SACCSIV – blog ortodox

NASA amână cu un an misiunea Artemis. Ni se spune că întârzierea va permite dezvoltarea în continuare a tehnologiei / Oare cum au ajuns cu peste 50 de ani în urmă pe Lună cu conserva aia?

Posted in ASELENIZARE, Luna, NASA by saccsiv on ianuarie 10, 2024

Adevarul: NASA amână misiunea Artemis, care ar trebui să pună din nou un echipaj uman pe suprafața Lunii

Echipajul misiunii Artemis II Foto NASA

Astronauții agenției spațiale americane nu vor putea păși din nou pe Lună decât cel mai devreme în septembrie 2026, scrie BBC.

Aceasta reprezintă o devansare cu un an a datei vizate anterior pentru revenirea oamenilor pe suprafața lunară, care a fost realizată ultima dată în 1972.

NASA spune că întârzierea misiunii cunoscute sub numele de Artemis III va permite dezvoltarea în continuare a tehnologiei.

În esență, agenția nu are încă o navă care să trimită astronauți pe Lună sau costume spațiale pe care aceștia să le poată purta.

Anunțând întârzierea, administratorul agenției, Bill Nelson, a declarat că siguranța a stat la baza tuturor considerentelor legate de amânare. „Nu vom zbura până când nu vom fi pregătiți“, a declarat el reporterilor.

NASA amână, de asemenea, pentru septembrie 2025, misiunea precursoare cunoscută sub numele de Artemis II. În cadrul acesteia, patru astronauți vor zbura în jurul Lunii fără a aseleniza. Acest zbor era înscris în calendar pentru sfârșitul acestui an.

Un echipaj format din Jeremy Hansen, Christina Koch, Victor Glover și Reid Wiseman se află deja în pregătire.

Artemis I a avut loc în noiembrie 2022. Aceasta a fost o demonstrație fără echipaj a rachetei SLS și a capsulei Orion pe care NASA le va folosi pentru a duce astronauții pe orbita lunară. Dar capsula necesită acum instalarea unui sistem de susținere a vieții înainte ca echipajul Artemis II să poată urca la bord, iar agenția spațială spune că există îngrijorări cu privire la componentele electronice din acest sistem care vor trebui acum revizuite.

De asemenea, inginerii doresc mai mult timp pentru a înțelege comportamentul și performanța scutului termic care protejează capsula Orion în timpul reintrării incendiare în atmosfera terestră la sfârșitul unei misiuni. Acest scut a suferit unele pierderi neașteptate de material în timpul întoarcerii Artemis I.

Dar cea mai mare problemă a NASA pentru viitor este probabil modulul de aselenizare pentru Artemis III.

Acesta va fi furnizat de compania SpaceX a antreprenorului Elon Musk și va fi o versiune a noului vehicul uriaș Starship, care este testat în prezent în Texas.

Ideea este ca astronauții să se transfere pe Starship pe orbita lunară și apoi să coboare cu acesta pe suprafața Lunii.

SpaceX trebuie nu doar să facă noul vehicul să funcționeze corect, ci și să organizeze o demonstrație fără echipaj pe Lună. Și doar pentru a duce Starship în apropierea Lunii, compania va trebui să își realimenteze mai întâi nava pe orbita Pământului – o practică complet nouă.

Într-adevăr, ar putea fi nevoie de 10 sau mai multe lansări ale altor nave Starship doar pentru a introduce suficient combustibil într-un singur vehicul deasupra Pământului, astfel încât acesta să poată face călătoria spre Lună și apoi să efectueze o aselenizare.

Administratorul asociat al NASA, Jim Free, a fost întrebat dacă este realist să credem că toată această tehnologie ar putea fi perfecționată până în septembrie 2026.

„Stabilim o dată pentru [Artemis III] pe care am stabilit-o împreună cu contractorii noștri, pe baza planurilor tehnice pe care aceștia le-au prezentat“, a răspuns el. „Ceea ce pot să vă spun este că am pus o marjă acolo pentru a ține cont de unele dintre riscurile pe care anticipăm că le vom vedea. Am încercat să abordăm necunoscutele necunoscute și să stabilim un plan realist“.

Datele care nu au fost amânate în prezent sunt cele pentru misiunile Artemis IV și V, care urmează să aibă loc în 2028 și, respectiv, 2029.

În cadrul misiunii IV va avea loc primul zbor al astronauților către noua stație spațială lunară Gateway, care va fi construită în acest deceniu. Misiunea a V-a va vedea introducerea unui al doilea sistem de aselenizare numit Blue Moon. Acesta este dezvoltat de compania spațială deținută de fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos.

