SACCSIV – blog ortodox

Alexandru Rafila despre certificatul verde: „Dacă luăm o decizie, trebuie să se aplice şi prelaţilor, şi profesorilor, şi parlamentarilor, tuturor”

Posted in Coronavirus, Romania, vaccinare in masa by Vali on noiembrie 18, 2021

Sursa:https://www.romaniatv.net/alexandru-rafila-despre-certificatul-verde-daca-luam-o-decizie-trebuie-sa-se-aplice-si-prelatilor-si-profesorilor-si-parlamentarilor-tuturor_5983083.html

Medicul Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la OMS şi actual deputat PSD, a afirmat marţi seară, în exclusivitate la România TV, că PSD nu va accepta şi nu va vota o lege a certificatului verde care ar fi discriminatorie.

„Se stie ca urgentele nu se platesc. Deci nu se pune problema ca PSD sa voteze ca nevaccinatii sa-si plateasca singuri tratamentul. Nu este posibil din punct de vedere medical, iar ceea ce face ca Romania sa aiba o rata de mortalitate atat de mare este faptul ca oamenii merg tarziu la spital, iar o asemenea decizie ar face doar ca oamenii sa intarzie si mai mult mersul la medic.

Este o preocupare si la nivel UE si daca se va gasi o metoda aplicabila, ne vom ralia si noi. Toate propunerile astea, inclusiv cea legata de certificat, au nevoie de un timp foarte lung de implementare. Cat ar dura sa vaccinezi 6 milioane de oameni? Noi am merge pe varianta cu 60 de zile perioada de gratie si sa aiba varianta testarii. Chiar si testarea este mai complicata decat vaccinarea, iar testarea rapida este exclusa.
PSD sustine ca testele sa fie furnizate gratuit pentru aceste 60 de zile. Si mai conteaza cand introducem si cand scoatem acest certificat verde. El trebuie introdus cand ai crestere de 3-4 saptamani si scos cand ai o scadere sustinuta un anumit interval si incidenta mica, ce va fi stabilita de INSP, astfel incat sa fie previzibil, pentru ca de multe ori am introdus masuri nejustificate, uneori de azi pe maine. Avem si o veste buna, avem o scadere rapida a numarului de cazuri.

Alexandru Rafila: „Dacă aşteptăm rezolvarea de la un singur om sau instituţie, nu se poate”
Cred ca in urmatoarele cateva saptamani problema de sanatate publica va reveni in limite normale, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa fim pregatiti pentru valul 5. Trebuie sa dezvoltam policlinicile si tratamentele. Sunt antivirale noi. Cred ca foarte rapid, in vreo o luna, se poate ca acestea sa ajunga in Romania. Se poate ca acest lucru sa se negocieze direct la nivel european, prin UE. Pretul este diferit in functie de tara, nu stiu excat in ce categorie ne-am situa noi, dar nu cred ca la cel mai mic pret, din pacate.

Eu as vrea sa ne coordonam si la valuri cu tarile europene, si la numar de decese, pentru ca noi stam mult mai rau. Si sper sa avem un raspuns comparabil, dar trebuie sa facem toti un efort. Trebuie sa trecem intr-o faza de solidaritate atunci cand sesizam o crestere a numarului de cazuri. Pentru testare am putea folosi centrele de vaccinare, ar putea folosi si pentru testare. Se pot organiza si centre de testare unde sunt multi angajati, important este sa mearga repede decontarea. Eu sunt absolut tulburat de faptul ca acum, cand suntem pe scadere, nu e nimeni afectat de 500 de decese pe zi, cate au fost. Daca lucram toti impreuna, avem sanse, dar daca asteptam rezolvarea de la un singur om sau institutie, nu se poate. Daca luam o decizie, trebuie sa se aplice si prelatilor, si profesorilor, si parlamentarilor, tuturor. A pornit de la personalul medical si s-a ajuns la vreo 40 de amendamente, de nici nu mai recunoastem proiectul initial. Probabil ca pana la sfarsitul lunii ar putea sa treaca acest proiect prin procedura parlamentara.”, a spus Alexandru Rafila.

de Filip Stan

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Adrian Streinu-Cercel si Alexandru Rafila nu promoveaza vaccinul de pomana. Dovezi ca primesc bani grei de la producatori

Detalii incredibile ies la iveală înainte de alegerile parlamentare! Este Alexandru Rafila fiul unui torționar cu același nume care a fost șeful Securității Arad?

