SACCSIV – blog ortodox

Vigilant Citizen: Halucinanta istorie neagră din spatele realizării filmului „Poltergeist” și a tinerei protagoniste Heather OʼRourke

Posted in filme, Steven Spielberg, VIGILANT CITIZEN by saccsiv on ianuarie 6, 2022

Vigilant Citizen: The Insanely Dark Story Behind “Poltergeist” and its Young Star Heather O’Rourke

Halucinanta istorie neagră din spatele realizării filmului „Poltergeist” și a tinerei protagoniste Heather OʼRourke

Neașteptatul deces al protagonistei Heather OʼRourke, în vîrstă de numai 12 ani, a dat o greutate și mai mare legendei urbane care circula deja de ani de zile: filmul „Poltergeist” a fost blestemat. Cu toate acestea, adevărata cauză a morții tinerei actrițe ar putea fi chiar mai tulburătoare de atât: depravarea de la Hollywood.

De Vigilant Citizen

Filmul Poltergeist, realizat în 1982, este considerat la scară largă drept un film clasic al genului horror și ale cărui influențe se mai simt încă și în zilele noastre. Într-adevăr, dacă nimeni în ziua de azi nu mai vrea să locuiască nicăieri în apropierea unui cimitir este din cauza acestui film.

Cu toate că au fost produse tone de filme de groază în ultimele decenii, Poltergeist rămâne totuși unul aparte. Cu siguranță este unul dintre acele filme pe care oamenii par să și le amintească mult mai clar decât altele. De ce oare?

În primul rând, Poltergeist nu e genul tipic de sperietură ușoară, cu ceva atmosferă sumbră și povești pentru adulți. El a fost scris și co-regizat de Steven Spielberg, care lucra în același timp și la E.T. Extraterestrul. De fapt, vara anului 1982 a fost supra-numită „Vara lui Spielberg” pentru că E.T. și Poltergeist au fost lansate la o săptămână distanță unul de celălalt.

La început, Poltergeist se aseamănă și are aceeași atmosferă ca E.T. Totuși, el se transfomră rapid într-un real coșmar pentru copii. De fapt, filmul pare să fi fost făcut făcut special pentru a-i îngrozi pe cei mici.

Milioane de copii au ajuns să vadă filmul întrucât, în mod uluitor, a fost trecut în categoria „AP – cu acordul părinților” – cu toate că există în film inclusiv o scenă în care un bărbat literalmente își jupoaie fața. Cum a fost posibil acest lucru? Să fi fost o scăpare din vedere crasă? În niciun caz.

Un articol din The New Yorker din anul 2001 a dezvăluit că filmul Poltergeist fusese inițial încadrat, prin vot unanim de către Asociația Americană a Producătorilor de Filme, la categoria „R” [echivalent cu „+16” – interzis minorilor sub 16 ani fără acordul sau împreună cu familia; n.tr.]. Cu toate acestea, după puternice presiuni făcute de producătorii filmului (inclusiv de Spielberg însuși), filmul a sfârșit prin a fi trecut la categoria „AP”… tot prin vot unanim. Cu alte cuvinte, sistemul a fost corupt.

Asta a făcut pe mulți părinți să creadă că filmul poate fi urmărit și de copii. Nu era deloc așa.

Un titlu al unui articol din 2020 din revista Polygon: „Ratingul «AP» al filmului Poltergeist a fost o crimă împotriva copiilor din anii 1980”.

Autorul articolului merge până acolo încât numește Poltergeist o „trădarea a publicului lui Spielberg. El motivează:

„Acest film este ticsit ce lucruri care să îngrozească special și intenționat pe copii. El nu se limitează la clown, la copac (Spielberg spune că s-a inspirat de la cel care îl speria pe el în copilărie) sau la toaleta din baie. Răul este chiar în televizor! Și este unul în fiecare cameră pentru a te duce direct în iad! Nu mai ești în siguranță nici în propria ta casă, mai ales noaptea (care e mereu luminată cu o lumină intermintentă)”. – Polygon, Rating-ul „AP” al filmului Poltergeist a fost o crimă împotriva copiilor din anii 1980.

Pe scurt, Poltergeist conține scene care țintesc în mod sadic cele mai viscerale temeri, anxietăți sau neliniști ale copiilor. De fapt, potrivit IMDB, actrița Shirley Maclane a refuzat rolul mamei din Poltergeist pentru că „nu a fost de acord cu terorizarea copiilor”. Chiar așa a spus.

Maclane a realizat în mod clar că ceva nu e în regulă cu acest film. Și câtă dreptate a avut. Nu numai că îi chinuie într-un mod insidios pe copii dar un număr ciudat de actori care au lucrat la cele trei părți ale filmului Poltergeist au murit. Aceste întâmplări bizare au creat o legendă urbană despre filmul Poltergeist că ar fi blestemat.

Fie e așa fie industria filmului e bolnavă.

Vânarea copiilor

Sloganul acestui poster al filmului Poltergeist este „Știe de ce îți este frică”. Mda, ei știu de ce îți este frică și o folosesc împotriva ta.

Poltergeist este despre o fetiță de 5 ani, pe numele ei Carol Ann Freeling (interpretată de Heather OʼRourke) care este răpită de spirite demonice care comunică cu ea prin intermediul televizorului. Carol Ann îi numește „oamenii din televizor”.

Industria îți spune că îți vânează copiii.

Oamenii din televizor există împreună cu o entitate numită Bestia.

Un detaliu simbolic: Efectul sonor care a fost folosit pentru Bestie în Poltergeist este acum sursa pentru răgetul de leu de pe emblema MGM.

Teroarea din Poltergeist nu se întâmplă în păduri întunecate sau case abandonate. Ea apare într-o casă obișnuită, în camera copiilor, la culcare.

Robbie (fratele în vărstă de 8 ani al lui Carol Anne) este speriat de copacul de la fereastra camerei.

Frica în timpul nopții este un instinct lăuntric al copiilor. Este programată în genele noastre pentru supraviețuire. În timp ce părinții fac orice pentru a potoli această frică, Poltergeist face exact opusul.

Copacul se prăbușește în dormitor și îl înșfacă pe Robbie.

Apoi, totul din camera copiilor este absorbit în dulap în timp ce Carol Ann se agață de pat.

La filmarea scenelor de mai sus, Heather OʼRourke a trebuit să se țină de tăblia de la capul patului în timp ce un ventilator puternic sufla jucării în dulap prin spatele ei. Este documentat faptul că scena a îngrozit-o atât de mult încât „a leșinat”.

Actorul care l-a interpretat pe Robbie a avut și el o experiență terifiantă la filmările pentru Poltergeist.

Într-una dintre scene, clovnul înfiorător din dormitor îl apucă pe Robbie și începe să-l strângă de gât.

Iată și o relatare despre scena respectivă:

„Când Robbie este strangulat, mâinile clovnului devin foarte strânse iar Robbins începe să se sufoce. Când reușește să strige «Nu pot să respir!» regizorul Steven Spileberg și Tobe Hooper au crezut că se preface și i-au spus să se uite la cameră. Când Spielberg a văzut că figura lui Robbins se înroșește, a fugit imediat și a îndepărtat mâinile clovnului de la gâtul lui Robbins.”IMDB.

În afară de Carol Anne și Robbie, mai este și sora cea mare – Dana Freeling.

Dana, sora cea mare, de 16 ani.

În scena de mai sus, Dana este ademenită de un bărbat adult care lucra în grădină. Un alt exemplu de vânătoare de tineri.

Oamenii din televizor

După ce este absorbită în dulap, Carol Ann dispare. Părinții ei descoperă că pot comunica cu ea prin televizor și realizează repede că oamenii din televizor nu sunt deloc simpatici. Într-o scenă terifiantă, o putem auzi pe Carol Ann țipând prin televizor:

„Mami, vine cineva! Mami, ajută-mă, te rog! Pleacă! Lasă-mă în pace!”

