SACCSIV – blog ortodox

Anomalia din Atlanticul de Sud – o noua ciudatenie a Antacticii?

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 23, 2018
Foto: https://en.wikipedia.org/wiki/South_Atlantic_Anomaly

In preambul, cateva articole din mass-media romaneasca.

Romania tv: Triunghiul Bermudelor spaţial: APARATELE se blochează, iar astronauţii au senzaţii stranii

În Atlanticul de Sud, la câteva sute de kilometri de coasta Braziliei, se găseşte una dintre cele mai periculoase zone de radiaţii cunoscute pe Terra: este locul în care centura de radiaţii a Pământului se află cel mai aproape de suprafaţa planetei.

Zona, numită Anomalia Sud-Atlantică (SAA-South Atlantic Anomaly), este cunoscută şi sub numele de „Triunghiul Bermudelor spaţial”, scrie descopera.ro.

În acest loc, centurile Van Allen–inele de particule încărcate electromagnetic care înconjoară Pământul-se găsesc la distanţa cea mai mică de suprafaţa planetei.

SAA a fost descoperită în anii 1950 şi încă de atunci cercetătorii au bănuit că ea ar putea prezenta unele riscuri.

Astronauţii de pe navetele spaţiale au raportat că uneori laptop-urile de la bord s-au blocat când naveta a trecut prin această zonă.

Unele vehicule spaţiale, precum telescopul spaţial Hubble, au fost proiectate astfel încât instrumentele delicate de la bordul lor să închidă la trecerea prin zonă, pentru a evita defectarea lor. Unele defecţiuni apărute la  sateliţii reţelei Globalstar sunt atribuite tot trecerii sateliţilor prin această regiune.

Se crede că tot radiaţiile puternice din această regiune ar fi cauza fosfenelor (un fel de scântei sau „stele zburătoare” care apar în câmpul vizual) raportate de astronauţi.

SAA a fost recent studiată prin analiza datelor înregistrate de un satelit de monitorizare cu raze X, nunmit BeppoSAX, care a fost activ în anii 1996-2003.

Studiul, realizat de oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Astrofizică din Bologna, Italia, a arătat că, spre deosebire de ceea ce se credea, în straturile inferioare ale SAA nivelul radiaţiilor era mult mai scăzut decât în straturile superioare. De asemenea, s-a mai constatat că anomalia se deplasează lent către vest.

Pe baza acestor observaţii, cercetători proiectează acum un telescop spaţial care va orbita prin partea inferioară a zonei periculoase, care a fost prea puţin studiată, majoritatea studiilor asupra SAA fiind bazate pe extrapolarea datelor înregistrate în partea superioară a anomaliei.

Noile informaţii vor fi de mare importanţă pentru planificarea viitoarelor misiuni spaţiale.

Ziare com: Descoperire fara precedent deasupra Atlanticului

Cercetatorii europeni au facut o descoperire fara precedent: o anomalie de radiatii aflata deasupra Oceanului Atlantic. Aceasta reprezinta una dintre cele mai periculoase zone de radiatii intalnite vreodata, ea fiind denumita „Triunghiul Bermudelor din spatiu„.
In aceasta zona situata la aproximativ 560 de kilometri altitudine, deasupra Atlanticului, apar lumini intermitente ciudate. Aceasta produce perturbatii in functionarea satelitilor sau a altor nave spatiale care orbiteaza regiunea, potrivit Daily Mail.
Zona cunoscuta sub numele de Anomalia din Atlanticul de Sud (SAA) este o regiune in care centurile de radiatii Van Allen – inele de particule incarcate, ce inconjoara Pamantul – vin cel mai aproape de suprafata planetei noastre.
[…] Anomalia perturba sondele spatiale si afecteaza astronautii
Unele sonde spatiale, precum telescopul Hubble, sunt programate sa-si inchida instrumentele de la bord in momentul survolarii acestei zone, pentru a evita deteriorarea lor.
Astronautii sunt afectati de aceasta regiune, din cauza unor lumini ciudate observate in campul vizual al acestora.
[…]

 

Descopera: Ceva nu este în regulă cu planeta noastră: o anomalie misterioasă sub Africa slăbeşte câmpul magnetic al Pământului

O regiune care îi îngrijorează pe savanţi în acest moment este Anomalia Sud-Atlantică – o zonă foarte vastă care se întinde din Chile până în Zimbabwe. Aici, câmpul magnetic este atât de slab încât este periculos pentru sateliţii Terrei să treacă prin el, pentru că nivelul ridicat de radiaţii cosmice din această zonă poate distruge electronicele. Acum, o echipă de cercetători americani a găsit un posibil motiv pentru această anomalie, care, printre altele, poate deschide calea către o mai bună înţelegere a slăbirii şi inversării polilor magnetici.

„Ştim de ceva timp că acest câmp magnetic se schimbă, dar nu ştiam dacă acest lucru este neobişnuit pentru regiune pe o scară mai mare a timpului sau dacă era normal”, a precizat Vincent Hare, unul dintre membrii echipei de cercetare de la Universitatea Rochester din New York.

Slăbirea curentă a câmpului magnetic al Pământului – care a avut loc în ultimii 160 de ani – a avut loc probabil din cauza unui rezervor vast de rocă densă care se găseşte la aproximativ 2.900 de kilometri sub continentul african, scrie Science Alert.

„Este o trăsătură profundă care poate fi veche de zeci de milioane de ani”, au explicat cercetătorii. „Deşi are o arie de mii de kilometri, graniţele ei sunt clare”.

Această regiune densă, care se află între fierul lichid din miezul extern al Terrei şi regiunea mai rigidă din manta, „deranjează” fierul care ajută la generarea câmpului magnetic.

Aşa cum explică şi cercetătorii, ideea convenţională de inversare a polilor este aceea că poate avea loc oriunde în miez, dar ultima descoperire arată că ce se întâmplă în câmpul magnetic de deasupra noastră poate avea legătură cu fenomene care se petrec în anumite regiuni din graniţa miez-manta.

Dacă au dreptate, un aspect important ce ţine de cunoaşterea motivului/motivelor slăbirii câmpului magnetic a fost dezvăluit, alături de un nou cadru teoretic mai complex care să explice inversarea polilor.

 

Playtech: Locul bizar unde toți sateliții NASA se opresc și nu mai înregistrează nimic

Există un “Triunghi al Bermudelor” și pentru sateliții artificiali lansați în spațiu. Se află deasupra Atlanticului de Sud și este cauzat de radiațiile cosmice.

Sateliții orbitează constant în jurul Pământului pentru a monitoriza diverse fenomene, inclusiv cele meteorologice. Există însă o regiune în America de Sud, unde niciun satelit sau telescop nu mai funcționează corect pentru că sunt perturbați de radiații.

Oamenii de știință au numit acest fenomen Anomalia Atlanticului de Sud pentru că este o zonă atipică, unde planeta ține captive radiațiile cosmice care ajung pe Pământ și nimeni și nimic nu o poate opri.

Anomalia Atlanticului de Sud este cauzată de Centura de Radiații Van Allen aflată în jurul Pământului și care este “blocată” la o altitudine de vreo 200 de kilometri deasupra solului de câmpul magnetic al planetei.

Această “capcană” în care sunt prinse radiațiile duce la creșterea fluxului de particule în această regiune din Atlanticul de Sud care afectează sateliții care trec prin dreptul ei.

Știința explică modul în care se formează și afectează această anomalie, dar nu explică încă și de ce se formează chiar în acea zonă.

Cert este că au o concentrație atât de mare, încât pot afecta iremediabil aparatele electronice și chiar să distrugă celulele biologice.

Radiațiile din Centura Van Allen se pot extinde și la altitudini mai mari, dar ele tind să se disperseze în restul regiunilor geografice, fără să creeze probleme. În America de Sud însă, cei 200 de kilometri sunt suficienți cât să afecteze sateliții și orice sistem electronic.

Anomalia este o problemă reală pentru NASA și alte societăți științifice care trimit pe orbita Pământului sateliți. NASA a rămas fără multe computere din această cauză, iar cel mai puternic telescop cu raze X al japonezilor a fost complet distrus tot de către Anomalia din Atlanticul de Sud.

Stația Spațială Internațională a fost dotată cu un scut adițional împotriva acestor radiații, ca să nu-i afecteze pe astronauți și să nu “prăjească” sistemele de la bord.

Există însă și o veste bună: oamenii de știință spun că anomalia nu afectează și ființele vii de pe Pământ. Mă întreb însă câte dovezi concludente există în acest sens.

 

In concluzie:

Mai sus sunt cateva articole din mass-media romaneasca, din 2014 si pana in 2018.

