SACCSIV – blog ortodox

Scenariul Forumului Economic Mondial: O altă criză „mult mai gravă decât cea de covid”, paralizarea alimentării cu energie electrică, a comunicațiilor, a transporturilor

Posted in CURENT ELECTRIC, DAVOS, FORUMUL ECONOMIC MONDIAL, Klaus Schwab, PANA DE CURENT, RUSIA by saccsiv on noiembrie 27, 2023

Global Research: Another Crisis “Much Worse than Covid”, Paralysis of Power Supply, Communications, Transportation. The WEF “Cyber Attack” Scenario

O altă criză ‘mult mai gravă decât cea de covid’, paralizarea alimentării cu energie electrică, a comunicațiilor, a transporturilor. Scenariul celor de la Forumul Economic Mondial (WEF) cu privire la ‘atacul cibernetic’

WEF: ‘Va exista o altă criză. Va fi cu mult mai semnificativă. Va avea o desfășurare mult mai rapidă decât cea pe care am văzut-o cu covid’

De Prof. Michel Chossudovsky, 22 Noiembrie 2023, Global Research

Articol publicat inițial pe 15 decembrie 2021.

Introducerea și actualizarea autorului

Forumul Economic Mondial (WEF), care reprezintă elitele financiare occidentale, a jucat un rol-cheie în lansarea închiderilor de covid incepand cu 11 martie 2020, care a condus la un proces mondial de haos economic și social. De asemenea, a jucat un rol-cheie în lansarea vaccinului contra Covid-19 în noiembrie 2020, care (amplu documentat) a condus (la nivel Mondial) la o tendință de creștere a mortalității și morbidității.

Iar acum ni se ‘promite’ o criză care va fi ‘cu mult mai rea decât cea de covid’.

De-a lungul a mai bine de trei ani, declanșarea deliberată a haosului a devenit parte a unei agende ample și complexe:

  • războiul din Ucraina,
  • creșterea prețurilor la energie,
  • declanșarea falimentelor,
  • prăbușirea activității economice,
  • sărăcie generalizată, foamete și disperare.

În evoluțiile recente, Washingtonul a aprobat genocidul israelian îndreptat împotriva poporului palestinian, împreună cu o agendă militară SUA-NATO-Israel împotriva întregului Orient Mijlociu.

Atacuri cibernetice

Articolul de mai jos se concentrează pe pericolele iminente ale unui război cibernetic, care au fost deja anunțate de către Forumul Economic Mondial (WEF).

În anul 2021, WEF a realizat o simulare de atacuri cibernetice care implică un scenariu de paralizie a alimentării cu energie electrică, a comunicațiilor, a transporturilor, a internetului.

Klaus Schwab a lăsat să se înțeleagă, fără echivoc, pe baza ‘unui scenariu simulat’, că un atac cibernetic:

„Ar putea duce la oprirea completă a alimentării cu energie electrică, a transporturilor, a serviciilor spitalicești, a societății noastre în ansamblu …

În această privință, criza COVID-19 ar fi privită ca o mică perturbare în comparație cu un atac cibernetic major.” (cu sublinierea noastră)

FORUMUL ECONOMIC MONDIAL – MAREA RESETARE

„Pandemia reprezintă o oportunitate rară, dar limitată

de a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră.” – Klaus Schwab

Ce are Schwab în mânecă?

Un ‘atac terorist cibernetic’ care să ducă la perturbări fără precedent? Este un lucru pe care ar trebui să-l luăm în serios?

O nouă campanie de teamă, un avertisment privind un pericol iminent? În cuvintele lui Jeremy Jurgens, care este directorul general al WEF:

„Cred că va exista o altă criză. Aceasta va fi mult mai semnificativă. Va fi mult mai rapidă decât cea pe care am văzut-o cu COVID. Impactul va fi mai mare și, ca urmare, implicațiile economice și sociale vor fi și mai semnificative.” (cu sublinierea noastră)

Scenariul de simulare a poligonului cibernetic WEF 2021 a avut o evidentă tentă geopolitică ‘contradictorie’: evenimentul a fost prezidat de către premierul rus Mihail Mișustin, numeroase instituții financiare rusești, entități media și de comunicații fuseseră invitate de WEF.

La eveniment au participat 48 de țări, 41 de parteneri, dintre care 10 din Rusia și Kazahstan: printre aceștia s-au numărat agenția de știri TASS, NTV, Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia și una dintre cele mai importante instituții financiare la nivel mondial, Mail.ru Group, cel mai mare furnizor de internet din Rusia, MTS, cel mai important grup de telecomunicații din Rusia, Departamentul juridic de stat din regiunea Omsk, Siberia. Instituții financiare bancare puternice din Kazahstan. Printre altele.