Complet neputincioasă împotriva oamenilor din televizor, mama strigă:

„Nemernicilor! E doar un copil!”. Replica asta poate fi adresată întregii industrii a filmului.

Apoi un medium pe nume Tangina vine să o salveze pe Carol Ann din mâinile spiritelor.

Rolul Tanginei a fost jucat de actrița Zelda Rubinstein, care susținea că are reale abilități psihice și că are viziuni despre întâmplări înainte ca acestea să aibă loc. Ea a mai spus că nu i-a plăcut de co-regizorul Tobe Hooper pentru că a văzut că are probleme cu drogurile.

Tangina explică cum că o „prezență teribilă” este împreună cu Carol Anne. Ea spune:

„O ține foarte aproape de el pe Carol Ann. O minte. Îi spune lucruri pe care numai un copil le poate înțelege. Pentru ea, este doar un alt copil. Pentru noi, este Bestia. Carol este captivă. Sunt atâtea mâini în jurul ei. Ea crede că e în siguranță.”

Din păcate, exact aceleași cuvinte ar putea fi folosite pentru a-i descrie pe vânătorii de copii de la Hollywood care îi ademenesc pe copii în realitățile false din televizor.

La finalul filmului, iadul se dezlănțuie.

Peste tot prin casă și în piscină apar schelete de oameni.

Un amănunt înfiorător: realizatorii filmului au folosit în aceste scene cadavre REALE.

Și, da, filmul a fost încadrat la categoria „AP”. Unii cred că tocmai faptul că au fost folosite cadavre reale a făcut ca filmul să fie unul blestemat.

Blestem sau nebunia Hollywood-ului?

La numai câteva luni după lansarea filmului Poltergeist, Dominique Dunne (actrița care a jucat rolul surorii celei mari, Dana Freeling) a fost asasinată de fostul ei prieten.

„Dunne l-a întâlnit pe John Thomas Sweeney, un ajutor de bucătar la restaurantul Ma Maison, la o petrecere în 1981. Cei doi au început o relație, care a devenit furtunoasă. Sweeney era foarte irascibil și abuziv (atât de abuziv încât Dominique nu a avut nevoie de machiaj pentru a interpreta rolul victimei abuzate din filmul «Hill Street Blues»). Dominique a pus capăt relației pe 30 octombrie 1982. În aceeași seară, un Sweeney înnebunit de furie a năvălit în casa ei, unde aceasta împreună cu actorul David Packer repetau scene din «V: Bătălia Finală», a tras-o afară și a strangulat-o, lăsând-o în moarte cerebrală.” – Ibid.

Dunne în Hill Street Blues. Acela nu este machiaj. Fusese bătută de către prietenul ei cu o zi înainte.

Pe 4 noiembrie 1982, Dunne a fost deconectată de la aparatele de menținere a vieții și a decedat. Pentru ca lucrurile să stea și mai rău, procesul lui John Thomas Sweeney s-a transformat într-o mascaradă. A fost achitat pentru acuzația de crimă de gradul doi și a fost găsit vinovat numai pentru omor voluntar prin imprudență și pentru care a stat închis în pușcărie numai trei ani. După eliberarea lui, și-a schimbat numele și a început o viață nouă pe coasta de Nord-Vest a Pacificului.

În următorii ani, alte două continuări ale filmului Poltergeist au fost lansate, fiecare dintre ele urmate de moartea unui actor, fapt care a amplificat zvonurile privind „blestemul Poltergeist”. Cu toate că unele dintre decesele acestor actori au fost cauzate de boli sau de vârstă, moartea subită a lui Heather OʼRourke a șocat întreaga națiune.

Ce s-a întâmplat cu Heather OʼRourke

OʼRourke și Spielberg.

Ciudățeniile din jurul lui OʼRourke au început încă de la selectarea ei pentru Poltergeist.

„Heather OʼRourke a fost aleasă să joace în film în timp ce lua prânzul cu mama și cu sora ei la un comisar „MGM”. Producătorul Steven Spielberg s-a îndreptat către ele și le-a spus că o vrea pe OʼRourke pentru rolul lui Carol Anne. Inițial nu a trecut testul camerei pentru că râdea într-una pe tot timpul audițiilor, chiar și când trebuia să-i fie frică. Spielberg credea că este prea mică pentru a putea duce rolul în serios dar, cu toate acestea, a văzut ceva special în ea așa că a rugat-o să revină la audiții dar de data aceasta să-și aducă cu ea o carte cu povești de groază. El i-a cerut și să țipe, așa încât ea a țipat și a țipat până a început să plângă. Această probă i-a adus rolul lui Carol Anne.” – Ibid.

Câțiva ani mai târziu, pe 1 Februarie 1988, OʼRourke moare la vârsta de 12 ani, în urma a două atacuri de cord. Filma pentru Poltergeist III. În timp ce cauza oficială a decesului a fost trecută „stenoză congenitală a intestinului complicată de un șoc septic”, doctorii nu și-au putut explica cum tânăra a murit atât de neașteptat. Daniel Hollander, medicul care o trata pe OʼRourke, a declarat ca moartea a fost „în mod aparte neobișnuită”.

Un articol din 1988 al Associated Press intitulat Doctorii: Circumstanțe neobișnuite legate de moartea unei actrițe descrie misterul din jurul morții lui OʼRourke.

 

„Moartea actriței în vârstă de 12 ani Heather OʼRourke, protagonistă în filmul «Poltergeist», a fost «în mod aparte neobișnuită» întrucât nu prezenta simptome ale problemelor intestinale despre care s-a relatat că au ucis-o, spun medici gastroenterologi.

«M-aș fi așteptat la o mulțime de probleme (digestive) de-a lungul vieții și nu să apară o problemă peste noapte», spune Dr. Daniel Hollander, șeful secției de gastroenterologie al Centrului Medical Irvine aparținând Universității din California.

Alți specialiști, care de asemenea nu aveau legătură cu cazul, au spus miercuri că este posibil ca ea să fi murit din cauza vreunei probleme de la naștere, dar au adăugat că circumstanțele morții ei sunt extrem de neobișnuite. (…)

Terry Merryman, purtător de cuvânt la Spitalul de Copii din San Diego, spune că Heather a decedat luni din cauza unui șoc septic provocat de o stenoză congenitală  a intestinului gros. Asta înseamnă că a murit din cauza șocului cauzat de infecția din sânge, care la rândul ei a fost cauzată de o problemă de la naștere, care a făcut ca o secțiune a intestinului ei să fie anormal de îngustă.

Astfel de îngustări reduc în mod tipic diametrul intestinului la cca 0,3 cm în loc de dimensiunea normală de cca 1,3 cm, împiedicând mișcarea alimentelor și a fluidelor prin intestin. Problema este de obicei vizibilă de la naștere pentru că ea cauzează dureri abdominale puternice, vomă și greață, spune Hollander, adăugând că se întâmplă foarte rar ca o asemenea problemă să omoare un copil mai mare și care nu a avut simptome anterioare.

Mike Meyer, managerul actriței și avocat, spune că Heather nu suferea de probleme digestive cronice și că intestinul gros îngustat nu a fost descoperit decât pe masa de operație, când a murit după ce suferise un atac de cord în drum spre spital.

Hollander speculează că îngustarea intestinului lui Heather ar putea să nu fie congenitală ci să fi apărut în urma inflamării. (…)

O îngustare moderată a intestinului la naștere ar putea să nu provoace simptome dar lipsa simptomelor înainte de 12 ani este „în mod aparte neobișnuit”, spune Dr. Paul Hyman, șef al secției de gastroenterologie pediatrică al Centrului Medical Harbor de pe lângă Universitatea din California, Los Angeles.

