SACCSIV – blog ortodox

Marea Britanie: elevii pot purta uniforma sexului opus si pot folosi un alt prenume

Posted in IDENTITATEA DE GEN, Marea Britanie, SCOALA by saccsiv on noiembrie 30, 2023

The Independent: Ministers ‘drop plans’ to ban pupils changing gender but teachers won’t have to use pupils’ preferred pronouns

Miniștrii ‘renunță la planurile’ lor de a interzice schimbarea sexului elevilor, iar profesorii nu vor fi obligați să folosească pronumele preferate de elevi

Noile îndrumări pentru școli vor stipula că elevii pot face tranziția socială cu consimțământul părinților lor, iar profesorii nu vor fi obligați să se adreseze elevilor cu pronumele alese de aceștia, potrivit rapoartelor.

De Archie Mitchell, 29 Noiembrie 2023, The Independent

Miniștrii au renunțat la planurile lor de a le interzice elevilor să își schimbe identitatea de gen în școli, după ce au fost avertizați că ar fi ilegal, după cum s-a aflat.

Noile îndrumări pentru școli, care se așteaptă să fie publicate săptămâna viitoare, vor preciza că elevii pot face tranziția socială cu acordul părinților, ceea ce înseamnă că pot folosi un alt nume sau prenume și pot purta uniforma sexului opus, potrivit The Times.

Dar profesorii și elevii nu vor fi obligați să se adreseze celor care doresc să-și schimbe identitatea de gen cu prenumele ales de aceștia.

Răsturnarea de situație vine după ce procurorul general ar fi avertizat miniștrii că o interdicție privind tranziția socială ar încălca Legea Egalității și ar necesita noi legi.

Se așteaptă ca noile orientări guvernamentale să conțină o prezumție efectivă ‘împotriva’ tranziției sociale. Aceasta înseamnă că elevii vor putea face tranziția doar în circumstanțe limitate și cu garanții adecvate.

Ghidul afirmă în mod explicit că profesorii nu ar trebui să fie ‘obligați’ să se adreseze copiilor cu prenumele ales de aceștia dacă au o obiecție ‘de bună credință’, a relatat The Times. Există derogări limitate pentru circumstanțe ‘excepționale’, a adăugat acesta.

De asemenea, se așteaptă să se ordone școlilor să respecte legi precum Legea Egalității și să mențină separate toaletele, vestiarele și sporturile de contact.

Cei care fac tranziția din punct de vedere social nu vor avea voie să joace sporturi de contact cu copiii de genul lor adoptat.

Rishi Sunak a promis în luna martie că orientările privind transsexualitatea în școli vor fi publicate până în perioada de vară, însă acestea au fost amânate în mod repetat.

În iulie, guvernul a declarat că are nevoie de mai mult timp pentru a se asigura că îndeplinește ‘așteptările mari’ ale profesorilor și părinților.

Directorii de școli au criticat premierul, catalogând lipsa de îndrumare drept ‘frustrantă’, deoarece profesorii sunt nevoiți să navigheze singuri în ‘subiectul complex și sensibil’ al identității de gen.

La momentul respectiv, secretarul pentru educație Gillian Keegan a declarat:

„Este vital ca îndrumările pe care le publicăm să ofere claritate pentru școli și facultăți și încredere pentru părinți. Prin urmare, am luat decizia de a acorda mai mult timp – pentru a vorbi cu profesorii, părinții, avocații și alte părți interesate – pentru a ne asigura că aceste îndrumări răspund așteptărilor mari pe care aceste grupuri le au, pe bună dreptate, de la acestea.”

Luna trecută, doamna Keegan a promis că orientările sunt în curs de perfecționare și că vor fi publicate ‘în curând’.

Ea a adăugat că subiectul este ‘un domeniu destul de controversat’ care a provocat multe dezbateri și a spus că guvernul vrea să se asigure că obține echilibrul corect.

Sindicatele din educație au descris întârzierile ca fiind frustrante, deoarece lasă școlile într-o poziție dificilă, în timp ce comisarul pentru copiii din Anglia, Dame Rachel de Souza, a declarat că profesorii, familiile și elevii ‘cer cu insistență’ acest lucru, astfel încât să existe ‘claritate’ în modul de abordare în întreaga țară.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat:

„Având în vedere complexitatea problemei, ne acordăm timpul necesar pentru a ne asigura că orientările pe care le oferim sunt clare. Această activitate este în curs de desfășurare.

Orice grad de tranziție socială ar putea avea consecințe semnificative pentru un copil, așa că este vital să existe măsurile de protecție adecvate. Guvernul a fost în mod constant clar cu privire la importanța sexului biologic, iar îndrumările vor reflecta acest lucru.”

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. madeleineopt@yahoo.com said, on noiembrie 30, 2023 at 10:04 pm

    Asta e atac demonic asupra copiilor pentru pervertirea și distrugerea inocentei și a sufletului acestor copii !!!

    Apreciat de 2 persoane

  2. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 1, 2023 at 1:09 am

    Apel din Ucraina

    Dacă vreți să îl susțineți pe Vladika puteți merge la ambasada Ucrainei pe 5 decembrie ora 11. Atunci are o nouă înfățișare in procesul în care este acuzat aici în Ucraina. Se pare că protestele românilor au un răsunet international mai mare decât cele de aici

    Apreciat de 1 persoană

  3. scortisoara said, on decembrie 1, 2023 at 8:37 am

    Zapaciti sunt astia …:)))))))

    Apreciază

  4. scortisoara said, on decembrie 1, 2023 at 9:55 am

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.