A se vedea, de asemenea, ipotezele Programului de Formare, care se bazează pe hackeri cibernetici teroriști.

Amplu documentat, Forumul Economic Mondial (WEF) a avut un rol esențial în susținerea agendei militare a SUA-NATO în ceea ce privește Ucraina.

A fost acest eveniment Cyber Polygon din iulie 2021 (care a avut loc cu mai puțin de 8 luni înainte de începerea războiului din Ucraina) intenționat să creeze diviziuni politice în cadrul Federației Ruse prin stabilirea de parteneriate cu o serie de instituții rusești puternice din domeniul mass-media, al comunicațiilor, bancar și financiar etc.?

Nici un singur reprezentant al Republicii Populare Chineze. A fost simularea Cyber Polygon (iulie 2021) menită să încurajeze confruntarea dintre China și Rusia? Sunt avute în vedere atacurile cibernetice ca parte a unei agende militare globale?

Procesul ‘Digitalizării Totale’

În noiembrie 2023, așa cum este documentat într-un articol al lui Peter Koenig, elitele financiare au trecut de la ‘simularea scenariilor’ la ‘punerea în aplicare’ directă. Acestea au însărcinat Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), ‘ca purtător de drapel … pentru atacul ucigător al Digitalizarii Totale’.

Koenig se concentrează pe ‘anihilarea unei societăți digitale’, care ar putea avea loc sub forma unui atac cibernetic la nivel mondial (așa cum a subliniat Klaus Schwab în declarația sa din anul 2021):

„Dacă tot ceea ce ne înconjoară este condus de semnale digitale care sunt controlate de ‘Cabala Globalistă’ (Elitele Financiare) unul sau câteva comutatoare pot opri diferitele noastre rețele: alimentarea cu apă, electricitatea, gazul, toate tipurile de energie, aprovizionarea cu alimente, livrările de combustibil, semnalele de trafic, toate mijloacele de transport, toate comunicațiile, banii din conturile noastre și multe altele.” (Peter Koenig, 18 noiembrie 2023)

„Iadul este gol și diavolii sunt toți aici.” – William Shakespeare, ‘The Tempest’ (Furtuna), anul 1623.

Michel Chossudovsky, Global Research, 21 mai 2023, 20 noiembrie 2023

***

Mai jos este textul articolului meu din decembrie 2021, cu modificări minore.

Introducere

Forumul Economic Mondial (WEF), care reprezintă elitele financiare occidentale, a jucat un rol-cheie în lansarea închiderilor lansate din 11 martie 2020, care a condus la un proces mondial de haos economic și social.

WEF arată acum spre: ‘un atac cibernetic cu caracteristici asemănătoare crizei COVID’, care promite să fie mult mai devastator și haotic decât pandemia de Covid-19.

‘Conceptul 2021’ al Forumului Economic Mondial. Scenariul Poligonului cibernetic

Forumul Economic Mondial (WEF), care a co-sponsorizat Evenimentul 201, o simulare la masă a pandemiei de coronavirus împreună cu John Hopkins și Fundația Gates în octombrie 2019, a fost implicat într-un alt exercițiu strategic intitulat Concept 2021. Acesta din urmă este descris ca fiind o: ‘inițiativă internațională de consolidare a capacităților care vizează creșterea rezilienței cibernetice globale’.

Nu a fost o simulare la masă, comparabilă cu Evenimentul 201.

Anul trecut, acesta s-a desfășurat în momentul de vârf al închiderilor, prin videoconferință. În acest an, Conferința 2021 a discutat despre ‘riscurile cheie ale digitalizării’.

Printre participanții la exercițiul Cyber Polygon (2020) s-au numărat companii de înaltă tehnologie, inclusiv IBM, numeroase bănci și instituții financiare, companii de internet, agenții de securitate cibernetică, mass-media corporativă și guvernamentală, grupuri de reflecție, agenții de aplicare a legii, inclusiv Interpol, cu reprezentanți din 48 de țări.

Exercițiul a fost un mijloc evident de a asigura parteneri de încredere și de a dezvolta alianțe strategice. În acest sens, au fost prezenți numeroși reprezentanți din Rusia și din țările fostei Uniuni Sovietice, inclusiv interese bancare majore din Rusia, companii de comunicații și mass-media. În total, 42 de parteneri. Niciun partener corporativ/guvernamental din China, nu a participat la simulare.

A existat, de asemenea, un program de formare cu 200 de echipe din 48 de țări. Atac cibernetic cu caracteristici de tip covid.