Nu pot înțelege ce a grăbit decesul pentru că de regulă este clar când se nasc cu o asemenea complicație, spune Dr. Carlo Di Lorenzo, un pediatru de la Universitatea California de Sud.

Nu pare să aibă niciun sens, spune și Dr. Hartley Cohen, gastroenterolog la Universitatea California de Sud.

E ciudat, spune si Meyer. Era complet sănătoasă sâmbătă, duminică aveau senzația ca are gripă iar luni a murit.”

Pe scurt, decesul lui OʼRourke e în legătură cu problemele intestinale. Cu toate acestea, dacă s-ar fi născut cu aceste probleme, OʼRourke ar fi prezentat simptome severe. Asadar, ce s-a întâmplat?

În 2017, „Enty”, avocatul anonim din lumea divertismentului și care este în spatele faimosului site de bârfe de la Hollywood Crazy Days and Nights a furnizat o explicație tulburătoare. Într-o casetă neilustrată, intitulată „Molestatorii au ucis-o” (se va dovedi mai tarziu că este vorba despre OʼRourke), Enty scrie:

„Anii 1980 au reprezentat vârful în privința molestării copiilor la Hollywood. Nu exista internet. Erau foarte, foarte puține telefoane mobile. Copii erau aduși în studiouri și erau lasați acolo de către părinți. Pentru următoarele 8 ore, ei erau subiectul oricăror oribilități v-ați putea imagina. Drogurile erau la ordinea zilei și erau folosite pentru a-i face pe copii să nu mai fie așa de isterici când erau luați pe sus.

Producătorii erau înnebuniți după castinguri cu copii și cu puberi. Dacă cineva propunea un show care implica câțiva adolescenți și cu o duzină de adolescenți extra pe fiecare săptămână, primea undă verde. Chiar dacă spectacolul era prost și toată lumea știa că va fi prost, dacă nimereai pedofilul potrivit la studio, primeai un „da” numai ca să poată veni la casting și să filmeze episodul pilot. Pe cât de trist, pe atât de adevărat este că existau o grămadă de părinți care le-au spus propriilor copii să se ducă cu nenea ăla drăguț și în costum și să facă ce i se spune. Erau vremuri cu adevărat bolnave.

Doar ce începuse a doua jumătate a anilor 1980 când un producător a venit cu ideea unui spectacol cu adolescenți care nu numai că va prezenta prin rotație extra adolescenți dar va mai face și o grămadă de bani pentru că se va filma rapid și fără să angajeze adulți. Mai departe, cu cât filmau mai repede, cu atât aveau mai mult timp să molesteze toți copiii care erau prin zona.

Din prima zi, era cel mai rău loc în care te puteai afla, dacă era copil. În studioul în care se filma spectacolul se mai filmau alte câteva emisiuni, majoritatea dintre ele cu o mulțime de copii. Șefii ajungeau la Hollywood chiar înainte de prânz și stăteau câteva ore la studio în fiecare zi.

Oricum, în acest spectacol anume, venea si un invitat special. Unul foarte special. Încă nu era adolescentă, toată lumea știa cine era. Șefii s-au îngrămădit în studio în ziua aceea ca să o vadă. Fusese molestată prima dată la 5 sau 6 ani și de atunci încoace tot așa continuase, cu fiecare film de succes dar și cu un spectacol anterior.

Una dintre protagonistele spectacolului, care și-a petrecut toată viața înspre și dinspre saloanele de reabilitare din cauza a ceea ce a văzut, și care chiar fusese nominalizată la premii pentru spectacol, descrie atmosfera din acea zi:

«O adunătură  de porci nenorociți!. Tocmai împlinisem 12 sau 13 ani. Aveam aceeași vârstă ca actrița care fusese invitată. Poate puțin mai în vârstă. Filmam de luni de zile iar eu mă cam învechisem. Ei știau că voi face ceea ce îmi cer, dar totdeauna voiau ceva nou. Ea era cineva nou dar și cineva cunoscut de toată lumea. Au aranjat scena aproape ca pentru un peep show. A terminat filmările în dimineața aceea și au scos-o afară pe o scenă. Scena era folosită în cea mai mare parte a timpului pentru un joc televizat care se filma aici. Spectacolul se mai difuzează și în zilele noastre. Nu îl pot urmări, știind ce s-a întâmplat acolo.

