SACCSIV – blog ortodox

Un bărbat din Germania și-a ucis întreaga familie după ce s-a descoperit că a falsificat certificatul verde al soției

Posted in Coronavirus, GERMANIA by Vali on decembrie 8, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/un-barbat-din-germania-si-a-ucis-intreaga-familie-dupa-ce-s-a-descoperit-ca-a-falsificat-certificatul-verde-al-sotiei-1762385

Casa în care și-a găsit sfârșitul o întreagă familie din Germania, după ce soțul și-a omorât copiii și soția. A comis gestul îngrozitor după ce s-a descoperit că a falsificat certificatul verde al soției. Foto: Profimedia Images

Înainte de a-și lua propria viață, un bărbat din Germania și-a omorât soția și cei trei copii, din cauză că se temea că autoritățile îi vor lua copiii atunci când urmau să descopere că a falsificat certificatul verde al soției, a spus marți un procuror german, conform Reuters.

Sâmbătă, poliția a găsit doi adulți, amândoi de 40 de ani, și trei copii de 4, 8 și 10 ani fără viață în casa lor din Koenigs Wusterhausen, la sud de Berlin. Toate victimele fuseseră împușcate.

Într-o scrisoare de adio găsită de poliție, bărbatul spunea că a falsificat un certificat verde pentru soția sa. Angajatorul ei a descoperit falsul, ceea ce i-a făcut pe cei doi să se teamă că vor fi arestați și că vor fi separați de copii, a mai spus procurorul german.

Poliția a fost alertată de martorii care au descoperit trupurile neînsuflețite ale victimelor în casa familiei.

Cazul îngrozitor a avut loc în contextul impunerii de noi restricții în Germania, în încercarea de a combate efectele valului patru al pendemiei de coronavirus. Începând de luna trecută, funcționarii germani au fost obligați să demonstreze că sunt vaccinați, că s-au recuperat după boală sau că au obținut un rezultat negativ în urma testului de depistare a COVID-19.

Autoritățile din Germania s-au pus de acord săptămâna trecută să le oprească accesul celor nevaccinați în toate zonele comerciale, mai puțin cele esențiale, precum magazinele alimentare, farmaciile și brutăriile.

Guvernul german plănuiește să facă vaccinarea obligatorie pentru cel puțin o parte din populație.

Editor : Raul Nețoiu

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ledpanell said, on decembrie 8, 2021 at 9:24 pm

    Foarte interesanta dilema teologica! Sinuciderea ca pacat sau ca salvare. Pana acum 2 ani, era 100% pacat, si e un pacat imens. Din (aproape) infinitatea de viitori posibili pe care ii are omul in fiecare clipa, prin sinucidere dispar toti. Infinitatea e insa relativa, existand posibilitati si probabilitati, determinisme genetice, educative, autodeterminisme si altele. Oricum ar fi, combinatorica imensa ii permite omului multe. Daca nu neaparat fizic, fiind influentat eventual determinat de bani, macar in plan spiritual se poate evolua, se pot schimba puncte de referinta. Schimbarea versus stagnare, conservatorism e o tema ampla in psihologie. Dinamica persoanei e un proces maret, pe care din rutina am ajuns sa-l neglijam, sa-l bagatelizam, considerand ca firesti tot mai multe lucruri-atat materiale cat si virtuale, psihologice, spirituale.
    In cazul de mai sus, din articol, nu se stie insa ce urmau sa primeasca: 1,2 sau 3? 1 in nici un caz, decat accidental. Poate 3, care e pentru grosul populatiilor. Insa se pare ca placebo s-a bagat si in populatie, dar foarte putini stiu ce si cum. Adica, exista sansa ca neamtul sa fi putut primi un placebo, dar nestiind, s-a sinucis. O victorie de 1000000000 la 0 a diavolului. Miliarde fiind greselile unui om, in care intra inclusiv turma de ganduri, din copilarie pana la moarte.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 8, 2021 at 10:46 pm

      ledpanell

      Tu stii ce zici.
      Eu zic ca daca nu dorea sa se vaccineze si nici sotia sa nu dorea, atunci nu trebuia sa faca un certificat fals:

      Poate un crestin accepta certificatul verde chiar si doar pentru a demonstra trecerea prin boala?
      https://saccsiv.wordpress.com/2021/12/04/poate-un-crestin-accepta-certificatul-verde-chiar-si-doar-pentru-a-demonstra-trecerea-prin-boala/

      Apreciat de 1 persoană

      • ledpanell said, on decembrie 8, 2021 at 11:19 pm

        De acord. Om vedea, cum zicea cineva. Din nefericire, se va vedea, verifica natura umana cand va fi prea tarziu, si va fi pe bune. De la discutii, conversatii se ajunge la practica. Prin ce trece fiecare e greu de stiut, si de obicei nu ne intereseaza sau nu ne mai intereseaza. De la empatia emotionala s-a trecut la aia rationala, rece, sterila, care a disparut si ea. Fiecare-i cu ce-l „doare”, iar unii nu ies din durerea lor niciodata. Insa inca avem luxul de a citi, posta, de a ne informa, inca mancam cat de cat, nu stam in strazi.
        Fara legatura cu subiectul…multi sunt zmei, dau lectii de la caldurica. Apar altii si fie le dau dreptate, fie ii contreaza, fie aduc contraargumente. In toate cazurile e posibil sa ignoram ceva: fix persoanele care ar trebui, nu pot raspunde, pentru ca sunt pe strazi, n-au case, curent electric, internet. Nu-i pasa aproape nimanui de ei, si multi nici nu ies sa cerseasca, ci mor in mizerie. Aia-s eroi din punctul meu de vedere, ei ar trebui sa vorbeasca. Cat si cei care au trecut prin inchisori comuniste sau au avut experiente dure. Pe scurt, cand o sa ajung in frig, prin boscheti, fara mancare si o sa rezist mult si bine, abia atunci o sa am „dreptul” (ce cuvant ultra-incarcat ideologic) sa le spun altora ce si cum sa faca.
        Cat despre personajul din germania, cred ca nu putea concepe sa-i fie luati copii si sa ajunga experimente sociale sau mai rau-donatori de organe, sange. Saracul nu stia de emisia bluetooth si probabil nu numai. Oamenii au ajuns sa fie vazuti asa cum vedem IP-urile in router cand ne logam pe adresa lui.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 9, 2021 at 12:23 am

        ledpanell

        Cand s-au gandit sa faca un pasaport fals, nu s-au gandit si la consecinte? Nu s-au gandit daca merita? Ca pare ca i-a luat total prin surprindere. Parca nici nu se asteptau ca s-ar putea intampla. Sau poate ca in Germania pasaportul fals este sport national?

        Apreciază

  2. scortisoara said, on decembrie 8, 2021 at 11:34 pm

    Radu Moraru spunea aseara ca testele pt copii au venit deja infestate . Cand le vor face parintii lor acasa vor iesi automat pozitive . Se lucreaza in ascuns sa se induca panica parintilor ca sa isi duce copii la vaccinat . Astazi iese Rafila pe post si spune ca : ” se inregistreaza o rata mare de rezultate pozitive la testele pentrru copii” . Asta confirma ce spunea Radu Moraru aseara . De la inceputul anului 2022 Rafila si Ciuca vor schimba tonul/discursul …. in rau , fireste .

    Radu Moraru a lasat aseara o adresa de mail unde se pot face plangeri individuale impotriva amenzii abuzive care i s-a dat . Cine vrea sa-l ajute : cabu@senat.ro
    Omul nu merita sa fie lasat singur in lupta asta chiar daca o fi un pion alb .

    Apreciază

    • ledpanell said, on decembrie 9, 2021 at 3:53 am

      Te-ai gandit la un proiect ultraelaborat de filtrare sociala urmata de „epurare”, in care sa intre pe liste negre toti opozantii, proiect inceput inca de ceva ani, cand nici nu se banuia ce va urma? De fapt a inceput de mai multa vreme…chiar din ’90 as zice.
      Epurarea intelectualitatii in perioada stalinista a fost lovitura de gratie pentru tara. Au ramas carpe lase, care prin selectii biologic (genetic)-culturale, au dus la castratii de azi, care-si mangaie coafurile, frizurile, isi iau pozitii confortabil-dezinvolte pe la emisiuni, adica profesia lor de baza de unde papa paine o viata intreaga, lipsita de griji. Acum grosul intelectualitatii nu mai reprezinta un pericol pentru establishment, ci mici varfuri de lance, si posibile grupari care sunt filate inca inainte de a se naste. Cea mai simpla metoda de a confisca opozitiile e ca chiar serviciile sa pregateasca pioni albi care sa adune lumea in mici organizatii, grupuri, grupari, chiar ONG-uri pe diverse chestii.
      M-a impresionat bugetul imens pe care il au unii, si mai ales cati nenorociti pot trai bine pe seama unui individ-doi. Dar, cand e vorba de o tara, bugetul e mult mai justificat, asa ca am putea avea o structura piramidala de pioni albi mai mici mai mari, de pioni in devenire, de pioni care stau pe banci, in rezerve, in caz ca cei mediatizati pe site-uri alternative, pe leaks, pe anti-sistem sunt dati in gat sau o dau ei in bara deliberat, in urma ordinelor. In final se strange latul tot mai mult pe cei care, rupti de realitate, se dau singuri in gat. Nu degeaba avem internet…nu mai e nevoie intotdeauna de regula celor 3 surse-adica 3 turnatori care nu se cunosc intre ei, dau in gat aceeasi persoana, tinta, si apoi se verifica ce e adevarat si ce nu. Iar provocatorii nu patesc nimic, scopul scuza mijloacele, si ceea ce spune pionul alb nu-l incrimineaza, pentru ca el, din contra, ajuta la prinderea „teroristilor” care saboteaza siguranta nationala. Siguranta care e in pericol de la atentate teroriste pana la virusi. Mai putin de alierea cu ucraina nu se vorbeste, ala nu e atentat la siguranta, ci doar sacrificare eficienta a populatiei. Imi amintesc ca pe vremuri prin camere de camin erau „studenti” cu mini-magnetofoane ascunse in dulapul de camin si invitand colegi, ii provocau pe teme fierbinti. Ei, provocatorii, nu pateau niciodata nimic. Nimic rau. Restul, da…de la caz la caz unii prindeau ceva ani de inchisoare pentru niste vorbe. Printr-un fals rationament, se mai considera ca amicii celor filati sunt si ei filabili si demni de controlat, pentru ca cine se imprieteneste impartaseste aceleasi idei. Nimic mai fals…uneori poate fi un hobby banal sau apartenenta la cateva grupuri, grupari sportive eventual.
      Cu alte cuvinte in ziua de azi daca scrii ceva, te gandesti si la toti apropiatii (stim poezia, sa-ti pese de familie, apropiati) care vor intra in vizor pentru mica furtuna in pahar ce nu va invinge in veci curentii oceanici, cicloanele pregatite temeinic si cu sume imense. Acum se pot toca toti banii adunati de banci, care au devenit mari banci, din ultimele 3-4 secole.
      Pionii albi par toti, dar absolut toti, sa nu para constienti de pericolul prefigurat mai sus, ceea ce nu pare credibil. Prosti nu-s…destui dintre ei fiind avocati. Si nici 18-20 ani nu au. Pe de alta parte, cine are destula „memorie RAM”, isi poate „incarca” in cap un tabel imens cu aproape tot ce au spus pionii albi in ultima vreme. Pe linii, coloane…si in final vedem ce subiecte nu le-a atins nimeni! Abia atunci incep sa se aprinda becurile, ca la ghirlanda de pom.

      Apreciază

    • dmaximilian said, on decembrie 9, 2021 at 8:43 am

      nu e adevărat, altfel erau cazuri fals-pozitive fără număr

      Apreciază

  3. ledpanell said, on decembrie 8, 2021 at 11:56 pm

    Am spus mai sus „Pe scurt, cand o sa ajung in frig, prin boscheti, fara mancare si o sa rezist mult si bine, abia atunci o sa am „dreptul” (ce cuvant ultra-incarcat ideologic) sa le spun altora ce si cum sa faca”. Trebuie sa mentionez ca in ultimii ani m-am pregatit instinctiv pentru ce-a inceput si urmeaza.
    De peste 6-7 ani am inceput pregatiri pentru o pana de curent, trai off-grid, putin cate putin. Panouri fotovoltaice, baterii auto de 90Ah, acumulatori LiIon si LiPol facuti cu mana mea, blindati peste tot cu tabla groasa de aluminiu, sa reziste la socuri, fiind periculosi daca sunt perforati. Acumulatori pe litiu de 30 pana la 70Ah bucata, la 12.6V, si o multime de surse ridicatoare, coboratoare de tensiune, care sa poata alimenta aproape orice, pe langa invertoarele de putere 12V->220V. Am facut lampi led performante, cu eficienta maxima, rezistente la apa si socuri ceea ce mai greu se gaseste, si la preturi mari oricum. Dar chiar daca-s mari preturile, nu-s customizabile, e pacat sa le desfaci si sa le modezi, cum se spune. Am facut si o instalatie de apartament care oricand poate fi comutata pe UPS-uri, fiind cablat totul solid, supradimensionat, accesibil, adica opusul sarmelor de aluminiu vechi din blocurile vechi comuniste.
    Munca a fost si la proiectare, la luat in calcule tot felul de variabile, la facut chestii care sunt si stationare dar si portabile, folosind tensiuni accesibile, gen 19-20V de la un alimentator de laptop, apoi step-up, step-down pentru diverse. Am facut pana si balize luminoase cu supercondensatori de 2.7V/1000F, cu modul mini de la 0.9-5V care alimenta niste leduri turnate in lac cu totul. Superconzii se incarcau in cateva minute o data pe saptamana.
    Am incercat, insa fara mare succes, sa fac generator trifazic de eoliana, cu magneti neodim si stator bobinat cu mare arta si greutate…N-am stat deci asteptand sa fie mai bine in societate. Am cautat diverse, insa multi profita de accesibilitatea iutub si posteaza prostii sau dezinformeaza. S-au facut insa diverse incercari de a produce caldura in locuinte mai ieftin decat cu aeroterme, calorifere electrice, panouri radiante sau centrala pe gaz. Imi lipsesc insa o multime de materiale plus spatiu pentru testat, incercat.
    In caz de cutremur, pot pleca pe geam pe corzi speciale de constructii, sau pe/prin usa, fie taind usa, fie caramizile din jurul ei. O parte buna din scule sunt pe acumulatori, portabile, si incarcabile din panouri solare, baterii auto etc. Miniaragaz cu butelii se subinelege ca aveam din prima…Am cautat bormasini manuale, cum erau pe vremuri de dadeai la maniela…apoi m-am oprit, realizand ca daca va fi nevoie de ele, gaurile date in ceva va fi ultima problema posibila. Si ma uitam cata conectica profesionista am facut, pentru tot felul de situatii posibile, cu cabluri silicon ce rezista la 200 grade, conectori solizi, splitter-e de curenti mari (50-90A si peste, in medie).
    Am incercat sa fiu opusul celor care stau cu un telefon in mana, dependenti de toti si toate, in primul rand de semnalul si netul de pe telefon. Si care nu stiu sa schimbe o cartela. Am proiectat si facut mobila cu mana mea, instalatii sanitare, iar pusul parchetului era minciuna. O biblioteca de 2×5.3m era gandita sa nu zboare la cutremur, ancorata cu dibluri 12×100 in beton. Niciodata nu tin lucruri in calea usilor si nu pentru ca mi-ar fi frica de cutremur sau de vreo pana de curent. Sunt doar preventiv, atent fara emotii pe care le au unii-gen cei care se tem in lift, sau de cutremur si se uita panicati la emisiuni.
    Oricum, orice pregatire trebuie din timp, multa informatie, indemanare, auto-testare pe diverse domenii. Ce e pe piata drept „survival kit” sau jucarii de camping fie se strica cu prima ocazie fie nu rezista in timp; sunt consumabile, intr-o lume a consumului. E pacat ca nu se fac lucruri care sa tina sute, mii de ani. Nu se mai lasa nimic mostenire, nici macar idei.

    Apreciat de 1 persoană

    • Laurențiu said, on decembrie 9, 2021 at 5:59 am

      Nu te supăra, dar îmi pari dus cu pluta…
      Nu crezi că îți dedici prea mult timp și prea multă energie pentru a-ți păstra viața? (în vremuri în care viața omului nu mai are valoare?)
      „Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?”

      Apreciat de 1 persoană

      • ledpanell said, on decembrie 10, 2021 at 6:50 am

        Cum sa ma supar? Imi plac oamenii sinceri, si chiar ai fost sincer 100%; din contra, linguselile par suspecte, sau falsa modestie, falsa smerienie, si ipocrizia dusa la extrem. Viata e un dar de la Dumnezeu, trebuie sa-l pastram, nu sa ne sinucidem pasiv sau activ. Pasiv prin ignoranta si nu numai. Nu cu pretul vinderii sufletului, se intelege.
        Nu se intelege prea bine de ce am postat treaba cu survival, in conditiile in care mapand, cartografiind, facand rapid profile psihice/psihiatrice pentru multi forumisti, de pe forumuri, am constatat ca invidia plus ura sunt specifice.
        E o crunta legitate statistica privind reactiile multor romani pe forum-uri, sub anonimat, desigur, privind realizarile cuiva. Realizarile, „personalitatea”, ca sa parafrazez un roman plecat in canada, care nu suporta ca romanii ramasi in tara „sa aiba personalitate”, ci dorind ca ei sa fie scolarei care stau cuminti in banca, sau pe coji de nuca. Realizarile cuiva provoaca reactii viscerale, umorale mult mai intense si de durata decat prostia, greselile, ignoranta cuiva care sunt „iertabile” si tolerabile in masura in care, iertand si tolerand, o facem condescendent, de la nivelul superioritatii noastre. Aici in cloaca asta toti suntem superiori intelectual. Sau, pe site-uri religioase, superiori duhovniceste. Pe principiul „unde dai si unde crapa”, teoretic nu trebuia sa ma astept la vreun repros. Diferenta dintre mine si multi altii e ca anticipez comportamente, inclusiv pe al meu, si foarte foarte rar ma insel.
        Deci s-ar putea numi „a fi dus cu pluta” sa postez ceva ce sigur va atrage reactii, dar nu la obiect, ci filozofale si nu de tip crestin, ci ATENTIE, NIHILIST! Unde-i crestinismul in ideea cu pastratul vietii? Asta spunea Iisus, sa fim posaci, tristi, dezamagiti de viata? Viata e o premisa…ce face omul cu ea e alta poveste.
        „Nu crezi că îți dedici prea mult timp și prea multă energie pentru a-ți păstra viața?” Ai fi surprins, dar chestia cu timpul si energia-ale mele, nu ale altora, am intalnit-o frecvent. Nu vand pe taraba altuia, nu din banii altuia prefer anumite investitii si nu altele. Daca-mi luam macbook de 15000 si frecam feisbucu ca un oligofren care da like la orice pare amuzant, era cat se poate de „normal”. Sau daca tocam banii in club, in mall, pentru ca oamenii astia nu dor…irita un pic dar ii iertam sau/si uitam. Sau ii ignoram, chiar daca se si drogheaza unii. Eu o iau foarte simplu cand sunt stiri, informatii pe diverse site-uri, blog-uri, cand e vorba de utilizatori: ce/cand posteaza, si ce/cand NU posteaza? Cand nu posteaza, sunt importante motivele abtinerilor. In principal, facem ca politaii aia care fug de pe strada cand vad masina unui mafiot, nu cumva sa dea ala telefon ca ics de la circulatie se uita urat la el, si in acelasi timp il ard exemplar pe un nene cu dacie sau pe un taximetrist.
        Partea foarte interesanta, in reactiile romanilor, e ca daca ele ar fi la nivel global, poate 3 sferturi din continutul google n-ar mai exista!

        Un mic exemplu, printre sute de mii. In Occident nu e „rusine” sa faci ceva cu mana ta, iar acolo oamenii, daca faci ceva fara repros, nu apeleaza la ultimul as din maneca, ala cu „ai prea mult timp liber. Pot avea si carne in frigider, e pe banii mei si pe curentul meu, nu din pomeni. Din punctul de vedere a prea multor romani, un inocent e mai ticalos decat un ins de alta etnie hot de buzunare sau traficant. Cand vine vorba de hoti, infractori, toti vor striga in cor: da ce mi-a facut ala sa ma iau de el? Fie si printr-un comentariu?? Suntem brusc milosi cand vine vorba de corupti, hoti, e vorba aia cu f*** mila si f*** grija.
        Deci nu cred ca frecventezi forum-uri de pescuit, sa le zici alora ce dusi cu pluta sunt; pentru mine pescuitul e chiar hobby inutil, pierdere de vreme, dar e o parere.
        PENTRU CEILALTI CITITORI
        Am remarcat pe forum-uri, blog-uri o constanta in ultimii ani-cand cineva are inconstienta sa iasa in evidenta cu ceva, apar „cativa” care nu se lasa pana nu-l fac sa plece definitiv, scarbit de insulte, de pe forum. E cu acordul moderatorilor, care prefera balacareala, decat chestiile profesionale, tehnice, care prin definitie sunt obiective si nu lasa loc la prea mult subiectivism. Pe aici, sunt „useri” care, ca si pe forum-uri, nu raspund absolut niciodata on topic, la subiect, ci numai la comentariile unor persoane, observate din timp si cu grija. Insa pe forum, e usor sa verifici rapid: dai click pe utilizator, vezi postarile, si eventual afli ca tot ce-a postat a fost atac la persoana, fara sa ajute forum-ul cu vreo informatie practica, concreta. De regula cei care fac asta sunt si afoni, incompetenti in domeniile respective. E prea simplu…cine e profesionist si chiar munceste nu are timp de viata altora. Asta din pacate se intampla in occident, unde vorbitorii de engleza discuta civilizat.
        Unde-i curvasaria sufleteasca la romani? Un exemplu rapid, nu cel mai elocvent, dar relevant: cand am facut cu peste 5 ani inainte de lansare incarcatoare de nokia prin usb, cineva a zis din prima „esti nebun”. Nu felicitari, bravo…ar fi preferat sa-l picuri cu lumanarea. Cand au aparut acele cabluri cu mufa usb pentru nokia, lumea era fericita ca ca se pot incarca din laptop, powerbank, si nu mai depind de arhaicele alimentatoare la priza, cu fir. N-a zis nimeni cred „uite nebunii de chinezi”. Oricat de prost ar fi un produs chinezesc, n-o luam in personal, ba chiar nu ne doare. Eventual scuipam a paguba ca s-a stricat intr-o luna, fara a aduce sau macar sugera vreo acuzatie. E ditai china, industrie, corporatii, nu ne riscam. DECI, ca de obicei, avem cel putin 2 seturi de unitati valorice, de masura, complet opuse. Acelasi tip de discriminare pe care o aplica institutiile, separand populatia in 2 categorii: cei cu pile, si cei fara. Ce spun, pot proba cu multe link-uri si nu numai, deoarece multe „cazuri” erau strigatoare la cer.
        In concluzie, nu am cum sa ma supar, ba din contra, pot rula rapid in imaginatie multe raspunsuri foarte probabile pe care le-ar da un roman. Cu alte natii e mai greu, sunt mai multe variabile…acolo nu simte fiecare ca-i iei aerul daca respiri pe aceeasi strada. La ei daca mergi cu cortul pe munte in loc sa stai comod la hotel, band in prostie, si apoi butonand canale tv in camera hotelului, nu esti „nebun” pentru ca „iti complici viata inutil”.
        In cu totul alta ordine de idei, am aptitudini militare, dar nu cred ca s-ar lua cineva de armata, asa, sec, din neant, cu o postare in 2 peri. Insa eu mi-am asumat un risc, asa cum am precizat, pentru ca stiam ca e inevitabil sa apara reactii tipic romanesti.
        Cu timpul dedicat, ai dreptate, chiar am pierdut prea mult timp postand, si chiar nu am nevoie de aprobarea cuiva privind planurile de viata, cat sa traiesc si cand sa ma scarbesc de viata.
        Deci, multa sanatate tuturor, si tineti-o tot asa!
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • Florinache said, on decembrie 9, 2021 at 8:31 am

      Se vede ca te-ai pregatit. Sper ca nu ai lasat la o parte si pregatirea duhovniceasca: spovedania deasa, impartasirea deasa, mersul la biserica, Psaltirea, scrierile sfintilor parinti, postul, rugaciunea si metaniile.

      Apreciat de 1 persoană

    • în deșert said, on decembrie 9, 2021 at 12:19 pm

      Foarte frumos. Cine poate, face, și îi poate ajuta când va fi vremea. Mă întreb însă ce o fi făcut Sf. Maria Egipteanca 47 de ani în deșert, numai cu o haină pe ea. Atât.

      Apreciat de 1 persoană

      • ledpanell said, on decembrie 10, 2021 at 11:38 am

        Pai, sa ajungi in situația ei si sa ne povestesti. Pari foarte profesor in modestie si trai minimal. Ai uitat ca folosind net adica abonament, un computer si curent electric, fireste, ai putut posta. Deci voi dati lecții de trai spartan, ipocritilor? Nu esti primul si nici ultimul care da lecții de la caldura, comod. Probabil n-ai muncit serios in viata ta, altfel stiai ca munca consuma mai mult decat postatul de pe canapea.
        Am o întrebare, si pentru altii…ce naiba va iese daca va prefaceti buni creștini? E fatarnicia scrisa in ultima molecula de ADN?
        Paiul si barna, daca tot sunteți experti dowr in a inchide gura cu citate bine alese si cautate. Restul din Biblie nici nu le știți, ca nu intra in apanajul acuzațiilor sub autoritatea religiei. Rămâneți cu bata religiei în mână, oricum mult nu mai e. Facetiva unii altora viata un calvar, chit ca putin a mai ramas din ea.

        Apreciază

  4. ledpanell said, on decembrie 9, 2021 at 3:31 am

    @saccsiv
    Chiar n-am idee ce-a fost in capul lui dar e cert ca n-a fost o decizie impulsiva, de moment, ci rezultatul unor presiuni continue, a stress-ului permanent si in crestere. Putini pot lua decizii rationale, eventual pur rationale sau pot face planificari elaborate ca la proiectele de finantare. Sinuciderile sunt unul din efectele marilor crize, asa a fost si in marea depresiune din 1929. Si chiar unde nu se spune ca ar fi fost, precis au fost. Mereu s-a dorit asta.
    Am mai spus…sinuciderea e un fenomen dorit social de conducatori. Simpla eliminare a sinuciderii se putea face daca de secole era „periat” fenomenul din literatura/romane, apoi, secole mai tarziu, din articole blestemate, din „stiri” de tot felul unde se indica mai mult sau mai putin precis si „metoda”. Alfel…daca lumea n-ar auzi de posibilitatea sinuciderii, acea posibilitate ar fi spre zero, daca nu chiar zero. Doar pe fondul unei culturi a violentei si agresivitatii, inclusiv in variantele pasive, pot aparea astfel de germeni. Mediatizarea ajuta mult, fie bagatelizand, fie prezentand fortat neutru crime, violuri, sinucideri. Discursul social al populatiei, reductionist, invoca nebunia frecvent, de parca populatia ar fi experta in domeniu. Si astfel s-a rezolvat problema, adica s-au eliminat din anamneza cauzalitatile sociale. Asta si vor guvernele, sa admitem ca „normale” diverse statistici privind mortalitatea infantila, mortile din spitale, sinuciderile, saracia unor categorii. Ca „firesti”! Abia ceea ce depaseste un procent (stabilit de cine?) devine „anormal” sau pericol social.
    Pericolul social ar aparea cand, prin contagiune, s-ar ajunge la o moda a sinuciderilor generalizata-ceea ce deocamdata pare imposibil. De ce-ar fi pericol? Pe guverne ii intereseaza sa nu moara prea repede sclavii, ci sa traiasca cat au salarii, iar apoi sa-si dea banii pe medicamente, la pensie. Insa s-au permis fenomene ca sinucideri in randul tinerilor, o „moda” lansata si ca experiment social, banui ca teste de manipulare pe grupuri mari. De altfel, depresiile pubertatii si adolescentei au fost create social, ca de altfel si suita de complexe de inferioritate, exploatabile usor, care duc la castiguri economice pentru diversi furnizori, inclusiv de droguri. Intotdeauna serviciile au stiut si au tolerat, in toate tarile civilizate. In suficiente situatii, societatea prin agentii formatori de opinie publica (vorbim de zeci de mii intr-o tara, nu doar de varfuri vizibile de lance, alde ctp, cristoi si altii ca el) promoveaza diverse, inclusiv nesupunere civica, revolte, sinucideri, abandon al spiritului civic-daca a existat vreodata si in ce sens. Apoi tot ea, societatea, ii acuza pe cei „slabi”, care au cazut prada manipularilor si presiunilor de tot felul. O criza e presiune multipla.
    Spre deosebire de marea depresiune organizata in ’29, ce avem acum pare dezvoltat pe algoritmi, desi termenul asta matematic pare depasit de mult. Multi termeni sunt depasiti. Pana si cand vorbim de „combinatorica”, de „permutatii”, ne gandim 2D, liniar, ne imaginam niste tabele sau grafice ceva. Genialitatea planului consta in transformarea unei simplitati intr-o complexitate imensa, un soi de complexitate de complexitati care nu pare sa-i ofere omului obisnuit nici o sansa, nici un orizont. Decat moartea, intr-un fel sau altul. Din miile de stiri, omul nu mai poate sti ce e informare si ce nu, sau in ce directie ii migreaza mintea, lent, in urma bombardamentelor mediatice. Inteligenta artificiala stie insa inaintea lui, cu mult, cand se va sinucide, daca, sau ce va face.
    Partea cu falsificarea nu cred ca-i straina vreunei tari. La noi pe vremuri destui malaci scapau de armata cu scutiri ridicole, pentru ca erau fii de nomenclaturisti si aveau pile. Tot pe acolo e si in prezent, sistemul medical facand mereu aceeasi discriminare, pana in panzele albe la propriu, intre cele 2 „popoare”-ala „de sus”, compus din activisti, securisti, turnatori care hartuie lumea, si restul „pulimii”, care oricat ar fi, e prea multa, si oricat ar suferi, tot e prea putin pentru sadismul medical. Nu-i nimic nou, in afara de masurile speciale de securizare a certificatului, prin scanarea emitatorului bluetooth si scanari genetice, poate si de radiatii specifice a ceva. Dar astea nu-s chestii pe care sa le afli aleatoriu, in 2-3 zile de navigare. Omul a ajuns ca o bancnota cu multiple elemente de siguranta, dincolo de vopseaua pentru ultraviolete.

    Apreciază

  5. Christina said, on decembrie 9, 2021 at 5:41 am

    Avand in vedere ca nu putem fi siguri pe realitatea prezentata la TV este posibil pur si simplu sa ni se prezinte un caz al unei familii impuscate chiar de tata, pentru a trezi emotia si indignarea cetatenilor, impotriva oamenilor antivax care mai si falsifica certificate.
    A fost un caz si in RO, anii trecuti, in care o tanara jurnalista parca si a omorat mama dupa care s a spanzurat. De calorifer?!?! Cred ca s a straduit mult s o faca.
    Cat priveste testarile, niciodata in 30 de ani, de care ori am fost cu copiii sa vad ce de microb trebuie sa combat ( IACRS, angine, etc), nu s a luat vreodata exudat din zona nasului ci doar exudat faringian. Si nu s au folosit bete lungi bagate pana in creier. Este prea de tot.
    Cat priveste testele, se pot face niste corelatii. Hexifarma, dexinfectanti, substante chimice. Botezatu ( care a luat contractele pt testele din scoli) substante chimice. Puncte comune, servicii, dr..g..ri. Toate acestea au fost spuse la TV.
    Inteleg oportunitatea de a face bani f multi dar nu inteleg faptul ca fac experimente pe copii. Macar sa vanda testele dar sa nu le falsifice.
    Pentru parinti, exista varianta homeschooling in RO. Este legala, spre deosebire de Germania de mai exemplu. Dar trebuie sa studieze mult ca sa vada cum se face fiindca sunt f multi sfatuitori falsi pe internet si multi escroci.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.