Simularea unui atac cibernetic. Spre o oprire completă a alimentării cu energie electrică, a comunicațiilor, a transporturilor

Klaus Schwab, fondator și director executiv al WEF și arhitect al ‘Marii Resetări’, descrie scenariul de criză în felul următor:

„Scenariul înspăimântător al unui atac cibernetic de amploare ar putea opri complet alimentarea cu energie electrică, transporturile, serviciile spitalicești, societatea noastră ca întreg. Criza COVID-19 ar fi văzută în această privință ca o mică perturbare în comparație cu un atac cibernetic major.” (cu sublinierea noastră)

Jeremy Jurgens, director general al WEF:

„Cred că va exista o altă criză. Va fi cu mult mai semnificativă. Va avea o desfășurare mult mai rapidă decât cea pe care am văzut-o cu COVID. Impactul acesteia va fi mult mai mare și, ca urmare, implicațiile economice și sociale vor fi și mai semnificative.” (cu sublinierea noastră)

Implicațiile acestor ‘previziuni’ îndrăznețe, care reprezintă interesele instituțiilor financiare, sunt de anvergură.

Acestea descriu un scenariu de haos economic și social care implică perturbarea sistemelor de comunicații, a internetului, a tranzacțiilor financiare și monetare (inclusiv a sistemului SWIFT), a rețelei electrice, a transportului global, a comerțului cu mărfuri etc., precum și probabile ‘dislocări geopolitice’.

Sesiunea de deschidere (iulie 2021) a Poligonului Cibernetic 2021 a fost condusă (video de mai jos) de prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișusin, împreună cu directorul general al WEF, Klaus Schwab.

Potrivit lui Mikhail Mișustin, prim-ministrul Federației Ruse

„Abordarea amenințărilor cibernetice și securizarea viitorului nostru digital comun se numără printre prioritățile fiecărui guvern și ale fiecărei companii…”

Video. Sesiunea de deschidere cu participarea prim-ministrului Federației Ruse și a lui Klaus Schwab (iulie 2021).

WEF a sugerat fără echivoc că o altă criză economică și socială devastatoare la nivel mondial este probabil să apară în urma așa-numitei pandemii de Covid-19.

Video: Următoarea criză mai mare decât cea de covid

Este oare acest scenariu o ‘repetiție generală’ pentru o viitoare criză cibernetică?

Aspectele geopolitice ale acestui exercițiu sunt complexe. În timp ce Rusia este amenințată în mod obișnuit de către SUA și NATO, Federația Rusă este un partener al acestei inițiative a WEF, care este dominată în mare parte de Wall Street și de instituțiile financiare occidentale.

De ce a fost exclusă China -care este un aliat al Rusiei- din exercițiul Cyber Polygon (Poligonul Cibernetic)?

Atacul cibernetic este catalogat ca fiind un act terorist. Puneți-vă întrebarea: cine are capacitățile de a efectua un astfel de atac?

Instituția financiară și bancară a Rusiei a fost implicată în mod activ în Scenariul Cibernetic. A fost exercițiul menit să creeze diviziuni între China și Rusia?

Deși nu se pot face speculații, problema trebuie totuși abordată.

Și cine va fi învinovățit dacă scenariul cibernetic va fi pus în practică?

Haosul economic și social provocat. Nu face oare parte acest lucru din proiectul hegemonic al SUA?

Despre autor

Michel Chossudovsky este un autor premiat, profesor de economie (emerit) la Universitatea din Ottawa, fondator și director al Centrului de Cercetare a Globalizării (CRG), Montreal, editor al Global Research.

A întreprins cercetări pe teren în America Latină, Asia, Orientul Mijlociu, Africa Subsahariană și Pacific și a scris pe larg despre economiile țărilor în curs de dezvoltare, cu accent pe sărăcie și inegalitate socială. De asemenea, a efectuat cercetări în domeniul economiei sănătății (Comisia economică a ONU pentru America Latină și Caraibe (ECLAC), UNFPA, CIDA, OMS, Guvernul Venezuelei, John Hopkins International Journal of Health Services (1979, 1983).

Este autorul a treisprezece cărți, printre care ‘Globalizarea sărăciei și noua ordine mondială’ (2003), ‘Războiul Americii împotriva terorismului’ (2005), ‘Globalizarea războiului, lungul război al Americii împotriva umanității’ (2015).