Au adus-o pe scenă iar primele patru rânduri din sală erau deja ocupate de tipi care începuseră deja să și le frece. Fata purta un bikini. Spectacolul se întâmpla pe o plajă, ca să le poată face pe fete să stea mai mult dezbrăcate. Au pus-o să se plimbe pe sub lumini. Luminile se concentrau pe ea iar ea nu prea putea vedea în public. Privea puțin cruciș și probabil că reflectoarele o orbeau. Au pus-o să meargă înainte și înapoi. Au pus-o să danseze. Pentru tot ceea ce acești tipi făceau un alt star de la același studio fusese arestat. Asta a durat cam 20 de minute. Apoi trei dintre tipi au dus-o într-o altă zona a studioului.»

Actrița nu a mai văzut ce s-a întâmplat dar după 45 minute unul dintre cei trei tipi a ieșit în fugă și a cerut să vină medicul de platou. Aparent, introduseseră ceva în fetiță iar lucrurile merseseră prost. Au venit și medicul, și ambulanța. Părinților fetei li s-a servit o poveste de rahat. Povestea de rahat s-a terminat cu fetița moartă pentru că părinții fetei i-au crezut pe șefi. Două săptămâni mai târziu, se terminaseră filmările pentru șase episoade ale spectacolului iar apoi toată lumea a fost trimsă la plimbare pentru totdeauna. Nimeni nu voia copii prin preajmă sau alți martori la ceea ce se întâmplase.

Mințile iscoditoare vor pune cap la cap informațiile și vor afla că spectacolul este serialul de televiziune Rocky Road. OʼRourke a apărut în episodul intitulat Moscova la Promenadă, difuzat in mai 1987. Actrița de aceeași vârstă cu ea ar fi Marcianne Warman.

În mod firesc, poveștile culese de pe site-urile de bârfe trebuie privite cu multă rezervă. Sincer, mai degrabă te aștepți să fie inventate. Cu toate acestea, de la lansarea site-ului său în 2006, Enty și-a câștigat o largă recunoaștere în mass media datorită predicțiilor lui corecte. Într-adevăr, Enty a publicat povești despre Harvey Weinstein, Kevin Spacey și Matt Lauer cu ani înainte ca abuzurile lor să fie expuse în mass media.

Și, din păcate, explicațiile lui Enty au sens. Ele lămuresc de ce OʼRourke a avut dintr-o dată probleme la intestin.

În 2020, Enty a mai postat un articol care bătea spre OʼRourke. Și care era la fel de tulburător. El dezvăluia că sărmana fetiță nu avea pace nici dincolo de moarte.

„De mai bine de un deceniu, întâmplările care au avut loc la mormântul unei fetițe – star de cinema de prim rang au condus la mutarea în 2001 a rămășițelor trupești într-un mormânt neinscripționat.

Ea fusese așezată inițial într-un mausoleu suprateran, care este și astăzi marcat cu numele ei și la care oamenii încă mai lasă flori și ursuleți de pluș. Ciudățeniile încep la o zi după înmormântarea ei. Un bărbat a fost văzut după asfințit cum lua un buchet de flori de pe mormântul ei, dar a fugit înainte să poată fi identificat.

În vara lui 1988 cineva a scris cu un spray cu vopsea rosie pe marmura de deasupra cavoului: „FOLOSITĂ TOATĂ – RR”. Familia a fost anunțată, s-au făcut fotografii, iar apoi cavoul a fost curațat timp de cinci ore. A fost chemată poliția dar ei nu au considerat că ar fi ceva important. Din cine știe ce motive, fotografiile nu s-au developat cum trebuie.

