SACCSIV – blog ortodox

Ora de iarna este cea normala

Posted in ORA DE IARNA, Romania by saccsiv on octombrie 29, 2023
Tagged with: , ,

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ana said, on octombrie 29, 2023 at 11:15 am

    Nu vad de ce e asa important sa avem mai multa noapte decat zi la ore la care se lucreaza din plin , in loc ca omul sa se odihneasca. Cu ce detanjeaza ora de vara , asigurand mai multa energie si chef de viata?
    Oare sunt ceasuri in Ceruri? Cum ma impiedica ora fe vara sa ma mantuiesc?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 29, 2023 at 11:49 am

      Ana

      N-am inteles ce iti doresti. Sa se tot schimbe ora, ba de vara, ba de iarna?

      Apreciat de 1 persoană

      • Ana said, on octombrie 30, 2023 at 8:27 am

        Eu nu vreau schimbarea orei si o prefer pe cea la care iarna apune soarele mai tarziu pentru a beneficia de mai multa lumina la orele in care mi se cere sa fiu f activa. Pe intuneric nu am chef de munci materiale, brute si care implica comunicarea cu oameni pe teme strict materiale. Cualte cuvinte, nu imi place sa dorm mult, dar pe intuneric functionez bine la munci intelectuale si de suflet.

        Apreciază

    • Maria said, on octombrie 29, 2023 at 1:59 pm

      Cu respect, pentru mine, si nu cred ca sunt singura in aceasta situatie, trecerea la ora de vara nu are nici un beneficiu. Din contra, doar aspecte negative are asupra vietii.
      Spre exemplu, eu sunt o persoana matinala si merg cu bucurie la serviciu cu program de la 6 dimineata. Ceea ce inseamna ora 4:30, chiar 4:15 sa ma trezesc pentru a incepe ziua cum trebuie.
      Inainte de trecerea la ora de vara de la finalul lunii martie incepe sa crape de ziua cand plec de acasa. Dupa schimbarea orei inca o luna de zile iarasi plec pe intuneric si ora de trezire se transforma in 3:30(ora standard), ceea ce este deja greu, chiar inuman, si pentru o persoana matinala cum sunt eu.
      Deci, marindu-se ziua oricum, s-ar pastra lumina zilei pana mai tarziu in aproximativ o luna, fix cat dureaza sa fie din nou lumina si pentru cei care plecam foarte devreme de acasa, cum suntem noi.
      Deci, care este castigul intr-un final?

      Concluzia pentru mine este ca schimbarea orei este un instrument de tortura mascat cu fundite si floricele. Astfel, suntem mai obositi, mai putin conectati din cauza oboselii acumulate la ce ar trebui sa fim, deci foarte usor de manipulat, imbolnavit, etc.

      Doamne ajuta!

      Apreciat de 3 persoane

      • Tataia said, on octombrie 29, 2023 at 4:20 pm

        Nu inteleg cum ar putea fi cineva matinal. Este inuman sa te trezesti inainte de ora 10.00. Si cu toate acestea marea majoritatate a angajatorilor continua aplicarea acestui tratament inuman angajatilor doar pentru ca aceasta este situatia mostenita si asa se face din mosi stramosi chiar cu toate inconvenientele de rigoare (supraglomerarea traficului auto intre orele 7.00-9.00 lipsa de randament a angajatilor inaintea orei 12.00…etc. Dar desigur astea nu au nici o legatura cu ora de vara/iarna. Normala este ora de iarna si ar fi bine sa ramina asa. Definitiv.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ana said, on octombrie 30, 2023 at 8:22 am

        Da. Iti inteleg pozitia. Si eu sunt matinala dar , fiind constransa sa lucrez pana seara , eu „sufar ” De sindromul gainii: mi se face somn la intuneric(adica asa cum e normal si sanatos conform fiziologie cu care suntem inzestrati). Incepeam munca la 6 am si o teminam la 8pm, atat ca ieseam din birou la pranz si aveam un geam mare , asezandu-ma exact contra , pentru a -mi absorbi cat mai multa lumina iarna. Nu ora trebuie sa o schimbam, ci modul in care ni se cere sa muncim si balanta lucru-timp liber.

        Apreciat de 2 persoane

    • Tataia said, on octombrie 29, 2023 at 4:13 pm

      Mai intii de toate explica cum ai „mai multa noapte decit zi la ore la care se lucreaza din plin” si apoi putem discuta.

      Apreciază

      • Ania said, on octombrie 30, 2023 at 6:15 am

        Eu zic ora de vara. O ora in plus seara e mai multa lumina si ar trebui sa ramana asa tot anul. Pe urma, iar schimb, iar ora de iarna, oar intuneric…pe urma la adapostul intinericului se pot face rele. Noi ne dorim vara, ne dorim lumina, ne dorim caldura, nu intuneric, nu noapte.
        Cat despre trezitul dimineata…bineinteles ca sa te trezesti la 4 sau 5 sa pleci la program e groaznic, dar si sa dormi pana la 10…pai in orele acelea dimineata poti sa faci treaba cel mai bine, e randament mare. Daca orele respective le dormi…timpul acela e timp mort in care puteai sa faci ceva. Pe urma ce? Spui rugaciunea, bei cafeaua pana la 11 si mai ai putin si intri in miezul zilei, curand vine masa de pranz. Si seara la ce ora se culca cine se trezeste la 10? La miezul noptii?

        Apreciază

      • Ana said, on octombrie 30, 2023 at 8:16 am

        Explicatie : incepi lucrul pe intuneric si mergi acasa de la lucru pe intuneric. Perioada petrecuta la lucru este intr-o cutie, de multe ori fara geamuri. Daca se doreste explicatie detaliata a implicatiilor fiziologice pentru omul „Creat de Creator” (asa cum se exprima altii), cu mare placere pot tine o lectie pe tema asta. In opinia mea ai mult pana sa poti purta o discutie pe tema asta.

        Apreciază

      • Radu said, on octombrie 30, 2023 at 8:36 am

        Tataia, te manca limba? Ceea ce tu nu intelegi, respecta. Si eu sunt matinal dar tu nu intelegi. Asa ca mai bine stai la locul tau si priveste.

        Calugarii sunt matinali, stiai?

        Apreciază

      • Tataia said, on octombrie 30, 2023 at 1:51 pm

        @ Ana. Daca lasam ora de vara se intuneca pe la 22.00 Daca ar fi cea de iarna s-ar intuneca de la 21.00. Cine drq (scuzati limbajul pe un blog crestin) lucreaza de la 9 la 10 seara? Ora de vara este o metoda de tortura. La fel ca si inceperea programului de lucru de la 8.00 dimineata. Imi spui aici ca de la 8.00 la 10.00 se poate face treaba….dar la orele acelea nu as putea avea nici un randament….eu la orele acelea dorm tun. La 12.00 miezul zilei? La 12.00 abia incepe ziua. Miezul zilei este la 17.00 Randamentul cel mai bun il am intre orele 17.00 si 20.00. La ce ora se culca cineva care se trezeste la 10.00? M-ai inteles gresit…ma trezesc la zece daca am treaba in ziua aceea! Daca nu am treaba ma trezesc la 13.00-14.00. Iar de culcat nu m-am culcat niciodata inainte de ora 3.00. De altfel nu am cunoscut toata viata mea o persoana adulta care sa se culce inainte de 0.00 Cu exceptia maica-mii desigur…de aceea glumeam eu pe sesma ei ca se culca o data cu gain’le. Referitor la cea de-a doua interventie a ta poate oi crde tu ca stii multe despre cum l-a creat Dumnezeu pe om dar habar nu ai….toate astea cum ca omul tre sa fie matinal…sa se trezeasca devreme si sa se culce devreme blah, blah, blah nu sint decit indoctrinari ale sistemului satanic, nu sint de la Dumnezeu. Si din partea mea poti sa zici ca sint lenes…asa zice toata lumea cu mintea ingusta…dar daca eu de la 17 la 20 muncesc de doua ori mai mult decit poti tu munci de la 8.00 la 10.00 de asta ce mai zici?

        Apreciază

    • Cosmin said, on octombrie 29, 2023 at 5:08 pm

      @Ana

      Soarele zaboveste pe cer exact atatea ore cat a fost pus sa zaboveasca.

      Din bun simt pentru Creator, ai putea sa iti faci programul in functie de creatia Lui, nu creatia Lui in functie de tine.

      Ce zici? Esti dispusa sa incerci?

      Apreciat de 1 persoană

      • Ana said, on octombrie 30, 2023 at 8:11 am

        Din bun simt, ai putea reprezenta Cratorul , si sa ne reprezinti in fata celor ce conduc de fapt pe pamant, explicandu-le ca omul, asa cum a fost creat, trebuie sa se odihneasca atunci cand este frig si intuneric. Omul nu a fost Creat sa munceasca iarna ca vara. Nu asta a fost intentia Creatorului la momentul Creatiei. Chiar contrariul. Chiar nu vezi ca iarna incepi munca noaptea si mergi acasa noaptea? Ti sr pare normal sa fi zombi in timpul petrecut cu familia? Sau te medichezi cu droguri (cafea si alcohol)? Eu una prefer sa se faca intuneric la 5 , nu la 4 cum se ajunge imediat. Ora aia conteaza enorm pentru fiziologia mea Creata de Creator.
        Cum e cu bunul simt? Care il are mai bun?

        Apreciat de 1 persoană

      • Tataia said, on octombrie 31, 2023 at 4:56 pm

        @Ana Creatorul a stabilit ca in timpul iernii se intuneca la ora 16.00 Ce ai tu impotriva acestui lucru? Inteleg ca tu ai vrea „ora de vara” in timpul iernii? La asta nu s-au gindit nici macar satanistii de conducatori vremelnici ai acestei lumi. Tu esti mai rea ca ei. Cum adica sa fii zombi? Asta eu tot nu inteleg…dind ceasul CU O ORA INAINTE asa cum presupune „ora de vara” a sistemului satanic si cum tu ai vrea sa fie si iarna TE TREZESTI MAI DEVREME, intelegi? Cred ca nu e clara matematica asta. Iar omul se simte zombi n momentul in care se trezeste devreme, nu in momentul in care se trezeste mai tirziu. Toate explicatiile tale sint fara rost caci programul omului nu mai depinde demult de lumina solara. Asta cam de pe cind s-a inventat curenul electric. De fapt si mai de dinainte caci inainte de iluminatul electric a existat iluminatul cu gaz. GAZ METAN care venea prin tevi nu lampa cu petrol lampant a bunicii. Dar in Romania mioritica nu s-a auzit de asa ceva. Omul este facut sa doarma la frig? Doamne Fereste! Omul doarme la caldurica nu in frig. Nici nu as putea sa dorm la o temperatura sub 25 de grade. Tot aud mereu in ultima vreme cum se lauda unii ca ei ar fi rai de caldura…ca nu suporta caldura, etc. Eu nu cred ca este posibil asa ceva, eu cred ca braveaza dar mai mult de atit se mint pe ei insisi asa cum spunea cineva pe aici. Adam si Eva umblau dezbracati in gradina Edenului, oare de ce? Desigur pentru ca nu le era rusine de goliciunea lor dar este suficienta aceasta conditie pentru a umbla dezbracat? Desigur ca nu! Trebuia sa fie si cald! Gradina Edenului era asadar o zona cu clima ecuatoriala sau tropicala. Omul a fost creat de Dumnezeu sa traiasca la cald. Restul e can-can.

        Apreciat de 1 persoană

  2. luca gregoriu said, on octombrie 29, 2023 at 11:44 am

    nu ai nici un argument pt ce zici, manastirile care nu schimba ora o fac din teribilism, schimbatul orei ajuta foarte mult pe cei care lucreaza in agricultura (si inrudit) sau cei care fac ture de noapte sau … slujbe de noapte… este mult mai odihnitor pt acestia sistemul actual, de altfel multe tari practica treaba asta cu ora schimbata, militezi pt o cauza egoista, te supara pe tine si gata, tre renuntat, ai vreun argument soolid?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 29, 2023 at 12:05 pm

      luca gregoriu

      Manastirile n-o fac din teribilism. Tu insa poate ca n-ai nici o treaba cu Ortodoxia.
      Schimbarea orei nu are cum ajuta cresterea animalelor sau agricultura. De exemplu, schimbarea orei le nelinisteste pe vaci cand sunt mulse sau duse la pascut brusc la o alta ora.
      Schimbarea orei e legata la om de efecte negative grave asupra sanatatii, inclusiv o crestere a atacurilor de cord:
      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/cum-ne-afecteaza-schimbarea-orei-si-ce-putem-face-in-zilele-urmatoare-pentru-a-nu-ne-simti-obositi-2294383
      Etc.
      Chiar nu cred ca n-ai citit nimic pe aceasta tema in multii ani in care s-a tot dezbatut chestiunea.

      Apreciat de 3 persoane

    • Tataia said, on octombrie 29, 2023 at 4:27 pm

      Explica-mi cum ii ajuta pe cei care lucreaza in agricultura sau care fac ture de noapte? Cum ar putea fi mai odihniti? Trezirea cu o ora mai devreme este INTOTDEAUNA OBOSITOARE, niciodata odihnitoare.

      Apreciază

    • Cosmin said, on octombrie 29, 2023 at 4:59 pm

      Omul mic si satanizat, considera ca nazismul a avut si parti bune: actele de identitate, vaccinarea obligatorie si nu in ultimul rand, schimbarea orei.

      In fapt, natura lucrurilor nu are nevoie de schimbari dictate de catre oameni mici, efemeri si satanizati, ce se considera importanti.

      Schimband ora, tu nu schimbi in natura nimic, inafara de tortura psihica a maselor.

      Soarele rasare, sta pe cer si apune exact ca acum 7530 de ani, de cand Dumnezeu a creat tot ceea ce poti tu percepe, om mic si satanizat.

      Din respect pentru Creator, am putea sa incercam sa nu ne mai credem capabili a fi in masura sa aducem „imbunatatiri” creatiei. Pentru ca nu putem. Chiar nu suntem in masura, oricat ne-am screme ca suntem.

      Apreciat de 2 persoane

    • C said, on octombrie 31, 2023 at 9:14 am

      Mănăstirile au ora lor . Ei sunt in afara fusului orar lumesc pt că ei sunt ieșiți din lumea asta nebună in care noi ne aflăm.
      Pt Mănăstiri dimineața incepe de cu seara , pt ei lumina este Hristos , rugăciunea e lumina lor .

      „Lumina lina a sfintei slave a Tatalui ceresc, Celui fara de moarte, a Sfantului, Fericitului, Iisuse Hristoase, venind la apusul soarelui, vazand lumina cea de seara, laudam pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, Dumnezeu; vrednic esti in toata vremea a fi laudat de glasuri cuvioase, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce dai viata, pentru aceasta lumea Te slaveste.“

      Apreciază

  3. Cathynca said, on octombrie 29, 2023 at 12:40 pm

    Lumea e bolnavă de atâta minciună. Atât de bolnavă, incât își dorește nefirescul. Pe noi, ortodocșii, nimeni n-o să ne poată scoate din rânduiala cea bună, căci toți cei care cred în Dumnezeu, știu că El pe toate bune le-a făcut!
    Lupta aceasta contra adevărului este dovada că minciuna își simte sfârșitul.

    Apreciat de 2 persoane

    • Cosmin said, on octombrie 29, 2023 at 5:18 pm

      @ Cathynca

      Permiteti sa aduc o mica corectura: „lumea e dependenta de minciuna.”

      Omenilor le place sa se minta pe sine si sa se amgeasca. De dimineata de cand se trezesc si se privesc in oglinda. Daca nu reusesc, cauta acest lucru in exterior: adica guvernelor.

      Apreciază

  4. Mo said, on octombrie 29, 2023 at 1:48 pm

    De vreo cinci ani încoace, ne tot amăgesc că „de la anu’, n-o mai schimbăm; o lăsăm pe aia naturală”. Anul ăsta nici măcar nu s-au mai obosit cu minciuna asta….

    Apreciat de 2 persoane

    • Duhul Capitanului said, on octombrie 29, 2023 at 11:09 pm

      Ora normală este Ora de iarnă!

      Apreciat de 1 persoană

      • Ana said, on octombrie 30, 2023 at 8:32 am

        Relativ la ce? Biserica Ortodoxa e impartita in doua , dpdv al calendarului. Si nu este nici o problema. Intr-adevar, Pastele se tine la aceeasi data si ora dintr-un anume motiv f bine determinat. In rest, e mai important sa fie pace si iubire intre oameni, ca e lumina, ca e intuneric.

        Apreciază

      • cc said, on octombrie 30, 2023 at 9:23 am

        Așa este !

        Apreciază

    • Ana said, on octombrie 30, 2023 at 8:35 am

      E mai important sa dezbata casatoriile lqbtqxzy si sa aresteze preoti decat sa ne lase sa traim in armonie. Asa ca, pana dupa anticrist, nu cred ca vom beneficia de un sistem natural, pro viata(cei ce vor mai ramane in viata pana atunci).

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 30, 2023 at 9:13 am

        Ana

        Ce inseamna „pana dupa anticrist”?
        Ce va fi dupa antihrist?

        Apreciază

  5. C said, on octombrie 31, 2023 at 9:06 am

    Ana , Ania, Tataia ….
    fiecare cu slabiciunile lui ….
    Unu vrea mai multa lumină seara , altuia îi place să fie noapte , unul are programul înainte de masă , altul spre seară etc …
    Ora de vara sau ora de iarnă…indiferent cum ar fii , necazuri, greutăți , slăbiciuni, căderi , oboseli tot or sa fie .
    De ex altuia îi place mai bine vara sa lucreze noaptea că nu suporta căldura …ce facem atunci ? Mutam și pt el lumea pe dos 🙂
    Tre sa cerem de la Dumnezeu și Maica Domnului să ne dea putere sa rezistam la schimbările astea .
    Vedeți și cu schimbările bruște de temperatură care f ne afectează…la cine sa comentăm ? Mergem înainte cu Dumnezeu.
    Ana daca îți este așa greu la munca , ai program f epuizant , încearcă să citești ceva Acatiste cu Sfinți care pot sa te ajute , ori sa îți dea putere, ori sa schimbi locul de muncă, ori programul .
    Așa e în lumea asta …ne e frig, foame , ploaie , furtună, o zi însorită, 3 înnorate , după ploaie vine iar soare …tot așa
    mai cu veselie , mai cu supărare .
    La Răstignire ne întristăm…..vine Învierea ne bucurăm . Și tot așa …. până….trecem examenul … 🙂
    Doamne ajută

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.