SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Ucrainenii nu mai au încredere în Occident. Înșelătoria criminală a ‘contraofensivei’

Posted in NATO, NAZISM, neonazisti, razboi, RUSIA, Ucraina, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on august 25, 2023

Global Research: Ukrainians Mistrust the West. The Murderous Fraud of the “Counteroffensive”

Ucrainenii nu mai au încredere în Occident. Înșelătoria criminală a ‘contraofensivei’

Evacuarea devine mobilizare. Azov s-a întors, iar Naziștii Ucraineni se relaxează.

De Rodney Atkinson, 24 August 2023, Global Research

Imagine: Freenations

Chiar și fanaticul neocomunist belicos, BBC, a publicat un articol în care spune că Ucraina ‘rămâne fără oameni’. Tinerii și bătrânii au fost de mult timp luați cu forța de pe străzi și aruncați în serviciile armate. Cea mai recentă arestare din partea lui Zelensky din rândul personalului de recrutare a armatei este o încercare de a intensifica recrutarea și de a împiedica cumpărarea de scutiri de la recrutare (se pare că prețul standard este de 7.500 de dolari! – aproximativ 18 salarii lunare medii).

Ucrainenii au înțeles acum, pe măsură ce cimitirele se extind și se amenajează altele noi, ceea ce alții mai perspicace știu de 20 de ani – că Ucraina a fost preluată de Occident, că alegerile sale au fost anulate, că liderii săi au fost înlăturați și că serviciile sale armate au fost extinse pentru a deveni cele mai mari din Europa – toate acestea pentru a fi folosite ca un berbec împotriva rușilor (dintre care milioane trăiesc în estul Ucrainei și mor sub bombardamentele Kievului de 9 ani).

Conservatorul european, a arătat că o majoritate covârșitoare a ucrainenilor au o neîncredere profundă în UE și NATO, 71% dintre respondenți afirmând că NATO și UE urmăresc doar interese egoiste și folosesc pur și simplu Ucraina în scopuri proprii. Într-adevăr, Ucraina este atât un berbec pentru interesele neoconservatorilor americani și ale industriei de afaceri/agricole/de apărare, cât și o scenă pentru trimiterea ucrainenilor la luptă, actorul Zelensky fiind cea mai proeminentă prezență scenică.

Cea mai recentă reprezentație este ‘contraofensiva’ dezastruoasă în care aproximativ 40.000 de soldați au fost uciși sau răniți și care se transformă treptat într-o ofensivă rusă, în special în zona Harkov. O sursă CIA pentru jurnalistul american de investigații Seymour Hersh a declarat că această contraofensivă prost pregătită a fost ‘un spectacol pus în scenă de Zelensky’, iar CIA l-a avertizat pe Blinken cu privire la posibilitatea unui eșec.

Moralul deplorabil al ucrainenilor slab pregătiți, cu vârste cuprinse între adolescenți și persoane de 60 de ani, a fost raportat de mult timp, trupele refuzând să avanseze și chiar întorcându-se împotriva comandanților lor. Un ordin al Ministerului ucrainean al Apărării avertizează că oamenii mobilizați nu ar trebui să primească imediat muniție pentru a nu exista riscul ca aceștia să se sinucidă.

Balitsky, viceguvernatorul regional rus al regiunii Zaporojie, care a invocat moralul scăzut și starea psihologică proastă a soldaților, a afirmat că două batalioane aeromobile ucrainene au refuzat să lanseze o ofensivă.

„Este vorba de aproximativ 500 de indivizi. Aceștia sunt obosiți să asiste la pierderea camarazilor lor și nu sunt dispuși să servească drept simplă carne de tun.”

Titlul din American Conservative spune:

„Faceți pace, proștilor!”

Iar mai jos continuă:

„Războiul prin procură al Americii împotriva Rusiei a transformat Ucraina într-un cimitir.”

La fel ca în cazul tuturor aventurilor dezastruoase ale SUA peste hotare, clasei politice americane nu-i ia prea mult timp să găsească pe hartă locurile unde să poarte războaie, fără să se gândească deloc la câți oameni vor muri.

Dacă ucrainenii au vreun succes, acesta este în sud, în zona de la sud de Orejov, unde au făcut progrese spre Rabotino, dar chiar și acolo satele pe care le-au câștigat nu pot fi ocupate, deoarece se află sub un puternic control al focului rusesc. Iar Rabotino se află la kilometri distanță de prima linie de apărare rusă.

În această zonă, Forțele Armate ale Ucrainei și-au trimis ultimele rezerve, brigada 82 de asalt aerian antrenată în Occident, echipată cu tancuri Challenger și vehicule de luptă ale infanteriei germane Marder. Acestea au suferit pierderi grele și nu au reușit să cucerească Rabotino.

Evacuarea devine mobilizare

Avansul rusesc în regiunea Harkov a fost impresionant, iar principalul oraș Kupiansk este atacat. Peste 60 de așezări sunt evacuate în regiunea Harkov.

Disperarea regimului ucrainean de a găsi mai mulți recruți pentru a înlocui numărul îngrozitor de morți și răniți de pe front este evidentă în utilizarea cinică a evacuării, pentru a captura și mobiliza oamenii evacuați:

În special, bărbații nu au voie să urce în autobuzele de evacuare, indiferent de vârsta și starea lor de sănătate. Mai mult, după ce și-au luat rămas bun de la rudele și prietenii lor, mai mulți bărbați au fost deja duși la o comisie medicală pentru a fi mobilizați în AFU (armata ucraineană).

Un alt șiretlic pentru a capta recruți – cum ar fi organizarea într-o zonă a unei conferințe despre ‘cum să eviți mobilizarea’, care s-a dovedit a fi o capcană. Cei care s-au prezentat au fost imediat înrolați!

Trupele naziste ucrainene se relaxează

Zelensky a încărcat pe canalul său de Telegram un videoclip în care apare întâlnindu-se cu fondatorul Batalionului Azov, Andriy Biletsky, care a declarat că ‘va conduce rasele albe ale lumii într-o cruciadă finală… împotriva Untermenschen-ului condus de semiți’. Bineînțeles că imbecilul Biden este prea ocupat să-i numească pe republicani ‘suprematiști albi’ pentru a observa că înarmează și antrenează adevărați suprematiști naziști în Ucraina!

A fost anunțată întoarcerea batalionului nazist Azov pe front. Iată câțiva dintre aliații Occidentului care se relaxează! Numărul negărilor occidentale ale nazismului răspândit în societatea ucraineană a scăzut, observ – pentru că este pur și simplu de netăgăduit.

Alte șase țări se alătură oficial la BRICS: Argentina, Egipt, Etiopia, Iran, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite

Posted in ARABIA SAUDITA, Argentina, BRICS, Egipt, IRAN by saccsiv on august 25, 2023

Sursa: https://www.g4media.ro/alte-sase-tari-se-alatura-la-brics-argentina-egipt-etiopia-iran-arabia-saudita-si-emiratele-arabe-unite-presedintele-chinei-aceasta-expansiune-a-numarului-de-membri-este-istorica.html

BRICS se extinde și va avea încă șase „membri cu drepturi depline” de la 1 ianuarie 2024: Argentina, Egipt, Etiopia, Iran, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, a anunțat președintele sud-african Cyril Ramaphosa în cadrul conferinței de presă finale a liderilor, transmite Rai News, citată de Rador.

„Am decis să invităm Argentina, Egiptul, Etiopia, Iranul, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite să devină membri cu drepturi depline ai BRICS, aderarea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024”, a anunțat Ramaphosa, citind comunicatul final al Summitului de la Johannesburg. Țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) au convenit asupra criteriilor de admitere în grup și a extinderii sale.

„Liderii BRICS i-au delegat pe miniștrii lor de finanțe și pe guvernatorii băncilor centrale, după caz, să evalueze problema monedelor locale, instrumentelor de plată și platformelor și să raporteze înșiși liderilor BRICS la următorul summit”, a precizat președintele sud-african, Ramaphosa.

Președintele rus, Vladimir Putin, nu a menționat nimic despre prăbușirea avionului privat în care fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi fost ucis. În scurta conferință video la reuniunea BRICS, care se desfășoară la Johannesburg, Putin a urmat cu fidelitate scenariul, vorbind exclusiv despre extinderea grupului BRICS „pentru a face ca influența sa să crească în lume”.
Odată cu intrarea Argentinei, Egiptului, Etiopiei, Iranului, Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite, țările BRICS „vor reprezenta 36% din PIB-ul mondial și 47% din populația întregii planete”, a spus președintele brazilian Lula da Silva în cadrul conferinței de presă finale la cel de-al 15-lea summit BRICS, din Africa de Sud. „Acestei prime faze i se va alătura o alta pentru o extindere ulterioară”, a adăugat Lula.

Președintele chinez Xi Jinping, exprimându-și satisfacția față de acordurile încheiate, a observat că extinderea BRICS cu alte șase țări „reprezintă un nou capitol în colaborarea țărilor emergente și în curs de dezvoltare”.

„Această expansiune a numărului de membri este istorică”, a adăugat Xi, potrivit căruia „demonstrează angajamentul țărilor BRICS de a coopera în unitate cu toate țările în curs de dezvoltare”. Pe de altă parte, inițiativa „satisface așteptările comunității internaționale și servește intereselor comune” ale țărilor emergente și în curs de dezvoltare. „Extinderea este, de asemenea, un nou punct de plecare pentru cooperarea țărilor BRICS. Va aduce o nouă vigoare mecanismului de cooperare a țărilor BRICS și va consolida ulterior puterea pentru pace și dezvoltare în lume”, a concluzionat Xi Jinping, care a muncit din greu pentru a consolida grupul pentru a echilibra greutatea inițiativelor occidentale, cum ar fi G7.

„Republica Islamică Iran a devenit membră a BRICS. Apartenența deplină la grupul de economii emergente ale lumii este o dezvoltare istorică și o realizare strategică pentru politica externă a Republicii Islamice”, a scris directorul adjunct pentru Afaceri Politice al Președinției iraniene, Mohammad Jamshidi.

„India a crezut întotdeauna că adăugarea de noi membri va consolida și mai mult BRICS ca organizație și va da un nou impuls eforturilor comune”, a declarat premierul indian Narendra Modi la conferința de presă comună. „Acest lucru va consolida, de asemenea, încrederea multor țări din lume într-o ordine mondială multipolară”, a adăugat Modi, referindu-se tot la extinderea anunțată a BRICS.

„Sunt încrezător că, împreună cu aceste țări, vom putea să dăm un nou impuls și o nouă energie cooperării noastre”.

Țările din blocul BRICS – Brazilia, India, Rusia, China și Africa de Sud – sunt în favoarea rezolvării pașnice a conflictului din Ucraina prin dialog și diplomație, inclusiv inițiativa statelor africane, se arată în declarația finală a summitului din Africa de Sud, care conține și propuneri pentru mediere, scrie agenția de presă „Ria Novosti”.

Bogdan Petriceicu Hasdeu vorbea cu mortii, adica cu dracii…

Posted in Bogdan Petriceicu Hasdeu, diavol, diavoli, draci, spiritism by saccsiv on august 25, 2023

La 25 august 1907 murea Bogdan Petriceicu Hasdeu, asa ca azi ii sunt aduse elogii in mass-media:

https://www.rador.ro/2023/08/25/portret-bogdan-petriceicu-hasdeu-unul-dintre-cele-mai-uluitoare-genii-pe-care-le-a-zamislit-neamul-romanesc-si-marea-sa-tragedie-6/

Dar si pe bloguri ce figureaza in zona anti sistem, ca de exemplu:

https://r3media.ro/calendarul-zilei-25-august-115-ani-de-la-moartea-unui-geniu-tragic-bogdan-petriceicu-hasdeu/

Din pacate, ii sunt elogiate si ratacirile, asa ca repostez un material ce l-am publicat pe Ortodoxinfo in 2017:

Castelul Iulia Hasdeu de la Câmpina. Foto: De la Alesia17 – Operă proprie, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4465116

 

In autointitulatul „primul ziar crestin din Romania”, la rubrica Biografii luminoase, sub semnatura lui Adrian AGACHI, apare articolul Bogdan Petriceicu Hasdeu, folcloristul unui neam întreg, din care citez:

Preoţia literară

Asemenea lui Miguel de Unamuno şi Virgil Gheorghiu, Hasdeu a considerat misiunea scrisului drept una sfântă. Dacă există o preoţie sacerdotală, există şi una literară, iar cei mai importanţi reprezentanţi ai scrisului sunt cei care o îndeplinesc. Cuvintele sunt un dar făcut de Dumnezeu omului, iar literatura este un mod în care omul răspunde dragostei Creatorului. De aceea, Hasdeu avea dreptate să spună, într-o cuvântare ţinută la Ateneu: „Sunt trei locuri în care îmi dă mâna de a lua cuvântul. Este Academia, este Universitatea, şi aici, la Ateneu. Dar la Academie sunt fotolii, sunt fotolii în toate Academiile din lume, şi orice fotoliu te îndeamnă a moţăi; la Universitate sunt catedre, de pe care profesorul e dator a discuta controversele, ferindu-se de orice dogmatism; aici, la Ateneu, nu e fotoliu, nu e catedră; aici este un amvon, un amvon pe care se urcă un sacerdot, un preot, nu pentru a dormita după uzul academic, nu pentru a conversa după modul universitar, ci pentru ca, din baierele inimii sale, să reverse în inimile ascultătorilor o credinţă caldă şi roditoare“. (Noi în 1892, p. 36-37).”

Articolul nu spune insa nimic despre faptul ca după moartea singurei sale fiice, Iulia, în 1888, Bogdan Petriceicu Hasdeu (1836-1907) a devenit mistic şi fervent practicant al spiritismului, scop în care a construit Castelul Iulia Hasdeu de la Câmpina.

Iata cateva fragmente dintr-un articol ce-l puteti citi la http://www.masonicforum.ro/ro/nr89/iulia.html:

Bogdan Petriceicu Hasdeu se retrage la castelul din Câmpina. Părăsit de toti, poate si dintr-o însingurare voită, va sta aici până la moarte, în lungi convorbiri cu spiritul fiicei sale.

   În luna august, nefericitul tată pleacă repede în Moldova pentru a-si aduce fiica acasă. Hasdeu notează: „Se milostiveste, oare, Dumnezeu? Ce este fără putintă la Atoate Creatorul? Fie si o minune: ” Dar, pe 29 septembrie, Iulia Hasdeu moare. Se împlineau 19 ani de când, în casa din strada Iuliu Maniu nr. 14 din Bucuresti (casa există si astăzi), Hasdeu îsi tinuse pentru întâia oară în brate fetita abia născută.

   Hasdeu începe să practice spiritismul. Încearcă zi de zi să dialogheze cu fiica sa din lumea umbrelor. Si într-o zi, Iulia îi răspunde: „Sunt fericită. Te iubesc. Ne vom revedea. Asta ar trebui să-ti ajungă.” Din acea zi, destinul lui Bogdan Petriceicu Hasdeu avea să străbată doar o singură si ciudată cale.

   Hasdeu pretindea că a proiectat întreaga constructie urmând comunicările spiritiste ale fiicei sale.

   Dorind întâlnirea cu Iulia si voind să înfrângă limitele mortii, Hasdeu se dedică total experimentelor spiritiste. În prologul celebrei sale cărti despre spiritism, Sic cogito, afirmă că scrierea lucrării s-a produs sub dicteu transcendent, la sase luni după moartea fiicei, în urma contactului cu spiritul acesteia. Tatăl crede că fiica îl veghează si îi dictează în întregime comportamentul. Sustinea, de asemenea, că fiica lui avea însusiri spiritiste înainte chiar de a fi murit si se lasă condus de ea. Bătrân si sensibil, ipostaza de medium îl oboseste până la epuizare, el neputând înregistra mai mult de zece cuvinte din cele communicate de Iulia. Cu timpul, sedintele de spiritism ale lui Hasdeu găsesc adepti, cu predilectie între intelectualii vremii. Chiar pictorul Nicolae Grigorescu, ce locuia în ultimii ani ai vietii destul de aproape de castel, participă la sedinte. În cadrul lor se fac fotografii inedite, în încercarea de a surprinde si imortaliza misterul. O izbândă o reprezintă imaginea bunicului lui Hasdeu, Tadeu Hasdeu, fotografiat pe o placă sensibilă „Lumiere 6684”.

   În camera de spiritism, câteva obiecte originale încearcă să refacă atmosfera initială, încărcată de mister. O măsută de spiritism, cu incrustatii de sidef, trei scaune de formă triunghiulară (din fier si plăci de marmură), un vas oriental din bronz, cu animale fantastice. Pe buza vasului se află un fel de coroană de acelasi diametru, cu un dragon în relief. Cele trei trepiede amintesc de scaunele oraculare din antichitate, închinate spiritelor; prin numărul 3, trepiedul reprezintă imaginea focului si a cerului; ele au la mijloc, tot în triunghi, numele Hasdeu, lăsând ca bază cele trei litere, DEU, amintind de Deus – Dumnezeu. Literele sunt frânte, alcătuite din câte trei linii fiecare, astfel că numele devine dificil de citit. De ce triunghiulare? Pentru că 3 e număr mistic, e temeiul, el „exprimă o ordine intelectuală si spirituală, întru Dumnezeu, în cosmos sau în om” (Dictionar de simboluri) Si aici, ca si în celelalte încăperi, atârnă din tavan o lampă de fier în cruce, care odinioară avea, nu întâmplător, si mărgele de chihlimbar. „Chihlimbarul reprezintă firul psihic ce leagă energia individuală de energia cosmică, sufletul individual de sufletul universal. El simbolizează atractia solară, spirituală si divină.” Prin grija a doi oameni pasionati, Mircea Colosenco si Jenica Tabacu, au văzut lumina tiparului Protocoalele sedintelor de spiritism – texte inedite, mărturie extrem de fidelă a preocupărilor bizare din ultimii ani ai vietii lui Hasdeu. Participantii, datele, practicile, confirmările sedintelor de spiritism din această odăită se regăsesc în notatiile lui Hasdeu

   Pe plăci de marmură, de-a stânga si de-a dreapte intrării în castel, ar fi trebuit să figureze celebrul credo spiritist, apartinând Iuliei (deocamdată poate fi citită numai placa din stânga):
Legea religioasă:
Crede în Dumnezeu · Crede în nemurirea sufletului · Crede în darul comunicării cu cei dusi
Legea morală:
Iubeste si ajută · Iubeste si ajută neamul · Iubeste si ajută pe cine te ajută si te iubeste · Iubeste si ajută fără a precugeta la folosul tău.
Se regăsesc aici simbolurile numerelor 3 si 4 si al figurilor geometrice (pătrat, triunghi) păstrate si în templul de la cimitir.”

Să vedem care este învățătura Bisericii:

(more…)

Cluj, Iași și alte 15 orașe din România s-au angajat să ajungă la zero-net emisii CO2 până în 2040. Obiective: reducerea consumului de carne, de lapte, de haine noi și de mașini pentru locuitori

Posted in CARNE, CO2, hrana, incalzirea globala, MANCARE, ORAS DE 15 MINUTE, Romania, schimbarea climei by saccsiv on august 25, 2023