SACCSIV – blog ortodox

Rabinul Zidului de Vest: Aducerea de sacrificii pe Muntele Templului este interzisă de Marele Rabinat al Israelului

Posted in EVREI, Ierusalim, ISRAEL, MUNTELE TEMPLULUI, RABINI by saccsiv on aprilie 16, 2022

THE TIMES OF ISRAEL: Western Wall rabbi: Bringing sacrifices to Temple Mount is barred by Chief Rabbinate

Rabinul Zidului de Vest: Aducerea de sacrificii pe Muntele Templului este interzisă de Marele Rabinat al Israelului

Rabinul ShmuelRabinovitch a reiterat interdicția după ce mai mulți extremiști au fost prinși pentru că plănuiau să sacrifice o capră la locul sfânt din Ierusalim; de asemenea, îi îndeamnă pe liderii musulmani să ceară încetarea confruntărilor.

Publicat pe 15 Aprilie 2022, de The Times of Israel

Rabinul Zidului de Vest Shmuel Rabinowitz. 21 mai 2017. (YonatanSindel/Flash90)

Rabinul șef al Zidului de Vest a reiterat vineri interdicția ca evreii să facă sacrificii pe Muntele Templului, după ce mai mulți extremiști au fost arestați pentru că plănuiau să sacrifice o capră în locul sfânt din Orașul Vechi al Ierusalimului.

„Aducerea unui sacrificiu pe Muntele Templului este contrară hotărârii Marelui Rabinat al Israelului”, a declarat rabinul ShmuelRabinovitch într-un comunicat.

Rabinovitch a precizat că este interzis să se aducă animale – cu excepția câinilor de serviciu – în piața Zidului de Vest. El a citat regulile fundației pe care o conduce, care administrează Zidul de Vest și alte locuri sfinte.

Declarația a fost făcută la o zi după ce șase membri ai grupului ‘Întoarcerea la Munte’ au fost arestați pentru că plănuiau să efectueze un sacrificiu pe Muntele Templului înainte de sărbătoarea Paștelui evreiesc, care începe vineri seara.

Ca și în anii trecuți, autoritățile israeliene au promis să oprească orice încercare de a aduce animale de sacrificiu în complex.

Planurile provocatoare anunțate de activiștii evrei au fost întâmpinate cu amenințări din partea Hamas, care a declarat că nu le va permite ‘cu orice preț’ evreilor să ofere sacrificii în acest loc , în timp ce facțiunile teroriste din Gaza s-au reunit pentru a discuta un răspuns unificat la presupusele ‘agresiuni’.

Muntele Templului, care adăpostește Moscheea Al-Aqsa, este al treilea loc sfânt al Islamului și cel mai sfânt loc al iudaismului.

O oaie este cărată pentru sacrificiul de Paște la Beit Orot, în Ierusalimul de Est, pe 18 aprilie 2016. (HadasParush/Flash90)

De asemenea tot vineri, Rabinovitch i-a implorat pe liderii religioși musulmani să îndemne la încetarea imediată a confruntărilor violente de pe Muntele Templului între palestinieni și poliție.

„Acest lucru dăunează esenței credinței și rugăciunii și nu poate fi permis”, a spus el.

Confruntările au avut loc pe fondul escaladării tensiunilor din jurul lunii sfinte musulmane a Ramadanului, și pe fondul creșterii violenței în Cisiordania, în timp ce forțele israeliene efectuează raiduri în urma unei serii de atacuri teroriste cu consecințe letale.

În acest an, Ramadanul – care de obicei este văzut ca o perioadă de tensiuni sporite – se suprapune, de asemenea, cu Paștele evreiesc și sărbătorile creștine de Paște, ceea ce alimentează și mai mult îngrijorările, deoarece membrii celor trei religii monoteiste coboară în Orașul Vechi din Ierusalim pentru respectivele lor sărbători religioase.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on aprilie 16, 2022 at 9:18 am

    Dumnezeu să-l odihneasca ! Am fost de câteva ori la Man.Crasna , am stat chiar și 5 zile acolo pe timpul verii și ajutam la treburi . Asta a fost cu multi ani în urma . Ce slujbe se făceau !

    Dumnezeu să-l ierte !

    https://www.activenews.ro/stiri/PARINTELE-ARHIMANDRIT-NICODIM-DIMULESCU-S-A-MUTAT-LA-CERURI-173870

    Apreciază

  2. Simion P said, on aprilie 16, 2022 at 9:34 am

    So It Begins: UK Government announces plans to regulate Crypto Market for Tax Purposes & introduce Digital Currency in the UK

    https://dailyexpose.uk/2022/04/05/uk-gov-announces-regulation-crypto-market-and-digital-currency/

    Apreciază

  3. Clement said, on aprilie 16, 2022 at 12:44 pm

    Conditia de crestini ne obliga spiritual sa nu pierdem speranta ca Sfanta Treime ne va calauzi si lumina pe toti cei ce credem in acelasi Ziditor al Cerului si al Pamantului.
    Din ce in ce mai numerosi sunt evreii care isi boteaza copiii in credinta crestin orthodoxa.
    Articolul publicat pe” Réseau „cu referire la practicile ritualurilor de sacrificiu savarsite la Templu trebuie parcurs pentru informatiile istorice furnizate.
    Tema este dezvoltata punandu-se accent pe speculatiile pecuniare si atitudinea impresionanta a „Justitiarului Iisus din Nazareth”
    https://reseauinternational.net/jesus-et-les-changeurs-du-temple-de-jerusalem/

    Apreciază

  4. Adi said, on aprilie 16, 2022 at 1:31 pm

    Masurile luate de conducerea satanica de la Kiev:
    https://evz.ro/bisericile-ortodoxe-vor-fi-inchise-suferinta-spirituala-a-credinciosilor-ucraineni-in-vreme-de-razboi.html

    Apreciază

  5. noname 7 said, on aprilie 16, 2022 at 2:10 pm

    Ot
    Vine iepurașul sau este Învierea lui Iisus? Ne bucurăm trupește, sau duhovnivește? Obiceiuri de Paște care nu sunt creștine:
    https://mantuireaorg.blogspot.com/2022/04/sunt-toate-obiceiurile-de-paste-crestine.html

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.