Prima fotografie este de pe wikipedia. Anomalia are loc unde este pata rosie, dar pata rosie pare ca este mai extinsa decat scrie in aceste materiale. Mai exact, extinsa spre Antarctica. Iata si o alta fotografie, unde se vede mai bine:

E de pe https://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_earthchanges49.htm, un articol din 2007. Conform acestei fotografii, zona rosie pe care oamenii de stiinta o numesc “Anomalia din Atlanticul de Sud” pare a fi mai degraba o extensie a unui brau ce margineste Antarctica. Altfel spus, pare ca vorbim, de fapt, despre o noua ciudatenie a continentului de la Polul Sud. Despre celelalte puteti citi la:

Misterele ANTARCTICII: Ce a văzut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finanțat ROCKEFELLER prima expediție? De ce uriașa OPERAȚIUNE HIGHJUMP a fost întreruptă brusc? Ați auzit de ARCA LUI GABRIEL? De ce s-a dus PATRIARHUL KIRILL în ANTARCTICA, imediat după întâlnirea cu PAPA FRANCISC? De ce s-a dus Secretarul de stat JOHN KERRY în ANTARCTICA, imediat dupa alegerile din SUA?

Ceva e cu anomalia asta, caci altfel nu ne-ar spune despre ea. Doua intrebari, insa: 1) E real ceea ce ni se spune? 2) Sau ni se spune astfel pentru a se ascunde cu totul atceva?

Sa dezvoltam:

Daca e real, nu putem sa nu ne gandim, din nou, la o mai veche intrebare: cum au trecut de Centura de Radiatii Van Allen pentru a ajunge pe Luna?

9 august 2006 – a murit James Alfred Van Allen / A descoperit Centura de radiatii care ii poarta numele / Si din nou intrebarea: POATE TRECE un echipaj uman de CENTURA DE RADIATII Van Allen?

Dovada ca OMUL NU POATE CALATORI IN SPATIU? NASA renunta la ECHIPAJUL UMAN al celebrei misiuni a rachetei ce trebuie sa transporte capsula Orion la mii de kilometri dincolo de orbita Lunii. MOTIVUL … e din filmele cu prosti

Daca e real si, in general, pentru a nu se defecta, satelitii sunt opriti si nu mai inregistreaza nimic cand trec prin zona rosie, inseamna ca multe nu vedem din cele ce se petrec in sudul Atlanticului si de jur imprejurul Antarcticii. Cineva (cine?) nu vrea sa vedem si ce anume nu trebuie sa vedem?

Daca insa nu-i real, ce anume se mascheaza bagandu-se in fata aceasta poveste? Faptul ca tehnicienii opresc inregistrarile sa fie, de fapt, doar un motiv pentru a nu ni se oferi prea multe imagini din zona aceea, mai ales cu Antarctica?

Pentru adeptii modelului Pamantului Plat, treaba asta ar putea fi folosita pentru intarirea teoriei lor. Caci ei vad Pamanul a fi cam asa:

Foto: https://www.descopera.ro/stiinta/16835004-cinci-lucruri-care-ar-trebui-sa-fie-false-daca-pamantul-era-plat

Adica, Antarctica nu ar fi un continent situat la Polul Sud al unui Pamant Sferic, ci un soi de zid de jur imprejurul unui Pamant Plat. Iar daca Anomalia asta este reala, fiind situata la marginea Antarcticii, conform modelului lor, ea de fapt s-ar afla in proximitatea marginii Pamantului. Ar avea o noima sa existe ceva ciudat de jur imprejurul unui disc? Habar n-am, ei sa zica. Iar daca Anomalia nu e reala, probabil ca raspunsul adeptilor acestei teorii ar fi simplu: nu se doreste sa se vada ca Pamantul este plat.

Care-i insa noima existentei (sau povestii) Anomaliei din Atlanticul de Sud la modelul sferic?

Cititi va rugam si:

INTUNECAREA GLOBALA este confirmata si de oamenii de stiinta. Unele masuratori indica o SCADERE cu 30% a INTENSITATII LUMINII SOLARE!!!

 

Reclame

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. petru said, on septembrie 23, 2018 at 9:48 pm

  bine ai atins cu întrebările anomaliei: 1. este totul fals și pentru speriat pe cei care ar cerceta realitatea, căci mijloace acum sunt, 2. neexistând stâlpi GSM în oceane, doar cabluri de date între continente, și neexistând sateliți, conducătorii lumii oculte nu pot urmări eventualii curioși, care s-ar încumeta în scoaterea adevărului la suprafață.