Este colaborator al Encyclopaedia Britannica. Scrierile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi. În anul 2014, a fost distins cu Medalia de Aur pentru Merit a Republicii Serbia pentru scrierile sale despre războiul de agresiune al NATO împotriva Iugoslaviei. El poate fi contactat la adresa crgeditor@yahoo.com

A se vedea Michel Chossudovsky, Notă biografică

Articolele lui Michel Chossudovsky pe Global Research.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OPINIE: 6G – dincolo de 1984 al lui George Orwell

Europa se pregătește de un blackout total! Cine ne stinge lumina și ce interese sunt

ESTI PREGATIT? Fara curent electric, viata la oras va fi extrem de grea. ARMATA AUSTRIACA ofera cateva SFATURI pentru un BLACKOUT care sigur va veni

DE CE intreaga constructie papusareasca se bazeaza pe un lucru atat de firav precum CURENTUL ELECTRIC?

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nicolae said, on noiembrie 27, 2023 at 9:37 am

    Unde este justiția planetară? Cine ii lăsa liberi pe acești descreierați, criminali, pedofili, globaliști, satanizați, să ne amenințe cu nebuniile din mințile lor diavolești ??? Marea resetare a acestor psihopați, va începe negreșit !!! Cu Dumnezeu înainte ! Trezește-te Gheorghe, Trezește-te Ioane, că diavolii joacă țonțoroiu, liberi prin țara noastră și cam pretutindeni !!!

    Apreciat de 3 persoane

  2. Anonim said, on noiembrie 27, 2023 at 11:38 am

    Se mai gandesc si la criza apei:

    Apreciat de 1 persoană

  3. scorțișoară said, on noiembrie 27, 2023 at 12:17 pm

    📸️ Vizionează acest clip video pe Facebook
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=183952737655063&id=100081210134593

    Apreciază

  4. Apa trece, pietrele rămân said, on noiembrie 27, 2023 at 12:31 pm

    De ce creștinii nu-și apară drepturile din motive religioase? De ce li se face autopsie? Scrie undeva că este permis acest lucru?
    https://www.incorectpolitic.com/silviu-vexler-propune-o-lege-speciala-pentru-inmormantarea-iudeilor/

    Apreciază

  5. scortisoara said, on noiembrie 27, 2023 at 1:01 pm

    Si noi ,astia nevaccinati , ce sa va facem acum ? Ce sa avertizati , pe cine ? E tardiv, 3 sferturi din populatia globului a primit deja cel putin un vaccin ,oamenii incep sa moara subit sau li se declanseaza tot felul de boli. Efectul e ireversibil. E tarziu !!!!! Dumnezeu ne-a pus o oglinda in fata ingaduind raul si fiecare om a ales ce sa faca in acel context rau . Planeta s-a transformat intr-un ospiciu de nebuni , sa ne vedem cum suntem : niste nebuni . Astia suntem.

    https://www.activenews.ro/opinii/Pastila-lui-SRS-Suferinta-presedintelui-Academiei-Romane-VIDEO-185907

    Apreciat de 1 persoană

  6. Moca said, on noiembrie 27, 2023 at 7:53 pm

    Ca sa răspund unei întrebări din titlul unui articol de al fratelui Vasile De ce papusarii se bazează în sistemul lor pe un lucru atât de fragil ca energia electrica ? as sublinia aici ca fragilitatea sistemului energiei electrice este cultivata de chiar numiții mai sus, pentru ca orice lucru sensibil, fragil, ușor de perturbat sau chiar usor de închis este de dorit pentru ei.Il pot controla la fel de ușor…Ideea nou vomitata în spațiul public cu distrugerea barajelor hidroelectrice din Europa este parte din planul de fragilizare a societății.

    Opriți planeta, vreau sa cobor la prima !, cânta nu demult Puya….

    În fond și la urma urmei, e asa de frumoasa noaptea instelata și luminata de luna, asa cum a lasat-o Dumnezeu Creatorul…

    Știu, ne e greu fără tot confortul creeat de electricitate dar,stai ! parca Lenin zicea ca electricitatea trebuie sa devina noul Dumnezeu al mujicului.Uite ca alții au reluat ideea sceleratului acela !!!

    Toate-s vechi, și noua toate !, zicea Românul Eminescu.

    Apreciat de 2 persoane

  7. Carmen said, on noiembrie 28, 2023 at 10:43 am

    S ar putea sa fie ceva..pt ca viscolul a trecut si inca mai sunt intreruperi de energie si apa ..si nu inteleg de ce ☹️

    Apreciază

  8. […] Scenariul Forumului Economic Mondial: O altă criză „mult mai gravă decât cea de covid”, para… […]

    Apreciază

  9. […] Scenariul Forumului Economic Mondial: O altă criză „mult mai gravă decât cea de covid”, para… […]

    Apreciază

  10. […] Scenariul Forumului Economic Mondial: O altă criză „mult mai gravă decât cea de covid”, para… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.