SACCSIV – blog ortodox

Cand esti anuntat ca se opreste apa, ce faci? Iti faci provizii sau astepti intai sa se opreasca?

Posted in 666, antihrist, APOCALIPSA, SEMNUL FIAREI by saccsiv on august 26, 2023

Cu peste zece ani in urma, il postasem la Comentariul zilei. Insa raspunsul dat atunci de fratele mircea.v cititorului dumitru este, din pacate, la fel de actual. Ba, chiar mai rau, cu toate de lucrurile au evoluat in forta, multi dintre cei ce pareau treziti s-au culcat la loc…

Il repostez si acum:

@dumitru,

Uite ce spune parintele Justin printre altele, in acel interviu in care vorbeste si de unitate si dragoste:

“Sant foarte deprimat cand vad un preot ca imi trece pragul aceste chili si nici nu pot sa il mai privesc, ca e tepos in convingerile lui si se face ca nu stie despre ce e vorba. Nu este o atitudine crestina. […] Nu prezinta realitatea vietii in care traim, se tem sa spuna un adevar. Se pierd oamenii cu gramada, cu natiunile, nu numai cativa, nu doar ca indivizi. Si ei stau linistiti. E o situatie foarte grea, pentru ca am ajuns la cuvantul Scripturii: „bate-voi pastorul si se vor risipi oile”. Sa nu risipim turma! Cum sa nu fie risipite oile, cand pastorii sant batuti si pironiti de propria lor frica si lasitate?”

Unii se gandesc la o unitate in a nu se opune, altii la o unitate in a se opune. La care unitate crezi ca face parintele referire?

Nu pot pricepe deloc logica urmatoare:
toata lumea e de acord ca sistemul lucreaza si pregateste cu migala si pricepere si inteligenta terenul in asa fel incat sa se ajunga la “si nu vei putea cumpara sau vinde fara semn pe mana dreapta sau frunte…”
Dar nu toti care pricep asta sant de acord ca si opozitia la toate astea trebuie sa existe si sa fie facuta la fel, cu pricepere si migala si inteligenta. Si in paralel cu actiunile sistemului. Nici nu ma mai gandesc la a actiona in avans.
E incredibil. Adica esti anuntat ca peste 3 zile ti se taie apa, si tu nu faci niste provizii de apa, zicand, lasa sa o vad taiata si apoi ma voi preocupa si de pr apei. Da cand se taie apa, se taie la toti. Asta e prostie deja. Sau rea intentie. Si le mai zici si la altii sa stea linistiti.

Inca o data, mi se pare incredibil. Accepti lucrarea celui rau, dar nu accepti si opunerea la acesta lucrare, pe motiv ca lucrarea celui rau inca nu e definitivata si ca acum e doar in stadiu intermediar. Mi se blocheaza creierul… Si in legile duhovnicesti se spune ca trebuie sa te opui pacatului inca de la inceput, din faza de gand. Ti-a trecut un gand sa faci rau, gandul trebuie sa-l omori pe loc. Nu sa accepti gandul, sa te obisnuiesti cu el, sa-l vizualizezi, sa pregatesti punerea in practica… si apoi sa te infranezi, ca va fi foarte greu sau imposibil. Cu cat ai avansat mai mult in pregatirea pacatului si de fapt in insotirea cu diavolul, cu atat mai greu e sa te opui.

Ei bine, cu toate ca lucrurile astea se stiu de catre orice crestin, dintr-o data nu mai sant valabile si in discutia de fata. Aici, nu nene, lasa sa se intample, sa fim siguri ca se intampla, si abia apoi vom face ceva, vom anunta poporul… Atunci vom spune mortului: bre mortule, vezi ca ai murit, hai sa facem ceva.

„Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă camila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu”

Posted in Duminica a XII-a dupa Rusalii, IISUS HRISTOS, TANARUL CEL BOGAT by saccsiv on august 26, 2023

Ev. Matei XIX, 16-26:

  1. Şi, iată, venind un tânăr la El, I-a zis: Bunule Învăţător, ce bine să fac, ca să am viaţa veşnică?
  2. Iar El a zis: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu. Iar de vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile.
  3. El I-a zis: Care? Iar Iisus a zis: Să nu ucizi, să nu săvârşeşti adulter, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb;
  4. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta şi să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
  5. Zis-a lui tânărul: Toate acestea le-am păzit din copilăria mea. Ce-mi mai lipseşte?
  6. Iisus i-a zis: Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi.
  7. Ci, auzind cuvântul acesta, tânărul a plecat întristat, căci avea multe avuţii.
  8. Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăţia cerurilor.
  9. Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă camila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.
  10. Auzind, ucenicii s-au uimit foarte, zicând: Dar cine poate să se mântuiască?
  11. Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă.

Cititi va rog si:

Predica a Sfantului Ioan Gura de Aur

 

Duminica incepe Festivalul „George Enescu” (27 august – 24 septembrie)

Posted in GEORGE ENESCU, MUZICA by saccsiv on august 26, 2023

Festivalul „George Enescu”, ajuns la ediţia a XXVI-a, debutează duminică, 27 august. Postul public de televiziune a anunţat că va transmite peste 60 dintre concertele din programul evenimentului, unele dintre ele în direct, altele înregistrate.

Toate transmisiunile de la Festivalul „George Enescu” vor fi difuzate pe canalele TVR Cultural, TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova, în perioada 27 august – 24 septembrie.

De asemenea, TVR anunţă că va transmite de la Festivalul George Enescu şi interviuri în exclusivitate cu mari personalităţi ale muzicii clasice internaţionale, precum şi informaţii în timp real de la eveniment.

Cititi va rog mai multe la:

https://www.paginademedia.ro/stiri-media/tvr-transmite-festivalul-george-enescu-2023-21293002

Cititi va rog si:

GEORGE ENESCU a fost MASON

Trilul diavolului

 

Real sau fals? O marturie despre Gheata Cerului si Zidul din Antarctica

Posted in Antarctica, GEOCENTRISM by saccsiv on august 26, 2023