Undeva prin toamna lui 1988 un alt bărbat (probabil același ca înainte, dar nu putem ști cu adevărat) a fost observat îngenunchind în fața mormântului, după lăsarea întunericului. A dispărut când și-a dat seama că a fost observat.

La comemorarea decesului ei din 1989, familia ei (mama, tatăl, tatăl vitreg, sora, bunicii) s-au adunat la mormânt pentru a se reculege. Era o atmosfera sobră, toți se țineau de mână, sora ei a așezat o jucărie Dumbo de pluș în fața mormântului. Când se pregăteau să plece, un bărbat s-a apropiat de ei și a spus ceva ce a înspăimântat-o pe mamă. Tatăl și tatăl vitreg au ținut-o fiecare de cîte o mână, conducând-o până la mașină. Apoi au plecat. Bărbatul neidentificat a rămas în spate, a cules de pe jos mica jucărie Dumbo lăsată de surioara ei și a îndesat-o în buzunar înainte de a pleca.

Ei bine, de aici încolo lucrurile devin cu adevărat ciudate.

Nu a mai fost cine știe ce activitate în jurul cavoului ei pentru câțiva ani. Apoi, în 1991, trupul ei a fost exhumat. S-a întâmplat pe întuneric, nimeni nu a văzut. Cadavrul ei a fost returnat în mormânt trei zile mai târziu.

În 1992, trupul ei a fost exhumat a doua oară. Unul dintre polițiștii prezenți a fost întrebat de ce îl exhumează încă o dată. El a răspuns: «Cum adică, încă o dată?»

A rezultat că prima exhumare fusese ilegală, deși cei care o făcuseră arătau ca niște polițiști adevărați iar actele păreau în regulă. Ce aveau de gând cu trupul neînsuflețit al unei fetițe de 12 ani?

Cu siguranță ar merita o investigație, nu-i așa?

Nu.

Oricum, medicul legist a ținut-o pentru circa o săptămână după care a trims-o înapoi spre reînhumare.

În 1994, cineva a spart capacul mormântului, a scos trupul, a tăiat câteva fire din părul ei după care (din fericire) a pus cadavrul înapoi în criptă. Un lucrător a văzut cadavrul și a spus că arăta remarcabil de bine conservat. El a început să alimenteze ipoteza că trupul ei a fost înlocuit cu o replică identică.

Investigația poliției nu a dus la nimic. În 1999 a avut loc un alt act de vandalism asupra mormântului. Nu a mai fost cu spargere de capac ci din nou cu spray cu vopsea roșie, cu care era scris: „BK M-A UCIS”. În 2001, familia ei a mutat trupul într-un mormânt săpat și nemarcat.

Mormântul inițial al lui OʼRourke

Cititorii Crazy Days and Nights au dedus că „RR – Folosită toată” era probabil o referire la serialul Rocky Road. „Folosită toată” ar putea fi o referință la faptul că  OʼRourke a fost „folosită toată” prin abuz. „BK M-A UCIS” s-ar putea referi la Bruce Kane, producătorul serialului Rocky Road.

În concluzie

Poltergeist este despre a vâna copii. Filmul a primit un rating AP care a păcălit nenumărați copii să privească chestia aia de coșmar.

Filmul în sine este despre o fetiță răpită de „oamenii din televizor”, care sunt controlați de „Bestie”. Nu văd o modalitate mai bună de a rezuma scurta viață a lui Heather OʼRourke. A intrat în industrie de mic copil. De atunci încolo, a fost controlată de ea. Oricum, spre deosebire de Carol Anne din Poltergeist, nimeni nu o salvează de oamenii reali din televizor.

Dacă stăm să chibzuim bine asupra a ceea ce s-a întâmplat lui OʼRourke, imediat ne vine în minte o replică din Poltergeist: „Nemernicilor! E doar un copil!”

