti-l va rog careva pe asta. Nu stie ce a mancat ieri dar stie ce se intampla la fiecare 5000000000000….de ani. Iarta-ma ca vorbesc asa urat dar ce spui e prea de tot.

        Pentru cei curiosi, dupa credinta noastra ortodoxa suntem in anul 7532 de la facerea lumii. (5508 de la facerea lumii pana la Iisus Hristos, +2024 anul curent.)

        Apreciat de 1 persoană

      • gutiflo22 said, on ianuarie 15, 2024 at 2:08 pm

        Scrie si el (cristi) ce-a invatat la scoala!

        Apreciază

  7. Tommy said, on ianuarie 14, 2024 at 4:47 pm

    Saccsiv, ai vazut documentare despre pamantul plat? De ce nu postezi unul pe site si sa dezbatem? Macar sa vada toata lumea perspectiva platistilor.

    Apreciază

  8. cristi said, on ianuarie 14, 2024 at 11:00 pm

    Stergele, frate, lasa lumea in intuneric ! :))
    Te invata biblia sa cenzurezi ?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 15, 2024 at 11:39 am

      cristi

      Nu le-am sters. Nu le aprobasem pana adineaori deoarece nu fusesem la calculator.
      Nu inteleg ultima intrebare. Tu nu esti crestin?

      Apreciază

  9. cristi said, on ianuarie 14, 2024 at 11:04 pm

    Vezi, de-aia tia dat zeul tau hemoroizi … 🙂

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 15, 2024 at 11:39 am

      cristi

      E limpede ca nu esti crestin.

      Apreciază

      • Un roman said, on ianuarie 15, 2024 at 3:57 pm

        e cretin?

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 15, 2024 at 5:13 pm

        Un roman

        Nu-l jigni.

        Apreciază

      • Un roman said, on ianuarie 15, 2024 at 5:26 pm

        iertare, fratilor! reflex de aparare, la lovituri sub centura… era intrebare retorica :))

        Apreciază

      • cristi said, on ianuarie 15, 2024 at 8:01 pm

        Mii de scuze, frate ! Glumeam… dar inteleg ca nu ti-a picat bine. Disparusera comentariile, si m-am enervat, caci scrisesem atata… 😦
        Am sa fiu mai rabdator.
        Si da, sunt crestin, dar cred in Zeul universal, care in biblie se cheama Elyon.
        Yahve era doar unul dintre capetenii(in speta al tribului evreu), unul dintre multi altii.
        Si da, sunt si cretin, dar nu tot timpul… :))

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 15, 2024 at 8:25 pm

        cristi

        Adica Cel Preaînalt despre care scrie in Sfanta Scriptura la https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=32
        „Când Cel Preaînalt a împărţit moştenire popoarelor, când a împărţit pe fiii lui Adam, atunci a statornicit hotarele neamurilor după numărul îngerilor lui Dumnezeu”
        Dar tu confunzi ingerii cu celelalte nume atribuite lui Dumnezeu (ca de exemplu Iahve).

        Apreciază

      • cristi said, on ianuarie 15, 2024 at 9:51 pm

        ¨Dar tu confunzi ingerii cu celelalte nume atribuite lui Dumnezeu (ca de exemplu Iahve).¨
        Toate bibliile ¨crestine¨ sunt false, adica traduse interesat, in favoarea francizelor religioase.
        In bibia evreiasca (VT), nu exista nume/concepte de d-zeu, sfinti, ingeri ,etc. Este decat Ellyon, sheful, si Elohim, guvernatori/shefi militari(elohim-substantiv la plural) .YHWH era un elohim. Baal, Moloch si ceilalti sunt tot elohimi, egali cu Yehova. Problema e ca yahve e DOAR AL LOR, AL EVREILOR ! E plina cartea de aceasta afirmatie. Deci voi gresiti, sheful poporului evreu are treaba doar cu el, poporul lui encomendat. Logic ar fi ca noi, mioriticii, sa ascultam de Zamolxe, presupunand ca acesta ar fi elohimul nostru local… Ingerii erau curieri, mesageri, transmitatori de ordine (si supraveghetori,uneori) In cartea evreiasca nu afli nimic de natura divina, ezoterica, nu exista cuvantul duh, slava,nemurire etc.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 15, 2024 at 10:24 pm

        cristi

        Nu esti crestin iar eu n-am timp sa-ti demontez toate ratacirile de care mintea ta e plina.
        Mai bine lasa-ne.

