SACCSIV – blog ortodox

Canada: reactii dupa arestarea unui reporter in timp ce-i punea intrebari vicepremierului Freeland

Posted in Canada by saccsiv on ianuarie 10, 2024

Life Site News: Canadians outraged after Rebel News reporter arrested while asking Deputy PM Freeland questions

Canadienii s-au scandalizat după ce un reporter de la Rebel News a fost arestat pe când îi punea întrebări vicepremierului Freeland

Atât liderul conservatorilor, Pierre Poilivere, cât și liderul Partidului Popular, Maxime Bernier, au luat cuvântul pe rețelele de socializare pentru a condamna arestarea îndoielnică din punct de vedere legal a reporterului David Menzies de la Rebel News, care a fost în cele din urmă eliberat de poliție fără a fi pus sub acuzare.

De Anthony Murdoch, 09 Ianuarie 2024, LifeSiteNews

Un ofițer al poliției regale canadiene călare (stânga) îi explică reporterului David Menzies de la Rebel News (dreapta) că este arestat. Rebel News / YouTube.

RICHMOND HILL, Ontario (LifeSiteNews) – Indignarea a explodat pe rețelele de socializare în această săptămână în urma arestării agresive a reporterului Rebel News David Menzies luni seara, a cărui înregistrare video pare să arate că reporterul canadian a fost acuzat de ‘agresiune’ în mod nejustificat de către un ofițer de poliție și apoi imediat reținut în timp ce reporterul încerca să îi pună întrebări vicepremierului Chrystia Freeland pe o stradă publică.

Într-o înregistrare video publicată luni, devenită între timp virală pe internet cu aproape 10 milioane de vizualizări, Menzies poate fi văzut mergând alături de Freeland pe o stradă din suburbia Richmond Hill, Ontario, din Toronto, în timp ce încearcă să îi pună întrebări despre Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran și de ce acest grup nu a primit desemnarea de grup terorist din partea guvernului liberal al premierului Justin Trudeau, în cadrul căruia ea este a doua persoană la conducere. Câteva secunde mai târziu, imaginile video par să arate un ofițer de poliție în civil, despre care se spune că este membru al Royal Canadian Mounted Police (RCMP – Politia Regală Canadiană Călare), poziționându-și corpul direct în calea pietonală a lui Menzies, forțând efectiv contactul fizic între el și reporter.

„Rebel News: ȘTIRE DE ULTIMĂ ORĂ: Reporterul David Menzies de la Rebel News (@TheMenzoid) a fost arestat cu brutalitate de poliție în timp ce încerca să-i pună întrebări Chrystiei Freeland. · 9 ian. 2024”

După ce cei doi se ciocnesc ușor unul de celălalt, contact care pare să indice că a fost inițiat de ofițer și nu de Menzies, ofițerul începe procedura de a-l aresta pe Menzies, într-o manieră destul de agresivă, acuzându-l în același timp pe reporter că a agresat fizic un ofițer de poliție. Menzies, vizibil șocat de seria de evenimente, a fost apoi preluat de către membrii Poliției Regionale York, forța de ordine locală care operează în Richmond Hill.

‘Bine ați venit în Canada’, a spus Menzies în înregistrarea video în timp ce era arestat. ‘Asta este ceea ce le fac jurnaliștilor. Eu doar încercam să-i pun întrebări ministrul Freeland, iar un polițist al RCMP m-a blocat și m-a acuzat în mod fals de agresiune, oameni buni. Am venit aici să îmi fac treaba iar acum sunt încătușat’.

Menzies a fost eliberat ulterior de către polițiști, fără să fie formulate acuzații împotriva lui. Menzies a spus că le-a cerut polițiștilor numerele de insignă, dar aceștia l-au refuzat. Această afirmație pare să fie susținută și de înregistrarea video, în care telespectatorii îl pot auzi și vedea cum Menzies cere în mod repetat numele și numărul de insignă al polițistului care l-a arestat inițial.

Andrew Lawton de la True North News, care este și președinte al Galeriei Presei Independente din Canada (Independent Press Gallery of Canada), a remarcat faptul că, la începutul videoclipului, ofițerul de poliție poate fi văzut punându-se în calea lui Menzies pe când acesta mergea alături de Freeland.

„La minutul 0:09, puteți vedea un ofițer de poliție punându-se în calea lui David Menzies. Îl puteți vedea apoi pe Menzies evitând un stâlp și pe ofițer, după care ofițerul întinde un braț pentru a-l opri”, a notat Lawton pe X (fostul Twitter).

„Același ofițer îl arestează pe Menzies pentru agresiune asupra unui polițist. Aceasta este o exagerare flagrantă.”

Menzies se afla în Richmond Hill pentru a transmite o slujbă de comemorare a celor 176 de vieți pierdute în zborul PS752. Evenimentul a găzduit nenumărați membri de rang înalt ai Partidului Liberal, inclusiv premierul Justin Trudeau. Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran este responsabil pentru doborârea zborului PS752 al companiei Ukraine International Airlines, în timp ce acesta a plecat din Teheran, Iran, pentru a se îndrepta spre Kiev, Ucraina, la 8 ianuarie 2020. La bord se aflau 55 de cetățeni canadieni, precum și 30 de rezidenți permanenți canadieni.

Menzies a încercat să-i adreseze întrebări lui Freeland, în timp ce aceasta se plimba pe stradă, cu privire la motivul pentru care guvernul liberal condus de Trudeau nu a etichetat drept entitate teroristă Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran.

LifeSiteNews l-a contactat pe Menzies pentru comentarii, dar până la ora transmiterii acestei știri nu a primit încă un răspuns.

Pirre Poilievre, Maxime Bernier și Elon Musk intervin

Arestarea lui Menzies a fost imediat condamnată de multă lume, printre care și politicieni canadieni proeminenți. Chiar și miliardarul Elon Musk, de la Tesla, a intervenit cu părerea sa despre acest incident, în timp ce videoclipul circula online.

Liderul Partidului Conservator al Canadei, Pierre Poilievre, a redistribuit postarea video originală a Rebel News despre arestarea lui Menzies, adăugând, în propriile sale cuvinte:

„Aceasta este situația libertății presei. În Canada. În anul 2024. După 8 ani de administrație Trudeau.”

După ce scriitoarea Katherine Brodsky a postat arestarea lui Menzies pe rețelele de socializare, întrebând: ‘trebuie să fiu sinceră, nu sunt o fană a acestui reporter sau a tacticilor sale, dar dacă vă uitați la video… el chiar a fost arestat pe nedrept pentru o acuzație inventată de ‘atac asupra unui ofițer’. Sau îmi scapă ceva?’ Proprietarul X, Elon Musk, a intervenit cu propriile sale gânduri: ‘cu siguranță așa pare. Este bine că ofițerul a blocat pe cineva care încerca să se apropie de un oficial guvernamental de rang înalt, dar incorect să spui că a agresat în mod deliberat un ofițer.’

Liderul Partidului Popular din Canada, Maxime Bernier, a criticat, de asemenea, arestarea lui Menzies, spunând că situația din Canada lui Trudeau nu este diferită față de cea din romanul distopic 1984 al lui George Orwell.

„În Canada liberală, cămășile maro ale guvernului provoacă incidente false pentru a aresta jurnaliști independenți care pun întrebări miniștrilor. Ei folosesc false situații de urgență pentru a zdrobi prin violență demonstrațiile pașnice împotriva mandatelor lor tiranice”, a scris Bernier pe X.

„Nu uitați, cuvântul liberal se trage din latinescul liber. Era folosit pentru a descrie o filozofie pro-libertate. Dar așa cum falșii conservatori nu sunt conservatori, așa și falșii liberali nu sunt liberali. Trăim în 1984.”

Bernier a mai avertizat că în curând canadienii ar putea fi arestați dacă ‘refuză să facă tranziția copilului său confuz, sau respinge politicile lor rasiste DEI (politicile de diversitate, egalitate, incluziune), sau pentru că produce prea mult CO2’.

Rebel News o va da în judecată pe Freeland și Royal Canadian Mounted Police (RCMP) pentru arestare ‘golănească’

Șeful și fondatorul Rebel News, Ezra Levant, a dat vina pe ‘golanii’ lui Trudeau pentru arestarea lui Menzies. El a postat un mesaj din anul 2020 al lui Trudeau în care acesta promova Conferința Globală pentru Libertatea Presei.

„Golanii tăi tocmai l-au agresat și arestat pe reporterul nostru, David Menzies”, a scris Levant marți pe X.

„În timp ce co-președintele acestei conferințe privind libertatea presei, Chrystia Freeland, a zâmbit și a trecut pe lângă.”

Levant, într-o altă postare de astăzi, a notat cum echipa Rebel News s-a întâlnit cu avocatul lor și intenționează să dea în judecată RCMP, Poliția Regională York și pe Freeland, pentru arestare falsă.

Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim ca guvernul lui Justin Trudeau, ‘tânărul lider mondial’ educat la WEF, a atacat demonstranții cu gaze lacrimogene și poliție călare, pe lângă faptul că le-a înghețat conturile bancare prin intermediul legislației de urgență:

Global Research despre cum a fost si poate ca va mai fi

Cititi va rog si:

Guvernul Trudeau s-a lăudat că asprele restricții anti COVID au ajutat Canada să-și atingă obiectivele privind lupta impotriva schimbărilor climatice

Canada: Doi bărbați au fost reținuți de poliție la ieșirea din tren după ce un alt pasager a surprins conversația lor privată împotriva propagandei LGBT în școli și a raportat acest lucru

 

Tagged with: , ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. G said, on ianuarie 10, 2024 at 6:52 pm

    Nu stiu exact care.i treaba, dar ofiterul ala are asa o fata ca iti vine sa il strangi de gat.

    Apreciază

    • Rodoal said, on ianuarie 10, 2024 at 7:29 pm

      Pentru ca in Canada nu exista sa vorbesti liber,totul a devenit o minciuna si o falsitate datorita fatalaului turando…

      Apreciază

  2. scortisoara said, on ianuarie 11, 2024 at 6:52 pm

    Nu stiu daca v-am spus dar am descoperit samponul pentru….cai . E mult mai sanatos decat ce se gaseste in comert pt uz uman. Nu are parabeni, e pe baza de plante . Il folosesc si pt corp ,miroase foarte frumos . E multifunctional. Am dat 17 lei pe 1 litru . Se vinde la bidon .L-am luat de la un magazin pentru animale cand am fost sa iau mancare pt pisici .
    Da, folosesc sampon pentru cai . Favorizeaza cresterea parului , e bun pt cazuri de alopecie ( nu am problema asta ) intareste radacina firului d e par , e antimatreata .

    https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Avertisment-pentru-femei-oamenii-de-stiinta-au-identificat-in-produse-folosite-zilnic-aproape-1.000-de-substante-chimice-care-pot-cauza-cancer-la-san-–-inclusiv-in-sampoane-produse-de-machiaj-fructe-si-legume-186790

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.