P.S.: Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să deveniți membru VC. Pentru 9,95 USD/lună, statutul de membru vă va permite să navigați pe site fără să fiți deranjați de reclame și să descărcați o copie gratuită a e-book-ului Vigilant Citizen. Și mai important, ajutați The Vigilant Citizen în lupta împotriva cenzurii big tech și a demonetizării. Alternativ, puteți să ne susțineti site-ul pe Patreon (aceleași beneficii ca pentru membrii) sau puteți face o donație unică aici. Vă mulțumim pentru sprijin!

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on ianuarie 7, 2022 at 9:31 am

    https://glasul.info/2022/01/06/primele-rezultate-ale-scolii-de-reeducare-din-bruxelles-de-la-pasaportul-de-vaccinare-aprobat-in-franta-la-vaccinarea-obligatorie-impusa-in-italia/

    https://glasul.info/2022/01/05/cand-statul-vrea-vaccinarea-fortata-a-cetatenilor-ei-un-studiu-danez-afirma-ca-varianta-omicron-este-de-pana-la-patru-ori-mai-contagioasa-la-persoanele-vaccinate-decat-la-cei-nevaccinati-cine-raspun/

    https://inpolitics.ro/deputat-psd-daca-mastile-textile-n-au-fost-bune-de-ce-au-fost-recomandate-oficial_1814676996.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=deputat-psd-daca-mastile-textile-n-au-fost-bune-de-ce-au-fost-recomandate-oficial

    https://karensmithdotblog.wordpress.com/2022/01/07/macron-promite-ca-ii-va-agasa-pe-cei-nevacinati-ca-sa-se-supuna/

    http://newsfromromaniannet.blogspot.com/2022/01/momentan-nu-se-intrevede-nici-o.html

    https://rechindebahlui.ro/article/zoe-petre-intruparea-anei-pauker-file-de-istorie-contemporana

    https://silview.media/2022/01/07/breaking-75-years-to-release-the-pfizer-data-wishful-thinking-pharma-boys-judge-demands-it-this-year/

    https://josbotnita.ro/macron-a-spus-ca-cei-nevaccinati-chiar-vreau-sa-i-enervez/

    https://antipresa.blogspot.com/2022/01/crezi-in-covid.html

    https://www.conteledesaintgermain.ro/o-lume-care-moare/04-01-2022?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=o-lume-care-moare

    https://freefrompress.blogspot.com/2022/01/stiu-cind-va-fi-infaptuita-autostrada.html

    https://informatialibera.ro/av-elena-radu-cele-trei-puteri-in-stat-din-romania-nu-isi-mai-exercita-rolul-constitutional-sri-ul-nu-isi-mai-indeplineste-misiunea/

    https://ioncoja.ro/se-ascute-conflictul-ruso-american/

    https://mariusmioc.wordpress.com/2022/01/06/adevaruri-despre-trecut-1990-iarna-vrajbei-noastre-documentar-tvr-despre-revolutia-din-1989-video/

    https://ingerisidemoni.ro/impostorii-pandemiei-covid-cioclii-apocaliptici-cu-pretentii-de-experti-pentru-ca-a-venit-vremea-adevarului/

    https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/06/capitala-illuminati-astana-kazahstan/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/06/in-kazahstan-miroase-greu-a-mana-americana/

    https://www.buciumul.ro/2022/01/06/5-6-ianuarie-1953-cade-in-lupta-preotul-atanase-oniga-liderul-grupului-de-rezistenta-armata-din-muntii-tiblesului/

    https://ochr.ro/sute-de-mii-de-pesti-si-pasari-mor-fara-explicatii/

    https://www.dir.org.ro/in-1924-comisarul-poporului-pentru-educatie-din-urss-anatoli-lunacearski-a-initiat-demersurile-infiintarii-comitetul-sovietic-pentru-studierea-paranormalului/

    Apreciază

  2. Kunta Kinte said, on ianuarie 7, 2022 at 6:00 pm

    Un fost comedian dela Hollywood a spus ca fetita a fost violata si omorata de Spielberg.

    Apreciază

  3. […] Vigilant Citizen: Halucinanta istorie neagră din spatele realizării filmului „Poltergeist” și… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.