        Apreciază

    • cristi said, on ianuarie 15, 2024 at 10:46 pm

      Nu esti crestin iar eu n-am timp sa-ti demontez toate ratacirile de care mintea ta e plina.
      Mai bine lasa-ne.¨
      Pe blogul tau doar ma amuz de flatearthersi…. si te consider valoros in activitatea ta de bloger, doar datorita temelor actuale, plandilie si oaxuri la copii…
      Seara buna

      Apreciază

      • Ricã said, on ianuarie 16, 2024 at 6:42 pm

        Domnu’ Cristi nu e cretin, e DOAR inselat de tatal minciunii care de la inceput vrea sa fie ca si Dumnezeu si atunci ce face? Se ascunde in spatele caracteristicilor Celui PreaÎnalt si devine dumnezeu pt genul asta de oameni plini de mandrie luciferica ce au credinta stramba nascuta din aceeasi mandrie ce o are tangalachi care-i prinde in mrejele lui pe cei supraeducati subinteligenti ce se cred mici dumnezei in mintea lor nesupusā invataturilor Sfintilor nostri Parinti!Doamne ajuta,fratilor!

        Apreciază

  10. Duhul Capitanului said, on ianuarie 15, 2024 at 1:38 am

    Păi, e clar:nu există gravitație!L-a lovit un mar în cap pe masonul Newton și,….hop!…i s-a „revelat”teoria gravitației!Nu există gravitație, ci doar flotabilitate,în sensul că, corpurile mai dense coboară iar cele mai puțin dense (decât aerul),plutesc.Am văzut multe comentarii….Dacă tu negi Sfânta Scriptura și Îl i”nveti”pe Dumnezeu cum este pământul….Trebuie să avem smerenie și sa acceptam un lucru:de la cădere mintea umană s-a întunecat și a întrat în contact cu demonii,astfel încât nu mai are discernământ duhovnicesc.A încerca să amesteci adevărul revelat de Biblie cu știința cu nume mincinos este nebunia cea mai de pe urmă. Nu există sateliți, deoarece este cupola.Internetul se transmite prin cabluri subacvatice.Va urma…

    Apreciază

  11. Sorin said, on ianuarie 15, 2024 at 10:33 am

    DAN!
    Omule,la fel de bun!(si cind scriu asta chiar asa gindesc!)In primul rind Teoria „pamintului plat” a izvorit chiar din biblie.In al doilea rind pina in urma cu vreo 500 de ani,toata lumea de pe pamint stia ca pamintul e plat si fix timp in care protestantii nu existau ca si secta iar mormoni probabil la fel.In al treilea rind am auzit de o gramada de efecte pentru ca am numai vreo 23 de ani de carte grea ,adevarata nu facuta dupa ’95 si fara sa fi repetat vreun an, dar in loc de „ai auzit de el”(preferam „ati auzit”) trebuia sa spuneti :”doar 10 minute,ca se pierde semnalul”,da bineinteles se stergea o eventual auara de adevarat cunoscator in propagarea undelor 🙂 Glumesc!Si acum hai sa va explic ce e cu ISS.Ati auzit de baloane meteorologice?De asa baloane sunt atirnate niste structuri care arata ca asa zisi sateliti (cu panourile alea solare) iar de acolo se transmit,in timp ce se deplaseaza, conversatiile alea inregistrate pe pamint pentru pamintenii cu mintea-n aer sau in spatiu,ca sa ma exprim asa elegant 🙂 Se gasesc o gramada de filme pe internet, cu baloane care sau prabusit si cu „satelitul”atirnat de ele. Hai sa va mai dau un exemplu: ati auzit,bineinteles de avioanele militare de supraveghere,alea cu o ciuperca deasupra.Ati auzit de asemenea de un balon de spionaj chinez care a fost detectat acum vreo 2-3 ani,deasupra Americii si toate televiziunile infierau China care spioneaza etc.Pai va intreb : De ce baloane si avioane de spionaj cind exista satelitul care cica vede mingea de tenis in iarba?De ce exista antene de telefonie mobila iar 99% din transmisia de date pe internet se face prin cabluri subacvatice care traverseaza oceanele lumii cind exista sateliti? Raspuns : pentru ca NU EXISTA SATELITI decit in mintea noastra manipulata de zeci de ani de filme si minciuni.In rest va doresc receptie maxima a conversatiilor inregistrate ale actorilor care rid de dumneavoastra si nu numai si care se dau drept astronauti.Trebuie sa stiti ca pamintul nu poate fi parasit pentru ca este acoperit cu un dom dintr-un material special.Din cauza domului apare si reflectia numita curcubeu atunci cind atmosfera e plina de picaturi fine de apa.Nu am gasit nici o informatie referitoare la materialul din care este construit! .Daca va interesati o sa vedeti ca prin 1962 parca, a avut loc operatiunea Fishbowl (adica blolul de sticla in care sta pestele) unde mai multe natiuni au lansat timp de vreo luna parca ,rachete nucleare perfect verticale (ca sa sparga geamul,dar nu au reusit),bine,ei au motivat altceva.Daca apucati sa incepeti sa va mai interesati de pamintul plat o sa aflati multe adevaruri dar trebuie sa stiti ca daca intrati pe calea asta nu va veti mai intoarce niciodata la teoria pamintului glob si o sa-i priviti pe ceilalti cam cu mila ca saracii, traiesc inca in minciuna asta in care, noi,niste maimute,stam pe o bila care se invirte si nici macar nu simtim :).Apropo,toti de la Nasa,ca si Darwin,ca si Einstein ca si Newton(ala cu gravitatia care nu exista) si marea majoritate a oamenilor de stiinta care sustin si demonstreaza aberatia cu pamintul glob care se invirte,sunt si au fost masoni adica se inchina sau ,sau inchinat la lucifer,taticul minciunilor plus ca raspund la ordin.Trageti o concluzie de aici!

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on ianuarie 15, 2024 at 11:53 am

      Sorin

      Cel mai elaborat sistem geocentric a fost acela al lui Ptolemeu din Alexandria, care a fost acceptat în general până în secolul al XVI-lea, după care a fost înlocuit de modele heliocentrice precum cel al lui Nicolaus Copernic:
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Geocentrism

      Adica acesta:
      https://www.hexaimeron.ro/Astronomia/Ptolemeu.html

      Ptolemeu (87 – 165):
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Ptolemeu

      Apreciază

      • Sorin said, on ianuarie 15, 2024 at 2:24 pm

        Nu stiam de asta.Wikipedia este a mosadului asa ca nu trebuie crezut tot ce e acolo,ba chiar nici nu trebuie bagata normal in seama.De aia a si fost infiinata ca sa ne serveasca tot ce vor ei si le coafeaza planul satanist.Iamginatie si presupuneri la care au ajuns cu informatiile pe care le aveau oamenii in acel timp.Eu stiu asa : cerul este sferic intradevar din cauza domului.Stelele se rotesc pe cer in jurul pamintului plat,pe dom se pare.Peste dom este apa.Soarele si luna, aflate la vreo 3000 de km inaltime,sub dom, se rotesc deasupra farfuriei .Eclipsele de soare sunt date de soarele negru din cite stiu eu ( nu prea am aprofundat subiectul),nu de umbra lunii.Soarele negru se pare ca radiaza de undeva din adincime din centru pamintului (centrul farfuriei) inspre cer.In sfirsit sunt multe necunoscute ca oamenii afla aceste informatii greu datorita cenzurii si a minciunilor raspindite cu privire la adevarata forma a pamintului.Scopul este ascunderea existentei lui Dumnezeu si a naturii divine a omului ,minimalizarea pina la ridicol a acestei creatii divine care se numeste OM .Ei spun ca a existat un Big Bang in univers si din explozia care ar fi rezultat un fir de praf insignifiant ,un nimic,in comparatie cu „infinitul spatiu si univers” a rezultat din explozie .Acel nimic care vine de nicaieri si pleaca catre niciunde supus la tot felul de miscari,in jurul axei,in jurul soarelui, o data cu galaxia si alte aberatii de miscari complexe .Pe acel nimic,locuim noi,oamenii care ne-am format din maimute ca ele sau format primele din moluste pesti si alte inventii,numai si numai sa nu cumva sa fim creatia divina a lui Dumnezeu.Dar ei in schimb cred in satana dar noi nu trebuie sa credem in Dumnezeu,normal. In mod logic,cind satanistii se bat in piept cu pumnul in legastura cu o afirmatie,automat trebuie sa stiti ca e invers!Deci numai si numai din punctul asta de vedere trebuie sa ne dam seama ca pamintul nu e o sfera care se invirte si ca universul suntem noi cu unicul „corp ceresc” pamintul!

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on ianuarie 15, 2024 at 3:03 pm

        Sorin

        Am dat si link spre site-ul preotului Dan Badulescu.
        Informatii despre Ptolemeu gasesti cu duiumul pe internet.

        Apreciază

    • DAN said, on ianuarie 15, 2024 at 5:17 pm

      Domnule Sorin,

      De ce in emisfera sudica se vad alte constelatii decat in cea nordica?
      Explicati formarea eclipselor in modelul pamantului plat.
      Daca pamantul ar fi fost plat am fi auzit semnalul de pe ISS in orice pozitie s-ar afla aceasta. Cat despre actorii care inregistreaza conversatiile pe ISS, am ras copios. Personal am legaturi confirmate cu radioamatori din Rusia, Grecia, Italia si Bulgaria prin repetorul de pe ISS.

      O seara buna!

      Apreciază

      • Sorin said, on ianuarie 16, 2024 at 3:27 pm

        Draga domnule Dan.Va respect opinia.Eu nu stiu toate raspunsurile.Cu semnalul de pe ISS va pot spune ca nu puteti auzi de oriunde de pe pamint din cauza pierderi de semnal.Cu eclipsele,am explicat in comentariul de mai sus.Umbra de pe soare nu e data de luna (care luna, nu este un corp ceresc fizic, ci este plasma) ci este data de soarele negru,cum am zis,aflat undeva in centrul farfuriei,in adinc.Am vazut o explicatie data de un maestru mason( stiu ca astia mint dar el se ascundea),cu fata ascunsa si fara sa scoata un cuvint desena pe tabla exact cum apar eclipsele.Nu am gasit multe informatii despre acest soare negru,desi mai citisem pe undeva unde era pomenit.Cu stelele din emisfera sudica gasiti explicatii dar nu mi le mai amintesc.In legatura cu risul care v-a cuprins,s-ar putea sa se transforme in jena cind veti descoperii ca am dreptate ,cu timpul 🙂 Eu stiu ca in adincul sufletului simtiti ca am dreptate dar trebuie sa va dovediti ca de fapt nu e posibil sa fi fost mintit atit de grosolan (ca noi toti de altfel)Am patit si eu la fel dar eu studiez problema din 2016 iar acum cu dovezile personale pe care le am,pot sa va spun nu ca e plat si fix 100% ci minim 600% 🙂 Oricum important este ca ati inceput sa va puneti niste intrebari.Am si eu o intrebare : cum va explicati ca sonarul unui submarin detecteaza alt submarin de la o distanta de citiva zeci de km?Undele sonore ar trebuii,tinind cont de curbura pamintului,sa se propage prin pamint.Lucru total imposibil.Sa va mai dau un exemplu personal.O statie radar de coasta detecteaza o nava la o distanta de vreo 50 km.La aceasta distanta,diferenta de nivel este undeva in jur de 190m.Tinind cont ca ,semnalul radarului se propaga pe orizontala,ar trebuii ca inaltimea unei parti de structura,ceva,a navei sa fie minim la aceasta altitudine,dar o nava are undeva la 30,40,50m inaltimea la care se gaseste radarul deci imposibil de detectat pe o suprafata curba.Deasemenea,alt exemplu personal,am vazut lumina farului ,din Mangalia de la o distanta de 50 km de pe mare ,noaptea,timp in care farul are vreo 10-15 m si ar fi trebuit sa-l vad daca avea vreo 200m inaltime.Am vazut statuia libertatii si blocurile intregi cu mal cu tot de la 60 km de pe ocean,cu benoclul,normal.Intelegeti ca nu e posibil asa ceva pe un pamint curb?Eu v-am zis mai sus,mergeti la mare seara si daca vedeti razele lunii care se reflecta in apa pina la picioarele dumneavoastra opriti-va din ris si treceti la plins 🙂 ca asa ceva nu e posibil pe o suprafata curba.Si cu asta am spus tot dar nu inainte de a va spune ca sunt o gramada de marturii ale pilotilor aviatici care spun clar ca, bineinteles ca e plat!Intrati aici : https://flatearth101.com/fe-proofs-part-1,asa de curiozitate ca aveti explicatii o gramada,aveti filme cu „astronauti” actori,mincinosi,cu ISS si o sa vedeti ca pe masura ce cititi o sa vi se aprinda o stiva de reflectoare 🙂 Cu toata stima,fara gluma!!

