SACCSIV – blog ortodox

Poliția morală din Iran a fost dizolvată

Posted in IRAN, proteste by saccsiv on decembrie 5, 2022

Sursa: https://www.g4media.ro/iran-politia-morala-a-fost-desfiintata-dupa-doua-luni-si-jumatate-de-demonstratii-de-proportii-istorice.html

Poliţia moravurilor din Iran, care în principal veghea la respectarea codului vestimentar de către femei, a fost dizolvată, a anunţat duminică procurorul general iranian, relatează Agerpres conform DPA.

„Poliţia moravurilor a fost dizolvată, dar autoritatea judiciară va continua să se ocupe de această provocare socială”, a declarat procurorul general Mohammed Jafar Montazeri, citat de cotidianul Shargh.

Nu au fost oferite detalii despre circumstanţele sau implementarea deciziei.

Analiştii sunt de părere că, deşi dizolvarea poliţiei moravurilor nu înseamnă încetarea obligativităţii purtării vălului islamic de către femei în Iran, măsura reprezintă un pas semnificativ în mişcarea pentru apărarea drepturilor femeilor în această ţară.

Moartea tinerei kurde Mahsa Amini, ce fusese arestată la jumătatea lunii septembrie de poliţia moravurilor pentru că nu purta în mod corespunzător vălul islamic, a provocat un val de contestare fără precedent în Iran. Amini a decedat în arestul poliţiei la câteva zile după ce fusese arestată.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on decembrie 5, 2022 at 3:13 pm

    În Iran, sub aparența protestelor, s-a început de fapt un război hibrid. În mod evident, ca în orice țară, e simplu să găsești câte-o mână de oameni cu nemulțumiri pe care să-i radicalizezi. Și pe care, atunci când se dă ordinul, să-i scoți la auto-detonat în stradă. Asta e ceea ce vedem din afară: mai o manifestație în Teheran, mai ata printr-un alt oraș s.a.m.d.

    Însă există o problemă serioasă: majoritatea populației e împotriva unor asemenea manifestări, mai ales în condițiile în care oamenii onești înțeleg care-i treaba. De aceea, s-a trecut la următorul nivel: terorismul. O știm, e speciallitatea americanilor și-a aliaților lor din zonă. Aliați care se joacă teribil de urât cu focul. De ce? Recent, iranienii au prezentat prima lor rachetă hipersonică. tiți cât face până la Tel Aviv? Mai puțin de 4 minute. De oprit n-o poate opri absolut nimic. În acest condiții, întreb și eu ca tot omu’, tu te mai joci cu bățul prin gard?

    https://t.me/DanDiaconu/2005

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: