SACCSIV – blog ortodox

Vladimir Putin: poporul rus a fost si este invincibil

Posted in al doilea razboi mondial, razboi, RUSIA, Ucraina, Vladimir Putin by saccsiv on septembrie 3, 2023

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/externe/rusia-invincibila-putin-elevi-941879.html

Rusia este „invincibilă” astăzi aşa cum a fost în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin în timpul unei întâlniri cu adolescenţi cu ocazia începerii anului şcolar, relatează AFP.

„Am înţeles de ce am câştigat în timpul Marelui Război Patriotic: înfrângerea unui popor cu o astfel de stare de spirit este imposibilă. Am fost absolut invincibili şi suntem la fel şi astăzi”, a spus preşedintele rus, care face în mod regulat paralele între războiul împotriva Germaniei naziste şi ofensiva pe care a lansat-o în Ucraina.
Putin a povestit conţinutul unor scrisori schimbate între tatăl său, care lupta pe front, şi bunicul său.
Şeful statului rus s-a declarat impresionat de hotărârea bunicului său care, după ce tocmai îşi pierduse soţia ucisă în timpul războiului, i-a ordonat fiului: „Bateţi-i pe ticăloşii ăştia!”
„Şi, în prezent, astfel de familii constituie majoritatea covârşitoare” a populaţiei, a spus el în această intervenţie transmisă la televiziune.
Întâlnirea lui Vladimir Putin cu aceşti adolescenţi are loc cu ocazia deschiderii anului şcolar şi a începutului „Conversaţiilor importante”, cursuri de educaţie patriotică introduse la scurt timp după declanşarea asaltului asupra Ucrainei.
Moscova îşi prezintă ofensiva împotriva vecinului său ca pe o luptă existenţială, acuzând guvernul ucrainean că se află în mâinile unor neonazişti anti-ruşi puşi în slujba unui Occident hotărât să distrugă Rusia.
Putin prezintă, de asemenea, Crimeea, anexată în 2014, precum şi estul şi sudul Ucrainei ocupate, ca teritorii istorice ruseşti care nu ar fi trebuit să fie niciodată ataşate Ucrainei.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Cristian Troncota: istoria ne demonstreaza ca Rusia nu a fost si nu va fi vreodata ingenunchiata

Probabil ca are dreptate si Ucraina nu va infrange Rusia, cu tot ajutorul oferit de Vest. Dar daca actualul conflict va duce la o confruntare directa cu NATO, cum va fi?

Papusarii ce au gandit cand au pregatit acest razboi? Ce rezultat doresc si care le e folosul?

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Serban said, on septembrie 3, 2023 at 7:56 pm

    https://pravoslavie.ru/77399.html

    Din profetiile Sfantului Lavrentie Cernigov:

    Russia, together with all the Slavic nations and lands, will constitute a mighty Tsardom (kingdom). At its helm will be an Orthodox Tsar, Anointed of God. The Tsar will be from God. All schisms and heresies will vanish in Russia. There will not be any persecution of the Orthodox Church. The Lord will have mercy on Holy Rus’, because in her there had been the horrible, terrible time preceding the antichrist (comunismul).

    The Russian Orthodox Tsar will be feared even by the antichrist himself.

    During the times of the antichrist, Russia will be the most powerful Kingdom in the world. But the other countries—except for Russia and the Slavic lands—will be under the power of the antichrist and will experience all the horrors and torments described in Holy Scripture. Russia, repent! Glorify God with rejoicing, and sing to Him: Alleluia.

    Ce credeti despre toate acestea?

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 3, 2023 at 8:40 pm

      Serban

      Nu stiu daca e tot. Am mai citit texte in care se sublinia ca e cu DACA. Adica, daca merg pe drumul bun. Drumul pe care merg acum este bun in anumite privinte (de exemplu anti sodomie) dar in rest?
      Iata, de exemplu, ce putem citi la
      Pe cine asteapta crestinii moderni? Pe Hristos la a doua Sa venire sau pe antihrist?

      Pe cine asteapta crestinii moderni? Pe Hristos la a doua Sa venire sau pe antihrist?

