SACCSIV – blog ortodox

Video: Sfânta Lavră Poceaev și un Seminar din vestul Ucrainei sunt din nou ținta serviciilor de securitate ucrainene

Posted in prigoana, Ucraina by saccsiv on decembrie 1, 2023

Orthodox Christianity: POCHAEV LAVRA AND SEMINARY ARE UKRAINE’S LATEST TARGET—FEMALE STUDENTS FORCED OUT OF THEIR ROOMS (+VIDEO)

LAVRA DE LA POCEAEV ȘI UN SEMINAR SUNT CELE MAI RECENTE ȚINTE ÎN UCRAINA – STUDENTELE AU FOST FORȚATE SĂ IASĂ DIN CAMERELE LOR (+VIDEO)

Publicat pe 30 Noiembrie 2023, de Orthodox Christianity

Ofițeri SBU la Lavra Poceaev. Foto: pravda.com

Sfânta Lavră Adormirea Maicii Domnului de la Poceaev și Seminarul din vestul Ucrainei, sunt din nou ținta serviciilor de securitate ucrainene (SBU) și a poliției.

Schismaticii și naționaliștii doresc de ani de zile să alunge Biserica Ortodoxă din Lavră, iar eforturile lor s-au intensificat odată cu începerea războiului, în februarie 2022. La fel ca Lavra din Kiev, Lavra din Poceaev a fost, de asemenea, deținută de stat încă din perioada sovietică și este administrată de Rezervația Poceaev-Kremeneț.

În aprilie, Consiliul Provincial din Ternopil a susținut că a constatat ‘încălcări’ la Lavră. Reprezentanții locali și de stat au împiedicat, de asemenea, pelerinii să se îndrepte spre mănăstire.

Iar în această dimineață, ofițerii SBU au sosit pentru a ‘percheziționa’ Lavra, din cauza ‘răspândirii ideologiei rusești de către reprezentanții Lavrei’, a relatat Ukrainskaya Pravda, cu referire la o sursă din cadrul SBU.

Ofițerii SBU au percheziționat în ultimul an mănăstiri, biserici, administrații eparhiale și reședințe private aparținând ierarhilor și clerului din întreaga Ucraină. Este de notorietate faptul că, în mai multe cazuri, aceștia au plantat dovezi false sau au considerat cărțile ortodoxe tipărite în Rusia drept ‘dovezi’ că Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică este un inamic al statului.

Foto: news.church.ua

Filiala din Kremeneț a Seminarului Teologic Poceaev, unde fetele studiază pentru a deveni dirijori de cor, a fost, de asemenea, vizată în această dimineață, când Catedrala Sfântul Nicolae din Kremeneț, unde se află școala, a fost înconjurată de poliție, relatează Departamentul de Informare-Educație al UOC, cu referire la serviciul de presă al Eparhiei locale din Ternopil.

Polițiștii au pătruns în camerele în care dormeau fetele și le-au forțat să își adune lucrurile și să se urce în autobuze, pentru a fi duse la un colegiu din apropiere. Tuturor celor care se aflau în incintă li s-a ordonat să plece.

„Forțelor de securitate nici măcar nu le-a păsat că temperatura din curte era sub zero grade la acea oră.”

Reprezentantul poliției a declarat că a primit ordinul de a elibera incinta și că intenționa să îl execute.

Unele dintre fete s-au speriat și s-au încuiat în camerele lor, dar forțele de securitate au amenințat că vor sparge ușile și că le vor scoate cu forța din incintă.

Videoclipul de mai jos arată că credincioșii ortodocși au intonat imnuri bisericești pe tot parcursul calvarului prin care treceau:

Incidentul de astăzi vine la doar câteva zile după ce o instanță a respins apelul de anulare a ordinului de evacuare a catedralei de către Biserică, în ciuda faptului că în ultimii 30 de ani comunitatea parohială a conservat și înfrumusețat catedrala.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Nu s-au mulțumit cu confiscarea Lavrei Peșterilor din Kiev. Autoritățile au blocat și accesul pelerinilor la Lavra Poceaev, din vestul Ucrainei (al doilea cel mai cel mai important loc sfânt din țară, după cel din Kiev)

 

Tagged with: , , ,

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.