        Apreciază

      • DAN said, on ianuarie 16, 2024 at 4:50 pm

        Domnule Sorin,

        Pe aia cu soarele negru din adancul farfuriei masonului o cred imediat…
        De unde stiti ca se pierde semnalul de pe ISS? Aveti idee la ce distante s-au facut legaturi in banda de 70cm (433mhz)?
        Despre radar sunt multe de zis. In primul rand ar trebui sa stiti ca undele radio se propaga si prin reflexii, nu doar unda directa, iar puterile de emisie la radar sunt de ordinul zecilor de kilowati. Pot patrunde si prin apa si prin sol.
        Va doresc succes in procesul cercetarii plasmei din farfuria masonului.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • Un roman said, on ianuarie 15, 2024 at 5:43 pm

      La ora de religie, un elev: „- Parinte, dar tata zice ca ne tragem din maimute! – Dragul meu, genealogia familiei voastre va priveste personal…” Probabil sunt multi aflati in rotatie – spin/ gravitatie/ imponderabilitate/ revolutie/ stele, galaxii, gauri negre….” Li se limba plimba-n gura, nu alta”… sa nu-i deranjam, trezindu-i… :))

      Apreciază

  12. Un roman said, on ianuarie 15, 2024 at 5:11 pm

    Pentru ultra-rigoristii teoreticieni, care se sprijina pe stiinta-pura: un calcul simplu, cu datele lor („pe limba lor”), de pe WIKIPEDIA: la circumferinta pamantului de 40000 km si raza de 6370 km, rezulta un grad de cerc (arc meridian) de 111 km=> la 5 grade sunt 555 km lungime terestra bombata. La jumatatea acestei distante (aprox 278 km), datorita curburii, vom avea 6km inaltime (!) = diferenta dintre curbura pamantului si coarda corespondenta (raza/normala locului : 6370 km -minus -distanta din centrul pamantului la coarda 6364 km = 6km!!! ). Intuitiv: pe un ocean calm, intre 2 puncte aflate la 555 km distanta unul de celalalt, unite virtual cu o raza laser (perfect dreapta), la mijocul distantei apa e „bombata” in sus cu 6 km (!!!) fata de raza laser. Cu geometria de a 7-a, verificati & amendati. Scalat (regula de „3 simpla” – clasa a4-a) => la 5,5km luciu de apa, „bombeul” este de aproximativ 60 metri (sic) !!! Eroare in laboratoare? Sau.. astia stau cu minciuna la vedere, ascunsi dupa virgule/ relativitate/ delta etc…?
    Surse:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Earth ;
    https://www.omnicalculator.com/math/arc-length ; https://mathsolver.microsoft.com/en/trigonometry-calculator;

    Apreciat de 1 persoană

  13. C said, on ianuarie 15, 2024 at 7:01 pm

    II Petru:
    Capitolul 3
    1. Iubiţilor, aceasta este acum a doua epistolă pe care v-o scriu. În ele caut să trezesc, în amintirea voastră, dreapta voastră judecată,
    2. Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului, dată prin apostolii voştri.
    3. Întâi, trebuie să ştiţi că, în zilele cele de apoi, vor veni, cu batjocură, batjocoritori care vor umbla după poftele lor,
    4. Şi vor zice: Unde este făgăduinţa venirii Lui? Că de când au adormit părinţii, toate aşa rămân, ca de la începutul făpturii.
    5. Căci ei în chip voit uită aceasta, că cerurile erau de demult şi că pământul s-a închegat, la cuvântul Domnului, din apă şi prin apă,
    6. Şi prin apă lumea de atunci a pierit înecată,
    7. Iar cerurile de acum şi pământul sunt ţinute prin acelaşi cuvânt şi păstrate pentru focul din ziua judecăţii şi a pieirii oamenilor necredincioşi.
    8. Şi aceasta una să nu vă rămână ascunsă, iubiţilor, că o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani şi o mie de ani ca o zi.
    9. Domnul nu întârzie cu făgăduinţa Sa, după cum socotesc unii că e întârziere, ci îndelung rabdă pentru voi, nevrând să piară cineva, ci toţi să vină la pocăinţă.
    10. Iar ziua Domnului va veni ca un fur, când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, şi pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui.
    11. Deci dacă toate acestea se vor desfiinţa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblaţi întru viaţă sfântă şi în cucernicie,
    12. Aşteptând şi grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!
    13. Dar noi aşteptăm, potrivit făgăduinţelor Lui, ceruri noi şi pământ nou, în care locuieşte dreptatea.
    14. Pentru aceea, iubiţilor, aşteptând acestea, sârguiţi-vă să fiţi aflaţi de El în pace, fără prihană şi fără vină.
    15. Şi îndelunga-răbdare a Domnului nostru socotiţi-o drept mântuire, precum v-a scris şi iubitul nostru frate Pavel după înţelepciunea dată lui,
    16. Cum vorbeşte despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înţeles, pe care cei neştiutori şi neîntăriţi le răstălmăcesc, ca şi pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
    17. Deci voi, iubiţilor, cunoscând acestea de mai înainte, păziţi-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâţi de rătăcirea celor fără de lege, să cădeţi din întărirea voastră,
    18. Ci creşteţi în har şi în cunoaşterea Domnului nostru şi Mântuitorului Iisus Hristos. A Lui este slava, acum şi în ziua veacului! Amin.

    Apreciază

  14. Sorin said, on ianuarie 18, 2024 at 9:28 am

    Domnule Dan.Asta cu radarul m-a facut pe mine sa rid.Normal ca lucreaza prin reflexie ca asta e principiul.Tinta reflecta semnalul trimis de radar si asa se afla pozitia tintei.Dar ca dumneavoastra spuneti ca trece prin pamint ca sa afle o tinta dupa curbura e tare de tot :)Cu asta m-am lamurit 🙂 Cu marea statie ISS ca de unde stiu ca se pierde semnaul.tocmai dumneavoastra ati scris ca dureaza doar 10 minute si ati pomenit de efectul Dopler.Fiind balon care are emitatorul sub el,e normal sa fie auzit semnalu de mai multi in acelasi timp.Acum situatia este urmatoare: toti cei care mai cred minciuna cu bila nu au vazut niciodata curbura pamintului si nici nu o vor vedea dar se chinuie din rasputeri sa demonstreze cu tot felul de teorii sofisticate si echilibristica,o realitate pe care ceilalti care s-au trezit o vad foarte simplu iar demonstratia lor este indemnul catre cel care a ramas cu mintea la bila, pur si simplu,sa se uite pe geam :).Vreau sa va mai informez ca nu exista NICI O FOTOGRAFIE PE INTERNET cu pamintul vazut din spatiu.Tot ce vedeti sunt CGI (imagini generate de calculator) iar asta spune tot.
    Eu zic sa mai studiati problema ca e interesant.

    Apreciază

  15. […] Categoria JOACA DE-A COSMOSUL: Astronauții de la bordul ISS par în gravitație zero fiindcă atât… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.