      Ce caută, de exemplu, populația noastră ortodoxă? Să trăiască o viață conform Evangheliei? Nu, ei vor un țar ortodox, care să facă din Rus’ o națiune ortodoxă, suverană și invincibilă. Dar oare liderii noștri moderni nu stau deja în biserică cu lumânări în mână? Nu ne permit ei deja să avem slujbe în biserică? Nu putem primi sfintele Taine? Ne interzic ei să ne rugăm? Noi putem face toate acestea. Și atunci ce ne lipsește pentru a trăi ca niște creștini ortodocși? Ne lipsește paradisul pe pământ – toate cele promise și prin care întregul neam omenesc este sedus și înșelat cu cruzime de către antihrist.
      Nu de aceea Sfântul Nectarie de la Optina, întrebat dacă va exista un țar ortodox în Rus’, a răspuns: „Antihrist, antihrist, antihrist, antihrist”. Și chiar înaintea lui, Sfântul Ignatie (Briancianinov), într-una din scrisorile sale, a profețit direct și cu adâncă durere: „Poporul nostru poate și trebuie să devină arma geniului geniilor, care în cele din urmă va da naștere ideii de monarhie universală”. Geniul este ceea ce el numește antihristul, către care poporul, parte maimuță, parte robot, se va îndrepta cu o anumită euforie. În ceea ce privește motivul principal pentru care și creștinii îl vor accepta pe acest monarh universal/înalt preot, Sfântul Ignatie scria:
      „Cine nu a primit Împărăția lui Dumnezeu în sine nu-l va recunoaște pe antihrist; o astfel de persoană va deveni cu siguranță, într-un mod pe care el însuși nu-l înțelege, adeptul lui… ” [1]
      Prin Cine nu a primit Împărăția lui Dumnezeu în sine însuși se înțelege degenerarea duhovnicească completă a credincioșilor, uitarea totală a poruncilor lui Hristos, înlocuirea lor cu cultul, riturile și obiceiurile exterioare și cufundarea sufletelor lor exclusiv în treburile și interesele pământești. Ca o consecință a acestui fapt, ei vor deveni adepții lui Antihrist și vor primi un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte… numele fiarei sau numărul numelui ei (Apoc. 13:16,17). Acest semn, oricare ar fi el, va fi un fel de cristelniță diabolică, semnul duhului satanic pe mintea și inima omului și pe tot ceea ce face el.
      În Apocalipsa Sfântului Apostol Ioan Teologul, numele lui Antihrist este semnificat prin numărul 666. Acest număr este un fel de simbol biblic al plenitudinii ultime a abundenței, gloriei și puterii pământești, care a devenit scopul religiei iudaice. Acest număr își are originea în istoria domniei lui Solomon, în timpul căreia națiunea evreiască a atins o prosperitate uluitoare. Numai aurul care ajungea la Solomon în fiecare an era egal cu 666 de talanți (3 Regi 10:14; 2 Cron. 9:13) – adică 32 707,26 kg.
      Înțelegeți acum profeția lui Hristos: Când va veni Fiul Omului, va găsi El credință pe pământ? Credeți că antihristul va distruge bisericile, va rade templele de pe fața pământului, va arunca jos cupolele de aur și clopotele bisericilor, așa cum s-a făcut în anul 1917? Nu, nu va fi așa. Numai că nu vor fi slujbe ortodoxe în biserici, ci o parodie a acestora – spectacole cu muzică satanică și ‘preoți’-actori, în veșminte scumpe brodate, arătând ca niște papagali, cu toate culorile curcubeului. Aceste aspecte exterioare pot fi păstrate în mod formal. Spiritul, sensul și conținutul religiei vor fi pervertite. Același lucru care s-a întâmplat cu iudaismul revelat în mod divin acum două mii de ani la fel se va întâmpla și cu creștinismul. Așa cum iudaismul a degenerat în împlinirea scrupuloasă a formelor religioase – legalismul – și în credința într-un regat pământesc, într-un Mesia pământesc, tot așa și creștinismul, după ce a abandonat căutarea Împărăției lui Dumnezeu și curățirea omului de patimi, căutând în schimb împărăția prosperității pământești și un rege pământesc, va repeta aceeași cale distructivă.

      Apreciază

      • Serban said, on septembrie 3, 2023 at 9:29 pm

        Multumesc mult pentru raspuns.

        Am vazut si asta: https://pbs.twimg.com/media/F4DXk6rXcAA1A25?format=jpg&name=large (pun link caci nu stiu daca pot si nici cum sa atasez poza)

        Voi reciti aici pe blog profetiile sfintilor.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Clement said, on septembrie 5, 2023 at 10:34 am

        6×3=18=9, un nou inceput zice la kabala. Inceputul este in functie de cum s-a facut plata pentru generatiile precedente, dupa cernerea graului nemodificat genetic, de neghina..

        Apreciază

  2. Moca said, on septembrie 4, 2023 at 10:11 am

    Inca o masura administrativa impotriva eventualei refugieri in paduri in vremea prigoanei antihristice…

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 4, 2023 at 10:35 am

      Moca

      Cand va fi vremea fugii va fi asa un haos pe Pamant, ca astfel de lege nu va mai conta.
      Problema e ca pana atunci vor fi mai greu de gasit locuri unde sa te antrenezi.

      Apreciază

  3. Ivan Turbinca said, on septembrie 4, 2023 at 12:46 pm

    ,,Probabil ca are dreptate si Ucraina nu va infrange Rusia, cu tot ajutorul oferit de Vest. Dar daca actualul conflict va duce la o confruntare directa cu NATO, cum va fi?” Se va trece de la confruntarea economica si financiara la confruntarea armata. Nu are sa fie. Nu este in interesul nici al găștii, hai s-o denumim a iluminatilor, nici in interesul celor din BRICS sa se implice in investitii de tip Marchall(distruge pentru a avea motiv sa repari). De ce nu si-a varat NATO nasu-n oala cu borș a rusilor pana acu? Motivul NATO ,,razboi cu orice pret” pentru continuarea existentei le merge iluminatilor drept la anus cata vreme nu le este lor de folos. A doua intrebare:
    ,,Papusarii ce au gandit cand au pregatit acest razboi? Ce rezultat doresc si care le e folosul?”
    Papusarii au pregatit razboiul iar BRICS-ul s-a pregatit pentru razboi. Fiecare doreste sa-nvinga pentru ca folosul este mare: vasalitate economico-financiara a cat mai multor tari si popoare. Iluminatii folosesc armata pentru mentinerea vasalitatii iar BRICS-ul foloseste dependenta economica pentru acelasi scop. Sa vedeti circ in BRICS dupa ce s-o termina lupta cu iluminatii sau papusarii.

    Apreciază

  4. Clement said, on septembrie 5, 2023 at 10:41 am

    In tara noastra cazuta sub puterea progresistilor Cursurile oficiale de Conversatie Esentiala sunt despre libertarea sexuala.
    Cursurile extrascolare se tin cu dascali alesi de alte instante..
    https://www.dcnews.ro/festivalul-borsului-lipovenesc-de-jurilovca-succes-total-bregovic-a-cantat-gina-bradea-a-gatit-peste-75-000-de-oameni-au-petrecut-in-stil-mare_928794.html
    Nu stiu ce a cantat invitatul special dar, acesta-i Omul Goran Bregovici

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.