  Apreciază

 2. R said, on septembrie 23, 2018 at 11:10 pm

  Dacă credem că pământul e plat așa cum spune Sfânta Scriptură, atunci Antarctica este marginea lumii înconjurată de un brâu masiv de gheață.
  Dacă acceptăm că acest pământ plat este acoperit de un fel de ”dom”, atunci este normal ca centurile Van Allen, care sunt o barieră de netrecut în ”spațiul cosmic”, să fie în zona Antarcticii la distanța cea mai apropiată de pământ.
  Antarctica este o zonă specială, de care nu are voie să se apropie nimeni fără a avea aprobare. Este o zonă internațională în care multe țări au baze de cercetare și/sau militare. Aceste baze păstrează totuși o anumită distanță față de zidul de gheață. Amiralul Byrd spunea că Antarctica are nenumărate bogății în subsol, dar nimeni nu a îndrăznit să le exploateze. Oare ce-i împiedică să o facă? Frica?
  Nici unui avion nu îi este permis să zboare deasupra Antarcticii, așa cum n-au voie să zboare nici deasupra Arcticii.
  Antarctica pare a fi o zonă extrem de interesantă pentru liderii lumii și nu în sensul cel bun, dimpotrivă. Hitler a fost cel care a stabilit primele baze de ”cercetare” în Antarctica. Oare de ce taman acolo? O serie dintre liderii importanți ai lumii de azi au făcut ”excursii” până acolo, inclusiv Obama. Până și patriarhul Kiril a fost pe acolo. Foarte interesant, nu-i așa? Cu cine se întâlnesc ei acolo? Cred că nimic din ce ni se spune nu e adevărat.

  Apreciază

 3. geo said, on septembrie 24, 2018 at 10:43 am

  https://www.wakingtimes.com/2018/09/22/psych-meds-put-49-million-americans-at-risk-for-cancer/

  http://www.investmentwatchblog.com/the-government-keeps-telling-you-the-economy-is-great-when-real-life-says-it-isnt/

  http://www.investmentwatchblog.com/the-us-war-on-terror-has-cost-at-least-5-trillion-and-increased-terrorism-by-6500/

  http://www.webnewsys.com/2018/09/archeologists-find-60-roman-british.html

  https://mommyunderground.com/a-favorite-tv-channel-is-no-longer-family-friendly-its-not-who-you-think/

  http://12160.info/profiles/blogs/us-led-aircraft-evacuate-isis-daesh-commanders-from-eastern-syria?xg_source=activity

  https://www.veteranstoday.com/2018/09/21/todays-giggle-trumps-new-fake-gas-attack-video-surfaces/

  http://www.yourdestinationnow.com/2018/09/heres-how-youtube-became-powerful-far.html

  http://www.investmentwatchblog.com/worst-storm-ever-over-8000-people-killed-in-uk-extreme-storm-lasted-nine-days/

  https://www.mintpressnews.com/mainstream-media-propaganda/249658/

  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13970701000904

  https://www.timesofisrael.com/hungarys-holocaust-museum-triggers-bitter-conflict-between-jewish-groups/

  https://www.city-journal.org/jobs-skills-16169.html

  https://www.express.co.uk/news/uk/786093/Hitler-Nazi-Germany-Battle-of-Dunkirk-World-War-2-peace-treaty-British-Winston-Churchill

  http://www.investmentwatchblog.com/orwellian-apple-monitors-your-phone-calls-and-emails-then-calculates-a-trust-score-just-like-the-communist-chinese-government-its-happening-now-in-america/

  http://www.scoopyweb.com/2018/09/britain-could-be-set-for-four-months-of.html

  https://www.intellihub.com/new-scientific-breakthrough-babies-grown-in-labs/

  http://www.investmentwatchblog.com/google-confirms-its-letting-third-parties-scan-your-gmail/

  https://sputniknews.com/middleeast/201809211068240639-syria-idlib-chemical-attack-fabrication/

  https://theintercept.com/2018/09/17/journalists-fisa-court-spying/

  https://sputniknews.com/europe/201809221068244730-british-spies-hacked-belgian-telecom-firm-uk-government-orders/

  http://www.investmentwatchblog.com/political-correctness-is-americas-newest-form-of-intolerance-and-it-is-especially-pernicious-because-it-comes-disguised-as-tolerance-george-carlin/

  https://insighthuman.com/cannabis-heal-brokenbones-new-experiment-confirms/

  http://www.investmentwatchblog.com/new-european-union-battles-starting-eu-parliament-may-censure-hungary-poland-for-internal-political-issues/