 

Comentariu saccsiv:

Dupa cum stiti, de curand:

SUA: racheta Vulcan Centaur a fost lansată luni spre Luna dar misiunea NU va putea continua deoarece modulul său Peregrine a suferit o „anomalie” care l-a împiedicat să-şi îndrepte în mod stabil panourile către Soare

Oare cum au ajuns cu peste 50 de ani in urma pe Luna cu conserva aia? Sa ne amintim:

Video: Uluitoarele manevre in spatiu din timpul misiunii Apollo 11

 

Tagged with: , , ,

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Marian said, on ianuarie 10, 2024 at 8:21 pm

    ” există îngrijorări cu privire la componentele electronice din acest sistem care vor trebui acum revizuite.”
    Le-au cumparat de pe ilie-expres sau ebay?

    Apreciază

  2. dante said, on ianuarie 10, 2024 at 8:31 pm

    Simplu: in acelas fel cum au ajuns si acum o juma de secol, adica prin studiourile Holywood care acum sint mult mai bine dotate si mai performante in tehnica virtuala.
    O sa-i vedem ducindu-se si pe soare ca sa ia probe necesare pentru stoparea incalzirii globale.

    Apreciază

  3. perseathunbergii said, on ianuarie 10, 2024 at 9:06 pm

    Nu au ajuns oamenii pe lună!

    Apreciază

  4. Nicolae said, on ianuarie 10, 2024 at 9:48 pm

    Măscăricii planetari nu au pus piciorul vreodată pe Lună! Ei au făcut filme cu călătorii pe Lună și alte științifico fantastice călătorii. Ei sunt capabili doar de războaie și crize economice majore, crime împotriva umanității și droguri … ne-au păcălit dintotdeauna și încă ne mai păcălesc. Trezește-te Gheorghe, Trezește-te Ioane și ridică-te!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ricã said, on ianuarie 10, 2024 at 11:32 pm

    Daca “mergeau”pe luna acum 50 de ani acum erau deja hoteluri acolo la cat a avansat tehnologia de atunci,poate sunt ocupate studiorile din Holywood pana in 2026 si nu pot face aselenizarea pana nu se elibereaza,poate pregatesc ceva cu invazia extraterestra in anul ala,cine stie ce mizerii pregatesc inselatii astia pe care marea majoritate a oamenilor le asteapta cu bratele deschise,luam un popocorn si asteptam!

    Apreciază

  6. It's true- because we saw it on TV! said, on ianuarie 11, 2024 at 4:51 am

    Cea mai batatoare la ochi este conferinta de presa post-misiune a celor trei astronauti, in care se uita stanjeniti pe pereti si la intrebarea unui reporter ‘ce stele ati vazut acolo pe luna?’ unul din ei raspunde, confirmat de ceilalti cu privirile in jos: ‘nu am vazut nicio stea’.
    Nu este o proba in sens juridic dar este un indiciu destul de clar. Mutra lui Neil Armstrong (ales sa ‘paseasca primul pe luna’ fara indoiala pentru ca era cel mai telegenic, criteriu de Hollywood) spune mai multe decat toate amanuntele tehnice.
    Cei nelamuriti ar face bine sa se uite cu atentie la detalii :

    si sa studieze comportamentul celor trei.

    Pasajul cu intrebarea ‘ce stele se vad de pe luna’ e la 1h:56min.

    Apreciază

  7. scortisoara said, on ianuarie 11, 2024 at 9:53 am

    :)))))))))))) La ce le trebuie sa mearga pe Luna ca ei nu stiu pe ce lume sunt ????

    Apreciază

  8. Tudor said, on ianuarie 11, 2024 at 4:16 pm

    Ma bucur sa vad 100% comentarii in care se confirma minciuna oficială. Pt mine e suficient si atât. Mai sunt multe intrebari pe care aceasta minciuna sfruntată le pune. Cel mai bine e sa-si raspunda fiecare la ele in functie de curiozitatea din dotare. Odata ochii deschiși la lume greu mai pacalesti a 2 oară probabil deaia si urmeaza genoicidarea umanității.

    Apreciază

  9. Duhul Capitanului said, on ianuarie 11, 2024 at 9:19 pm

    Biblia vorbește clar despre tărie, marginile pământului, apele de deasupra, temeliile pământului, etc.Pentru mine totul este foarte clar, nimic nu îmi da cu virgulă, și asta, deoarece Dumnezeu face lucrurile foarte clare.Cupola sau tărie nu poate fi depășită, de aceea se numește tărie, doar nu se va face Dumnezeu de râs în fața oamenilor…Pământul este plat,deoarece nu poate fi cer dedesubtul pământului.Apele sunt deasupra tăriei și așa a avut loc potopul,prin deschiderea jgheaburilor de pe tărie,altfel de unde atâta apă care să acopere și vârful Himalaya?!De fapt,am uitat că apa este sferica și se învârte odată cu Pământul. Pământul este așezat pe niște stâlpi, temelii,care produc cutremurele, cum spune la psalmul 103.Pentru cine a citit măcar o data Biblia, dispar neclaritatile(mândria sau necredința minții umane,insuflate de diavol).Soarele și luna sunt sub tărie, iar stelele în apele de deasupra tăriei, luați-vă o cameră Nikon p 105 și veți vedea vibrația stelelor,exact așa cum se vede un corp în apă. Cât de minunat a făcut Dumnezeu totul!Nu există planete.Pamantul este cel mai mare corp creat de Dumnezeu. Este fix, plat și este centrul universului. Sunt mai multe ceruri.Si dacă pământul ar fi sferic,ce rost ar mai avea ca această sferă să fie invelita intr-o altă sferă, tăria?!Pe când dacă este plat,cum și este,cupola vine ca o semisfera sau calota sferica cu cerul deasupra, are un cu totul alt sens.Dar amiralul Bird care a ajuns la zidul de gheață?!În fine….Sunt videoclipuri, încă, pe internet cu zidul de gheață. În fine
    ..

    Apreciază

  10. Duhul Capitanului said, on ianuarie 11, 2024 at 9:58 pm

    De fapt, dincolo de zidul de gheață mai sunt și alte continente, de aceea este păzit de armate internaționale,ca să nu ne „desteptam”.Pământul este mult mai mare decât ni se „,prezintă „…

    Apreciază

    • Un roman/ valah said, on ianuarie 12, 2024 at 1:55 pm

      Logic (de la „Logos”), ar trebui sa existe (complementar) si alte continente, cat diferenta dintr-un Mare disc – dupa modelul conturului perfect complementar al continentelor vizibile (puzzle). Oceanele sunt interstitii… Creatorul a rupt „turta ” uscatului cum a vrut El, cu dragoste. Tot din iubire ne-a facut si pe noi, oamenii. E mare taina. La cunostinta Adevarului (Persoana) vom ajunge… 🙂

      Apreciază

  11. Duhul Capitanului said, on ianuarie 11, 2024 at 10:02 pm

    Domnule mircea v,văd că mă iei tare peste picior…Una e forța de tensiune superficială dintr-o picătură de apă, sau forma pe care o ia apa când o învârti intr-un pahar,și, cu totul altceva cantitatea imensă de apă statică din mari și oceane….Asta dacă știi cât de cât o boaba de fizică…Oricum, dacă ai crede în Dumnezeu ai vedea că Sfânta Scriptura e plină de citate despre marginile pământului și multe altele care susțin realitatea revelata a pământului plat…Apoi, și un copil de 4 ani,dacă se uita în sus,vede cerul sub forma unei cupole,tărie, cum îi spune Sfânta Scriptura și, nu ar fi așa dacă pământul ar fi sferic,ci, cerul s-ar vedea echidistant, dar nu este așa, apoi cerul este albastru de la apele de deasupra cupolei,etc…Citește măcar psalmul 103,iar,dacă nu crezi în cuvântul lui Dumnezeu, n-am ce să mai zic…

    Apreciază

  12. mircea.v said, on ianuarie 12, 2024 at 2:15 pm

    Din „Cumplite incercari, Doamne!” – Marcel Petrisor

    „Cand Craciun ii spuse lui Petre Tutea de Gagarin, mosul exclama:
    – Part! Mare lucru! Maimute cosmice si rusii, si americanii! Ce-i daca au sarit nitel mai sus? La capat tot n-o s-o scoata; ai sa vezi, colonele! Mai mare lucru a facut Columb cu trei corabii de talhari, cand a descoperit America, decat bezmeticul asta care s-a suit la cer intr-o cutie de conserve… C-altfel, ce-i o racheta?
    – Da, dar n-a vazut ingeri acolo!
    – Nici nu era de nasul lui sa vada asa ceva, domnule! Ingerii nu se arata oricui, si cu atat mai putin unui rus tembel.”

    Si nu au scos-o…

    Apreciază

  13. […] Comentariul cititorului ce se semneaza „It’s true- because we saw it on TV!” postat la NASA amână cu un an misiunea Artemis. Ni se spune că întârzierea va permite dezvoltarea în con…: […]

    Apreciază

  14. Tommy said, on martie 12, 2024 at 7:41 pm

    Membrii echipajului navetei spatiale Challenger care a explodat la mai bine de un minut de la lansare in anii 1980 , sunt vii si teferi si in ziua de azi, demonstrand ca nu au existat oameni la bordul navei si totul a fost regizat. Unii din membrii echipajului nici nu s-au straduit sa-si schimbe numele

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.