Video: Memorialul Durerii – Alexandru Rafila (tatal) recunoaste ca au fost arestari si explica de ce si cum ii bateau

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dd_2d said, on noiembrie 18, 2021 at 1:00 pm

    Vin vremuri grele. Romanul de rand se va duce sa se intepe caci cica nu are solutii.

    Va spun eu care e solutia: daca toata lumea ar sta pe bara 3 luni si nu va munci, statul o sa intre in faliment. Asta e solutiia. Dar din pacate nu va fi asa. Eu sper la un miracol dar acela vine de la Dumnezeu si nu vine fara jertfa.

    Certificatul maro e o vaccinare constransa nu fortata. Si te vei vaccina cand vor vrea ei. 7 doze acum la covid.
    Maine pt orice amanintare creata sau inchipuita de ei. Tu nu esti prea important, batranii nici atat.

    Copii sunt tinta caci reprezinta viitori sclavi. Practic alegi acum ceva fi copilul tau in viitor: Sclav bolnav obedient sau crestin oarecum pregatit pt vremuri si mai crunte. Caci ce e acum e o mica incalizre pt pecete.

    Asa va fi si atunci: Nu vrei in sistem , mori de foame !!! Mancare contra vaccin sau pecete. Tot aia e.

    Ganditi-va bine la copii vostrii, nu la voi.

    Apreciat de 4 persoane

  2. Apa trece, pietrele rămân said, on noiembrie 18, 2021 at 2:29 pm

    NU, domnule Rafila!

    Jos mâinile de pe Biserica lui Hristos! Când v-ați spovedit ultima dată? Ați citit cartea Apocalipsei? Știți poporul român este un popor creștin? Greu răspuns veți da în fața lui Dumnezeu pentru sminteala pe care o creați și pentru miile de creștini puși să aleagă între cruce și pâine, între Dumnezeu și necuratul!

    Graba de a ne atribui un certificat verde și o identitate digitală deplasează o problemă pe care o prezentați ca fiind una medicală în sfera politică! Lupta împotriva lui Dumnezeu și a legilor Lui și impunerea satanismului a devenit o problemă politică globală!!! Dacă este așa, înseamnă că nu avem nimic de învățat de la celelalte țări europene! Noi, românii, nu trebuie să acceptăm să fim slugile necuratului, indiferent ce rol avem în societate.

    Capul Bisericii este Hristos, nu dumneavoastră! În Biserica lui Hristos se adună oameni de diverse profesii și nu v-a mandatat niciun creștin să fiți stăpân pe sufletele lor! Biserica trebuie să asculte de Hristos, iar slujitorii ei – de asemenea! Dacă Hristos ne interzice să primim un număr în locul numelui de Botez, nu aveți dreptul de la Dumnezeu să dați legi prin care să îndemnați lumea la neascultare de El! Dacă Hristos ne interzice să ne însemnăm cu 666, de ce țineți neapărat ca românii să aibă codul QR?

    ,,Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa, cap. 13)

    Cine vă dă dreptul să ne modificați genetic ca pe plante și pe animale? Cine vă dă dreptul să introduceți în corpurile noastre substanțe experimentale, despre care unii specialiști spun că sunt arme biologice, pentru a putea să vindem și să cumpărăm cele necesare? Vor avea parte de judecata lui Dumnezeu atât cei care se lasă modificați genetic, cât și cei care impun modificarea! Atât cei care vor să ne controleze total, cât și cei care acceptă identitatea digitală în locul numelui de Botez!

    ,,Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.” ( Apocalipsa, cap. 14, 9-12)

    Dumnezeu să ne ajute pe cât mai mulți să ne pocăim cu adevărat și să refuzăm ofertele lui Antihrist, chiar cu prețul vieții!

    Apreciază

  3. Elena said, on noiembrie 18, 2021 at 2:40 pm

    Parintele Iustin – Despre falsii pastori

    Apreciat de 1 persoană

  4. Elena said, on noiembrie 18, 2021 at 2:49 pm

    Dacă conducătorii, parlamentarii se vor alia pentru a vota acest proiect de lege pentru introducerea obligativităţii certificatului verde sau a testelor, precum şi a altor acte normative cu impact distructiv asupra poporului nostru să le dea Dumnezeu soarta celor care construiau Turnul Babel (capitolul 11 – Geneză).

    Apreciat de 1 persoană

  5. Elena said, on noiembrie 18, 2021 at 3:07 pm

    Minunea de la Bălgrad“. Cum i-a convins Mihai Viteazul pe catolici să îl lase să ridice o biserică ortodoxă la Alba Iulia

    Citeste mai mult: adev.ro/pbeg8u
    O ”minune dumnezeiască” ce ar fi avut loc la Bălgrad (Alba Iulia) în timpul domniei lui Mihai Viteazul este relatată într-un document inedit din secolul al XVII-lea. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ O limbă ”moartă” pune probleme în procesul privind Biblioteca Batthyan… ”Minunea” a fost relatată de Petru Movilă, Arhiepiscop şi Mitropolit al Kievului. „Când Mihail-Vodă, domnul Ungro-Vlahiei, l-a alungat pe Andrei Bathory şi a luat sceptrul Ardealului, a sosit în oraşul de scaun, numit Bălgrad (Alba Iulia -n.n.), şi a voit că să zidească acolo, în oraş, o biserică ortodoxă. Însă preoţii, orăşenii şi toţi boierii, fiind de credinţa latinească «a Papei», nu-i îngăduiau să zidească, zicând că ei sunt de credinţa dreaptă şi de aceea nu doresc să aibă în oraşul lor o biserică de lege străină”, se spune în document. Masi departe, Mitropolitul Movilă afirmă că cele două părţi s-au înţeles să pună fiecare câte un vas cu apă sfinţită în biserica catolicilor. Dacă apa ortodocşilor se strica după 40 de zile, atunci ei nu mai puteau ridica biserica, însă, dacă se întâmpla acest lucru cu apa sfinţită de catolici atunci Mihai Viteazul putea construi lăcaşul de cult. „Haideţi, zice, în mijlocul oraşului şi acolo să ni se aducă apa curată, iar arhiereul meu şi preoţii săi o vor sfinţi în văzul tuturor. Tot aşa vor face şi ai voştri, deosebit, şi, sfinţind-o, o vom pune în biserică voastră cea mare, în vase osebite, pe care le vom astupa şi le vom pecetlui cu peceţile noastre, pecetluind şi uşa bisericii pentru 40 de zile. Şi a cui apa va rămâne nestricată, ca şi cum de-abia ar fi fost scoasă din izvor, credinţa aceluia este dreaptă, iar dacă apa cuiva se va strica, credinţa lui este rea. Dacă apa mea va rămâne nestricată, voi n-o să va mai împotriviţi şi o să-mi îngăduiţi să zidesc biserica, iar dacă nu, facă-se voia voastră, n-am s-o zidesc.
    Şi, a două zi dimineaţă, a ieşit domnitorul cu toţi boierii şi curtenii săi în piaţă, cu episcopul şi cu preoţii, slujind litia după obicei, cu cruci, cu lumânări şi candele. Şi, ajungând la locul pregătit, au săvârşit marea sfinţire a apei. Tot în piaţă, dar deoparte, în faţa tuturor, latinii au sfinţit apa şi au sărat-o. După care, astfel sfinţindu-şi apa, fiecare a turnat apa lui sfinţită în câte un vas osebit, apoi şi-au pus peceţile pe amândouă părţi ale vaselor, le-au dus şi le-au pus în biserica cea mare, au încuiat uşile, le-au pecetluit şi au plecat”, a spus dominitorul, potrivit celor relatate de Petru Movilă. Deschiderea vaselor cu apa sfinţită a avut loc după 25 de zile, după ce episcopul ortodox ”a primit un semn de la Dumnezeu”. ”Domnitorul, deci, chemindu-i pe toţi, precum l-a sfătuit episcopul, a mers la biserică şi, deschizând uşile, au intrat cu toţii. (…) Iar latinii, rugindu-se şi făcînd slujbă după cum le era obiceiul, au rupt pecetea vasului în care se afla apa lor şi, cum l-au destupat, toată biserică s-a umplut de duhoare, că s-au înspăimîntat toţi latinii. (..) Şi astfel, făcuţi de ocară, latinii şi cu preoţii lor s-au împrăştiat cu mare ruşine, iar unii dintre ei s-au convertit la credinţa ortodoxă. Iar domnitorul, cu episcopul său, cu preoţii, cu toţi boierii şi ostaşii săi, plini de bucurie şi fericire, s-au întors la curte. În aceeaşi zi a făcut un mare ospăţ pentru întregul oraş şi pentru toată oastea sa. Toţi locuitorii ţării Ardealului, cu jurământ, s-au arătat bucuroşi să zidească biserică şi să n-o dărâme niciodată. Deci, domnitorul a început îndată zidirea (dar nu în oraş, ca nu cumva, o data cu schimbarea vremurilor, să fie darâmată, ci lângă oraş, aproape de zidul cetăţii, într-un loc frumos)”, se mai spune în documentul Mitropolitului Kievului. Mihai Viteazul a ridicat o biserică la Alba Iulia în anul 1597, care a fost centru al Mitropoliei Ardealului din veacul al XVII-lea. Aici au slujit ierahii Ilie Iorest şi Sava Brancovic. Biserica nu s-a păstrat pentru că a fost dărâmată în totalitate de regimul habsburgic în anul 1714. Începând cu anul 1988, pe acelaşi loc, s-a reconstruit o bisericuţă din lemn care a fost sfiinţită în anul 1992.

    Apreciază

  6. adradr said, on noiembrie 18, 2021 at 3:32 pm

    Observati modul de exprimare: ”cat dureaza SA VACCINEZI 6 milioane de oameni”, nu ”cat dureaza SA SE VACCINEZE 6 milioane de oameni”. Deci un act medical impotriva vointei oamenilor, de ”dragul” lor.

    Apreciază

  7. bedo4756 said, on noiembrie 19, 2021 at 1:35 am

    Oare nu e suspect faptul că tocmai Rafila este reprezentantul OMS, unul dintre organismele strategice ale resetării mondiale după programe cu ideologie profundă de stângă radicală ?!
    https://www.activenews.ro/stiri/RAFILA-fiu-de-TORTIONAR-bolsevic-criminal-nascut-in-URSS-la-fel-ca-Tismaneanu-si-Roman.-A-executat-27-de-tarani-VIDEO-Memorialul-Durerii-163180

    Apreciază

  8. noname 7 said, on noiembrie 19, 2021 at 12:25 pm

    Ei, ei. Uite ca sunt si contact direct al unei colege. Ca de parca numai asta mi-a lipsit acum, n-aveam destule….
    Rugati-va pentru mine, nu sa nu am covid (ca nu exista) ci sa nu ies pozitiv in caz ca vor sa ma testeze, desi voi face tot posibilul sa nu fiu testat.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.