  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13970630000669

  https://www.globalresearch.ca/the-painful-truth-about-last-years-failed-flu-vaccine/5636682

  https://www.thesun.co.uk/news/7311908/next-flu-could-be-deadlier-than-spanish-flu-affecting-400million/

  https://www.globalresearch.ca/a-timeline-of-cia-atrocities/5348804

  https://www.globalresearch.ca/when-pharmaceutical-vaccine-and-medical-device-corporations-rule-the-worlds-healthcare-industries-too-late-it-already-happened/5654495

  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13970628000253

  https://www.rt.com/op-ed/438925-eu-copyright-law-internet/

  http://www.investmentwatchblog.com/catholic-church-in-crisis-pedophile-cardinal-pennsylvania-priests-abused-1k-children-homoerotic-church-service/

  https://www.rt.com/usa/438980-cyber-strategy-offensive-bolton/

  https://www.zerohedge.com/news/2018-09-22/nigel-farage-eus-article-7-proceedings-against-hungary-resembled-soviet-show-trial

  Apreciază

  • berlin said, on septembrie 24, 2018 at 9:59 pm

   a spus-o și o mai spun în caz de război mă înrolez în armata rusă și vin să eliberez poporul român de satrapi .

   Apreciază

 4. pamaio said, on septembrie 24, 2018 at 8:52 pm

  Chiar daca nu va convine sursa eu zic sa cititi Agenda 2030.
  http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=17008

  Apreciază

 5. marian said, on septembrie 24, 2018 at 10:33 pm

  Desi DEBKA FILES nu este de incredere, totusi, au publicat textul de mai jos la adresa:
  https://www.debka.com/mivzak/putin-turns-netanyahu-down-on-canceling-s-300s-for-syria/
  Putin îl refuză pe Netanyahu in legatura cu anularea trimiterii sistemelor antiaeriene S-300 pentru Siria
   24 septembrie 2018 @ 19:20
  Într-un apel telefonic, luni, prim-ministrul Beniamin Netanyahu a cerut președintelui rus Vladimir Putin să-și reconsidere decizia de a furniza regimului Assad cu un sistem de rachete antiaeriene avansate S-300. Putin a răspuns că acțiunile Rusiei vizează protejarea armatei sale. El a repetat acuzațiile Ministerului Apărării că piloții israelieni sunt responsabili de accidentul avionului IL-20 și de pierderea a 15 militari ruși. El a subliniat, de asemenea, discrepanțe majore între concluziile Ministerului Apărării și IDF privind incidentul.
  Doamne ajută!

  Apreciază

 6. marian said, on septembrie 24, 2018 at 10:45 pm

  Cabinetul de securitate israelian va convoca mâine dimineață pentru a discuta despre evenimentele recente din relatia cu Rusia.

  Apreciază

 7. Intrebare said, on septembrie 25, 2018 at 12:40 pm

  Intrebare: daca pamantul ar fi glob, un laser fixat pe un boloboc (se considera raza laserului perfect tangenta la curbura pamantului) dupa ce distanta atinge norii ? (2-6 km) Adica dupa cati km am vedea o proiectie pe acestia ?

  Apreciază

  • Intrebare said, on septembrie 25, 2018 at 12:56 pm

   Conform matematicii, mai exact teoremei lui Pitagora (mare om asta :)) ) am gasit ca laserul atinge pllafonul de nori dupa exact 160 km.
   Recapitulam, daca pamantul este rotund si un nene pune un laser puternic, noaptea, pe orizontala, teoretic, cineva aflat la 160 km distanta va vedea o imagine pe cer.

   Apreciază

 8. George said, on septembrie 25, 2018 at 1:22 pm

  Cred ca este parintele Staret de la Oasa
  CUVANT ABSOLUT ATOMIC despre REFERENDUM

  Apreciază

 9. marian said, on septembrie 26, 2018 at 9:56 am

  Minunea lui Dumnezeu în Kazahstan: un bărbat a prins în aer un copil în timp ce cădea de la etajul 10.
  Multumim Tie Doamne!

  Apreciază

 10. gheorghe said, on octombrie 14, 2018 at 5:02 am

  O explicatie stiintifica:
  http://milesmathis.com/saa.pdf

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: