SACCSIV – blog ortodox

După ce au vorbit cu rușii, americanii nu mai sunt siguri că drona din Marea Neagră a fost lovită intenționat de avionul rusesc

Posted in drone, MAREA NEAGRA, RUSIA, SUA by saccsiv on martie 15, 2023

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/dupa-ce-au-vorbit-cu-rusii-americanii-nu-mai-sunt-siguri-ca-drona-din-marea-neagra-a-fost-lovita-intentionat-de-avionul-rusesc_2835030.html

drona MQ-9

Președintele Statului Major interarme, generalul Mark Milley, a declarat că Statele Unite nu știu dacă avionul de vânătoare rusesc a lovit intenționat drona americană deasupra Mării Negre, notează CNN.

Este un lucru pe care oficialii îl analizează, a declarat el miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că are programată o convorbire cu omologul său rus pentru a discuta acest aspect, printre altele.

„Știm că interceptarea a fost intenționată, știm că comportamentul agresiv a fost intenționat, știm, de asemenea, că a fost foarte neprofesionist și foarte nesigur”, a declarat Milley.

În ceea ce privește contactul fizic dintre avion și dronă, „rămâne de văzut”.

Cu toate acestea, Milley a declarat că SUA au „dovezi absolute ale contactului și ale interceptării”.

Discuție între miniștrii Apărării din SUA și Rusia

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit miercuri, prin telefon, cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, după incidentul cu drona militară a SUA prăbuşită în Marea Neagră.

„Tocmai am vorbit la telefon cu omologul meu rus, ministrul Şoigu. Aşa cum am spus în mod repetat, este important ca marile puteri să fie modele de transparenţă şi comunicare, iar Statele Unite vor continua să efectueze activităţi aeriene oricând permite legislaţia internaţională”, a afirmat Lloyd Austin, citat de agenţia The Associated Press.

Ministerul rus al Apărării a confirmat convorbirea telefonică. „Pe 15 martie, ministrul rus al Apărării, generalul Serghei Şoigu, şi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat prin telefon, la iniţiativa părţii americane”, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit cotidianului Le Monde.

Incidentul din Marea Neagră

Oficialii americani au declarat că două avioane rusești au aruncat combustibil pe drona americană MQ-9 marți, în spațiul aerian internațional. Apoi, unul dintre avioane „a lovit aeronava noastră MQ-9, rezultând într-o prăbușire”, a declarat secretarul Apărării, Lloyd Austin.

Rusia a negat că a avut contact direct cu drona.

„Nu există nicio îndoială că acea parte a fost intenționată”, a declarat Milley, referindu-se la avioanele care au aruncat combustibil pe dronă. „Contactul fizic real al aeronavei, asta nu sunt atât de sigur”.

Statele Unite au șters de la distanță software-ul sensibil de pe drona MQ-9 Reaper înainte ca aceasta să se prăbușească în Marea Neagră pentru a împiedica Rusia să colecteze informații secrete, potrivit a doi oficiali americani.

Tagged with: , ,

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex said, on martie 15, 2023 at 10:15 pm

    Papa ereticul: „Nu credeam ca voi conduce Biserica Catolica in al 3-lea razboi mondial”

    ‘It hurts me to see many young people dead (whether Russian or Ukrainian), I don’t care, who will never come back. It’s so hard,’ he claimed while adding that he did not expect ‘to be the Pope who leads the universal Catholic Church in times of World War III.

    https://newsbulletin247.com/world/288843.html
    https://original.newsbreak.com/@matthew-c-woodruff-1599275/2952821540816-pope-francis-claims-we-are-in-world-war-iii
    https://www.plenglish.com/news/2023/03/13/pope-francis-calls-for-peace-as-10-year-anniversary-gift/

    Apreciază

  2. Geo said, on martie 15, 2023 at 10:24 pm

    Rușii după modelul https://en.m.wikipedia.org/wiki/USS_Donald_Cook rusii au scos din funcțiune si o amarata de drona…data viitoare poate scot b52 sau f16…

    Apreciază

  3. geo said, on martie 16, 2023 at 11:28 am

    TRUMP ȘI SABOTAJUL / Anders Fogh Rasmussen, fost șef al NATO în perioada 2009-2014 și actual consilier al regimului Zelensky, a vorbit recent cu jurnaliștii de la Politico, iar concluzia ”îngrijorătoare” pentru Casa Albă nu s-a lăsat mult așteptată: Donald Trump ar putea sabota războiul!

    Indiferent dacă va câștiga sau nu alegerile prezidențiale din 2024, nominalizarea lui Trump ar arunca în aer sprijinul republicanilor pentru Ucraina, crede Rasmussen. Așa cum globaliștii din preajma lui Biden au sabotat NordStream (potrivit presei alternative din SUA), la fel de bine Trump ar putea să gripeze motorul războiului pornit cu atâtea sacrificii. Și pe cale de a fi turat la maxim prin furnizarea de avioane.

    În calitate de consilier al guvernului de la Kiev (și remunerat pe măsură), fostul șef al NATO s-a întâlnit la Washington cu membri ai Congresului și oficiali ai administrației Biden. Evident, nu cu scopul de a-i convinge să deschidă o linie de negocieri cu Moscova, ci dimpotrivă, de a face presiuni pentru trimiterea de arme mai multe și mai grele.

    Rasmussen se teme că, fie și doar prin câștigarea nominalizării republicane, Trump ar putea spulbera frontul bipartizan în favoarea Ucrainei. Un adevărat dezastru pentru industria de armament și interesele globaliștilor de la Casa Albă. Consilierul lui Zelensky spune că nominalizarea lui Trump ar influența negativ opinia publică, care oricum manifestă o scădere a apetitului războinic. ”Va fi o catastrofă geopolitică dacă Trump va fi nominalizat, pentru că în campanie influența sa ar fi distructivă. Ar împinge politica americană în direcția greșită”, spune Rasmussen.

    Fostul șef al NATO speră că republicanii vor desemna un candidat ”mai atașat de leadershipul global american” decât Trump. Cum ar fi Mike Pence sau Nikki Haley, deși ambii au acum sub 10% în sondajele interne. Principalul rival al lui Trump, guvernatorul Ron DeSantis, a denunțat recent ”politica de cecuri în alb” a lui Biden, adăugând că soarta frontierelor Ucrainei nu reprezintă o preocupare americană importantă. Însă DeSantis rămâne un moderat față de Trump. Printre altele apreciat și de Soros.

    Potrivit unui sondaj Gallup publicat luna trecută, 81% dintre democrați doreau ca Ucraina să își recupereze teritoriile pierdute, chiar cu riscul de a prelungi războiul, față de 53% dintre republicani. Ultimii consideră că sprijinul american a mers mult prea departe. Jurnaliștii de la Politico au găsit și o explicație pentru poziția republicanilor: ”(…) i-am lăsat pe oameni precum Trump și Tucker Carlson de la Fox News să devină cele mai puternice voci de dreapta în cea mai urgentă problemă de securitate a zilei”.

    De aceea Rasmussen și alți politicieni ca Boris Johnson, bine ancorați în lobby-ul războinicilor globaliști, se străduie zilele astea să-i convingă pe republicanii de la Washington că sprijinirea războiului ”până la capăt” ar fi benefic. ”Am fost uimit și îngrozit de câți oameni sunt speriați de un tip numit Tucker Carlson”, a spus Johnson în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Atlantic.

    Amicul său Rasmussen s-a întâlnit cu o serie de republicani influenți, inclusiv cu senatorii Tom Cotton și Mitt Romney, dar și cu Mike McCaul, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților – toți susținători declarați ai luptei împotriva Rusiei. ”Izolaționismul nu a servit niciodată, niciodată, interesele Statelor Unite”, subliniează Rasmussen.

    Fostul șef al NATO crede că Joe Biden este cel mai bun lucru pe care îl are alianța transatlantică: ”Suntem binecuvântați de faptul că avem un adevărat internaționalist și globalist la Casa Albă”.

    Desigur, nu se referă la internaționalismul clasei muncitoare, ci al corporatiștilor care împreună cu politicienii de stânga încă visează la guvernul mondial atotputernic. Probabil în frunte cu comisarul-șef Biden, care adesea uită unde se află, cu cine vorbește și cui trebuie să-i întindă mâna.

    https://t.me/onciu/3279

    Apreciază

  4. Mihai T said, on martie 16, 2023 at 1:21 pm

    MQ-9 e o dronă specializată pe culegerea de informații de la înălțimi mari, cu misiuni de întindere mare, plus că poate efectua și misiuni de atac. Varianta MQ-9A e proiectată pentru ”luptă de nivel înalt” (luptă grea). Americanii spun că efectua ”o misiune de rutină”.

    https://en.wikipedia.org/wiki/General_Atomics_MQ-9_Reaper

    Aparatul de zbor MQ-9 Reaper (Secerătorul) – uneori denumit Predator B – este un vehicul aerian fără pilot (UAV) capabil să execute misiuni prin control de la distanță, precum și misiuni de zbor autonom.
    MQ-9 este primul aparat de zbor UAV tip hunter-killer (vânător-ucigaș) proiectat pentru supraveghere de la altitudine înaltă, dotat cu autonomie mare. În 2006, Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene ale SUA, generalul T. Michael Moseley, a afirmat: ”Odată cu Reaper am trecut de la folosirea UAV-urilor în principal pentru culegerea de informații, roluri de supraveghere și recunoaștere (înainte de Operațiunea Libertatea Irakiană), la un rol adevărat de aparat vânător-ucigaș (hunter-killer)”.

    MQ-9 este mai mare, mai greu și mai capabil decât MQ-1 Predator. Puterea mai mare permite lui MQ-9 Reaper să transporte de 15 ori mai multă muniție decât MQ-1, și să zboare la o viteză de trei ori mai mare.
    În 2008, Escadrila 174 de Atac din cadrul Gărzii Naționale Aeriene New York a început tranziția de la avioane de vânătoare F-16 la MQ-9A Reaper, devenind prima unitate care a trecut complet la folosirea de vehicule aeriene automate de luptă (UCAV) (notă: dacă drona prăbușită era varianta MQ-9A, era chiar dronă de luptă și nu numai pentru culegerea de informații). Câteva aparate de zbor MQ-9 au fost dotate cu echipamente avansate, pentru a îmbunătăți performanța în situațiile de luptă de nivel înalt. Toate aparatele de zbor MQ-9 noi ar trebui să aibe aceste dotări.

    Apreciază

  5. Geo said, on martie 19, 2023 at 8:54 pm

    Apropo de cat de „nepricepuți” sunt pilotii rusi care, nu-i asa, distrug drone, cu transponderele inchise intr-o zona cu acces interzis, cu botul avionului plin de tot felul de echipamente:

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.